Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: NACIONALNI PARK S R B I J A!  (Pročitano 10664 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
NACIONALNI PARK S R B I J A!
« poslato: 06-06-2009, 12:13:42 »

   MRKI ULIČNI PANDUR
(Mupus murius)

Mrki Ullični Pandur je svaštojed. Ipak, uglavnom se ne usudjuje da lovi nekog krupnijeg Domaćeg Kriminalca, kao što je Teški Mafijaš (Crimos mafiosus), jer je on prevelik zalogaj za njega. Čak izbegava da se ustremi i na nešto sitnijeg Ćelavca Običnog (Glavus obrianus). Tu i tamo skače na Švercera Cigareta (Torbacus tobacus) ili, redje, na Markantnog Uličnog Dilera (Devizus devizus devizus), koji mu je čak i neki dalji rodjak, po ulici. Pošto od tog ulova ne može da nahrani čak ni sujetu, to ga čini još mrkijim. Mrki Ulični Pandur se lako dresira za različite zadatke: da donese švercovanu robu, da se pritaji u žbunju i iskoči s uključenim radarom, da vidi i najsitnije prekršaje, a da istovremeno ne vidi one najkrupnije, itd. Dalji rodjak Mrkog Uličnog Pandura je Ležeći Ulični Pandur (Mupus carterlupus). Mrki Ulični Pandur se posebno dresira da lovi pojedine primerke ili vrste. To su:

1. Promenljivi Student (Academus meander) koji na ulici često traži promene (što mu i ime kaže). Tada MUP koristi i pendrek.
2. Zapostavljeni Gradjanin (Trinaestus prasus), kada se okuplja na ulici gladan plodova biljke Ustavna prava i slobode (Civilizatium minimum), koji su mu neophodni da bi uopšte mogao da preživi kao vrsta.
3. Goluzdravi Penzioner (Penzos vulgaris), i to sve tri vrste (Penzos comunalis, Penzos militaris, Penzos apotekus), kome Mrki Ulični Pandur uživa da naplati prelazak van pešackog prelaza kada se ovaj okupi na ulici povodom kašnjenja Penzijice (Myzeria).

KORDON
(Cordonum batinarium)

Sasvim poseban organizam, sastavljen od više Mrkih Uličnih Pandura povezanih u jedno. Na iste podražaje reaguje potpuno drugačije nego Mrki Ulični Pandur - jedinka. Iako bi se moglo očekivati da je to biće naprednije od jedinke, upravo je suprotno. Naime, Kordon je na nižem stupnju razvoja, nije u stanju da sam rasudjuje, niti je u stanju da se samoorganizuje. Potpuno je zavisan od Komandira (Mrki Ulični Pandur sa čvarcima). Logično je da tako jednostavan stvor kao što je Kordon ima i jednostavnu funkciju. Ona se sastoji iz samo dva elementa - stajanje i jurišanje. Stajanje obuhvata i sprečavanje, a jurišanje podrazumeva i batinanje. Prosto k'o pasulj. Zato i funkcioniše.

SRPSKI BIZNISMEN
(Camionus avionus)

Lovi u mutnom. Leži na parama. Jede po kafanama. Pije po kafićima. Ima ga svuda. Uvek je u "nevidjenoj gužvi". Srpski Biznismen spada medju najprilagodljivije vrste u Nacionalnom parku Srbija. I on i Pokvareni Političar (Smradus bescrupulozus) vuku poreklo od istog pretka. To je Snalažljivi Srbin (Srbianus flexibilia), vrsta koja je nastala i opstala na ovom podneblju. Ako neko želi da Srpskog Biznismena izvuče iz jazbine, dovoljno je da upotrebi stari srpsko-biznismenski mamac: da mu podmetne žrtvu koja ima specifican miris. To je miris lakog posla, sa minimalnim ulaganjima i enormnom zaradom za najkraćem moguće vreme. Srpski Biznismen je svaštojed. U njegovoj jazbini se uvek mogu naći maline, kafa, ulošci, zejtin, žvake, sapuni, ekseri, mleko u prahu, rezana gradja, čokolade, toalet papir, lekovi, deterdžent, šećer i dizel gorivo. Poneki primerak Srpskog Biznismena može da bude i veoma opasan ukoliko primeti da neko drugi upada na njegovu Ekonomsku teritoriju (Quotum contigentum). Tada počinje bespoštedna borba za enormnu zaradu, koja se ponekad završava i onim najgorim što Srpskog Biznismena može da snadje - carinjenjem. Srpski biznismen se lako prepoznaje po karakterističnom zvuku Mobilnog
telefona (Zvndus nonstopus). Naime, što je melodija kojom Mobilni zvoni nežnija, umilnija, to je Srpski Biznismen spremniji na sve. Najoprezniji treba biti kada se začuje Betovenova "Fur Elise".

