Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Srbi "najgluplji" u evropi...., no comment  (Pročitano 2466 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Srbi "najgluplji" u evropi...., no comment
« poslato: 10-03-2007, 19:50:19 »

 Istraživanje: Od 24 europska naroda Srbi najmanje inteligentni
Preuzeto sa Index.Hr


AKO JE suditi prema istraživanju kontroverznog engleskog profesora sa Sveučilišta u Ulsteru, Richarda Lynna, najinteligentniji europski narod su Nijemci, dok su na drugom kraju spektra naši istočni susjedi.

Lynn je puna tri desetljeća pregledavao na tisuće testova inteligencije iz cijele Europe kako bi došao do zaključaka o evoluciji inteligencije, a nemalu pažnju javnosti izazvao je prošle godine, kad je ustvrdio da su muškarci u prosjeku nešto inteligentniji od žena.

Tako su, prema rezultatima tridesetgodišnjeg istraživanja koja je Lynn objavio u svojoj novoj knjizi, najinteligentniji europski narodi Nijemci i Nizozemci s prosječnim kvocijentom inteligencije od 107, slijede ih Poljaci (106), Šveđani (104), Talijani (102), Austrijanci i Švicarci (101) i Englezi (100).

Lynn je istraživanjem obuhvatio 24 zemlje, a posljednje mjesto zauzimaju Srbi sa skromnim prosječnim kvocijentom inteligencije od 89. Srbija je ujedno jedina od republika bivše SFRJ obuhvaćena istraživanjem.

Britanski profesor je razvio vlastitu teoriju koja objašnjava nešto višu prosječnu inteligenciju stanovnika sjeverne Europe. Naime, Lynn tvrdi da su stanovnici hladnijih predjela tokom tisuća godina razvili nešto veći mozak od stanovnika južnijih i toplijih krajeva.

"Praljudi koji su živjeli u sjevernim područjima morali su preživjeti duge zime bez biljne hrane, pa su bili prisiljeni prehranjivati se mesom krupne divljači. Glavni utjecaj okoliša na kvocijent inteligencije je upravo način prehrane, a stanovnici jugoistočne Europe konzumirali su manje proteina, minerala i vitamina iz mesa, koji su ključni za razvoj mozga." - kazao je prof. Lynn u razgovoru za ugledni britanski list The Times.

Sto mislite o ovom istrazivanju? Da li je objektivno ,ili se radi o jos jdnoj floskuli?
 

Stranica je napravljena za 0.093 sekundi sa 21 upita.