Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Horoskop i zdravlje  (Pročitano 7770 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Horoskop i zdravlje
« poslato: 10-03-2007, 18:44:20 »

Grana astrologije koja se bavi utjecajem nebeskih tijela na zdravlje zove se astromedicina. Astralni znakovi redaju se od vrha tijela naniže po istom redu kao i u Zodijaku.
Tako Ovan ravna glavom, Bik vratom, Blizanci ramenima i gornjim tijelom prsnog koša, Rak grudima, Lav srcem, Vaga i Djevica središnjim dijelom tijela, Škorpion spolnim organima, Strijelac bedrima, Jarac koljenima, Vodenjak potkoljenicama, a Ribe stopalima.
Svakom znaku treba pridodati i značenje planeta vladara, jer i planeti upravljaju određenim dijelovima tijela i organima. No, da bi se dobila slika zdravlja neke osobe nije dovoljan sam njen solarni znak i njegov planet vladar. Na temelju sata rođenja treba izraditi preciznu natalnu kartu, te napraviti analizu cijelog horoskopa, dajući prednost horoskopskim odrednicama za zdravstveno stanje.

Planeti i ljudsko tijelo: Svakom planetu pripada određeni dio tijela
U astrologiji svaki zodijački znak rukovodi gotovo istim dijelovima tijela kao i njegov vladajući planet (Ovan i Škorpion - Mars, Pluton; Bik i Vaga - Venera; Blizanci i Djevica -Merkur; Strijelac - Jupiter; Jarac - Saturn; Vodenjak - Uran; Ribe - Neptun, Rak - Mjesec, Lav - Sunce), pa kod analize zdravlja treba uzeti u obzir oboje.
Zato se i ovaj popis, planeta i dijelova tijela kojima ravnaju, može primijeniti i na zodijačke znakove.
• Sunce: oko, srce, krvotok, leđa, sperma
• Mjesec: oko, psiha, limfa, grudi, mliječne žlijezde, maternica, tjelesne tekućine
• Merkur: živčani sustav, uši, pluća, dišni sustav, ramena, ruke, dlanovi, prsti
• Venera: usta, obrazi, grlo, koža, bubrezi, jajnici
• Mars: glava, nos, brada, mišići, crijeva, crvena krvna zrnca, spolni organi
• Jupiter: jetra, arterije, žlijezde
• Saturn: kosti, nokti, zubi, kosa, koljena
• Uran: nervi, psiha, mozak, zglobovi
• Neptun: psiha, stopala, kralježnica, bijela krvna zrnca
• Pluton: reproduktivni sustav, žlijezde, hipofiza, geni

Zdravstvene predispozicije zodijačkih znakova

OVAN: Slaba točka - glava
Kao prvi od vatrenih znakova, Ovan utjelovljuje energiju, borbenost i prodornost. Vrlo je impulzivan, prema cilju ide oštro i bezglavo, poput životinje po kojoj je dobio ime, pa često i nastrada. Vladar mu je vatreni Mars, planet koji je u astromedicini odgovaran za jake upale i ozljede, no isto tako i za brz oporavak, te obnovu krvi i snage.
Ovan ravna glavom i organima koji se tu nalaze (mozak, nervi, oči, nos, vratna kralježnica, lične kosti), zatim mišićima, živcima, motorikom. Kad se ozljedi, redovito strada glava, pa je vrlo važno da je zaštiti, npr. za vožnje motorom. Ovan je i jako nervozan, strastven i erotičan, a zbog nestrpljivosti i nerazumnosti često pristupa seksualnim odnosima bez zaštite. Zbog toga se često liječi od spolnih bolesti, od kojih neke mogu opasno ugroziti i njegovu plodnost. U pravilu je sklon upalama s visokom temperaturom, glavobolji i migreni, zubobolji, meningitisu, stresu, anksioznosti i visokom krvnom pritisku. Poželjan je kao davatelj krvi, a da bi se bolje osjećao, treba što više spavati, jesti vlaknastu hranu, kao i namirnice bogate vitaminom C i E. Smiruje ga miris lavande.
Tjelovježba: Trčanje
Ovnovi vole svoje tijelo, a njihovom psihofizičkom stanju izuzetno odgovara pojačana tjelesna aktivnost. Za njih je najbolje trčanje u rano jutro, još prije izlaska sunca, ili pak u sumrak, ako nisu ranoranioci. Pripadnici tog znaka redovito i postižu dobre rezultate u trčanju, i to najviše na kratke staze. Trčanje je idealan izbor žele li na zdrav način izbaciti iz sebe štetnu psihofizičku napetost i negativnu energiju, najbolje u prirodi, no može i u zatvorenom prostoru - na pomičnoj traci.

