Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Švedska – Danska avionom iz Niša  (Pročitano 1348 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

mrmot

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 585
Švedska – Danska avionom iz Niša
« poslato: 02-04-2018, 14:53:38 »

Mala skandinavska tura, avionom iz Niša- 4 dana
Malme – Kopenhagen – Helsingborg- Lund
18.05.-21.05.2018.


DAN 1. petak, Niš – Malme
Okupljаnje grupe 2,5 sata pre polaska u restoranu niškog aerodroma. Let za Malme je u 10.35h, kompanijom Wizzair. Sletanje u Malme, u 13.00h. Transfer do hotela. Smeštaj, kratka pauza i polazak na fakultativni razgled grada u pratnji vodiča. Obilazak užeg centra: najveći skandinavsji trg Stortorget, statua kralja Karla X, Sankt Petrikyrkan- kasnogotička katedrala, Opera- jedna od najvećih u Skandinaviji, Gradska kuća, Foklets park, Turning Torso- najviša građevina Skandinavije. Slobodno vreme u centru. Mogućnost obilaska renesansnog dvorca Malmöhus Slott, nekada dvorca danskog kralja Kristijana III, a ukome se danas nalaze nekoliko muzeja. U kasnim popodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

DAN 2. subota, izlet za Kopenhagen
Doručak. Slobodan dan u Malmeu ili fakultativni izlet za Kopenhagen. Polazak grupe počinje prelaskom 16km dugačkog mosta, koji se smatra jednim od najleših na svetu – čudo arhitekture. Nakon tridesetak minuta dolazi se u najmanju skandinavsku državu – Dansku. Kopenhagen, grad u kome su nastale jedne od najlepših bajki sveta, Hansa Kristijana Andersena. Ceo grad je i svedok bajki, u kome i danas stanuju kraljica, princ i princeza. Obilazak počinje ulicom Stroget- proglašenom najdužom ulicom na svetu, Radhuspladsen-glavnog trga grada. Tivolija- zabavnog parka, trg gradske skupštine Rådhuspladsen, luka Mala Sirena – simbol grada, Rosenborg zamak – letnja palata Kristijana IV… Nakon razgledanja moguća fakultativna vožnja kanalima, brodićem ili slobodno vreme za osveženje uz dansko pivo, dansko pecivo ili obilazak mnogobrojnih znamenitosti danske prestonice, koji su po statistici najsrećniji narod na svetu, dok je sam grad Kopenhagen 2008. godine od strane Lifestil magazine, proglašen najprijatnijim mestom za život na planeti. Povratak u Malme oko 19h. Noćenje.

DAN 3. nedelja, Malme – Helsingborg – Lund
Doručak. Slobodan dan u Malmeu ili fakultativni celodnevni izlet . Polazak nakon doručka, dolazak u Helsingborg, grad koji takodje pripada regiji Skone, na 60 km od Malmea. Jedan je od najstarijih gradova u Švedskoj, osnovan je u 11. veku. Po dolasku sledi obilazak gradski trg, tvrdjava, pozorište, crkva Presvete Bogorodice. Slobodno vreme u Helsingborgu do polaska za Lund. Povratak  ka Malmeu, uz usputni obilazak gradića Lunda, poznatog po Univerzitetu Lund, jednom od najjačih visokoškolskih ustanova u Skandinaviji, i najstariji grad u Švedskoj, u kome je još 1085.god., osnovana najstarija škola u Švedskoj. Obilazak dobro očuvanog gradskog jezgra, najstarije katedrale u romanskom stilu iz  XI veka. Povratak u Malme i fakultativni odlazak na ručak oko 17h. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4. ponedeljak, Malme – Niš
Doručak za poneti. Rana odjava iz hotela u 05:00h. Transfer do aerodorma. Let u 07.45h iz Malmea. Sletanje u Niš u 10.05h. Kraj programa.

VIŠE NA http://halotravel.rs/tour/svedska-danska-avionom-iz-nisa/
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 24 upita.