Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: SP Košarka Turska 2010  (Pročitano 43237 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
SP Košarka Turska 2010
« poslato: 02-06-2010, 20:29:31 »


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odredio je igrače koji će se pripremati za naredno Svetsko prvenstvo.

Na prvobitnom spisku nalazi se kompletna ekipa koja je prošlog leta u Poljskoj osvojila srebnu medalju na Evropskom šampionatu. Na širem spisku od 22 imena našao se i Darko Miličić, koji je imao dobru sezonu u Minesota Timbervulvsima.

Za dres Srbije na Svetskom prvenstvu boriće se: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Aleksandar Rašić (Partizan), Uroš Tripković (Huventud), Dragan Milosavljević (Radnički Kragujevac), Ivan Paunić (Aris), Marko Kešelj (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Mladen Jeremić (FMP Železnik), Milan Mačvan (Hemofarm), Duško Savanović (Kahasol), Novica Veličković (Real Madrid), Zoran Erceg (Panionios), Ivan Radenović (Kahasol), Luka Bogdanović (Huventud), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota), Miroslav Raduljica (FMP Železnik) i Boban Marjanović (Hemofarm).

Ivković je takođe saopštio da će mu pomoćnici biti Aco Petrović i Aleksandar Keser, dok će kao treneri raditi Saša Nikitović, Milan Škobalj i Gvozdić.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 28. jun. Bazični deo priprema obaviće se u Italiji od 11. do 24. jula, da bi se ekipa vratila u Beograd i radila u Kovilovu do 5. avgusta. U završnici priprema planirana su učešća na turnirima u Turskoj, Mariboru i Akropolis kupu sa Grčkom, Slovenijom i Kanadom.

"Datum koji je određen za saopštavanje spiska je primeren jer je domaće prvenstvo ušlo u završnicu, a ima još igrača koji su pod klupskim obavezama. U odnosu na dve dve zadnje akcije tendencija je da se tim podmlađuje. Tu su i tri nova igrača koji su prošli mlađe selekcije", rekao je selektor Ivković.

Za kraj su planirane dve utakmice protiv Kine u Beogradu, od kojih će se prva igrati 23. avgusta u Beogradskoj Areni.

Svetsko prvenstvo održaće se od 28. avgusta do 12. septembra u Turskoj.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #1 poslato: 29-06-2010, 08:31:47 »

                                                                           Počele pripreme košarkaša za SP

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za Svetsko prvenstvo u Turskoj, koje se igra od 28.avgusta do 12. septembra.

Selektoru Dušanu Ivkoviću se na prvoj prozivci javilo deset igrača, od ukupno 22 na koje računa u prvoj fazi priprema za Mundobasket.

Kao što je i bilo planirano, u dvorani "Sport Eko" pojavili su se Miroslav Raduljica, Ivan Radenović, Mladen Jeremić, Zoran Erceg, Dragan Milosavljević, Bojan Popović, Luka Bogdanović, Ivan Paunić, Duško Savanović i Kosta Perović.

Selektor Ivković je istakao da očekuje da se reprezentacija kompletira do petog jula. Prva faza priprema traje do 11. jula kada će posle lekarskih pregleda 16 igrača krenuti na bazične pripreme u italijansku Folgariju.

Nakon toga srpska ekspedicija će provesti desetak dana u Beogradu, posle čega slede kontrolni turniri u Istanbulu, Mariboru i Atini. Izabranici Dušana Ivkovića će poslednju proveru pred SP imati 26. avgusta u Beogradu, protiv selekcije Kine.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #2 poslato: 09-07-2010, 21:40:57 »



Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković objavio je da na pripreme u italijanski Folgari neće voditi Zorana Ercega, Mladena Jeremića i Luku Bogdanovića.

Srpski tim će na pripreme u Folgari krenuti u nedelju, ali bez kapitena Nenada Krstića kome to ne dozvoljava NBA klub Oklahoma.

"Čeka nas jako važan deo priprema, hoćemo da budemo fizički najspremija reprezentacija na šampionatu... Sa ovim mladim igračima i mladim timom, mislim da ćemo igrati još bolje nego prošle godine", rekao je Ivković novinarima.

Srpski tim će u Folgariju krenuti u nedelju popodne, ali bez kapitena Nenada Krstića kome to ne dozvoljava NBA klub Oklahoma. Sa početnog spiska ranije je zbog povrede otpao Uroš Tripković, dok je Darko Miličić rekao da mu novi klub iz NBA ne dozvoljava da igra na SP.

Prema ugovoru koji su potpisali FIBA i NBA, igrač iz NBA ne sme na pripremama reprezentacije da provede više od 35 dana. Postoji mogućnost da se i Krstić priključi ekipi na visinskim pripremama pod uslovom da se Ivković dogovori sa upravom Oklahome.

Slektor je rekao da je pokušao da stupi u kontakt s generalnim menadžerom Oklahome Semom Prestijem, ali da još nije uspeo.

"Verujem da će Krstić doći u Italiju. On je hteo da podje i radi sam, ali mu se javio kondicioni trener iz kluba u želji da mu pomogne i uvede ga u trening. Znaju u Oklahomi kako radim i mislim da će nam se on priključiti, ali sigurno neće trenirati sa ekipom", rekao je Ivković.



Orlovi" će u Folgariju ostati do 24. jula.

