Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Nije nego!!!  (Pročitano 5054 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Svilena

  • Gost
Nije nego!!!
« poslato: 08-06-2010, 21:08:57 »

Sedam godina u Hrvatskoj i trebalo je da se potuku međusobno, da bi se otkrilo gde su glavni egzekutori!!!

Đubrad!!!


Ranjen Sretko Kalinić

Jedan od optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinćić, Sretko Kalinić uhapšen u Zagrebu nakon pucnjave u kojoj je ranjen. Na Kalinića pucao Miloš Simović, potvrdio ministar Dačić.

Hrvatska policija uhapsila je Sretka Kalinića, pripadnika "zemunskog klana" i jednog od optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Na Kalinića je u predgrađu Zagreba pucao Miloš Simović i ranio ga, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je rekao da je Kalinić, prilikom hapšenja, kod sebe imao hrvatski pasoš, sa lažnim identitetom.

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je Radio-televiziji Srbije da je Kalinić ranjen i da je prebačen u bolnicu gde je operisan. Prema njegovim rečima, Kalinić je van životne opasnosti.

Veljović je dodao da je za Kalinićem raspisana poternica i da je saradnja srpskih i hrvatskih istražnih organa veoma dobra pa će biti nastavljena i ovom slučaju.

Sretko Kalinić i Miloš Simović, koji su u bekstvu od 2003. godine, osuđeni su pred Specijalnim sudom, na 30 odnosno 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Kalinić je slovio za glavnog egzekutora Zemunskog klana. Svi zločini koji mu se pripisuju izvršeni su krajnje brutalno, a uživao je da se sadistički iživljava i da žrtve pali vatrom ili poliva kiselinom.

Poslednji put njegovo ime se pominjalo u javnosti posle monstruoznog ubistva svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka, čije je unakaženo i ugljenisano telo nađeno 3. juna 2006. godine na autoputu.

Kalinić je, prema procenama policijskih eksperata, čovek koga je bilo teško uhvatiti, jer je spreman da živi u potpunoj divljini.

« Poslednja izmena: 08-06-2010, 21:09:31 od strane Svilena »
Sačuvana

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #1 poslato: 08-06-2010, 22:58:41 »



 

 
   Hronika

ZAGREB: UHAPŠEN SRETKO KALINIĆ
Izvor:B92

Beograd -- Sretko Kalinić, osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, uhapšen je u Zagrebu nakon što ga je ranio drugi osuđeni Miloš Simović.

"Srpska policija je obaveštena da je Kalinić ranjen u Zagrebu, a izjavio je da ga je ranio Miloš Simović", precizirao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je odbegli član zemunskog klana Miloš Simović u 12.45 u zagrebačkom predgrađu Rakiti pucao u Sretka Kalinića i pogodio ga sa dva metka.

"Kalinić je hospitalizovan, operisan i van životne opasnosti", rekao je za B92 Veljović.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević rekao da je od hrvatskih kolega obavešten da Kalinić ima dve rane - jednu na trbuhu i drugu u grudnom košu.

"Prema informacijama iz Hrvatske, nad Kalinićem je popodne obavljena operacija i on ima teške telesne povrede", rekao je tužilac Radisavljević.

Radisavljević je rekao da je od hrvatskih pravosudnih organa dobio obaveštenje da niko nije uhapšen zbog ranjavanja Kalinića. On je dodao i da će pravosudni organi Srbije podneti zahtev za ekstradiciju Kalinića.

Odbegli pripadnik zemunskog klana Sretko Kalini ć, koji je ranjen i uhapšen u Zagrebu, važio je, prema svedočenjima, za jednog od najsurovijih pripadnika te kriminalne grupe.

Kalinić, koji ima nadimak Beli, u bekstvu se nalazio od atentata na Đinđića 12. marta 2003. godine.

Miloš Simović, takođe u bekstvu, i Sretko Kalinić osuđeni su pred Specijalnim sudom na po 30 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije, Zorana Đinđića.

Prvostepena presuda za ubistvo premijera Đinđića izrečena je 23. maja 2007.

Bivši komandant JSO Milorad Ulemek osuđen je na 40 godina zatvora zbog organizacije ubistva premijera Đinđića, a kao neposredni izvršilac ubistva na 40 godina zatvora osuđen je i bivši zamenik komandanta Jedinice za specijalne operacije Zvezdan Jovanović.

Na po 35 godina zatvora osuđeni su pripadnici kriminalnog "zemunskog klana" Aleksandar Simović, Vladimir Milisavljević, Ninoslav Konstantinović i Sretko Kalinić.

