Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: grupa "Block out"  (Pročitano 19458 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
grupa "Block out"
« poslato: 11-10-2010, 12:43:02 »

Block Out (Biografija)

Grupu su krajem 1990. godine na Likovnoj akademiji, pod nazivom "Ad hoc" osnovali pevač Milutin Jovančić Mita, basista Trle (ex Siluete), gitarista Danilo, bubnjar Deki i gitarista Laki. Pošto je u Makedoniji postojala grupa sa identicnim nazivom, ubrzo joj menjaju ime u Block Out, po ideji tadašnjeg gitariste Danila, koji se još u to vreme bavio programiranjem, a grupa je naziv dobila po, u to vreme, popularnoj igrici "Block Out". U slengu engleskog jezika pojam "block out" se odnosi na poslednji trenutak pred gubitak svesti, što se kao tumačenje dopalo članovima benda.

Polovinom 1991. Laki je otišao u Holandiju, a novi gitarista postaje Nikola Vranjković. Nikola je pre dolaska u grupu četiri godine živeo u Moskvi gde je svirao sa raznim sastavima, među kojima i grupom "Besiders" koju čine iskusni ruski muzičari, dok je pevač bio Miša Veselinski, student elektrotehnike iz Makedonije. Po povratku 1990. godine Vranjković je radio kao studijski muzičar, svirao je jednu turneju sa grupom "Ruž" a u isto vreme su on i Vojislav Vijatov nastupali sa Satanom Panonskim.

Sa početkom rata u ex Jugoslaviji članovi benda odlaze u London gde nastupaju u klubovima Stick Of Rock i Robby's na Finsburi parku i u Univerzitetskom centru. Tu su kao najupečatljivija grupa dobili mogućnost za snimanje singla koji zbog njihovog povratka u Beograd nikada nije realizovan. Na koncertima su izvodili svoj materijal na engleskom jeziku.

Po povratku, sredinom 1992. godine, nastavljaju rad u sastavu: Mita, Nikola, Trle, a pridružuje im se bubnjar Miljko Radonjić. Godine 1993. objavljuju kasetu na kojoj su se našli živi snimci sa koncerata na Akademiji 1991. i iz KST-a 1992. godine ("Live KST, Akademija", Take It Or Leave It, 1993.). Sledeće, 1994. godine, objavljuju svoj prvi studijski album pod nazivom "Crno, belo i srebrno" (ITMM, 1994.) i promovišu ga na dan izdavanja prvim samostalnim koncertom u SKC-u. Kao gost na toj ploči gitaru je svirao Aleksandar Balać.
Početkom 1996. godine revoltirani jadnom kulturnom situacijom, snimaju oporu pesmu "Leto na Adi" koja se nije pojavila na njihovom sledećem izdanju "Godina sirotinjske zabave" (Metropolis, 1996.) objavljenom novembra 1996. godine, jer od obilja materijala nije bilo mesta. Taj CD donosi pesme nastale u prethodnih šest godina a sam album za temu ima, kako tvrde članovi benda, kraj socijalizma. Producent je bio Aleksandar Radosavljević, a kao gosti su se pored ostalih pojavili Danilo Pavićević (gitara), Miša Savić (klavijature) i Nebojša Zulfikarpašić (gitara). Od drugog albuma bas u grupi svira Balać, a klavijature Dragoljub Marković Blek koji je u isto vreme i u grupi "Ništa ali logopedi". Album "Crno, belo i srebrno" biva proglašen za najbolji album 1996. godine po mišljenju Skupštine grada.