Na pripreme putuju Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Ivan Paunić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Ivan Radenović, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Kosta Perović.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #3 poslato: 11-07-2010, 23:56:28 »


Košarkaši otputovali u Folgariju
Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Folgariju gde će obaviti bazični deo priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar).

U avionu za Milano bilo je 16 igrača i stručni štab. Kapiten Nenad Krstić je ostao u Beogradu, gde će raditi po individualnom programu koji je dobio.

Povratak u Beograd planiran je za 24. juli.

U Folgariju su otputovali: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Ivan Paunić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Ivan Radenović, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Kosta Perović.

Pred put Italiju, selektor Ivković je objasnio situaciju sa kapitenom koji zbog dogovora FIBA i NBA sa pripremama može da počne tek pet sedmica pre početka takmičenja.

"U subotu uveče sam razgovarao sa Semom Prestijem, generalnim menadžerom Oklahome. Istakao sam da bi za Krstića bilo bolje da boravi sa nama, što sigurno nećemo zloupotrebiti, nego da putuje u Oklahomu za samo sedam dana treninga. To bi zbog vremenske razlike predstavljalo veliki napor za njega. Presti mi je obećao da će obaviti konsultacije u klubu i uskoro mi se javiti. Optimista sam. Možda veoma brzo postignemo dogovor. Sa Oklahomom smo uvek imali odličnu saradnju. Krstić je naš kapiten, njegovo prisustvo bi bilo od ogromnog značaja za tim, ali i za njega”, rekao je Ivković.

O pripremama u Folgariji, Ivković je rekao: "Mnogo očekujemo od ovog dela priprema. Očekujem da po povratku u Kovilovo budemo 40 odsto spremni. Uvodni deo sastoji se od šest treninga, posle čega slede analiza i kratak predah."
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #4 poslato: 21-07-2010, 18:32:24 »

Ivković zadovoljan pripremama

Muška seniorska reprezentacija Srbije do 24. jula nalazi se u Folgariji gde realizuje bazični deo priprema za SP u Turskoj.

Naši najbolji košarkaši već treću godinu za redom ovu, veoma važnu, fazu pripremnog perioda provode u italijanskom mestu blizu Verone, koje im pruža maksimalne uslove za rad.

"Veoma smo zadovoljni svime što nam je na raspolaganju u Folgariji, a najvažnije je da nam ova lokacija omogućava idealne uslove za rad", kaže selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

Ivković je veoma zadovoljan onim što je urađeno u prvih devet dana boravka u Italiji: "Imali smo i sreće sa vremenom, koje je bilo izuzetno povoljno, pa smo sve treninge koji su planirani da se odrade na otvorenom, realizovali u potpunosti. U utorak smo završili treći mikrociklus od ukupno četiri. Danas je planiran samo popodnevni trening, dok ćemo prepodne, kao i na završetku svakog mikrociklusa imati sastanak i kraću analizu onoga što je urađeno", kaže Ivković.

Selektor Srbije ističe da je glavna karakteristika dosadašnjeg toka priprema izuzetno dobar odnos igrača prema radu: "Kao i svaki put kada sam radio sa reprezentacijom, svi igrači koji se nalaze na pripremama pokazuju izuzetnu radnu disciplinu i maksimalnu posvećenost treninzima. To je veoma dobar pokazatelj i pravi put da postignemo ono što je za ovu mladu ekipu osnovni predusloiv za dobar rezultat – da budemo najsppremniji tim na takmičenju."

Dobra okolnost je i to što nije bilo ozbiljnijih povreda: "Jedino je Boban Marjanović prvih dana boravka u Folgariji imao problem sa leđima. Ali, zahvaljujući doktoru Radovanoviću i fizioterapeutima, brzo se oporavio i pridružio treninzima", kaže Ivković.

Od prošlog petka, reprezentaciji Srbije u Italiji priključio se i kapiten Nenad Krstić, koji je dobio saglasnost njegovog kluba Oklahome da bude sa ekipom: "Krstić radi po minimalnom individualnom programu, jer poštujemo sve što je predviđeno sporazumom FIBA i NBA koji definiše vreme i intenzitet priprema NBA igrača. Veoma je dobro što je on sa ekipom i činimo sve da bude što spremniji za Šampionat u Turskoj."

"Verujem da ćemo do kraja boravka u Folgariji stopostotno uspeti da realizujemo plan priprema i da ćemo biti tim koji će na Svetskom prvenstvu biti izuzetno dobro pripremljen. Zahvaljujući izuzetnoj angažovanosti igrača, atmosfera u timu je jako dobra. Moramo da budemo u punoj formi već na startu takmičenja, jer nam je prva utakmica sa Angolom izuzetno važna. Ona je za nas, praktično, kvalifikacioni meč za drugi krug takmičenja", zaključio je selektor Srbije.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #5 poslato: 21-07-2010, 18:52:07 »

Grupa A:

- Argentina
- Srbija
- Australija
- Njemačka
- Angola
- Jordan

Grupa B:

- SAD
- Slovenija
- Brazil
- Hrvatska
- Tunis
- Iran

Grupa C:

- Grčka
- Turska
- Portoriko
- Rusija
- Kina
- Obala Slonovače

Grupa D:

- Španija
- Francuska
- Kanada
- Litvanija
- Novi Zeland
- Liban

Gradovi koji će ugostiti najbolje ekipe svijeta biće Istanbul, Izmir, Kayzeri i Ankara. Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe, a nakon prvog dijela takmičenja po najbolje četiri reprezentacije obezbijediće šesnaestinu finala, kada i počinje nokaut faza.

Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #6 poslato: 21-07-2010, 19:29:06 »

- Argentina
- Srbija
- Australija
- Njemačka
- SAD
- Slovenija
- Brazil
- Hrvatska


Grčka
- Turska
- Portoriko ili Kina
- Rusija
- Španija
- Francuska
- Kanada
- Litvanija il
- Novi Zeland
Ako pretpostavimo da će u drugi krug ući ovih 16. reprezentacija, onda je jasno da će u našoj novoformiranoj grupi, biti teže izboriti prva dva mesta za polufinale
_________________
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #7 poslato: 27-07-2010, 12:51:46 »

Duda i "orlovi" u Kovilovu

Košarkaška reprezentacija Srbije završila je pripreme u Italiji za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar) i vratila se u Beograd.

Povratak "orlova" u prestonicu malo je poremetilo nevreme iznad Beograda zbog kojeg je avion sa reprezentativcima morao da napravi nekoliko krugova iznad grada.

"Nije bilo ništa strašno, malo smo kružili, bolje upoznali Beograd. Ipak, malo nas je iznenadilo jer smo došli iz Folgarije u kojoj je vreme bilo idealno", rekao je selektor Dušan Ivković.

Vicešampioni Evrope odradili su dve nedelje priprema, a sve je prošlo bez neprijatnih iznenađenja.

"Odlično smo radili u Italiji, napravili kvalitetnu bazu. Pohvalio bih izuzetan rad svih igrača. Osim malih problema sa leđima Bobana Marjanovića, što je više posledica puta i njegove konstitucije, drugih povreda nije ni bilo", rekao je Dušan Ivković.
Ivković ističe da njegove izabranike u narednom periodu očekuje uigravanje ekipe i niz prijateljskih mečeva.

"Kod mene su bazične pripreme uvek takve da nije jedino trčanje, odnosno rad na kondiciji, na programu. Radili smo i sa loptom, ali više u korist vežbi na sticanju snage. Sad će to lagano da se menja do puta u Tursku", ističe selektor.

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić bio je sa selekcijom u Italiji ali je radio individualno, zbog propisa NBA lige koja ograničava rad igračima sa nacionalnim timom.

"Zadovoljni smo, prošlo je sve bez povreda, radilo se dobro. Imamo još desetak dana da se pripremimo i dobro uigramo kroz pripremne mečeve. Uželeo sam se košarke, igre, jedva čekam da se priključim ekipi".
Reprezentacije će u Kovilovu ostati do 5. avgusta kada kreće u Istanbul gde će odigrati prve pripremne utakmice protiv Turske i Irana (6-9. avgust). Potom će učestvovati na turniru u Mariboru od 13. do 15. avgusta (Slovenija, Rusija, Novi Zeland). Naše košarkaše očekuje tradicionalno učešće na “Akropolis kupu” u Atini (17-19. avgust), tokom kojeg će odmeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Slovenije i Kanade, a na kraju će uslediti i dve utakmice sa Kinom u Beogradu.

Na Mundobasket u u Turskoj Srbija će igrati u grupi A u Kajseriju protiv selekcija Argentine, Australije, Nemačke, Angole i Jordana.

Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #8 poslato: 30-07-2010, 22:41:13 »


Veličković:Ne obećavamo medalju, ali daćemo sve od sebe!
Krilni centar madridskog Reala i srpske reprezentacije, Novica Veličković smatra da je u Poljskoj probijen led, ali ne želi da daje velika obećanja. Ne obećavamo medalju, ali ćemo sigurno dati sve od sebe i pokušati da ostvarimo maksimum.

velickovic rtsKošarkaška reprezentacija Srbije posle urađenog temelja u Folgariji polako zida maketu svoje igre za Svetsko prvenstvo u Turskoj. Dobra atmosfera u Kovilovu vidljiva je na svakom koraku, a to potvrđuje i Novica Veličković.

“Stvarno nam je super kada smo zajedno,drugarstvo je naša jača strana. Nema mnogo novih igrača, ali i oni su lako ubačeni u ekipu. Među nama nema razlike, ovde smo svi isti“, kaže Veličković.

Srebro iz Poljske sigurno je ulilo dodatno samopouzdanje orlovima, ali Veličković ne želi da daje velika obećanja. Novica samo sigura da će srpski košarkaši dati sve od sebe kako bi ostavrili maksimum.