LUTKASTA SPONZORUSA
(Barbicaria lovans)

Jednostavan organizam. Pripada grabljivicama. Ako već ne živi sa Domaćim Kriminalcem, onda živi za onaj trenutak kada će se upoznati sa njim i potom ga ugrabiti, da bi živela parazitski (s velikom količinom para). Gradjom tela lako privlači pažnju kako Domaćeg Kriminalca, tako i drugih žitelja Parka. Gradjom mozga teško da bilo koga može da privuče. Deli se na dve grupe:

  1. plavuše
  2. namiguše (one koje nisu plavuše, pa moraju da budu aktivnije).

Plavuše se dele na:
 prave (ili donje plavuše)
 lažne (ili gornje plavuše).

GOLOGUZA PEVALJKA
(Vrisca dupetaria)

Veoma podseća na pticu i to ne na jednu, nego na više njih: oblači se kao papagaj, šepuri se kao paun, ima nokte kao orao i poseduje pileći mozak. Ipak od svih njih (kao i od većine ostalih vrsta u Nacionalnom parku Srbija), ima skuplje perje. Jedna od dve najvažnije sličnosti sa pticom je u tome što povremeno pušta od sebe glas koji podseća na pevanje, po kome je, ironijom sudbine, i dobila ime. Kažemo - podseća na pevanje, jer je to u stvari pištanje u potrazi za hranom. Kao što ima raznih vrsta pištanja, tako ima i raznih (pod)vrsta Gologuzih Pevaljki. Evo dve osnovne:


1. Lažni Narodnjak (Pseudomelos turbofolcus)
2. Lažni Zabavnjak (Pseudopopus technodensus).

PROJEKAT/MATERIJAL

Zbog potrebe da pridoda dublje značenje onome što radi (nabedjenost) koju je nasledila od Nabedjenog Umetnika (Mrsus mudus), Gologuza Pevaljka lako poseže za teškim recima. Otuda "novi projekat", "kvalitetan materijal", "timski rad", "moja publika", "moje cenjene koleginice", "humanitarni koncert", "uvek rado dolazim u vaš grad/selo/kafanu/emisiju", "hvala, od srca", "sve vas puno, puno volim" itd. Najčešće korišćeni pojmovi su, ipak, projekat i materijal. Gologuza Pevaljka ne propušta da pomene svoj novi projekat, za koji je dugo i pažljivo sakupljala materijal. Veoma vodi računa o tome da, ako je u prethodnoj rečenici pomenula materijal, u sledećoj bude bar jedan projekat. Ne beži ni od cele fraze materijal za novi projekat, a ako proceni da i to nije dovoljno, pomenuće i materijalni projekat ili projekat novog materijala.

MAGOVI
(Magus magicus)

Magovi su bića koja se mogu videti samo na Hipnoviziji i to svake večeri oko 19:30. Oni koriste lepljivost Hipnovizije da bi ulovili sve one naivne žrtve kojima se za Hipnoviziju zalepe oči, uši i mozak, pa ne mogu da ih odlepe. Veliki su majstori da od svega naprave ništa, a da to predstave kao nešto. Da govore nešto, što ne znači ništa, a da za to vreme pouzimaju sve. Da obećaju svašta, podele bonove za ponešto, a posle i za bonove teško da može da se nadje išta. I nikom ništa. A za sve to, priznaćete, treba puno magije.