BIK: Osjetljivo grlo
Zemaljski Bik središnji je znak bujnog proljeća, stoga i simbol plodnosti, rasta i napretka. Izuzetno je izdržljiv i uporan, premda djeluje tromo i sporo. Ima ogromne zalihe energije, no nekad je lijen i nepokretan, spreman samo na užitke hrane, pića i puti. Zbog toga je sklon zdravstvenim tegobama povezanim s pretjerivanjem u jelu i piću, pretilosti, a nekad i bulimiji. Kod ljudskog tijela pripada mu područje između glave i ramena - vrat, grlo, krajnici, štitna žlijezda, te jajnici (plodnost), usta i usna šupljina (glas, hranjenje).
Pod njegovom su ingerencijom lučenje i djelovanje hormona (rast, menstruacija, pubertetske promjene), san i cjelokupni metabolizam. Najčešće obolijeva od poremećaja metabolizma, bolesti grla, pretilosti ili gubitka teka, a može imati i problema s jajnicima i štitnjačom. Važno je da se hrani zdravo i umjereno, te da redovito vježba. Pomaže mu boravak u prirodi, aromaterapija i biljni čajevi. Umjesto izležavanja trebao bi se opustiti laganom tjelovježbom, jogom ili meditacijom u prostoriji u kojoj hlapi eterično ulje lavande, ružmarina i eukaliptusa. A odluči li se na masažu, neka ona bude snažna i pomalo bolna.
Tjelovježba: Aerobika i veslanje
Na opasnu urođenu lijenost i tromost Bikovi bi trebali bez odlaganja odgovoriti pojačanim kretanjem. Aerobika je za žene bez daljnjega idealno rješenje, jer će im ona, pored uklanjanja zlovolje i negativne energije, pomoći i da izgube veliku količinu kalorija koje su Bikovima tradicionalni neprijatelj. Čak i kad su izvan forme ili osjećaju da su im vježbe preteške, ni u kom slučaju ne bi se smjeli zaustaviti, već krenuti u brzu šetnju udišući zrak punim plućima. Za muškarce je idealan sport veslanje jer se mogu kretati - sjedeći!

BLIZANCI: Ugrožena pluća
Blizanci su zračni znak promjenjive kvalitete, poslovično vrlo nemirni, radoznali, spretni i svestrani. Odgovara im ubrzani tempo življenja, no on će im priskrbiti i želučane tegobe (gastritis). Poput svog vladara Merkura i oni se bave mentalnom komunikacijom, te djeluju kao posrednici između misli i pokreta, dakle, imaju istu zadaću kao i živci. Kod ljudskog tijela ravnaju bilom, bronhima, plućima, uhom, bubnjićima, ramenima, laktovima, tetivama i zglobovima te živčanim sustavom. Pod njihovom su ingerencijom funkcije disanja i enzima, zatim periferna cirkulacija, nervni periferni sustav i hemoglobin.
Ponajviše su skloni upali uha i bronhija, problemima s plućima, alergijama, ozljedama ekstremiteta, nervnoj napetosti i želučanim tegobama. Mana im je što nisu odveć odlučni, pa se teško lišavaju onoga što im paše, a nisu baš ni disciplinirani glede liječničkih uputa. Budući da ravnaju dišnim putovima, trebali bi izbjegavati ne samo pušenje, već i pušače! Najviše im odgovara južno voće - limun, naranča, a naročito grejpfrut, a trebali bi osigurati i dovoljno vitamina B i magnezija.
Tjelovježba: Tenis
Najpoželjnija sportska aktivnost za Blizance je tenis. I onda kad nemaju volje za natjecanjem, s psihološke točke gledišta, tenis im daje mogućnost poboljšavanja refleksa i stjecanja sposobnosti za rješavanje nestabilnih situacija. Rezultat bavljenja ovim sportom bit će i veće samopouzdanje i upornost, a treba istaknuti i da tenis pojačava i intelektualne sposobnosti poput pažnje i koncentracije.