Na po 30 godina osuđeni su Dušan Krsmanović, Miloš Simović, Milan Jurišić, pripadnik JSO Željko Tojaga i bivši radnik BIA Branislav Bezarević. Bivši pripadnik JSO Saša Pejaković osuđen je na osam godina zatvora.

Vrhovni sud je u drugostepenom postupku 24. novembar 2009. potvrdio presude svim optuženim u prvostepenom postupku pred Specijalnim sudom, izuzev Sretku Kaliniću, kome je presuda preinačena sa 35 godina zatvora na 30 godina, Željku Tojagi Žmigiju sa 30 godina na 15 godina i Dušanu Krsmanoviću sa 30 godina na 20 godina zatvora.

Osim za ubistvo premijera Đinđića, Kalinić i Simović osuđeni su i na po 40 godina zatvora u procesu protiv zemunskog klana i to zbog učešća u 19 ubistava, tri otmice i dva slučaja terorizma
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

gavran82

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 129
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #2 poslato: 09-06-2010, 00:11:08 »

Ако,  нека се потамане бар међусобно, кад им ови неспособњаковићи не могу ништа!
Sačuvana

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #3 poslato: 14-06-2010, 23:24:08 »

BIĆE OMOGUĆENO IZRUČENJE KALINIĆA"
Izvor:B92

Beograd -- Hrvatski parlamentarci saopštili da će već ove sedmice biti premošćene ustavne prepreke da Sretko Kalinić koji ima hrvatsko državljanstvo bude isporučen Srbiji.

Šef hrvatske delegacije Neven Mimica rekao je da će ustavne promene otvoriti prostor za saradnju u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala tako da se niko ne može skrivati iza instituta državljanstva.

"Nadam se da će Hrvatska već ovog tjedna dobiti Ustavne promene koje će označiti niz novih elemenata u Ustavnom uređenju Republike Hrvatske. Te promene sadrže i elemente koji će omogućiti izručenje hrvatskih državljana po evropskom uhidbenom nalogu, znaci državama EU ali i državama sa kojima se sklapaju bilateralni sporazumi o izručenju", rekao je potpredsednik hrvatskog parlamenta i predsednik Odbora za evropske integracije Neven Mimica.

"Baš me briga što se svađaju Srbi i Hrvati" - citirajući reči pesme koju je nekada davno čuo na Plitvicama, Dragoljub Mićunović je poželeo dobrodošlicu hrvatskim parlamentarcima verujući da će aktuelne političke elite popraviti ono što se pokvarilo i da će srpsko-hrvatski odnosi u buduć nosti biti najbolji mogući.

"Naši odnosi su usponu ne samo na najvišem nivou nego i između parlamenata. Smatramo da upravo parlamenti treba da budu motor sveukupne saradnje između naših država", rekao je Mićunović.

"Nadam se da ćemo o svim stvarima moći da govorimo i u Skupštini i Saboru i da ćemo doprineti ne samo međususedskim odnosima nego i šire istorijski stabilizacije regiona i njegove modernizacije i pripreme za integracije u Evropu", rekao je on.

I Milorad Pupovac, predsednik odbora za međuparlamentarnu saradnju, nada se da će se promenama Ustava unaprediti položaj srpske zajednice i da će to unapređenje imati odjeka u odnosima između Hrvatske i Srbije.

"Unaprediće se položaj Srba u izbornom zakonodavstvu tako da će pored tri zagarantovana mesta biti moguće da se dobije više od tri mesta u Saboru", kazao je Pupovac.

Sa gostima iz Hrvatske će razgovarati i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Kako je najavljeno iz republičkog parlamenta, Dejanovićeva će sa delegacijom Hrvatskog sabora razgovarati o parlamentarnoj saradnji dve zemlje.

U delegaciji Hrvatskog sabora, pored Mimice, biće i predsednik Odbora za spoljnu politiku i šef delegacije Hrvatskog sabora pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Frano Matušić, član Odbora za spoljnu politiku i šef delegacije Hrvatskog sabora pri Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Tonino Picula, predsednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Hrvatske sa EU Vesna Pusić, član Odbora za spoljnu politiku, predsednik Odbora za međuparlamentarnu saradnju i član Zajedničkog parlamentarnog odbora Hrvatske i EU Milorad Pupovac
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

Svilena

  • Gost
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #4 poslato: 15-06-2010, 14:59:03 »

Sačuvana

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #5 poslato: 15-06-2010, 23:11:32 »

KALINIĆ UBIO ODBEGLE “ZEMUNCE”?
Izvor:B92, Nacional

Beograd -- Kako B92 saznaje, srpski pravosudni organi ispitaće navode hrvatskog "Nacionala" o tome da je Sretko Kalinić priznao da je ubio dvojicu odbeglih zemunaca.

