Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Aromaterapijom protiv ženskih tegoba!  (Pročitano 3926 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Aromaterapijom protiv ženskih tegoba!
« poslato: 12-08-2009, 10:05:07 »



  Kako upotrijebiti eterična ulja za olakšavanje bolova vezanih uz menstrualni ciklus...


Prije dvadesetak godina nije bilo spomena o PMS – u. Ili se o problemima, bolovima i mijenjanju raspoloženja uoči mjesečnice govorilo vrlo sporadično. Znači li to da naše majke nisu poznavale PMS kao takav ili su jednostavno znale bolje načine kako ga spriječiti i izliječiti? Obzirom da su vjerovale u snagu biljaka, one kao da su bile na tragu danas priznate činjenice da se na Zapadu aromaterapija smatrakomplementarnom klasičnoj medicini, posebno u slučajevima raznih infekcija.

Aromaterapija kao rješenje
Ključno značenje aromaterapije je da na čovjeka ili ljudsko tijelo gleda kao na cjelinu, što znači da su ljudsko zdravlje i ljepota neizbježna posljedica onog kako se brinemo o sebi. Ako se brinemo za sebe i svoje tijelo, koje volimo i prihvatamo u svoj njegovoj zaobljenosti, potpuno smo zadovoljne samim sobom i nemamo problema. Ali, ako smo pod stresom, nezadovoljne svojim partnerom ili pristajemo na previše kompromisa, onda može doći do poremećaja u tom savršenom 28 – dnevnom ciklusu. Bilo da mjesečnica predugo ili prekratko traje ili je uopšte nema, sve to upućuje da nad svojom psihom provodimo emocionalnu agresiju.

Živite u harmoniji sa samom sobom
Na žalost, i danas živimo u društvu u kojem se žene prilično stide svoga tijela i to do te mjere da je nekima neugodno u prodavnici kupovati uloške. Kada žena živi u harmoniji sama sa sobom, može navijati sat po redovnosti ciklusa. Mogu vam pomoći eterična ulja, od kojih su neka napravljena specifično za osvještenje ženstvenosti i ženskog zdravlja, i to na sve tri razine; fizičkoj, emotivnoj i mentalnoj. Dakle, da sebi na prirodna način olakšate eventualne ženske tegobe i probleme, bilo bi dobro da nabavite ova eterična ulja; čajevca, timijana (majčine dušice), ružinog drveta, kadulje, pačulija, jasmina, tamjana, čempresa, sandala i ruže. Inače dobro je pri ruci imati i ylang – ylang, koji ne samo da naglašava našu ženstvenost nego djeluje i afrodizijački na muškarce. Svakako nabavite i bazno ulje poput onog od gospine trave ili sezama.

Kapi umjesto ginekologa
Umjesto da svaki put trčite ginekologu kada vas nešto „zasvrbi“, pokušajte otkriti kako bi vaše tijelo reagovalo na prirodna eterična ulja. Nudimo nekoliko recepata na vama je da ih probate i procijenite mogu li vam pomoći.
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...
 

Stranica je napravljena za 0.061 sekundi sa 25 upita.