Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Kako pripitomiti svekrvu!  (Pročitano 5420 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lara_kroft

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 596
Kako pripitomiti svekrvu!
« poslato: 12-08-2009, 09:45:33 »



   Ukoliko spadate u retke srećnice koje su sa svekrvom odmah posle venčanja pronašle zajednički jezik, stvarno vam treba odati priznanje i, kako se u našem narodu kaže, skinuti kapu


Međutim, više je onih snaha koje su dana kad su izgovorile svoje sudbonosno da započele dugu borbu za svoj status s majkom svog supruga. Zašto je odnos svekrve i snahe od pamtiveka tako komplikovan? Odgovor je vrlo jednostavan. Onog dana kada je sin stao na ludi kamen i odlučio da svoju ljubav podeli sa svojom izabranicom, status majke je istog trenutka ugrožen. Vaša svekrva više nije žena na prvom mestu svog miljenika. Iako je to mesto izgubila mnogo ranije, tog dana su joj se „otvorile oči“.

Pravila igre
Majka je uplašena novom činjenicom da će o njenom potomku od sada brinuti neka druga žena, pa joj mnogo puta neće poći od ruke da prikrije ustaljenu potrebu da nad njim ima potpunu kontrolu. Takve situacije, drage moje, mogu da vas dovedu do ivice živaca. Ali, da li ste u nekom trenutku pomislile da ta vaša „sve-kriva“ i nije tako loša i zla kao što izgleda? Osim toga, šta ona dobija time što će vam iz dana u dan zagorčavati život, kad ga tako zagorčava i svom sinu? Možda čudno zvuči, ali psiholozi tvrde da u odnosu snahe i svekrve ipak postoje određena pravila. Znači, vreme je da se bacite na posao i naučite lekciju. Bez obzira na to koliko puta ste se pitale zašto biste je zvali mama, iako ona nije vaša majka, napravite prvi korak i oslovite je sa mama. Istog trenutka osvojili ste prve bodove kod nje. Ne morate da imate poseban razlog da je pozovete telefonom, okrenite broj da biste joj čuli glas i pitali je kako je.

Snajka sigurna u sebe
Razgovori, ipak, treba da imaju mere, jer ako svaki dan sa svekrvom razglabate o svemu i svačemu i razmenjujete tračeve iz komšiluka, vratiće vas ponovo na početak, tj. dovešće vas do ivice ludila. Smislite plan koji će vama koristiti. Zovite je jednom u dve nedelje ili dva puta mesečno. Pravilo broj dva: nikada ne kritikujte svog supruga pred svekrvom! Pomirite se s tim da će majka uvek stati na stranu svog sina, što je, u neku ruku, i normalno. Uzdržite se komentara tipa: „Nisi više beba, ustani i sam sebi sipaj sok!“ Verovatno biste zbog toga već bili prostreljeni pogledom, a brižna majčica će već brže-bolje potrčati i sipati piće svom sinčiću. Osim toga, na taj način biste supruga ponizili pred majkom i potcenili njeno odgajanje deteta. Sledeća stavka je da volite svoju kuhinju, ali njenu da poštujete. I na kraju, ako vam nešto posebno smeta kod svekrve ili svekra, obratite se suprugu i zamolite ga da on porazgovara s njima. Vašu porodičnu i bračnu harmoniju ne sme da remeti nijedna žena, pa makar se radilo i o majci vašeg muža.   

Sačuvana
Pre nego što uradite nešto, morate da budete neko...

Luna

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9142
Одг: Kako pripitomiti svekrvu!
« Odgovor #1 poslato: 13-10-2009, 22:55:54 »

Ovo tek sada vidim i mogu reci da nema/gotovo da nema dodirnih tacaka sa svescu!
Jos jedna u nizu "pametnih "pouka!
Ispada da devojka udajom ulazi u dozivotni rat a da su majke zaljubljene u sinove pa ih ne daju drugoj! :aq16: :aq16: :aq16:
Sacuvaj boze od ovih nebuloza!
Sačuvana
Prosecni ljudi nista tako ne mrze kao nadmoc duha.
 

Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 24 upita.