RAK: Promjenjivo raspoloženje, nestabilno zdravlje
Vodeni Rak spada u red osjetljivih znakova, i u emocionalnom i u zdravstvenom pogledu. U djetinjstvu je često boležljiv, nije sklon tjelovježbi ni sportu, jedino ga plivanje veseli. Kod ljudskog tijela "smjestio" se u predjelu prsnog koša i želuca, pa ravna organima koji se tu nalaze (gornji trbuh, donji otvor želuca, pankreas). Međutim, kako je vrlo emotivan, spada i u psihički osjetljive znakove. Raspoloženje mu je promjenjivo, zabrinut je i sklon depresiji, a ono što ga najviše dira je obitelj.
Taj znak pokazuje i kakvo je genetsko nasljeđe, a u astrologiji je povezan s materinstvom pa su pod njegovom ingerencijom i oni organi i tjelesne funkcije koje su dio procesa oplodnje, trudnoće i posttrudnoće (maternica, placenta, glatki mišići, rast, reproduktivni ciklusi, hranjenje, trudnoća, dojenje). Sklon je bolestima želuca i pankreasa, dijabetesu, upalama mjehura, trudničkim tegobama, psihičkim smetnjama, postporođajnoj depresiji.
Zdravlju mu pomaže izvorska voda, čaj, te voće i povrće koje je bogato tekućinom. Zelena salata je njegova biljka, zeleni krastavac i drugo sirovo povrće.
Tjelovježba: Plivanje
Za Rakove koji bi željeli izgubiti koji kilogram viška, plivanje je svakako idealan sport. Ponajprije će ženski pripadnici ovog znaka profitirati odluče li slobodno vrijeme iskoristiti za plivanje u bazenu, a ljeti u moru i drugim vodama. Ako i niste majstor u plivanju, nemojte se uzbuđivati. Imajte na umu da "rekreativci" svojim neizvježbanim pokretima i neusklađenim plivanjem sagorijevaju mnogo više kalorija nego profesionalci.

LAV: Gospodar srca
Vatreni Lav, kao i njegov vladar Sunce, upravlja vitalnim tjelesnim funkcijama - radom srca i krvotokom. Poslovično je dobrog zdravlja, prepun energije, plodan i izdržljiv. No, ne podnosi dobro bol, a posebno čekanje kod liječnika i odlazak stomatologu. Premda djeluje samopouzdano i snažno, zna biti vrlo plašljiv u opasnim situacijama.
Stres mu je najveći neprijatelj, isto kao i masna hrana i nikotin koji će mu stvoriti naslage na stjenkama krvnih žila. Kod ljudskog tijela rukovodi radom srca, aortom, koronarnom venom, kralježnicom, leđima i nervima.
Sklon je srčanim problemima, visokom krvnom pritisku, aritmiji, začepljenju krvnih žila, infarktu, moždanom udaru, vrućici, sunčanici, zarazama i upalama spolnih organa. Trebao bi zarana kontrolirati kolesterol, a vrlo rano i zakrivljenost kralježnice, te redovito trčati i pješačiti. Može patiti od tegoba vezanih uz kralješke i kralježnicu, sklon je išijasu i ukočenju, posebno između lopatica.
U obrocima bi mu trebala biti zastupljena riba, i to plava, zatim namirnice bogate vitaminom A i C (žute i zelene biljke, mrkva, sardine).
Tjelovježba: Body-building
Kaže se da je body-building idealni sport za osobe rođene u znaku Lava. Jačajući mišiće, taj im sport daje izgled na kojem im mnogi zavide. Za pripadnice nježnijeg spola koje ne žele ni čuti o "pumpanju" mišića, preporučljivo je gimnasticiranje s utezima male težine. Savjet za poboljšanje izgleda grudi: lezite leđima na tlo, nogama savijenim u koljenima i stopalima dobro uprtima u tlo. Dobro ispravite leđa (i vrat), potom u ruke uzmite dva lagana utega i polako ih podižite s poda, držeći ruke savršeno ravnima. Vježbu izvedite najmanje 20 puta u kontinuitetu; odmorite se i nakon toga vježbu ponovite.