Godine 1998. grupa objavljuje svoj treći po redu studijski album pod nazivom "San koji srećan sanjaš sam" (Metropolis, 1998.) U međuvremenu grupa je autorski sasvim sazrela, tako da nove pesme donose sasvim osoben i upečatljiv zvuk po kojem je grupa Block Out već postala prepoznatljiva. Ovaj album je snimljen u već standardnoj postavi Mita, Nikola, Balać, Blek, Miljko a broj gostiju na snimanju se povećava. Album daje prilično depresivnu sliku stvarnosti, koji se kroz tekstove Nikole Vranjkovića pretvaraju u uverljivu predstavu naših života, pa zato koncerti Block Out-a postaju priša za sebe, događaji nesvojstveni tadašnjim koncertnim tendencijama. "San koji srećan sanjaš sam" po mišljenju mnogih kritičara biva proglašen najboljim albumom godine, ali i među nekoliko značajnijih albuma tokom poslednje decenije 20. veka. U međuvremenu na prepoznatljivost rada grupe Block Out utiču i spotovi za pesme, čiji je autor Mita.

Novi, dvostruki koncertni album naslovljen "Između dva zla" (Metropolis, 2001.) izlazi februara 2001. godine. Donosi snimke koncerta u SKC-u 11. septembra 1999. godine a na kasetnom, trostrukom, izdanju se kao bonus pojavljuju i koncertni snimci iz KST-a, Niša i Zrenjanina. U isto vreme izdavačka kuća Metropolis objavljuje i reizdanje prvog albuma "Crno, belo i srebrno" koji kao bonus pesmu sadrži "Leto na Adi", snimljenu još 1996. godine.

Iste godine, 2001., Nikola Vranjković sopstvenim snagama izdaje prvu knjigu pesama pod nazivom "Zaovdeilizaponeti" koja sadrzi sve pesme koje je napisao za Block Out ali i ostale svoje pesme, od kojih neke u poslednje vreme dobijaju i koncertno uobličenje u vidu novih pesama koje se još uvek zvanicno nisu nasle na novom albumu grupe koji se vec duže vreme očekuje. Uz knjigu, Nikola objavljuje i prateći CD, kao muzičku podlogu zbirke pesama, na kojoj je sam odpevao neke pesme uz izvođačku pomoć članova grupe. CD Nikole Vranjkovića "Zaovdeilizaponeti" donosi smireniji, akustičarski zvuk, ali sa ništa manje depresije i melanholije nego na prethodnom poslednjem izdanju grupe.

Posle nekoliko koncerata održanih krajem 2002. godine, na kojima je bend uveliko svirao nekoliko novih pesama, u prvoj polovini 2003. prave koncertnu pauzu, tokom februara 2003. ulaze u studio "Akademija Free Zone" i počinju rad na novom albumu. Tokom snimanja zamenjuju dosadašnjeg klavijaturistu Dragoljuba Markovića a bendu se kao novi klavijaturista i gitarista priključuje Dejan Hasečić (Speed Limit, Slaves), sa indicijama da možda postane i stalni član grupe. Album čiji je radni naziv bio "Nema više lakih protivnika" izlazi konačno krajem aprila 2004. godine, pod nazivom "Ako imaš s kim i gde" za Multimediarecords (Universal music). Mita, Balać, Hase, Miljko i Nikola, kao članovi benda, iznose ovaj album, s tim što se Nikola, sem posla tekstopisca i gitariste prihvatio i posla producenta. Album donosi 12 pesama, od kojih je 3 kraće od 5 minuta a čak 3 duže od čitavih 8 minuta, donosi tvrđi zvuk od prethodnih izdanja, dovoljno drugačijih da ne budu ponavljanje starih šablona, a opet jasno u osobenom Block Out maniru, svojstvenom samo ovom bendu. Tekstualno opet vrhunski, možda čak i kompleksnije od dosadašnjih izdanja, lišene diskretnih politično-socijalnih tragova od pre, ali takođe do poslednjeg slova ili rifa prisutan u lavirintima naših života i sudbina. Ovo je jedan od onih albuma, čak i više nego prethodni, koji će tek u godinama koje dolaze dobiti pravu muzičku i umetničko-socijalnu percepciju. Posle par nastupa na festivalima tipa Exit i Gitarijada, bend priprema manju seriju koncerata tokom decembra 2004.

Osim što su članovi benda, Mita je slikar, ali se kao i Balać bavi televizijom i videom. Miljka zanimaju Hi Fi instrumenti, a Nikola je studijski muzičar, producent, tonski snimatelj i ribolovac.


