Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Yugo opet najgori automobil  (Pročitano 5910 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Yugo opet najgori automobil
« poslato: 10-03-2007, 19:47:55 »

KRŠINA

Amerikanci proglasili kragujevački "jugo" najgorim automobilom ikada uvezenim u SAD

Na listi najgorih pored "jugića" - "lada", "dačija 1.300", "škoda 125", "zaporožac" i "moskvič"

"Zastava koral", alijas "jugo", našao se na samom vrhu liste šest najlošijih evropskih automobila ikada uvezenih u SAD, koju je nedavno objavila veoma posećena internet strana Askmen (askmen.com). "Jugo" je vremenom postao predmet ismejavanja zbog očajne brzine, loših amortizera ili nepouzdanih kočnica, piše Askmen, dodajući da je proizvod iz nekadašnje Jugoslavije, bez dileme, najgori automobil prošlog milenijuma.
Slogan pod kojim je prodavan u Americi - "Svakom je ponekad potreban 'jugo'", sada je promenjen i glasi: "Svako ponekad ide i kod zubara, ali ne znači da u tome uživa". Pravo je čudo što se ovaj "neudobni, kutijasti i nepouzdani automobil" uopšte zadržao na putevima toliko dugo. Pre nekoliko godina i "Njujork tajms" je objavio niz kritika na račun "Zastavinog" čeda: "Na ovom automobilu uvek rade grejači zadnjeg vetrobrana, što je izvanredno, jer vam se zimi neće mrznuti ruke dok ga budete gurali."
Na drugom mestu večne liste najgorih automobila nalazi se ruska "lada", a upravljanje njom poredi se sa kontrolisanjem tenka. Sledi rumunska "dačija 1.300" - "vozilo bez ikakvog enterijera" i "škoda 125 (estel)" sa "osobinama sličnim kolicima iz samoposluge". Ukrajinski "zaporožac" toliko je loš da, po mišljenju Askmena, predstavlja kaznu koju su Amerikancima smislili lideri nekadašnjeg SSSR-a. Poslednji na listi "večnih krševa" nalazi se "moskvič", načinjen bez ikakvog koncepta i sa nizom "zanimljivih" rešenja, poput kontrolne table od metala oštrih ivica na koju se može iseći.
Askmen zaključuje da su istočnoevropski automobili jedna od onih stvari za kojima niko ne bi zažalio da su se, kojim slučajem, brodovi koji su ih dopremali u SAD usput potopili.
(R. J.)

"Jugo" kao filmska zvezda

Promovisan kao tzv. "lou kost kar" (jeftino vozilo), "jugo" koji se u SAD izvozio od 1986. do 1992. godine, brzo je pronašao put i do filmskog platna.
U filmu "Umri muški 3" iz 1995. Brus Vilis i Semjuel L. Džekson jure žutim "jugićem" zle momke i ne uspevaju da ih stignu, da bi Vilis prokomentarisao: "Je*** ti strana kola". Ideja za korišćenje "juga" pozajmljena je iz trilera "Vrana" iz 1994. godine sa Brendonom Lijem, u kojem se jedan od junaka filma "zakucava" u policijska kola zbog loših tehničkih karakteristika vozila, uz psovke na račun "jugića". Zaplet kriminalističke komedije "Drowing Mona" iz 2000. sa Džejmi Li Kertis i Denijem de Vitom baziran je na pogibiji glavne junakinje (Bet Midler) koja, vozeći "jugo", sleće u provaliju?!

Izvor: Press


Yugo ponovno proglašen najgorim automobilom ikad uvezenim u SAD

Jugoslavenski izvozni promašaj

Zastava Koral ili popularno zvani Yugo ponovno je proglašen najgorim stranim automobilom ikad uvezenim u SAD. Listu od šest najgorih nedavno je objavila internetska stranica AskMen.com koja navodi da je Yugo neosporno najgori automobil prošlog tisućljeća. Kažu i da je taj automobil bio samo predmet ismijavanja jer je imao je očajnu brzinu, loše amortizere i nepouzdane kočnice.
Proizvod kragujevačke Zastave u SAD-u je prodavan pod sloganom "Svakome je potreban jedan Yugo", a posjetitelji stranice AskMen.com sad su ga pomalo promijenili pa glasi: "Svatko ponekad ide i kod zubara, ali ne znači da uživa u tomu".

"Vožnja ovog automobila nikad se nije mogla nazvati uživanjem i pravo je čudo što se ovaj neudobni automobil, koji izgleda poput kutije, uopće zadržao na cestama. Taj je automobil jednostavno užasan, ukratko rečeno", kažu na stranici AskMen.com te podsjećaju na jedan stariji opis Yuga iz New York Timesa u kojem se navodilo da na tom automobilu stalno rade grijači zadnjeg vjetrobranskog stakla, što je zapravo dobro, jer vam se barem neće smrznuti ruke kad ga zimi budete morali gurati.

Početak prodaje Yuga u SAD-u pratila je i "zanimljiva" reklamna kampanja, a reklamu pogledajte ovdje.
 

Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 20 upita.