“Za godinu smo stariji, samim tim i iskusniji. I samopouzdanje je veće. Kao i većina igrača, proveo sam svoju prvu sezonu u inostranstvu, što je samo po sebi veliko iskustvo. I drugi igrači kao što su Raduljica, Marković i Bjelica, kada odu iz zemlje doći će sledećeg leta s boljom nadogradnjom. U Poljskoj smo svi zajedno probili led. Valjda ćemo i u Turskoj da napravimo nešto. Ne obećavamo medalju, ali ćemo sigurno dati sve od sebe i pokušati da ostvarimo maksimum”, poručuje Novica Veličković.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

Black

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 2366
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #9 poslato: 31-07-2010, 19:04:26 »

Nema veze sa temom , ali naši juniori su izgubili u polufinalu EP od Litvanije i to na maestralan način: prvo su imali + 13 u 4/4 pa to prokockali  a onda su napravili faul u poslednjoj sekundi meča u napadu i izgubili sa 1 košem razlike ! Aferim....
Sačuvana
Homo sum: humani nihil a me alienum puto

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #10 poslato: 01-08-2010, 22:03:40 »

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković zadovoljan dosadašnjim pripremama, ali ne i „signalima“ iz Saveza
Poruka da ne tražimo novac



Beograd - Informacija koja se pojavila u medijima da košarkaška reprezentacija možda neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Turskoj zbog duga prema FIBA od 15.000 evra poruka je igračima i ostatku tima da ne traže premije zaslužene srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, smatra selektor „orlova“ Dušan Ivković. On je deo konferencije za novinare povodom priprema reprezentacije posvetio ovoj temi, ali i istakao da „poruke“ ne mogu da utiču na tim i rezultate.
- Ne treba biti puno pametan da bi se shvatilo kome je poruka upućena, a dolazi direktno iz Košarkaškog saveza Srbije. Poruka je da nema para i da ne tražimo zaslužene premije, ali to ne utiče na naš rad i dobru atmosferu i odličan prvi deo priprema. Ne štete one ni igračima ni mom autoritetu, iako je u pitanju povreda ponosa, već samo štete autoritetu koji srpska košarka ima u svetu. Odreagovala je i javnost pa mi se čak i prijatelji javljaju da ponude pomoć da se tih 15 hiljada evra sakupe - istakao je Ivković.

Proslavljeni stručnjak dotakao se i podrške koju košarkaši imaju u javnosti, kojom je zadovoljan, ali je i napomenuo da „smeta“ što ih je po povratku u Beograd dočekao bilbord podrške fudbalerima, koji su odavno završili sa spremanjem, pa i učešćem na Mundijalu, a o košarkašima ni reči.

- Medijska propraćenost priprema je dobra, ali očekujem da neće biti pritiska kao na fudbalere da moraju da ostvare neki rezultat. Obećavam da ćemo dati sve od sebe, ali treba znati da ova godina nije selektivna i da je sve deo četvorogodišnjeg ciklusa pred Olimpijske igre u Londonu - dodao je Ivković.

Hemija stvara koncepciju tima

Kada je u pitanju sam tok spremanja za šampionat sveta, selektor je istakao da je izuzetno zadovoljan bazičnim delom priprema u italijanskom Folgariju, odnosnom tempom rada i „nabacivanja“ snage, zalaganjem igrača i radnom disciplinom.

- U Italiji smo stekli fizičku snagu jer je upravo to najvažnije mladom timu. Sada ćemo daljim pripremama stvarati koncepciju tima koja će nam dati 14 igrača koji će ostati sa nama nakon 4. avgusta, odnosno tri imena koja će nas napustiti. Neće biti lako nekog otpisati jer su svi odlično radili i dali sve od sebe, ali kod selektovanja igrača bio je bitan i njihov učinak protekle sezone sa klubovima, ali i kako će se uklopiti kao tim. Hemija i koncepcija tima dobijaju se kroz treninge koji nam slede. Ne očekujem vrhunsku formu na prvim pripremnim utakmicama, jer je najbitniji prvi meč na šampionatu sveta protiv Angole koji će pokazati da li smo napravili dobar tim. Sledeći cilj je da se izbegne četvrto mesto na kraju grupnog dela takmičenja - kazao je Ivković.

KrstiĆ: Kao da sam bio povređen

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić rekao je na konferenciji za novinare u pripremnoj bazi košarkaša u Kovilovu da je zadovoljan prvim delom priprema i da je najbitnije što je sve proteklo bez povreda. On je istakao da je atmosfera u timu odlična i da su se dobro spremili u Folgariju u koji odlaze treću godinu za redom.

- Imali smo dva dana odmora jedni od drugih, a sada se vraćamo napornom radu u narednih desetak dana do prve pripremne utakmice. Meni je u Italiji bilo najteže, bio sam izdvojen od ekipe i radio sam individualno, kao da sam bio povređen, što se na sreću nikome od nas nije desilo. Ipak, ispoštovali smo dogovor FIBA i NBA da moram da radim odvojeno, sad sam se vratio i spreman sam za timske poduhvate - zaključio je Krstić.

Plan priprema reprezentacije

do 4.8. pripreme u Kovilovu

4.8. skraćivanje spiska igrača sa 17 na 14 imena

od 6. do 8.8. turnir u Turskoj (učešće na turniru sa Turskom, Iranom i Novim Zelandom)

12.8. trening utakmica sa Turskom

od 13. do 15.8. turnir u Mariboru (učešće na turniru sa Slovenijom, Novim Zelandom i Rusijom)

od 17. do 19.8. Akropolis kup u Atini (Slovenija, Kanada i Grčka)

22.8. otvorena utakmica sa Kinom u Beogradskoj areni

23.8. zatvorena utakmica sa Kinom

26.8. odlazak reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Tursku

Savanović bez sna zbog Milosavljevićevih horora

ĐU razgovoru sa novinarima pojedini reprezentativci su otkrili kako provode slobodno vreme. Tako Dušan Savanović ne voli horor filmove kojima ga je „maltretirao“ cimer na pripremama u Folgariji Dragan Milosavljević.