* Kao izvor informacija korišćena "Ilustrovana YU rock enciklopedija" P. Janjatovića kao i brojni novinski napisi, recenzije, intervjui i razgovori...







Beltaine


http://www.youtube.com/watch?v=2ES38jx3dvU






Pitanje je zašto
nemaš slovo ti
na izvoristu svojem
sa srećnim brojem

Odgovor ne znam
čekam neobrijan
mamuran i prazan
da mi daš.

Vreme ne postoji
postoje koraci,
a koraci su dugi
il' su kratki.

Slep na slobodi
kao krv u vodi
koja večno roni
bori se za smeh.

Sijaju oči
beli kamen u plićaku
led se znoji
bol ne postoji.
« Poslednja izmena: 10-04-2011, 10:31:09 od strane jelenkos »
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #1 poslato: 12-10-2010, 13:54:46 »

Trenje



http://www.youtube.com/watch?v=JUDiAw0l0Wo




Svako jutro kad se budim ja siguran sam samo
da sam promašio pistu i sleteo na njivu.
Obući cu se brzo i krenuti na posao,
tamo imam sedam sati svog slobodnog vremena.

I secaš li se kada smo se zadnji put poljubili
i milovali nežno da nam drhte usne,
ja ne bih bio ljubomoran da te vidim s drugim,
pusti me da plačem, ja sam uništen i umoran.

Trenje..
to je sve što nam je ostalo od ljubavi.

Mašta mi se srozala duboko ispod nule,
potencija je čudna stvar kad pređe ti u naviku,
drži me jače i pribij me uz sebe,
kraće će da traje i biće manje znoja.

Onanija je divna i kad pomislim na drvo,
i nek me samo misli vode što dalje od tebe,
ja sam bio tako mlad dok sam pravio prvo,
sad ih imamo troje... i volimo k'o svoje...

Samo trenje, trenje..
to je sve što nam je ostalo od ljubavi.

Ti slušaš divnu muziku, ja povraćam po stanu,
"šiješ" predivne goblene i kačih ih po zidu,
ja odlazim na pecanje, na fudbal, u kafanu,
i uvek sam se pitao šta trpaš mi u hranu.

Odavno sam izlizao svoj daljinski upravljač,
pročit'o sve novine i zaspao pod njima,
ja sam mrtav već odavno, al' niko ne primećuje,
ja nikom nisam potreban i sve, baš sve što imam to je
trenje.

Trenje..
to je sve što nam je ostalo od ljubavi.
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #2 poslato: 14-10-2010, 14:42:25 »

Koma   


http://www.youtube.com/watch?v=MhOPbY5Gvo0



Dugo ja živim u epruveti,
neko me mrzi, pa mi se sveti.
Moje su reči koferi prazni,
ne znam šta želim.

I niko sada ne može da zna
šta stvarno osećam ja.

Ti se bojiš.
Ti se bojiš
da ne povrediš glavu.
Ja te molim da mi pokloniš
jedan osmeh pre odlaska.

I niko sada ne može da zna
šta stvarno osećam ja.

Sunce odavno prepreke lomi,
oblačan dan je korak ka komi,
curi niz lice jeftina suza.

Voz u daljini, vetar ga vodi,
odlazi neko drag, ka svojoj sreći.
Slobodan čovek u svojoj vreći.

Budi se.
Budi se dugo...
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #3 poslato: 24-10-2010, 13:46:24 »

Protiv sebe


http://www.youtube.com/watch?v=5PdIbIOpUvQ



Težak san, tihi korak
mrtav mrak, curi oblak,
beskućnik koji traži
zbir znakova po prašumi.

A tvoje ruke su nežne,
lako spuštaš ih na mene,
tvoje reči su jasne,
samo treba da ti verujem i proći ce.

Ja ih nikad ne bih sanjao,
ali neko tera me na to.

Nemam izvor svetlosti,
na vidiku samo mrak.
Crna krpa preko očiju,
ja se plašim da je skinem.

Nema razloga za bolji svet,
sve što smislim stvorim ga za sebe,
al' protiv sebe...