HIPNOVIZIJA
(Ecranela hipnotica)

Halucinogena, veoma prilagodljiva situaciji, lepljiva biljka, rasprostranjena po čitavom Nacionalnom parku Srbija. Najradije se hrani mozgom žrtve, koji prethodno dugotrajno i temeljno ispira.

NEPLAĆENI (ili Državni) lekar
(Primarius platus)

Podvrsta neplaćeni Lekar iz dana u dan ima sve manje pripadnika, zbog fenomena sličnog kašnjenju Penzijice (Penzijica - Myzeria, krzljava biljka zbog koje izumire Goluždravi Penzioner), koji se zove kašnjenje Platice (Platica - Smeyuria) - takodje izuzetno kržljava biljka, zbog čijeg kašnjenja pored ove podvrste izumiru još neke vrste u Nacionalnom parku Srbija, kao što su Prosvetni Jadnik i Zapostavljeni Gradjanin.

MITO
(Mitus)

Mito je biljka iz porodice Korupcija (Coruptia), koja cveta u svim delovima Nacionalnog parka Srbija, a čiji plodovi rastu i dozrevaju po torbama, gajbama, flašama, džepovima i kovertama žrtava koje dolaze u jazbinu Podmitljivog Lekara, a koje on vredno prikuplja i skladišti. To su, dakle, neobični i različiti plodovi. Razlikujemo ih prema formi u kojoj se pojavljuju, pa su tako najpopularnije dve forme: Kovertirani Mito (Mitus covertus) i Flaširani Mito (Mitus becrius). Jedna je od retkih biljaka kojoj smeta sunčevo svetlo. Najbolje uspeva u senci,u zamračenim delovima Nacionalnog parka Srbija. Tek u poslednje vreme može se videti i na otvorenom, usred bela dana.

PROSVETNI JADNIK
(Profus yadibedus)

Je jedna od onih vrsta koje su nastale mutacijom, i to od vrste Prosvetni Radnik (Profus autoritetus), a usled intenzivnih klimatsko-socijalnih promena. Problem je u tome što je Prosvetni jadnik vrsta koja još nije dovoljno prilagodjena životu u Nacionalnom parku Srbija, a Prosvetni Radnik je, kao vrsta, gotovo izumro. Kao što mu je i ime mutiralo iz Radnika u Jadnika, kod njega je, sledstveno tome, sve poremećeno: tako radni dan postaje jadni dan, radna subota - jadna subota, radni vek - jadni vek, minuli rad - minuli jad, broj radnih dana u godini - broj jadnih dana u godini.

 

« Poslednja izmena: 06-06-2009, 12:14:24 od strane lara_kroft »
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

Alkar

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1089
  • Pravda za LUNU
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #1 poslato: 06-06-2009, 12:28:31 »

Citat: lara
Kao što mu je i ime mutiralo iz Radnika u Jadnika, kod njega je, sledstveno tome, sve poremećeno: tako radni dan postaje jadni dan, radna subota - jadna subota, radni vek - jadni vek, minuli rad - minuli jad, broj radnih dana u godini - broj jadnih dana u godini.

Znaci glasovna promena prelazak "R" u "J"  :xq005:
Sačuvana
Kupicu bela kola,
tako mi imena,
i vodicu te u svoj svet.

SunđerBoba

  • Gost
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #2 poslato: 06-06-2009, 12:30:56 »

 :xq003:
E, ajde sad ozbiljno! A šta bismo trebali u okviru ove teme da diskutujemo?
 :aq20:
Sačuvana

SunđerBoba

  • Gost
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #3 poslato: 06-06-2009, 12:32:28 »

Alkar, welcome  :aq28:
Sačuvana

Alkar

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1089
  • Pravda za LUNU
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #4 poslato: 06-06-2009, 13:22:34 »

 :aq28: It’s good to be back
Sačuvana
Kupicu bela kola,
tako mi imena,
i vodicu te u svoj svet.