DJEVICA: Zabrinuta za zdravlje
Drugi zemljani znak, Djevica, kao i njoj analogna šesta kuća, u astrologiji je zadužena za brigu o zdravlju i higijeni. To je znak koji teži savršenstvu i želi ugoditi drugima, zbog čega je i često zabrinuta, nesigurna i pasivna. Na njenom želucu i probavnom sustavu odrazit će se sva stanja kroz koja prolazi, a dosta je i osjetljiva u pogledu prehrane. Velika briga tog znaka je briga o zdravlju, pa ako je pretjerana pretvara se u hipohondriju. Dijelovi tijela i organi kojima ravna su donji trbuh, jetra i gušterača, želudac i živčani sustav.
Djevica pokazuje tjelesne manifestacije stresa, a tjelesne funkcije kojima rukovodi su apsorpcija hranjivih tvari i pokretanje mišića donjeg trbuha. Najčešće obolijeva od probavnih smetnji, trovanja, nervoze želuca, zatvora, bolesti crijeva, jetre i gušterače.
Prehrana joj je vrlo važna stavka u životu, no ne bi smjela zanemariti ni redovitu tjelovježbu. Najviše će joj odgovarati vožnja biciklom, jer će zadovoljiti i njenu potrebu za praktičnim i štedljivim kretanjem. Pomoći će joj tehnike disanja, meditacija i masaža eteričnim uljima. Bitno je i da prehranom bogatom vlaknima i cjelovitim žitaricama postigne što bolju probavu.
Tjelovježba: Odbojka na pijesku
Djevice su po prirodi dosta lijene u tjelesnom pogledu, dok su u intelektualnom smislu uvijek spremne za akciju. Za njih je idealan sport odbojka, a naročito odbojka na pijesku, uvijek dinamična i zabavna igra koja im pruža druženje, zabavu i sport na svježem zraku. A ono što će Djevice vjerojatno najviše oduševiti u tom sportu, jest mentalna komponenta koja će od njih tražiti pozornost, koncentraciju i brzu reakciju.

VAGA: Ravnoteža emocija i tijela
Vaga simbolizira sklad i ravnotežu. Ima dobru konstituciju i jak obrambeni mehanizam. U životu joj je najvažnija ljubav i kvalitetan brak, pa ako je tu nezadovoljna, bit će podložnija stresu i bolestima. Dosta pažnje polaže na vanjski izgled, stalo joj da izgleda lijepo i atraktivno, pa ako je u modi mršavost, izgladnjivat će se dok ne postigne željenu težinu (ili prozirnost!). Zbog toga je sklona psihosomatskim tegobama i poremećajima prehrane o kojima se u novije vrijeme sve više govori, bulimiji i anoreksiji.
U Zodijaku se proteže njegovim središnjim dijelom, a i kod tijela ravna trbuhom (donjim) i organima koji se tu nalaze - abdominalni organi, slabine, nadbubrežna žlijezda, bubrezi. A kako je znak koji brine o vanjštini, pripada joj i vanjski omotač tijela, koža i put. Sklona je alergijama i dermatovenerološkim tegobama, bolovima u križima, glavobolji, problematičnoj probavi, te hormonalnoj i mineralnoj neravnoteži. Osjetljiva je na sunčeve zrake, pa je vrlo važno da ih izbjegava, te da redovito i pažljivo njeguje kožu. Preporuča joj se eterično ulje timijana, dosta izvorske vode i voća, te uvin čaj za čišćenje bubrega i mokraćnih putova.
Tjelovježba: Joga
Pripadnici Vage prilično bolno osjećaju posljedice ubrzanog načina života, a da bi normalno funkcionirale, potrebna im je ravnoteža tijela i duha. Joga će pomoći da osnaže tijelo i da vedro sagledaju duhovnu snagu koja se sakrije u njima. Za početak im se preporuča kratka vježbu meditacije: udobno se smjestite prekriživši noge, uspravnih leđa i zatvorenih očiju. Potom pokušajte vizualizirati sobu, sunce koje se sasvim polako nazire na horizontu i koje sve jače obasjava nebo, stvarajući atmosferu božanskog mira. Meditirajte svakodnevno u određeno vrijeme, najbolje ujutro i navečer.