Ja dobro znam šta radim,
al' ne znam zbog čega
sve dobija drugu boju i miris.
Koliko puta sam krenuo iz početka
i stigao do istog prokletog mesta.

Moje vreme prolazi
i nemam ga još mnogo.
Moje vreme prolazi,
a ništa nisam stigao da naplatim.

Strah ili strepnja,
kradem ti misli,
radim protiv sebe.
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #4 poslato: 29-11-2010, 17:35:04 »

Zvezdane staze


http://www.youtube.com/watch?v=rX9BJkgKenk


Laganim tempom proces truljenja hoda.
Hrabri heroji preko leseva gaze
Zvezdane staze.

Milina pogledati vesela lica,
Lutaju psi, a nigde sintera nema.
Raspad sistema.

Mizantrop cuti, nema nista da kaze,
1 satira umire u bedi i jadu -
- potpuni stranac u rodenom gradu.

Samo se mrtav ovde ne plasi nikog,
Ali se ne seca ni imena svoga.
Sa verom u koga?

U rezervatu, ali ne blizu kraja.
Kuje se plan za vaskrs.
Simbol se ljubi.
Umri il' ubi.

Sirenje optimizma tece po planu,
Zene su trudne - bice svezih vojnika.
Predivna slika.

Da li je jebeno moguce?
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

Sone

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4078
  • te noci kad me stignu putevi
Одг: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #5 poslato: 30-11-2010, 20:00:19 »

 :aq28: jelenkos evo meni i moj skromni doprinos u ovoj nais temi  :aq26:

http://www.youtube.com/watch?v=YRN1pvTuMQc
Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #6 poslato: 02-12-2010, 15:58:30 »

Drago mi je da citas i ostavljas postove na ovu temu ,inace za mene je Block Out srpski Tool,genijalci su  :aq26: :xq011:
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

Louis

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1440
Одг: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #7 poslato: 02-12-2010, 19:13:02 »

 :aq28:

Kad se samo setim te '95.!!!
SDSS
Vrtela se na "radio Beogradu 2" i svi smo cekali da dodje nedelja, 10:00

Miševi vladaju loptom okruglom,
a gvožda im služe da iscede gnoj.
Ja sam se rodio ispod gusenica,
zamišljam želju, a ti grad i broj.

Knjiga pod jastukom - vera sa naukom,
verujem, nije mi potreban Bog.
Jede me mirno ta mala životinja,
da li da poginem ili da uginem?

Ako me voliš, pomozi mi, pucaj u celo.
Ako me voliš, pomozi mi, dajem ti telo.
Ja dušu nemam,
Ili ne znam da je dam.

Stici ce glasnik iz daleke prošlosti,
znacu što nisam ni visok ni plav.
Koagulacija ponosnih nacija,
telo mi truli, moj mozak je zdrav.

Pristajem, nevin sam, pristajem, kriv sam,
ja pristajem - bacam palamar na stene.
Prihvati ga, veži me, bušan sam, tonem,
i uzalud pumpaš svu vodu iz mene.

I još sam zaljubljen u svoj mali san.

Evo ti reci, ti sklopi recenicu,
ja nemam snage da izbacim dah.
Ljubav, sloboda, i osmeh, i sreca,
i suza, i mržnja, i tuga, i strah...

Miševi vladaju loptom okruglom,
a gvožda im služe da iscede gnoj.
Ja sam se rodio ispod gusenica,
zamišljam želju, a ti grad i broj.

http://www.youtube.com/watch?v=o053pFOGGhU
Mada spot i nije za one sa osetljivim stomakom! :aq29:
Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Одг: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #8 poslato: 03-12-2010, 10:51:15 »

Louis  :aq26: Imam osetljiv stomak,ali za mene svaki njihov stih ili spot je malo remek delo,stihovi "pucaju"pravo u svest (ko ima svesti)..Mogu da ih slusam i kad sam depresivna,vesela,ili euforicna,svaki put cujem neku novu poruku iz njihovih reci i tonova


Vezi me

http://www.youtube.com/watch?v=2rkihNV1dzU


Veži me,
kanapom koji vučem.
Veži me,
za bolje sutra - loše juče,
veži me,
i ja ću ljubav da ti dam.