Obećavajuća budućnost

Selektor seniorske reprezentacije Srbije Dušan Ivković osvrnuo se i na skorašnje rezultate mlađih selekcija i konstatovao da imamo svetlu košarkašku budućnost. On je jedino zamerio što je selekcija do 17 godina prerano izvikana, te da je 5. mesto uspeh, a da se opravdanje za neuspeh tima do 20 godina može tražiti u problemima sa pripremama zbog dužine domaćeg prvenstva.

 
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #11 poslato: 04-08-2010, 19:54:41 »


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković skratio je spisak kandidata za odlazak na predstojeće Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Sa spiska od 17 igrača, otpali su plejmejker Bojan Popović, centar Boban Marjanović i krilni centar Ivan Radenović.

Selektor Ivković izrazio je zadovoljstvo urađenim na pripremama u Beogradu, Folgariji i Kovilovu i najavio odlazak na prvi pripremni turnir u Istanbul, gde će pored naše reprezentacije i domaćina turnira Turske igrati i reprezentacija Irana.

"U Kovilovu smo završili treću fazu priprema, radili smo jako kvalitetno i pohvalio bih sve igrače. Podsećam, naša osnovna zamisao je bila da još u Folgariju idemo sa 16, a ne 17 igrača, ali zbog situacije sa Nenadom Krstićem ostali smo do danas sa četiri igrača na poziciji centra, sa isto toliko "četvorki", uz devetoricu bekova. Da bismo ušli u pripremne mečeve sa 14 kandidata morali smo da se zahvalimo po jednom igraču na poziciji pet, četiri i na beku".

Ivković se i pored toga što na Marjanovića neće računati na prvenstvu u Turskoj, pohvalno izrazio o radu novog centra moskovskog CSKA.
Rad neće nastaviti Boban Marjanović, kao i prošle godine, ali ja bih istakao da je on igrač koji je u odnosu na prošle pripreme najviše napredovao. Bio je jako dobar tokom treninga, igrači su ga sjajno prihvatili, sa mnom je imao odličnu saradnju. Ipak, gledajući objektivno, imamo iskustvo kapitena Krstića, a i mislim da će ovo biti podstrek za Perovića i Raduljicu u daljem radu. Mislim da će ovo pomoći Marjanoviću u njegovom novom klubu, mi na njega u daljem ciklusu jako ozbiljno računamo".
Na spisku su ostali: Aleksandar Rašić, Marko Kešelj, Novica Veličković, Dragan Milosavljević, Milenko Tepić, Stefan Marković, Miloš Teodosić, Miroslav Raduljuca, Kosta Perović, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Nenad Krstić, Milan Mačvan i Ivan Paunić.

Početak Svetskog prvenstva zakazan je za 28. avgust, a reprezentacije Srbije nalazi se u grupi A, sa Jordanom, Angolom, Argentinom, Australijom i Nemačkom.
Spisak će još biti skraćen za dva imena. Tu dvojici pretpostavljam treba ttražiti između Rašića, Milosavljevića i Savanovića  a danas čitam da je u kombinaciji M. Mačvan

color]
« Poslednja izmena: 05-08-2010, 12:43:06 od strane ignja »
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #12 poslato: 05-08-2010, 12:55:11 »


Selektor reprezentacije Srbije obrazložio odluku da Marjanović, Radenović i Popović ne nastave pripreme i na neki način najavio kompoziciju tima za Svtesko prvenstvo u Turskoj.

duda (mondo)Muška seniorska reprezentacija u sredu putuje u Istanbul, gde će početi seriju kontrolnih utakmica, a selektor Dušan Ivković je u utorak posle prepodnevnog treninga saopštio na kojih 14 igrača računa u nastavku pripreme za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar).

Pretposlednji filter nisu prošli Boban Marjanović, Bojan Popović i Ivan Radenović. Pripreme za SP nastavljaju: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Ivan Paunić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Novica Veličković, Duško Savanović, Nenad Krstić, Miroslav Raduljica i Kosta Perović.

marjanovicU obrazloženju odluke kojim igračima će se zahvaliti u ovom delu priprema, selektor Dušan Ivković je počeo od Bobana Marjanovića.

"U odnosu na prošlogodišnje pripreme Boban je igrač koji je najviše napredovao. Jako dobro je radio tokom celih priprema. Igrači su ga prihvatili, imali smo jako dobru saradnju. Mislim da će boravak u reprezentaciji da mu dosta pomogne u novom klubu, a mi na njega dalje u ovom olimpijskom ciklusu jako ozbiljno računamo", objašnjava Duda Ivković.