ŠKORPION: Sposobnost regeneracije
Taj vodeni znak krasi izuzetna energija i snažna mišićna građa, čak i kad je vrlo mršav. Žilav je i otporan, a zahvaljujući vladarima Marsu i Plutonu, brzo se oporavlja i nakon teških bolesti. Erotičan je i strastven, a da bi normalno funkcionirao, bitno je da ima zadovoljavajući seksualni život.
Sklon je upalnim procesima koje karakterizira visoka temperatura i jaka bol, no nakon što ozdravi, osjeća se jači nego prije. Rukovodi dijelom tijela ispod trbuha; genitalijama, debelim crijevom, mokraćnom cijevi i mjehurom, slezenom i debelim crijevom.
Njegov je vladar Mars, nositelj muškog principa i prokreacije, pa mu je i jedna od funkcija plodnost u muškaraca. Kod žena rukovodi menstrualnim ciklusom i porodom, spontanim pobačajem i abortusom. Regulira znojenje i procese pražnjenja, a u slučaju bolesti sklon je alternativnim oblicima liječenja.
Prirođene su mu bolesti spolnih organa i vena, virusne upale, zarazne bolesti, trovanje, gljivična oboljenja, te psihičke bolesti - razne psihoze, paranoje, shizofrenija. Pomaže mu zdrav san, akupunktura, a od hrane ona koja će mu donijeti energiju - grahorice, sjemenke, lješnjaci, orasi, te cikorija i čičak za čišćenje.
Tjelovježba: Ples
Idealna aktivnost za Škorpione je ples, budući da ta disciplina ujedinjuje duh i tijelo. Čestim prakticiranjem plesa Škorpioni će steći veće samopouzdanje i dobru kondiciju.
Osim plesa, preporuča im se još jedna vježba koja otklanja psihosomatske smetnje: ispružite se na tlo, ugasite svjetlo i slušajte klasičnu glazbu po izboru. Potom počnite izvoditi spontane, skladne i vrlo polagane pokrete, kao da se želite istopiti s glazbom koja vas okružuje.

STRIJELAC: U zdravom tijelu - zdrav duh!
Strijelac je posljednji vatreni znak, obuzdanije energije i temperamenta nego ostala dva, Ovan i Lav. Krasi ga neuništiv optimizam i velikodušnost, velika energija i dobroćudnost.
Voli sport i drži do kulta tijela, u duhu olimpijske izreke "u zdravom tijelu zdrav duh!". No, njegov pustolovni duh i sklonost hedonizmu mogu prevagnuti, pa će sve više davati prednost ovozemaljskim užicima nad aktivnom tjelovježbom. Slično Biku, uz kojeg je Strijelac vodeći hedonist Zodijaka, zna se ulijeniti, pretjerujući u gozbama i plandovanju.
Alkohol i gazirana pića, slatkiši i masna hrana, ono je što najviše šteti organima kojima Strijelac vlada - jetri i žuči. Taj znak rukovodi dijelom tijela ispod leđa; bedrima, zdjelicom, te jetrom i žuči. Tjelesni procesi koji su pod njegovom ingerencijom su venska cirkulacija i enzimi, probava, eliminiranje otrovnih tvari. Sklon je urođenim problemima s kukovima, iščašenju kuka, reumi, išijasu, bolestima jetre, trovanju, upalama vena i bolestima krvi.
Za dobro zdravlje i održavanje kondicije neophodno je suzdržavanje od štetne hrane, alkohola i cigareta. Dobro mu čine šparoge, list maslačka, artičoke i rikola.
Tjelovježba: Stretching (Istezanje)
Strijelcima je stretching odlična metoda za poboljšanje muskulature. No, moraju ga provoditi strpljivo i oprezno jer taj sport ne trpi nagle i oštre pokrete. Svi pokreti u stretchingu moraju biti graciozni i odmjereni.
Kao uvod u taj sport preporuča se jedna vrlo učinkovita vježba: lezite na bok podupirući se laktom i podižite nogu prema gore držeći je rukom potpuno ravnu. Ako ne uspijete dlanom uhvatiti stopalo ispružene noge, pokušajte za početak uhvatiti gležanj. U tom položaju ostanite potpuno nepokretni 30 sekundi, a potom polagano promijenite nogu. Ponavljajte vježbu u određeno vrijeme, više puta dnevno.