Veži me,
ne daj da pobegnem.
Veži me,
šta mogu, vode me,
veži me,
i ja ću ljubav da ti dam.


Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #9 poslato: 14-02-2011, 12:02:38 »

Block Out - Težak Slučaj Pakla


http://www.youtube.com/watch?v=EDggq272KJ0




Mozak miruje,
al' ispod mora teče vreli kamen.
Grob podriguje,
proždraće mi kosti ako stanem.
Istetovirani strah na tvojim obrazima jeca,
ti si samo njegov podstanar.
Smrtno ozbiljan,
bez oca i bez prijatelja.

Prazne godine,
oko tebe tužno lete.
Šta ćeš ti sa njima
i šta će one s tobom takvim?
Ti si revidirao stav sto pedeset puta
čas si rođen kao muško, čas ko žensko,
koga je to briga.
Sam znaš,
rođen si ko pička.

Gde je granica?
Nisam siguran ni da postoji.
Šta je cilj?
Ili trčimo u krug bez cilja.
Put od tebe do mene, sa hiljadu rupa,
ko Kumodraška ulica.
Nemam vremena,
da čekam da se ubiješ.

Skloni me,
ja neću inat tvoj životom da platim.
Slomi me,
eto nisam uspeo da shvatim.
Ubij me,
ti to možeš da uradiš sa svakim.
Ako sve vidi, što se pravi blesav,
što ne otera sva govna u nebesa.

Zadah osvete
kruži iznad moje glave.
Zar da ubijem,
da se prestrojim u tvoje pleme?
Ljudi gutaju suze, žvaću sopstvene zube,
lije krv sa krova ruske crkve.
Težak slučaj pakla,
teško da ima išta strašnije.

Budi me,
pre nego poželim da umrem u snu.
Ubij me,
svima za primer raskomadaj moj trup.
Skloni me,
ja znam tvoj strah, to niko ne sme da zna.

Ako sve vidi što se pravi blesav,
što ne otera sva govna u nebesa.
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #10 poslato: 14-02-2011, 12:15:14 »

Block Out- Bunar Želja Ne Postoji

http://www.youtube.com/watch?v=Q9y5zqqQss4



Došao sam da ti kažem
Drobim se ko mrtav kreč
Jezik kratak oči prazne
Ne znam onu pravu reč

Šta to jeste šta to mora
Sekund sreće minut bola
Skupljam suze snove dišem
Vazduh lovim gasim se

Molim se za put do kuće
Molim te za tren tišine
Gradovi su dno slobode
Sa tri oka, troglavi

Borim se i ne ide mi
Probao sam razne stvari
Bunar želja ne postoji

Bunar želja ne postoji
Da postoji skočio bih
Jedem laž ko keks i ćutim
Što da znam i ko da ne znam
To sam ja i tu je problem
Silom neću da se menjam
Vazduh lovim snove dišem
Živ bez tebe
Živ sa tobom nikad
Nikad više
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #11 poslato: 14-02-2011, 12:18:53 »

Block Out - Dan koji nikad nije dosao


http://www.youtube.com/watch?v=p6ahQEIN-PQ


Čitav život živeo za jedan dan koji nikad nije došao
A nada poslednja strada
I umrla je šta ćemo sada
Umoran težak spor trom organizam traži gorivo za sledeći sat
Ni tužan ni radostan
Crna rupčaga bez dna

Mi smo zalutali i evo sad se vraćamo polako ali ne znamo kako
Sreća na grobljima još stanuju ptice
A snegovi pokrivaju tragove u blatu
Ljudi su nervozni i gadni
Vole pobede u fudbalu i ratu
Potrošio si svoje najlepše reči da ih ubediš u veru
Ona čuči pored groba tvog i plače
Pita kome smo to pevali

Mi smo zalutali i evo sad se vraćamo polako ali ne znamo kako
Čekali smo dan koji nikad nije došao
Dan koji nikad nije došao

