Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Kongres veštica  (Pročitano 3241 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Kongres veštica
« poslato: 30-06-2007, 05:29:16 »

Više od 60 eksperata za čarobnjaštvo iz celog sveta okupilo se u malom arktičkom mestu Vardu u Norveškoj na trodnevnom skupu. Međunarodnu konferenciju "Ponoćno sunce", u okviru koje se održava niz predavanja, rasprava i projekcija neobičnih filmova, organizovali su skandinavski i američki univerziteti.

Organizatori kažu da je progon veštica u Evropi stvar prošlosti, ali upozoravaju da se u delovima Afrike i Azije mnoge žene, ali i deca, optužuju zbog crne magije i izbijanja bolesti, nevremena i drugih nevolja. Tokom progona veštica u 17. veku, u Vardu je spaljeno oko 80 žena. Procenjuje se da je u Evropi na taj način skončalo oko 50.000 osoba.

Na samitu u Norveškoj takođe se raspravlja o šamanizmu, praksi komunikacije sa drugim svetom preko životinja, za koji mnogi stručnjaci smatraju da je prethodnica svim drugim organizovanim oblicima verovanja. Paralelno sa skupom u Vardu počela je i svetska premijera novog nastavka filmskog serijala o mladom čarobnjaku Hariju Poteru, koja će okupiti mlađe zaljubljenike u čarobnjaštvo.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.085 sekundi sa 23 upita.