JARAC: Upornošću do izlječenja
Za Jarca kažu da je kao vino - što je stariji, to je bolji! Slično bi se moglo reći i za njegovo zdravlje. Boležljiv u djetinjstvu, s godinama postaje čvršći, žilaviji i otporniji. Njegov je vladar hladni i opori Saturn koji tijelo izvrgava brojnim bolestima, ali ga istovremeno hrani iskustvima i "antivirusima". Jarac tako razvija svijest o samopomoći, zna što mu škodi, a što pomaže, a i disciplinirano slijedi upute stručnih osoba. Nije sklon improvizaciji, zazire od nadriliječnika i svega neznanstvenog i neprovjerenog.
Kod ljudskog tijela upravlja kostima, zglobovima, koljenima, noktima, zubima, kožom i kosom. Premda se boji stomatologa, pretraga krvi, bockanja i sličnih medicinskih zahvata, ako će nešto pomoći da ozdravi i da mu bol prestane, stoički će sve izdržati. Funkcije koje regulira su okoštavanje, zacjeljivanje rana, zgrušavanje krvi, sedimentacija. Sklon je lomovima kostiju, lumbagu, reumi, anemiji, anoreksiji, pomanjkanju minerala, te bolestima psihe, kao što su paranoja, fobije i depresija. Potrebno mu je sve što jača samopouzdanje i samosvijest, a najbolje autogeni trening, meditacija te druženje s vedrim i strpljivim osobama.
Tjelovježba: Planinarenje
Planine su pravo carstvo za Jarčeve željne osame. Kako bi vratili izgubljenu tjelesnu energiju i duševni mir, najbolje je da se upute na duži izlet u planine, kad god to mogu. Tamo će ih okružiti savršeno čist zrak i toliko potrebna tišina, dok će ih pogled s visine ispuniti posebnim ushitom. Planinske šetnje istovremeno će poboljšati izmjenu tvari u njihovom organizmu, pa će se nakon takvog zdravog odmora vratiti potpuno preporođeni. Jarci su poslovično dosta izdržljivi pa im odgovara i dugo pješačenje, čak i maraton.

VODENJAK: Problemi s venama
Posljednji znak zračnog trojstva poslovično je neprilagodljiv i originalan. Njegovu posebnost neki će nazvati psihičkim problemom, ni ne pokušavajući shvatiti da on na drukčiji način vidi svijet. Pripadnici tog znaka najbolje se osjećaju kad se ne moraju prilagođavati drugima; kad rade ono što vole, osjećaju se dobro i zdravo!
Budući da taj znak rukovodi cirkulacijom krvi i limfe, te ravna donjim dijelom tijela, potkoljenicama i gležnjevima, to će mu i biti ranjiva točka. Njegovi pripadnici skloni su problemima s cirkulacijom krvi i limfom, varikoznim venama, bolnim i natečenim nogama, ravnim stopalima, krvnim ugrušcima, frakturama i distorziji gležnjeva te hormonalnoj neravnoteži i psihosomatskim poremećajima.
Neke tegobe mogu nastati i zbog njegovog načina života, s obzirom da nema mjere u onome što voli, a kako je znatiželjan, sve će probati, pa i ono što će mu narušiti zdravlje. Tako će svoju urođenu dobru konstituciju ozbiljno narušiti nezdravim načinom života, neredovitim snom i nepravilnom prehranom.
Prihvaća alternativne oblike liječenja i prirodnu medicinu. Od eteričnih ulja najviše mu pomažu ružmarin za vanjsku uporabu, a valerijana za unutrašnju - za smirenje i dobar san.
Tjelovježba: Biciklizam
Bicikl je prijevozno sredstvo koje je za mnoge Vodenjake i najbolja sportska aktivnost. Vožnja biciklom pomoći će im u otklanjanju tjeskobe i depresije, čineći dobro njihovom tijelu i duhu. Željni slobode i nezavisnosti, Vodenjaci će se na biciklu osjećati poput riba u vodi. Iskoriste li lijepo vrijeme za vožnju biciklom izvan grada, sami ili u ugodnom društvu, osjećat će se zdravije i smirenije, a poboljšat će im se venska cirkulacija.