Kako nam je rečeno, nadležni organi Srbije će odlučivati o eventualnom podizanju novih optužnica i povlačenju postojećih poternica za odbeglim članovima zemunskog klana, ako se utvrdi da su ubijeni.

Prema pisanju "Nacionala", Sretko Kalinić priznao ubistvo odbeglih pripadnika Zemunskog klana, Milana Jurišića i Ninoslava Konstantinovića,

List navodi da je Kalinić ispričao da je Jurišića ubio u Španiji, da ga je doslovno raskomadao, samleo u mašini za mlevenje mesa, spakovao u plastične kese i bacio ih u reku. Kalinić je otkrio je i ko su mu bili pomagači u tom ubistvu, te da su stan gde su ubili Jurišića posle okrečili kako bi sakrili tragove krvi.

Kalinić je ispričao da je Konstantinovića ubio u Srbiji, da su ga zakopali blizu autoputa Zagreb - Beograd, navodi "Nacional".

Hrvatskoj policiji Kalinić je govorio i o likvidaciji nekih zaštićenih svedoka, poput Zorana Vukojevića Vuka, kojeg je, kako je rekao, ubio po nalogu Milorada Ulemeka Legije.

B92 je sinoć objavio da nije isključena mogućnost da je od preostalih odbeglih “zemunaca” još neko ubijen.

U emisiji “Insajder” objavljeno je da su u bekstvu još trojica “zemunaca” - Milan Jurišić, Ninoslav Konstantinović i Vladimir Milosavljević - ali da nije isključena mogućnost da su upravo Kalinić i Simović ubili nekoga od njih, s obzirom na to da je Kalinić priznao da je, dok je bio u bekstvu, počinio još ubistava, između ostalog i u Španiji i u Srbiji.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #6 poslato: 16-06-2010, 23:11:38 »

 

 

 
   Politika

SMENJEN, JER JE TRAGAO ZA ZEMUNCIMA
Izvor:B92

Beograd -- Bivši načelnik UBPOK-a Boro Banjac za B92 tvrdi da je smenjen kada je otkrio gde se krije Dejan Milenković Bagzi. Proverićemo, kaže Ivica Dačić.

Posle otkrića da su se Miloš Simović i Sretko Kalinić krili u Hrvatskoj, svakodnevno se otkrivaju šokantne informacije o ubistvima koja su počinili i o njihovim vezama s ostalim kriminalnim klanovima.

Boro Banjac, bivši načelnik UBPOK, kaže da je smenjen kada je bivšem ministru policije Draganu Jočiću saopštio gde se krije tada odbegli Dejan Milenković Bagzi.

"Ćutao sam do danas jer sam čekao kraj procesa za ubistvo premijera Srbije", kaže za B92 Boro Banjac, bivši načelnik UBPOK-a i jedan od ključnih ljudi koji su vodili akciju Sablja.

Bora Banjac kaže da su do njegovog odlaska sa mesta načelnika UBPOK-a u policiji postojali timovi za svakog odbeglog pripadnika zemunskog klana.

Tim zadužen za Dejana Milenkovića Bagzija, prateći njegovu ženu, otkriva da se Bagzi 2004. godine krije u Grčkoj. Dogovaraju se da dvojica operativaca srpske policije odu u Solun i da već tamo, u saradnji sa grčkim kolegama, ispitaju Bagzija. Za to im treba odobrenje ministra policije Dragana Jočića.

Međutim, kako Banjac tvrdi, danima nije mogao da dođe do Jočića, iako je tadašnji ministar bio obavešten zašto ga traži.

Tek posle tri dana, Banjac koristi redovan kolegijum da obavesti Jočića o saznanjima do kojih je došao njegov tim.

O tome da je lociran Bagzi, jedan od odbeglih pripadnika zemunskog klana, optužen za ubistvo premijera, obaveštava Jočića i tadašnjeg načelnika resora javne bezbednosti Miroslava Miloševića.

