Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Stigao novi "fića"  (Pročitano 3434 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Stigao novi "fića"
« poslato: 06-07-2007, 14:29:04 »

Italijanski proizvođač automobila "Fijat" na specijalno organizovanoj proslavi u Torinu lansirao je novu verziju popularnog "fiće", pod imenom "fijat činkvečento", javlja Bi-Bi-Si.

Pre pedesetak godina, originalni" fića" - mali i pre svega ekonomičan automobil - bio je simbol ekonomskog uspona Italije posle Drugog svetskog rata. Puštanjem u prodaju novog "činkvečenta", "Fijat" izgleda želi da kruniše svoj nagli uspon na tržištu posle višegodišnjeg tavorenja na dnu rang-liste velikih proizvođača automobila.

Velikoj proslavi puštanja novog "fiće" u prodaju, na splavu koji je plovio rekom Po, prisustvovao je i italijanski premijer Romano Prodi. Novi "činkvečento" je malo veći od svog "starijeg brata", čija je proizvodnja u Italiji prestala davne 1975, a nastavljena u bivšoj Jugoslaviji i Španiji još nekoliko godina zatim. Italijani se nadaju da će "činkvečento" brzo ostvariti milionsku prodaju i tim se pridružiti se klubu drugih "vaskrslih" legendarnih automobila koji uživaju ogromnu popularnost, pogotovo među mlađim vozačima. Među njima su BMV-ov novi mini i "Folksvagenova" "buba", čija je prodaja za nekoliko godina premašila milion primeraka, a moderna verzija "Sitroenovog" "spačeka" će se, prema najavama, na evropskom tržištu pojaviti početkom 2009.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.073 sekundi sa 18 upita.