Pre nego što je prešao na poziciju "četiri" Ivković je dodao da se tu situacija dosta promenila.

radenovic"Ono što je odigrao kroz špansku ligu, najjaču u Evropi, Savanović je potvrdio i ovde. On je jedan od igrača koji može da iskreira igru. I, ako su Veličković i Savanović u neku ruku bili nesporni, onda je trebalo da se odlučim između Mačvana i Radenovića. Radenović je izvanredno radio tokom čitavih priprema, ali opet sam dao prednost Mačvanu, pre svega zbog njegovih godina, on je pet godina mlađi. Takođe, imao je jako dobru sezonu. Mada, i da sam drugačije odlučio, ne bih pogrešio", rekao je Ivković

Na kraju je selektor je pojasnio i stuaciju na bekovskim pozicijama.

popovic"Posle operacije Tripkovića došlo je do novih imena, kao što su Rašić i Milosavljević koji su opravdali poziv. Bez premca na poziciji jedan su prošlogodišnji MVP Evrolige, Miloš Teodosić i Stefan Marković, koji je takođe imao dobru sezonu, a na poziciji jedan-dva su Milenko Tepić i Aleksandar Rašić, odlučio sam da među 14 igrača ne bude Bojan Popović. On je iskusan igrač i jako mnogo je dao i prošle godine na Evropskom prvenstvu i sada. Odluku sam objasnio igračima, dugo smo razgovarali.",konstatovao je srpski selektor

Reprezentaciju očekuje nešto duža turneja koja počinje u sredu u Istanbulu, a završava se 19. avgusta u Atini.

Na turniru "Adidas kup" u Istanbulu naša reprezentacija prvu utakmicu igra 6. avgusta od 17 časova, protiv Novog Zelanda. U drugom kolu, 7. avgusta u 17 časova, protivnik je Iran, a turnir zatvaramo u nedelju, utakmicom protiv domaćina, Turske, od 19,30 časova.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #13 poslato: 06-08-2010, 18:12:14 »

Novozelanđani namučili Orlove
Reprezentativci Srbije, posle preokreta u trećoj četvrtini, pobedili su u prvom pripremnom meču za SP u Turskoj, ali ih je Novi Zeland pošteno namučio
Reprezentativci Srbije slavili su pobedu protiv Novog Zelanda na prvom kontrolnom meču (76:71) ?digranom na Istanbul kupu, ali su za nju morali pošteno da se oznoje. Selektor Dušan Ivković je odmarao iskusne Milenka Tepića i Nenada Krstića. Na terenu najčešće su "proveravane" novajlije Savanović, Kešelj, Milosavljević i Rašić, uz podršku Teodosića, Markovića, Perovića, Veličkovića, dosta često i Raduljice, odnosno Bjelice i Paunića. Milan Mačvan nije ulazio u igru.


Srbija - Novi Zeland 76:71 (17:21, 15:18, 27:12, 17:20)

U prvoj utakmici na turniru nismo videli kapitena Nenada Krstića, Tepića i Mačvana, ali smo zato videli debitanta Dragana Milosavljevića, koji, po prikazanom, nije imao veliku tremu. Najveću prednost Srbija je imala početkom poslednjeg perioda kada je na semaforu pisalo 65:51, a sa 13 poena najefikasniji je bio Perović, dok su Veličković i Raduljica upisali po 11. Marković je dao 10, a Savanović devet.
« Poslednja izmena: 06-08-2010, 18:17:55 od strane ignja »
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #14 poslato: 06-08-2010, 19:25:00 »

Iz ovoga izveštaja jasno se može zaključiti šta selektor hoće ovim pripremnim utakmicama. Treba da odabere još dva igrača koja će otpasti sa spiska. Njegova dilema su Rašić ili Milosavljević i Savanović ili Mačvan. To što Mačvan danas nije ulazio u igru, govori da selektor zna njegove mogućnosti, a želi da se uveri koliko Savanović može da "odgovori" njegovim zahtevima.
Jedno je sigurno Duda je "suvo zlato" i naš najveći kvalitet, šta god da odluči sigurno je da će doneti pravu odluku.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #15 poslato: 07-08-2010, 11:05:58 »


Reprezentacija Srbije, 14 igrača i ceo stručni štab, krenula je danas, u 16.40 časova letom iz Beograda, na evropsku turneju - prvu proveru znanja i kvaliteta posle tri odrađena ciklusa priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj. Milenko Tepić, kao i svi ostali igrači, jedva čeka da počnu utakmice i naglas razmišlja o tome šta ih čeka na 15 dana dugom putu.

"Smatram da smo u Beogradu imali dobrih osam dana treniga. Malo više smo, nego do sada, radili na košarci i relativno spremni odlazimo u Tursku. Naravno ne u najboljoj formi, ali ne prestajemo da radimo na tome da budemo sve bolji i bolji. Cilj je da najspremniji budemo kada je najpotrebnije - na Svetskom prvenstvu", zadovoljan je dosadašnjim radom Milenko Tepić i to prenosi čitaocima Kosarka.rs.

Prva stanica "orlova" je Istanbul. Za šest dana koliko će boraviti u prestonici Turske izabranici selektora Dušana Ivkovića odmeriće snage sa selekcijom Irana, Novog Zelanda i domaćina na Istanbul kupu.

"Ni sa kim više nije lako igrati. Pre dve godine smo imali neprijatno iskustvo sa Iranom, kada smo od njega bili poraženi.  Sada nam je drugi rival pa ćemo iskoristiti, više motivaciono, priliku za revanš. Igramo prvi meč sa Novim Zelandom, koji je uvek učesnik velikih takmičenja. Ima kvalitetan tim i dobar je "sparing partner" u ovakvim trenucima. Sa Turcima smo prošle godine igrali tesan meč na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali ovo leto to će biti sasvim "druga" ekipa jer će imati podršku navijača. Dobro je što ćemo se upoznati sa njihovim prednostima i manama u duelu mnogo pre početka takmičenja", jasno vidi smisao susreta sa rivalima uvek dobro raspoloženi Milenko Tepić.

