Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: SRBIJA OPEN  (Pročitano 3749 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
SRBIJA OPEN
« poslato: 27-08-2007, 13:56:08 »

Srpski teniseri Novak, Jelena i Ana najzanimljiviji svetskim medijima, a sajt "Startribjun" predlaže promenu imena Otvorenog prvenstva Amerike
Srpsko tenisko čudo polako prelazi u naviku i već je normalna stvar da imamo troje tenisera u prvih pet na svetskoj rang-listi. Ipak, mediji širom sveta i dalje ne mogu da se načude činjenici da jedna ovako mala zemlja poput Srbije može da gospodari belim sportom. Najsvežiji primer je internet sajt "www. startribune.com" koji u tekstu posvećenom isključivo Jeleni, Ani i Noletu predlaže da se poslednji ovogodišnji grend slem turnir nazove "Serbian open". Amerikanci pišu da će Srbi u naredne dve nedelje ponovo moći da uživaju u igrama i rezultatima svojih tenisera.
Misiju "osvajanje Amerike" Novak Đoković počeće sa hrvatskim teniserom Mariom Ančićem. Đoković i Ančić do sada su se sastajali dva puta i skor je izjednačen. Prvi meč dobio je Nole upravo na US openu pre dve godine (6:3, 5:7, 7:6, 6:3), dok je Ančiću pripao vimbldonski maraton (4:6, 6:4, 6:4, 5:7, 3:6) godinu dana kasnije.

- Žreb je stvar sreće, jer ne možete uticati na izvlačenje parova. Ovoga puta ona mi nije bila naklonjena. Dobio sam Ančića koji je bio u Top 10 na svetu. Nije u vrhunskoj formi, prošao je kroz težak period i sada je veoma motivisan - kazao je Đoković, a potom dodao:

- Moram da budem veoma pažljiv, pošto će i on igrati da pobedi. Možda sam favorit na papiru, ali biće to veoma težak meč za prvo kolo. Ne želim da komentarišem potencijalne protivnike u nastavku takmičenja. Idem meč po meč.

Kada su u pitanju dame Ana Ivanović će igrati sa već dobro poznatom rivalkom Aiko Nakamurom iz Japana. U prethodna dva meča Ana je oba puta slavila i bez izgubljenog seta dočekuje start na US openu.
- Mogu da razumem zašto se ljudi uzbuđuju zbog žreba i pričaju ko bi mogao da igra protiv koga. Za mene kao teniserku, ja čak ni ne želim da vidim žreb. Želim da znam samo protiv koga igram u prvom kolu, i to je to - poručila je Ivanovićeva i dodala da joj je cilj da u Njujorku ostane duže od jedne sedmice.

- Ovde nikada nisam ušla u drugu nedelju i to mora da mi bude cilj. Posle pobede u prvom kolu, naravno - rekla je Ana.
Jelena Janković će US open otvoriti duelom sa Slovakinjom Jarmilom Gajdošovom. Baš kao što je slučaj sa Anom i JJ je dva puta igrala sa svojom rivalkom i imao stopostotan učinak bez izgubljenog seta.

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.046 sekundi sa 19 upita.