SunđerBoba

  • Gost
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #5 poslato: 06-06-2009, 14:41:18 »

 :aq28:

Ali ja i dalje ne kapiram dvadeset i kusur tema koje ne možeš da komentarišeš.
U čemu je štos? Sve je to lepo moglo pod jedan naslov "VESTI IZ NESVESTI" i ćao.
Ovako sam malo dezorjentisana, kao posle "balerine".
 :xq009:
Sačuvana

Svilena

  • Gost
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #6 poslato: 06-06-2009, 15:02:59 »

SunđerBoba sama pita - sama odovara  :xq005: :xq005: :xq005:

jeeeste Boba,  :aq05: koliko ja vidim, niko te zivi ne slusa!
niko da se lati  :xq043: i poprisredi malo forum  :aq21: :aq21:

 
Sačuvana

SunđerBoba

  • Gost
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #7 poslato: 06-06-2009, 18:47:08 »

SunđerBoba sama pita - sama odovara  :xq005: :xq005: :xq005:

jeeeste Boba,  :aq05: koliko ja vidim, niko te zivi ne slusa!
niko da se lati  :xq043: i poprisredi malo forum  :aq21: :aq21:

 

 :aq21:
Zovite me "posmatrač"  :aq29:
Sačuvana

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #8 poslato: 06-06-2009, 18:57:30 »

:xq003:
E, ajde sad ozbiljno! A šta bismo trebali u okviru ove teme da diskutujemo?
 :aq20:


  U pravilima ovog foruma nigde nisam procitala da neka tema mora i treba da se komentarise,zar ne?

  Da se ja pitam i da je Forum "Autentik" moj,uvela bih pravilo:"Ako nemate nista pametno da komentarisete i da napisete ili odgovorite na neku postavljenu temu,bolje je da cutite",jer bih vam u protivnom brisala i blokirala naloge,i tako sve dok na forumu ne procitam normalan odgovor i normalan komentar na nesto sto je postavljeno.

 P.S...Umalo da zaboravim...Ova rubrika se zove "Z A N I M L J I V O S T I  iz sveta",ako sam dobro procitala,tako da mislim se ovde moze napisati sve sto je nekom zanimljivo na neki nacin,ili sto spada u rubriku "zanimljivosti",tako da neki komentari bas i nisu potrebni,pogotovo ako neko ne zna sta pametno da napise,vec je dovoljno i procitati samo...A to se odnosi i na druge teme.


 Nadam se da ce Gospoda i Gospodin iz Autentika shvatiti ovo kao jedan normalan i dobronameran komentar,a naravno i svi ostali koji su ovde prijavljeni i da cemo napokon uvesti malo reda i kulture i ovde,a i u celo drustvo,jer je to zaista ono sto  je oduvek nedostajalo  ovoj zemlji i ovom narodu...Cast izuzecima,ali malo ih je zaista!




 
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

SunđerBoba

  • Gost
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #9 poslato: 06-06-2009, 19:48:38 »

E ako si nam rekla!
A sad nam objasni u čemu je poenta foramu ako svojim temama ne ostavljaš prostor za komentar. Ako hoćeš da pišeš svoje opservacije na svet koji nas okružuje, ona je prikladnija forma blog.

Ovo jesu zanimljivosti iz sveta, ali nikako ne mogu tu da uklopim "Nacionalni park Srbija" :aq15:
I šta pametno i suvislo da čovek prokomentariše na temu "luda baba" ili "grudnjak joj spasio život"  :xq006:

Uostalom da se ja pitam i da je Autentik moj, uvela bih isto pravilo  :xq001:

Sačuvana

Alkar

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1089
  • Pravda za LUNU
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #10 poslato: 07-06-2009, 00:15:02 »

E ako si nam rekla!
A sad nam objasni u čemu je poenta foramu ako svojim temama ne ostavljaš prostor za komentar. Ako hoćeš da pišeš svoje opservacije na svet koji nas okružuje, ona je prikladnija forma blog.
Koja je forma prikladna ako hocu da prepisujem tudje opservacije?  :xq005:

Citat: Boba
Ovo jesu zanimljivosti iz sveta, ali nikako ne mogu tu da uklopim "Nacionalni park Srbija" :aq15:

Pa za neke je Srbija ceo svet, a putovanje iz Cuprije u Paracin dozivljaj  :aq21:
Sačuvana
Kupicu bela kola,
tako mi imena,
i vodicu te u svoj svet.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #11 poslato: 07-06-2009, 01:39:28 »

 :xq004:

  Pa niko te i ne tera da uklapas bilo sta...