RIBE: Psihosomatske tegobe
Na kraju Zodijaka čekaju nas snene i prijemčive Ribe, zarobljene u svom svijetu mašte i proživljenih emocija. Pripadnici tog znaka osjetljivi su u svakom pogledu, a naviknu li se zarana na tablete i razne medikamente, priskrbit će sebi još jedan zdravstveni problem.
Ribe su intuitivne, osjećajne, požrtvovne, ali i psihički nestabilne. Podložne su i tuđem uplivu, pa ako je on negativan, i same će krenuti u krivom smjeru. Sklone su psihosomatskim tegobama, raznim ovisnostima i poremećajima sna.
Znak Riba ravna stopalima, simbolično i ravnotežom između gornjeg i donjeg dijela, između tijela i duha, sna i jave. Pod njegovom su upravom mišići, ligamenti, kosti nogu, peta, zatim cerebralna opna i hipofiza. Tjelesne funkcije kojima rukovodi su psihičke aktivnosti i kontrola hormona. Pored raznih psihičkih bolesti, rođeni u tom znaku skloni su i poremećajima metabolizma i cirkulacije, frakturama i deformacijama stopala.
Kao i svakom vodenom znaku, i za njih voda (i sve tekućine) ima ljekovita svojstva. Naročito će im odgovarati plivanje, masaža eteričnim uljima, ljekovita blato, prirodni čajevi, joga i meditacija.
Tjelovježba: Plivanje
Većina Riba obožava ljeto samo zbog toga što tada mogu plivati do mile volje. Plivanje u bazenu ne mili im se toliko jer više vole prirodni ambijent. Sretne što se nalaze negdje pokraj vode, spojit će ugodno s korisnim poklanjajući svom tijelu svakodnevno uživanje u tom korisnom sportu. No, plivanje ponekad može biti i opasno za njih. Željni romantike i mira, mogli bi ste se potpuno zanijeti zaboravljajući na opasnost koja vreba iz predugog izlaganja tijela sunčevim zrakama.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Одг: Horoskop i zdravlje
« Odgovor #1 poslato: 17-08-2007, 20:08:21 »

ima istine

anny

  • Gost
Одг: Horoskop i zdravlje
« Odgovor #2 poslato: 26-04-2008, 21:23:22 »

Što se mene tiče-dosta istinitih činjenica.
Sačuvana

Schnuffel

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 682
    • Schnuffel
Одг: Horoskop i zdravlje
« Odgovor #3 poslato: 28-04-2008, 12:00:33 »

Za strelca je sve tačno. Hvala na savetima :aq28:.
« Poslednja izmena: 28-04-2008, 12:01:31 od strane Schnuffel »
Sačuvana
Živimo ljubav, budimo ljubav, zračimo ljubav.
Radnik svetlosti

Angel

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 9
Odg: Horoskop i zdravlje
« Odgovor #4 poslato: 12-08-2021, 12:39:15 »

Može li mi tko reći u vezi zdravlja 01.12.1992 22:15 Osijek.Imam nekih zdravstvenih problema.
Sačuvana

Mile88

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5
Odg: Horoskop i zdravlje
« Odgovor #5 poslato: 27-09-2021, 08:25:53 »

Za ovna su mnoge osobine tačne.
 

Stranica je napravljena za 0.125 sekundi sa 25 upita.