"Predlažem da se čujete sa vašim kolegom i da ugovorimo taj sastanak da pošaljemo naše ljude. Kaže: 'Nisam zadovoljan vašim radom'. Više on ne komentariše ništa oko Bagzija. Kaže, 'vi ste smenjeni', kažem 'Hvala, mnogo ste mi učinili'", svedoči Banjac o razgovoru.

Da li je komentarisao Bagzija posle toga?

"Ne, ne, ne."

Jeste li ga vi pitali hoćete li ovo da radite?

"Nisam ga pitao, bio sam smenjen, tog momenta mi je rekao da sam smenjen."

Posle toga ispostavilo se, kako je objavio nedeljnik "Vreme", da je tadašnji Bagzijev branilac, advokatica Biljana Kajganić pregovarala sa Bagzijem da lažno optuži Ljubišu Buhu Čumeta za ubistvo Momira Gavrilovića, a navodno u dogovoru sa Jočićem i Bulatovićem.

Zbog čega je trebalo da Čume bude lažno optužen?

"Da bi izgubio status svedoka saradnika. Da bi se proces krenuo iz početka. Vi se sami sećate bombastih izjava gospodina Stojkovića da treba specijalni sud ukinuti, Jočića da treba ponovo sprovesti istragu, Miloševića da je optužnica na staklenim nogama, a istovremeno niko nije zvao mene i Novakovića 'dajte ljudi vi ste to radili, dajte da se upoznamo sa predmetom'."

Banjac tvrdi da transkripti snimljenih razgovora između Kajganićeve i Bagzija postoje i danas u nadležnim institucijama i da bi zbog otkrivanja političke pozadine trebalo za početak ispitati sve učesnike u tzv. pregovorima sa Dejanom Milenkovićem Bagzijem.

"Ja postavljam pitanje, ja više ne postavljam pitanje političke pozadine ubistva, ja postavljam pitanje ko je bio politički partner gospodinu Legiji, kako ga je svojevremeno Mihajlović nazivao, ko je politički partner Legiji i zemunskom klanu. Ja sam potpisnik krivične prijave za ubistvo Đinđića... Ja sam siguran da je to istina... Da su neposredni izvršioci... Ja se tom krivičnom prijavom ponosim, to je nažalost vrhunac moje karijere i najveća krivična prijava koju sam potpisao. Znao sam da ne može optužnica da se obori. Ja sam samo čekao dan kada će ta presuda postati pravosnažna".

Boro Banjac prvi put otkriva sve detalje o predaji Milorada Ulemeka Legije, hapšenju Zvezdana Jovanovića, mogućoj političkoj pozadini ubistva premijera Srbije kao i o razlozima zašto se u akciji Sablja nije išlo do kraja.

O svemu tome u vanrednom izdanju emisije "Insajder" sledeće nedelje.

Dačić: Razmotrićemo sve iskaze

Ministar policije Ivica Dačić nije mogao da komentariše navode bivšeg načelnika UBPOK-a Bore Banjca, o transkriptima razgovora pripadnika zemunskog klana Dejana Milenkovića i njegove advokatice jer je, kako je rekao, reč o događajima iz vremena kada nije bio na toj funkciji.

Dačić je dodao da će policija razmotriti sve iskaze koji bi mogli da donesu nove detalje o o ubistvima iz prošlosti, a to uključuje i izjave nedavno uhapšenih Miloša Simovića i Sretka Kalinića i i da očekuje da će Hrvatska uvažiti zahtev za Kalinićevo izručenje.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #7 poslato: 16-06-2010, 23:13:23 »

HR: USVOJEN PREDLOG IZMENE USTAVA
Izvor:B92, Beta

Zagreb -- Hrvatski Sabor izglasao izmene Ustava, čime se omogućava izručenje hrvatskih državljana. Srbija će tražiti Sretka Kalinića.

O ovoj izmeni naročito se mnogo govori posle hapšenja pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića u Zagrebu. Kalinić je državljanin Hrvatske, a u Srbiji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i učešća u još 19 drugih ubistava.

Zvaničnici Srbije već su najavili da će od Hrvatske, čim to bude moguće, zatražiti Kalinićevo izručenje.

Predsednik saborskog Odbora za ustav Vladimir Šeks izjavio je da usvojene promene približavaju Hrvatsku ostvarenju sna o ulasku u Evropsku uniju.

Izmene najvišeg pravnog akta daju i dodatna prava Srbima iz Hrvatske, objasnio je Milorad Pupovac, poslanik Samostalne demokratske srpske stranke.

