Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Leonard Koen u Beogradu 2.septembar 2009!  (Pročitano 3333 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Leonard Koen u Beogradu 2.septembar 2009!
« poslato: 09-07-2009, 12:38:32 »



   Od osmog jula počinje posebna letnja akcija na blagajni Beogradske arene. Svaki kupac dve ulaznice za koncert Leonarda Koena dobija na poklon DVD sa filmom Leonard Cohen: I’m Your man koji je prava dragocenost svim ljubiteljima Koenovog muzičkog stvaralaštva. Ova jedinstvena prilika trajaće do kraja jula samo na blagajni arene za 1000 kupaca

Film sadrži osvrt samog Koena na svoj opus kao i njegov nastup. Režiserka Lian Luson napravila je jedinstvenu posvetu kanadaskom umetniku, razgovarajući sa mnogim njegovim slavnim obožavaocima, u isto vreme prikazujući najbolje trenutke veličanstvenog koncerta održanog u njegovu čast 2005. godine. Koncert je snimljen u Australiji, a umetnici koji su svojim svedočanstvom opisali uticaj Koena na svoj muzički rad jesu brojni priznati izođači, među kojima su: Nik Kejv, Džarvis Koker iz grupe PULP, Bono i Edž iz grupe U2, Marta i Rufus Vejnrajt, Linda Tompson i mnogi drugi. Svi oni izveli su sopstvene verzije Koenovih klasika, kao što je I'm your man (Nik Kejv) ili Chelsea Hotel (Rufus Vejnrajt).

Koen je nesumnjivo jedan od najvećih pevača i tekstopisaca našeg vremena. Na ceremoniji primanja u Rokenrol Hol slavnih, Lu Rid je izjavio:

- On je bez sumnje jedan od najvažnijih i najuticajnijih kantautora našeg doba, figura čiji opus, kako vreme odmiče, dobija sve više na dubini i misteriji.

Pored Koena u Hol slavnih uvršteni su i: Madona, Džon Melenkamp, Dejv Klark Fajv i Venčrs.

Čuveni i priznati kantautor prvi put se pojavio na svetskoj sceni kao veoma uticajni mladi talenat tokom 60-ih godina prošlog veka. Njegovi albumi se smatraju klasicima: Songs Of Leonard Cohen (1967.), Songs Of Love And Hate (1970.), I’m Your Man (1990.), The Future (1992.), Ten New Songs (2001.) i Dear Heather iz 2004. godine. Podjednako je priznat i kao muzičar i kao tekstopisac.

Mnogi autori su obrađivali njegove pesme, i to veoma uspešno, a svaka verzija je bila pokušaj da se što više približi Koenovoj enigmatskoj muzici. Od obrade Džudi Kolins Suzanne do Džefa Baklija sa pesmom Hallelujah, Koenove pesme su putovale daleko kao i sam njihov autor.

Koenova turneja, započeta 2008, biće velika poput njegovog uticaja. Nastupio je na legendarnom festivalu Glastonberi 29. juna 2008. pred 150 000 obožavalaca. Pored festivala održao je koncerte i na džez festivalu u Montreu, u O2 Areni u Londonu, u Soni centru u Torontu i u operi u Mančesteru. Rob Halet iz kompanije AEG je izjavio:

- Za mnoge će ova turneja biti jedinstvena prilika da jednom u životu vide legendu, kakva je Leonard Koen. Mi kao kompanija smo počastvovani što donosimo širom sveta ovu dugo iščekivanu turneju.

Turneja obuhvata nastupe za verne fanove, od intimnije atmosfere pozorišta pa sve do rok festivala i velikih arena, dokazujući da se Keonova muzika i stihovi prenose generacijama i među svim narodima. Na turneji su mu se pridružili ugledni muzičari: Rosko Bek - bas i vokal, Nil Larsen - klavijature, harmonika, duvački instrumenti, Bob Mecger - gitara, bas gitara i vokal, Havier Mas – akustična gitara i žičani instrumenti, Kristin Vu  – violina, viola, violončelo i klavijatura, Rafael Gajol – bubnjevi i perkusije i Dino Soldo – klavijatura, saksofon, vokal.

Čuveni kantautor Leonard Koen održaće koncert drugog septembra 2009. u Beogradskoj areni, koja je i organizator ovog događaja.
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...
 

Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 24 upita.