Iz Istanbula selekcija Srbije, 12. avgusta, leti za Zagreb, a odatle autobusom za Maribor gde će biti učesnik Adeko kupa. Rivali "Orlova", od 13. do 15. avgusta, u gradu pod Pohorjem biće Slovenija, opet Novi Zeland i Rusija. Sa ovim ekipama tim Srbije upoznaće se kroz kasete i skauting tokom boravka u Turskoj. Kao finale čitavog rada dolazi tradicionalan nastup u Atini - na Akropolis kupu od 15. do 19. avgusta gde će naša reprezentacija igrati protiv Grčke, Kanade i Slovenije.

Nacionalni tim Srbije će za 15 dana boraviti u tri države i odigrati deset pripremnih utakmica. Prema mišljenju Milenka Tepića najpotrebnije je dobro se koncentrisati na svoju igru, kako fizički tako i psihički, pa pripreme privesti kraju po zacrtanom planu i programu:

"Imena protivnika ne bi trebalo da nas zanimaju. Koncentracija mora da bude usmerena na našu igru i ostvarenje cilja - da budemo spremni za ono za šta se spremamo. Uprkos svim putovanjima i naporima moramo da sačuvamo zdravlje i energiju za zajedničku misiju", rasterećen je, ovog leta, već iskusni reprezentativac Srbije.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #16 poslato: 07-08-2010, 13:51:49 »

Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #17 poslato: 07-08-2010, 18:51:44 »

“Orlovi“ lagano preko Irana!
Košarkaši Srbije savladali su Irana sa 96:68 (19:14, 30:18, 22:16, 25:20) u drugom meču na Adidas kupu u Istanbulu. Kosta Perović i Stefan Marković su domarali, a “orlovi” su bez problema potvrdili evidentnu razliku u kvalitetu.

tepicDruga pripremna utakmica srpskih košarkaša donela je ubedljivu pobedu naše selekcije u duelu sa prvakom Azije. Srbija je slavila sa 96:68 (19:14, 30:18, 22:16, 25:20), a selektor Ivković iskoristio je priliku da još jednom proveri mogućnosti svih dvanest igrača koji su se našli u protokolu.

Srbija je meč sa šampionom Azije počela sa petorkom Teodosić. Paunić, Bjelica, Veličković i Krstić, a prvih pet minuta meča obeležio mali broj poena i vođstvo našeg tima 9:4. Iran je sa dve trojke uzvaratio, ali su “orlovi” serijom 8:2 ponovo na +5 na početku 9. minuta.

Ivković već u finišu prve deonice upotrebio devet igrača, a Raduljica i Savanović na asistenciju Teodosića poenima uz dodatno bacanje održali su prednost naše selekcije 19:14.

Teodosić je odigrao čitavu prvu četvrtinu, a na startu druge njegovo mesto zauzeo je Milenko Tepić.

Nastavak meča donosi bržu igre na obe strane, a “orlovi” polako počinju da dižu prednost. Nakon nekoliko promašaja Rašić vezuje pet poena i Srbija u 15. minutu prvi put dolazi do dvocifrene prednosti 32:20.

Raspoloženi Tepić je odlično kontrolisao igru, a brzim akcijama Srbija je iz minuta u minuta povećavala prednost. U završnim minutima prvog poluvremena šansu dobijaju Mačvan i Milosavljević, a Iranci su polako počeli da posustaju.

U poslednjem minutu imali smo maksimalnih +19, a na petanestominutni odmor otišli smo sa vođstvom 49:32.

Drugo poluvreme počela je petorka Tepić, Milosavljević, Bjelica, Mačvan i Krstić, a naša selekcija je nastavila sa agresivnom igrom u odbrani. Iran nikako nije mogao do koša, o čemu govori i podatak da su za prvih šest i po minuta u nastavku Matićevi puleni postigli samo dva poena.

U napadu je nedostajalo malo više koncentracije u pojedinim momentima, ali i pored toga "orlovi" su u 27. minutu na +27. Savanović i Rašić zamenili vratili su se na parket, a Iranci su se raspucali i sa četiri trojke stigli na 71:48 nakon trideset minuta igre.

Raduljica i Kešelj ukazanu priliku na startu poslednje četvrtine koriste maksimalno, a serijom 9:2 srpski nacionalni tim je u 33. minutu na +30. Veoma dobrog Milosavljevića u poslednjih pet minuta menja Paunić, a srpski košarkaši u laganom ritmu privode posao kraju za konačnih 96:68.

Srbija - Iran 96:68 (19:14, 30:18, 22:16, 25:20)

Srbija: Tepić 12 (6 sk, 4 as), Milosavljević 5 (5 sk, 4 as), Paunić 1, Bjelica 3, Savanović 9 (7 sk, 4 as), Raduljica 14 (9 sk), Krstić 12 (6 sk), Veličković 7 (4 sk), Mačvan 4 (3 sk, 3 as), Kešelj 13 (5 sk), Teodosić (1 as), Rašić 16.