 Napokon jedan iskren i normalan komentar :aq07:

 :xq001: i ja tebe...
« Poslednja izmena: 07-06-2009, 01:40:12 od strane lara_kroft »
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

Svilena

  • Gost
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #12 poslato: 07-06-2009, 14:44:21 »



Vi uskoro napuštate Nacionalni park SRBIJA.

Videćete da izlazak nije ništa manje komplikovana i rizična procedura od ulaska. Potrebno je, pre svega, da znate da nije ni preporučljivo ni moguće
previše brzo i lako izaći iz SRBIJE. Izlazak mora biti postepen, kao što ronilac mora postepeno da izlazi na površinu. Za takav, ne previše nagao, pone-
kad do bola usporen izlazak iz SRBIJE, pobrinuli su se Naplaćivači takse za izlazak iz Parka (Caznus exitus), Osmišljavači disfunkcionalnosti benzinskih
pumpi (Sipus iscantus), kao i Izmeštači najbližeg internacionalnog aerodroma izvan granica SRBIJE (Budim pestus).

Ako ste proveli duže vreme u SRBIJI, ne izlazeći van Parka, treba prilikom izlaska da budete spremni na izvestan gubitak orijentacije u vremenu i pro-
storu, jer duži boravak u SRBIJI ima efekat vremeplova, zaglavljenog u prošlosti najmanje jednu deceniju.

Nije nemoguće da po izlasku osetite izvesnu dozu nostalgije za svojevrsnim neopterećujućim, hedonističkim stavom prema životu, onim koji je u SRBIJI oduvek postojao, kao i za druženjem sa toplim, srdačnim, komunikativnim i obrazovanim predstavnicima pojedinih vrsta.
Moguće je, čak, da zbog toga poželite da ponovo posetite SRBIJU. Samo izvolite, ali znajte da će vam trebati jedna viza i puno deviza...

I na kraju, kada izađete iz SRBIJE, nemojte misliti da ste poludeli ako vam gotovo sve stoje izvan Parka bude izgledalo lepše, uređenije, jednostavnije, logičnije i perspektivnije.

Tako i treba da vam izgleda.

Nacionalni park SRBIJA sa svim svojim vrstama i pojavama, predstavlja samo zanimljiv eksperiment kojim se završava jedan i počinje drugi vek, eksperiment kome niti naziremo kraj, niti shvatamo cilj, pa samim tim još uvek nismo u mogućnosti da ustanovimo da lije uspeo, ili propao.
   
   
Sačuvana

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

Luna

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9142
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #14 poslato: 09-07-2009, 21:16:23 »

prvi link...evo nam jos jedne uciteljice.....  :aq21:

  Da se ja pitam i da je Forum "Autentik" moj,uvela bih pravilo:"Ako nemate nista pametno da komentarisete i da napisete ili odgovorite na neku postavljenu temu,bolje je da cutite",jer bih vam u protivnom brisala i blokirala naloge,i tako sve dok na forumu ne procitam normalan odgovor i normalan komentar na nesto sto je postavljeno.
 
Lara,ovo moze da se odnosi i na teme: "ako nemate nista pametno da postavite i napisete bolje je da cutite"!
ako je po tome tvoje bi teme koje nicu ko pecurke i mahom su bez ikakvog smisla,u 90% slucajeva bi bile brisane,blokirane...... :aq29:
a jedna tema treba najpre da pruza podlogu za pametne odgovore!
probaji ti da razmislis o tome pa tek onda da sebe stavljas na Autentikovo mesto i uvodis pravila....ako umes da budes samokriticna.

potpis:"uspeh je najbolja osveta" je moto sitnih dusa,osim ako se covek sam sebi ne sveti.
« Poslednja izmena: 09-07-2009, 21:18:13 od strane Luna »
Sačuvana
Prosecni ljudi nista tako ne mrze kao nadmoc duha.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Одг: NACIONALNI PARK S R B I J A!
« Odgovor #15 poslato: 11-07-2009, 11:25:35 »

 :xq005: :xq005:
Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...
 

Stranica je napravljena za 0.146 sekundi sa 21 upita.