Čitav život živeo za jedan dan koji nikad nije došao
A nada poslednja strada
I umrla je šta ćemo sada

Umoran težak trom spor organizam traži gorivo za sledeći sat
Ni tužan ni radostan
Crna rupčaga bez dna

Sreća na grobljima još stanuju ptice
A snegovi pokrivaju tragove u blatu
Ljudi su nervozni i gadni
Vole pobede u fudbalu i ratu

Potrošio si svoje najlepše reči da ih ubediš u veru
Ona čuči ispred groba tvog i plače
Pita kome smo to pevali

Mi smo zalutali i evo sad se vraćamo polako ali ne znamo kako

Čekali smo dan koji nikad nije došao...
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

MIK

  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 13121
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #12 poslato: 14-02-2011, 14:56:21 »

Neki moji drugovi - Block Out

http://www.youtube.com/watch?v=6zhpxng7bbk&feature=related

Neki moji drugovi su uvek imali love
Neki moji drugovi su uvek imali sve
Oni koji nikad nisu, nikad nisu sanjali snove
Oni mi i danas kazu da cu ostati vecno mlad

Neki moji drugovi su zauvek otisli odavde
Neki moji drugovi su otisli da zivot traze
Neki moji drugovi su otisli na neko vreme
Otisli na neko vreme, da se nikad ne vrate

Neki moji drugovi su odlucili da postanu tate
Neki moji drugovi su imali seljacke svadbe
Neki moji drugovi su shvatili da mogu bez njih
Neki moji drugovi su neki moji drugovi ...

A ja jos uvek prljam gradske ulice
Pitaj me kako mi je


Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #13 poslato: 14-02-2011, 15:10:02 »

Mik mnogo mi je drago da volis "Block out".Drago mi je da nas ima,hehehee .Taman sam pomislila da sam jedina ovde na forumu koja ih obozava.  :xq001:
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

Alkar

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1089
  • Pravda za LUNU
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #14 poslato: 15-02-2011, 04:19:00 »

Block Out (Biografija)

Grupu su krajem 1990. godine na Likovnoj akademiji, pod nazivom "Ad hoc" osnovali pevač Milutin Jovančić Mita, basista Trle (ex Siluete), gitarista Danilo, bubnjar Deki i gitarista Laki. Pošto je u Makedoniji postojala grupa sa identicnim nazivom, ubrzo joj menjaju ime u Block Out, po ideji tadašnjeg gitariste Danila, koji se još u to vreme bavio programiranjem, a grupa je naziv dobila po, u to vreme, popularnoj igrici "Block Out". U slengu engleskog jezika pojam "block out" se odnosi na poslednji trenutak pred gubitak svesti, što se kao tumačenje dopalo članovima benda.


 :xq003:  to je black out a ne block out,

Black out = act of turning off all the lights; power failure; loss of consciousness

kakvi moroni  :xq005:
Sačuvana
Kupicu bela kola,
tako mi imena,
i vodicu te u svoj svet.

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #15 poslato: 15-02-2011, 10:51:29 »

Block Out (Biografija)

Grupu su krajem 1990. godine na Likovnoj akademiji, pod nazivom "Ad hoc" osnovali pevač Milutin Jovančić Mita, basista Trle (ex Siluete), gitarista Danilo, bubnjar Deki i gitarista Laki. Pošto je u Makedoniji postojala grupa sa identicnim nazivom, ubrzo joj menjaju ime u Block Out, po ideji tadašnjeg gitariste Danila, koji se još u to vreme bavio programiranjem, a grupa je naziv dobila po, u to vreme, popularnoj igrici "Block Out". U slengu engleskog jezika pojam "block out" se odnosi na poslednji trenutak pred gubitak svesti, što se kao tumačenje dopalo članovima benda.


 :xq003:  to je black out a ne block out,

Black out = act of turning off all the lights; power failure; loss of consciousness

kakvi moroni  :xq005:





* Kao izvor informacija korišćena "Ilustrovana YU rock enciklopedija" P. Janjatovića kao i brojni novinski napisi, recenzije, intervjui i razgovori...