Iran: Tađik 5, Amini, Davari, Kamrani 10, Veisi 3, Zandi 6, Sahakian 2, Kazemi, Nabipor, Bahrami 24, Ehadadi 16, Doragi 2
« Poslednja izmena: 07-08-2010, 18:54:24 od strane ignja »
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #18 poslato: 08-08-2010, 11:31:09 »


"Ima još prostora za napredak"
Sleketor Dušan Ivković i najefikasniji pojedinac na meču sa Iranom Aleksandar Rašić smatraju da je Srbija na drugoj kontrolnoj utakmici sa Iranom imala bolji nastup nego na prvoj sa Novim Zelandom.
Reprezentacija Srbije od starta pripremnih utakmica za Svetsko prvenstvo ispunjava obećanja - igrači iz meča u meč pokazuju bolje partije i formu lagano, ali sigurno, kontrolišu. Posle ubedljive pobede nad Iranom i dobrog nastupa svog tima selektor Dušan Ivković nije skrivao zadovoljstvo:

"Ovo je druga utakmica u pripremnom periodu i igrali smo bolje nego u prvoj protiv Novog Zelanda kada smo samo jednu četvrtinu odigrali na nivo koji se od nas očekuje, to je tada bio treći period. Sada smo mnogo bolje kontrolisali igru. Dali smo priliku mladim igračima se pokažu"

Ivković nije propustio priliku da naglasi da je odlazak na "Adidas kup" bio pravi izbor:
"Posebno sam zadovoljan uslovima koje imamo ovde u Istanbulu. U naredna četiri dana očekuju nas još dve veoma značajne utakmice sa selekcijom Turske."

Najefikasniji igrač na meču sa Irancima Aleksandar Rašić isto ima utisak da je drugi meč bio bolji od prvog, ali naglašava da ima još vremena za napredak celog tima:
"Sada smo igrali bolje nego u prvoj utakmici, mada ima još dosta prostora za napredak. Posle ovog turnira nas očekuje još mnogo jakih utakmica koje će nam poslužiti da doradimo detalje u igri do početka Svetskog prvenstva u Turskoj."
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život

ignja

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1068
Одг: SP Košarka Turska 2010
« Odgovor #19 poslato: 08-08-2010, 21:59:31 »


Srbija savladala i Tursku
Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfalno je okončala pripremni turnir za Svetsko prvenstvo u Istanbulu.

Posle pobeda protiv Novog Zelanda i Irana, Srbija je u dosada najtežem ispitu savladala domaćina turnira i Svetskog prvenstva Tursku sa 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12).

Za razliku od mečeva sa Novim Zelandom i Iranom kada je nešto slabije počinjala duele, ekipa Dušana Ivakovića je protiv Turske kontrolisala rezultat od početka do kraja meča.

Turci su pripretili u samom finišu treće deonice kada su prišli na samo poen zaostatka (58:57), ali onda je kapiten Nenad Krstić vezao pet poena i tako otklonio neizvesnost.

Krstić je bio i najbolji igrač na ovoj utakmici sa 19 poena, sedam skokova i pet asistencija. Odličan je bio i Miloš Teodosić sa 16 poena (3-6 za tri), dva skoka i tri asistencije. Marko Kešelj i Duško Savanović dodali su po 13 poena. U ekipi Turske Turkoglu je postigao 14, a Iljasova i Gonlum po 12 poena.

U prvih deset minuta duela sa Turskom najraspoloženiji u našoj selekciji su bili Savanović i Kešelj sa po osam poena. Kosta Perović je postigao šest, a Teodosić pet, i Srbija je posle prve deonice vodila 27:20.

U drugoj četvrtini zaigrao je Nenad Krstić, koji je za manje od deset minuta uspeo da sakupi deset poena i pet skokova. Srbija je na poluvremenu vodila 49:36 uz 11 poena Kešelja, 10 Krstića i po osam Teodosića i Savanovića. Plej Olimpijakosa je dve sekunde pre kraja poluvremena pogodio trojku kojom je Srbija došla do plus 13 nakon 20 minuta.

Treću četvrtinu naša reprezentacija odigrala je najlošije, ali ipak nije dozvolila poptuni preokret. Turska se malo po malo približavala, i minut i po pred kraj četvrtine prišla je na samo minus jedan (58:57). Tada je kapiten Krstić preuzeo stvari u svoje ruke, postigao je pet vezanih poena i Srbija je imala 63:58 pred poslednju deonicu.

Već posle minut i po u poslednjih deset minuta posle trojke Tepića naša selekcija je otišla na plus deset (68:58), i tada je meč definitvno rešen.

U duelu sa Turskom selektor Ivković odlučio je da odmara Stefana Markovića i Milana Mačvana. Naš nacionalni tim ostaje u Turskoj, gde će sa domaćinom odigrati još jednu prijateljsku utakmicu.

Srbija: Tepić 3p, 4sk, Milosavljević 2sk, Paunić 5p, 2sk, Bjelica 3sk, 1as, Savanović 13p, 4sk, 3as, Raduljica 3sk, Krstić 19p, 7sk, 5as, Perović 8p, 1sk, 1as, Veličković 6p, 1sk, Kešelj 13p, Teodosić 16p, 2sk, 3as, Rašić 3sk.
Sačuvana
kakve su ti misli, takav ti je i život
 

Stranica je napravljena za 0.171 sekundi sa 20 upita.