Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Coca-Cola i FIFA ozvaničili početak najveće istorijske Coca-Cola turneje FIFA  (Pročitano 4871 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu


FUDBALSKA GROZNICA SVETSKOG PRVENSTVA U FUDBALU POČINJE!  :xq004: :xq004: :xq004:

Coca-Cola i FIFA ozvaničili početak najveće istorijske žCoca-Cola turneje FIFA trofeja

Cirih, 23. septembar 2009 - Generalni direktor kompanije Coca-Cola Muhtar Kent i predsednik FIFA Joseph S. Blatter, na konferenciji za štampu održanoj 21. septembra u sedištu Svetske fudbalske organizacije u Cirihu, zvanično su označili početak turneje FIFA trofeja Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi. Coca-Cola turneja FIFA trofeja obuhvatiće 86 zemalja širom sveta, a tokom nedelje trofej će avionom stići iz Ciriha do svoje prve stanice, Kaira u Egiptu. U Srbiji će boraviti od 02. do 04. aprila 2010. godine.

Coca-Cola turneja FIFA trofeja predstavlja nesvakidašnju priliku da nekoliko stotina hiljada navijača širom sveta uživo vidi pravi trofej od čistog zlata. Turneja koja će preći tri dužine obima Zemlje je osmišljena u ekskluzivnoj saradnji FIFA-e i kompanije Coca-Cola, koja je jedan od partnera sa kojima FIFA najduže sarađuje, a završiće se 4. maja 2010, kada će stići u Južnu Afriku, zemlju domaćina.

“Nema veće strasti na svetu od one prema fudbalu, i to našoj kompaniji obezbeđuje idealnu platformu za povezivanje sa navijačima svuda gde Coca-Cola posluje”, izjavio je Muhtar Kent, predsednik i generalni direktor kompanije Coca-Cola. On je dodao da će Coca-Cola programi podrške FIFA  Svetskom prvenstvu 2010, kao što je turneja trofeja, pružiti navijačima mogućnost da dožive istinsko fudbalsko uzbuđenje i da isprate ovaj fudbalski događaj bez obzira gde žive. Kao i svi fudbalski navijači, Coca-Cola se posebno raduje zbog činjenice da će svetsko prvenstvo po prvi put biti organizovano na afričkom kontinentu.

“Međunarodni uticaj i marketinška stručnost kompanije Coca-Cola, kao našeg partnera, predstavlja ogroman doprinos u popularisanju ovog sporta i pomaže nam da uzbuđenje i strast prema fudbalu stigne do što više ljudi širom planete”, izjavio je Joseph S. Blatter, predsednik FIFA, istakavši da kampanja oslikava jedinstveni duh Afrike i proslave koja je inspirisana “najvažnijom sporednom stvari na svetu“.

Prilikom boravka trofeja u Beogradu, navijači će imati šansu da uživo i iz blizine vide pravi trofej FIFA Svetskog prvenstva, jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih sportskih simbola na svetu. Kao i u drugim zemljama, i kod nas će ovo nezaboravno iskustvo biti omogućeno potrošačima, odnosno dobitnicima besplatnih karata koje će se deliti putem specijalnih Coca-Cola promocija. Zanimljivo je da će tokom ovog događaja navijači imati priliku da se slikaju pored trofeja, ali i da vide specijalne 3-D snimke nezaboravnih momenata FIFA Svetskog prvenstva, što je svakako prava poslastica za sve fudbalske fanove.

 “Kompanija Coca-Cola deli strast prema fudbalu sa navijačima širom sveta. Zato nam je naročito zadovoljstvo što smo ostvarili našu nameru i Srbiju uvrstili među zemlje koje će dočekati trofej, čime će se i kod nas preneti deo atmosfere sportske euforije i oduševljenja koje prate FIFA svetsko  prvenstvo. Mnogi ljubitelji fudbala kod nas su decenijama gledali kako se ovaj poznati trofej prenosi iz ruke u ruku najvećih svetskih fudbalskih klubova. Verujemo da će ovo biti upravo ostvarenje njihovih snova i da će dati dodatni podstrek našoj reprezentaciji da na svetskom prvenstvu ostvari što bolji rezultat, jer svim srcem navijamo da se kvalifikuju”, izjavila je Milica Stefanović, menadžer za odnose sa javnošću kompanije Coca-Cola.

Kompanija Coca-Cola je uspostavila formalnu saradnju sa Svetskom Fudbalskom Federacijom (FIFA) 1974. godine, a zvanični sponzor FIFA Svetskog prvenstva postala je 1978. godine.  Na utakmicama FIFA Svetskog prvenstva kompanija je u vidu podrške prisutna od 1950. godine, pri čemu pruža dugogodišnju podršku fudbalu na svim nivoima.

Da podsetimo, FIFA Svetsko prvenstvo 2010 održaće se u Južnoj Africi, a počinje 11. juna. Po prvi put će se 32 najbolje ekipe takmičiti za najpoželjniji trofej na svetu na afričkom kontinentu.  Finale će biti održano 11. jula 2010. godine na stadionu Fudbalski Grad (Soccer City Stadium) u Johanesburgu.  Konačno žrebanje održaće se u Kejp Taunu 4. decembra 2009. godine.

FUDBALSKA GROZNICA POČINJE !


Dodatne informacije:

O trofeju

Autentični trofej FIFA Svetskog prvenstva™ dodeljuje se naciji koja je pobedila na svakom turniru.  Poznati trofej visok je 36,8 cm, teži 6,175 grama i sačinjen je od 18-o karatnog zlata. Osnova je urađena od dva sloja poludragog malahita, a na donjoj strani trofeja stoje ugravirane godine i imena svakog pobednika FIFA Svetskog prvenstva od 1974. godine.

Originalni trofej ne ostaje kod pobednika, već se pobedničkoj reprezentaciji daje pozlaćena replika.  Prva svetska turneja trofeja održana je 2006. godine kada je  gostovala u 31 gradu u 29 države, i prešla je 102,570 km, a milioni navijača širom sveta uživali su u činjenici da im je pružena prilika da izbliza pogledaju najpoznatije fudbalsko priznanje. Posebno je zanimljiva činjenica da je trofej izuzetno obezbeđen, da će ga na svetskoj turneji pratiti izuzetne mere predostrođnosti, budući da s ečuva pod specijalnim uslovima i na specijalnoj temperaturi. Zbog ogromnih mera bezbednosti i svoje važnosti trofej mogu dodirnuti samo najviši čelnici FIFA-e, predsednici država, ali i fudbaleri reprezentacije koja na Prvenstvu osvoji titulu svetskog prvaka.

NAPOMENA: Za sve zainteresovane ljubitelje fudbala kompanija je na svojoj internet stranici www.thecoca-colacompany.com, postavila digitalne fotografije i detaljnu mapu turneje. Raspored zemalja i datuma turneje podložan je promenama.







 

Stranica je napravljena za 0.086 sekundi sa 21 upita.