Šta donose promene Ustava

Nakon celodnevne rasprave, za promene Ustava glasalo je 133 poslanika, jedan je bio suzdržan, a četiri protiv. Izmene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina podržalo je 129 poslanika, četvorica su bila suzdržani, a tri protiv.

Prihvaćeni su vladini amandmani kojima se, između ostalog, u Preambulu Ustava uvodi formulacija o pobedi hrvatskog naroda i branitelja u pravednom, legitimnom, odbrambenom i oslobodilačkom domovinskom ratu.

Takođe se utvrđuje da odredba o izručenju hrvatskih državljana drugim državama, kada je reč o krivičnim delima korupcije i organizovanog kriminala, stupa na snagu danom proglašenja Ustava, dok deo odredaba koje se odnose na stupanje na snagu evropskog naloga o hapšenju stupa na snagu ulaskom Hrvatske u EU.

Briga o braniteljima i njihovim porodicama takođe na predlog Vlade postaje ustavna kategorija.

Hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj ubuduće će moći da glasaju samo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i imaće fiksno tri poslanička mesta.

Olakšavaju se uslovi za donošenje odluke na referendumu o pristupanju EU tako što će za to biti potrebni glasovi većine birača izašlih na birališta umesto većine upisanih birača.

Takođe se u preambulu Ustava uvode sve 22 nacionalne manjine.

Uvodi se besplatno obavezno obrazovanje, uz obavezu da se taj sistem razradi zakonom.

Sudije Ustavnog suda biraće se dvotrećinskom većinom, a sudovi će imati ovlašćenja da direktno primenjuju pravo EU.

Osigurava se takođe puna nezavisnost Hrvatske narodne banke i Državne kancelarije za reviziju.

Promenama najvišeg pravnog akta onemogućava se zastarevanje krivičnih dela ratnog profiterstva i kriminala u privatizaciji.

Ubuduće će se o prelasku hrvatskih vojnika izvan granica Hrvatske Sabor izjašnajvati natpolovičnom umesto dvotrećinskom većinom svih poslanika, ali uz prethodnu saglasnost predsednika države. Ako predsednik uskrati saglasnost, odluka će se donositi dvotrećinskom većinom u Saboru.

Pre glasanja o ustavnim promenama, poslanici su prihvatili i vladine izmene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, kojim se pripadnicima srpske nacionalne manjine garantuje najmanje tri poslanička mesta u Saboru, na osnovu opšteg biračkog prava.

Pripadnicima manjina koje u ukupnom broju stanovništva učestvuju do 1,5 odsto, uz opšte osigurava i dodatno biračko pravo na osnovu kojeg će birati pet poslanika manjina.

Utvrđeno je i da će funkciju koordinacije veća srpske nacionalne manjine obavljati Srpsko nacionalne veće i Zajedničko veće opština.

Na zahtev dela opozicije izbrisana je odredba po kojoj bi na delu Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije delovalo Zajedničko veće opština sa svojstvom pravne osobe, pa je Sabor obavezao Vladu da do 30. jula ove godine uredi pitanje statusa i finansiranja tog veća.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #8 poslato: 17-06-2010, 23:18:23 »

UGOVOR O EKSTRADICIJI DO KRAJA JUNA
Izvor:B92

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović kaže da se s Ministarstvom pravde Hrvatske već vode razgovori o ugovoru o ekstradiciji, potpisivanje se očekuje do kraja juna.

Izmene hrvatskog Ustava, koje je sinoć usvojio Sabor, trebalo bi da otvore put za izručenje pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića Beogradu, pošto je uvedena odredba o ekstradiciji sopstvenih državljana drugim zemljama.

Kao što je poznato, Kalinić pored srpskog ima i hrvatsko državljanstvo.

"Mogu vam reći da se u ovom momentu delegacija Ministarstva pravde Republike Hrvatske nalazi u Beogradu, gde se vode tehnički razgovori upravo o konačnom izgledu takvog ugovora. Ja očekujem da će se taj dogovor potpisati veoma brzo, tačnije očekujem da t aj ugovor bude potpisan do kraja meseca", rekla je Malovićeva.  :xq004:
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

Svilena

  • Gost
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #9 poslato: 18-06-2010, 07:57:23 »

Ma, daaaaa  :aq18:

Da ih sastave na jednom mestu da ne moraju više da komuniciraju putem interneta.