Mala greska,potkrala se,skroz nebitno,jedno slovo je u pitanju.
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

MIK

  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 13121
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #16 poslato: 15-02-2011, 15:21:30 »

 :xq001:  :aq28:  :xq001:

Sve sto mogu reci
http://www.youtube.com/watch?v=PCYwrewbbqg


Block Out - Sve sto mogu reci

Sve sto mogu reci
stane u dve reci
bolje je da mislis
da sam se umorio..

Idi ako mozes
ja ti sifru ne dam
zasto da se predam
nisam se ni borio...

Sav sazdan od blata
s lica jos mi curi
ja izmedju dva sata
jedan kasni drugi zuri

Pokloni mi srce
nema sta da boli
trebalo bi neko barem
nekoga da voli

Sve sto mogu reci
stane u dve reci
bolje je da mislis
da sam se umorio

Idi ako mozes
ja ti sifru ne dam
zasto da se predam
nisam se ni borio

Sav sazdan od blata
s lica jos mi curi
ja izmedju dva sata
jedan kasni drugi zuri

Sve sto mogu reci
stane u dve reci
ako bih uopste
progovorio.

Sve sto mogu reci x8


Sačuvana

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #17 poslato: 15-02-2011, 15:32:51 »

Block Out -Sanjaj me


http://www.youtube.com/watch?v=7_2LnbB0QTE



Jos bio je plav
Prolecni dan
Umiven sav
Na dlanu kap
Boziji znak
Suncani slap

Keks u vrtu i caj
Vetar je slab
Mirise maj
Na usni med
Daleki put
Hrastova red

Noc, bio je mrak
Tisine zvuk
Polje i mak
Na nebu znak
Mesec je out
Osecaj jak

Sa usnama
Sa rukama
U nocima

Voli me
Sanjaj me
Probudi se
Nadi me
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #18 poslato: 15-02-2011, 15:37:32 »

 :aq28: :xq001: :aq28:



BLOCK OUT -KAD HODAM


http://www.youtube.com/watch?v=pXNvQ4RBezs



Trzaj.
Budim se, neko me vuče.
Gubim se, ceo sam mokar,
u svome znoju,
noćas, noćas ja moram da odem...
Da tražim, da pronađem oproštaj,
zaborav, senke...
Noćas, neko je rekao,
Noćas, ljubav je mržnja.

Kad hodam,
ja gledam.

Pamtim, zaboravljam, smejem se,
voliš decu, a ne voliš ljude,
dosada, navika, trzaj,
budim se, neko me vuče...
Izgrizeni jastuk kraj mene,
tresem se, jako je vruće,
perje se spušta na krevet,
ne bojim se više...

Kad hodam,
ja gledam.

Mislim
na staricu koja se seća,
koja se kaje zbog svega
što je izgubila,
ona je tužna i plače.

Ja hodam i gledam...
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."

jelenkos

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 2901
Odg: nislijska grupa "Block out"
« Odgovor #19 poslato: 15-02-2011, 15:40:08 »

Kad hodam

Trzaj.
Budim se, neko me vuče.
Gubim se, ceo sam mokar,
u svome znoju,
noćas, noćas ja moram da odem...
Da tražim, da pronađem oproštaj,
zaborav, senke...
Noćas, neko je rekao,
Noćas, ljubav je mržnja.

Kad hodam,
ja gledam.

Pamtim, zaboravljam, smejem se,
voliš decu, a ne voliš ljude,
dosada, navika, trzaj,
budim se, neko me vuče...
Izgrizeni jastuk kraj mene,
tresem se, jako je vruće,
perje se spušta na krevet,
ne bojim se više...

Kad hodam,
ja gledam.

Mislim
na staricu koja se seća,
koja se kaje zbog svega
što je izgubila,
ona je tužna i plače.

Ja hodam i gledam...
Sačuvana
Herman Hesse
"...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."
 

Stranica je napravljena za 0.175 sekundi sa 25 upita.