Nije im moj deda obezbedio najsavremenije telefone i kompjutere u zatvoru!  
Al' sad će vrši istraga, pa će se "utvrdi" ko im je i kako omogućio u Zabeli, da svake večeri ima pristup internetu!  :aq16:


Idem na viceve i kaladont!
« Poslednja izmena: 18-06-2010, 08:14:23 od strane Svilena »
Sačuvana

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: Nije nego!!!
« Odgovor #10 poslato: 22-06-2010, 23:06:54 »

HOMEN: OPREZNO SA IZJAVAMA ZEMUNACA
Izvor:FoNet, Tanjug

Beograd -- Državni sekretar Slobodan Homen izjavio je da će Sretko Kalinić i Miloš Simović biti ispitani o ubistvu Zorana Đinđića, ističući opreznost po tom pitanju.

S obzirom na to da u hijerarhiji "zemunskog klana" nisu baš visoko kotirani, teško da bi Kalinić i Simović, mogli da imaju neka relevantna saznanja o ubistvu premijera, naveo je državni sekretar.

"Ne treba očekivati puno, ali će i njihove izjave biti predmet istrage tužilaštva za organizovani kriminal", precizirao je on i dodao da "ako bi neko mogao da ima dokaze iz čijih saznanja može da se utvrdi politička pozadina ubistva, to su ubijeni Dušan Spasojević i Milorad Ulemek Legija koji je već u zatvoru, ali do sada nije želeo da iznosi svoja saznanja o tome".

Državni sekretar je naglasio da će svi izveštaji sa saslušanja Kalinića u hrvatskoj policiji biti dostavljeni srpskom Tužilaštvu za organizovani kriminal po njegovom izručenju u Srbiju.

Kalinić će ponovo biti saslušan u Srbiji, kao i Simović koji je već upućen na izrdžavanje kazne od 40 godina zatvora, dodao je državni sekretar.

Kada su u pitanju iskazi Kalinića koje prenose hrvatski mediji, Homen je naveo da bi u njihovom tumačenju "bio vrlo oprezan, jer dolaze od određenih izvora koji nisu apsolutno pouzdani".

Kalinićeva izjava da je ubio dvojicu pripadnika "zemunskog klana" (Milana Jurišica i Ninoslava Konstantinovića) je činjenica koju treba proveriti, jer je možda tačna, a ''možda želi i da ih zaštiti", naglasio je državni sekretar.

Kada se Kalinić bude našao pred našim istražnim organima, svi ti navodi će biti provereni, naveo je Homen i dodao da će biti izvršena i iskopavanja (navodnih posmrtnih ostataka) i DNK analize u Španiji, jer se bez materijalnog dokaza osuđenom ubici ne može verovati na reč.

Što se tiče navodne umešanosti Darka Šarića ili Luke Bojovića u skrivanje pripadnika zemunske grupe, planiranje ubistava i drugih krivicnih dela, Homen je napomenuo da će komentare moći da iznosi tek kada naše tužilastvo završi istragu.

Državni sekretar je rekao da će tužilaštvo osim političke pozadine ubistva premijera, istražiti šta su Kalinić i Simović radili u prethodnih sedam godina, gde su se skrivali i ko im je pružao logističku podršku i novac za sakrivanje.

Ispitaće se i koja su krivična dela činili, od ubistava svedoka saradnika do ubistava u drugim zemljama i za koga su radili, to jest ko ih je angažovao kao plaćene ubice, napomenuo je Homen.

On je dodao da Ministarstvo pravde Srbije nema informacije o lošem zdravstvenom stanju Kalinića (koga je dan pre hapšenja u Hrvatskoj ranio Simović) i dodao da se, po svim dosadašnjim izveštajima, Kalinić dobro oseća.

Takođe je podsetio da će 29. juna biti potpisan sporazum sa Hrvatskom o ekstradiciji sopstvenih državljana i izrazio uverenje da će se Kalinić brlo brzo naći u Srbiji već u prvim nedeljama jula.

Sporazum će, prema njegovim rečima, početi da se primenjuje odmah po potpisivanju, a kasnije će biti ratifikovan u parlamentima obe zemlje.

Dačić: Potreban validan iskaz

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi Sretko Kalinić trebalo da bude ispitan na takav način da taj iskaz bude validan za upotrebu u proceduri, koja je predviđena zakonima Srbije.

Dačić je rekao da se u ovom trenutku razmenjuju operativne informacije, dodajući da očekuje da će u narednim nedeljama Hrvatska pozitivno odgovoriti na pitanje izručenja na naš zahtev.

"Čeka se sklapanje dogovora između ministarstava pravde Srbije i Hrvatske o međusobnom izručenju", istakao je on
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život
 

Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 24 upita.