Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: ODE ANTIC  (Pročitano 6423 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
ODE ANTIC
« poslato: 15-09-2010, 21:46:45 »



Vladimir Petrović Pižon je imao jednoglasnu podršku članova IO FSS, pa će on zameniti Radomira Antića na klupi reprezentacije Srbije.

Pre tridesetak dana Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije dao je poverenje Radomiru Antiću , ali posle loših igara na startu kvalifikacija za EURO 2012. godine morao je da bude smenjen.

Umesto njega tim će voditi Vladimir Petrović Pižon, saopšteno je posle sednice IO FSS. Nekadašnji trener Crvene zvezde, a sada rumunskog Temišvara, dobiće ugovor do kraja kvalifikacija, odnosno do novembra 2011. godine, uz mogućnost da bude produžena saradnja i za EP ako se Srbija na njega plasira.

Pižon će raditi za mnogo, mnogo manje para nego što su dobijali njegovi prethodnici. Stav Saveza je da nijedan selektor ubuduće neće biti plaćen više od 20.000 evra (mesečno), a da premije za uspehe neće prmašivati cifru od 200.000 evra.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je posle sednice odbora u Beogradu da je odluka o prekidu saradnje sa stručnim štabom doneta jednoglasno, kao i da je imenovanje Petrovića „jedino moguće rešenje”.

To jednoglasno, nezvanično saznaje MONDO, bio je uz jedan glas uzdržan. Naime, predstavnik Crvene zvezde Branimir Babarogić, inače predsednik Zajednice superligaša, bio je uzdržan kada se glasalo o smenjivanju Antića, a podigao je ruku za Pižona. Babarogić je bio na konferenciji za novinare posle sednice, ali je ćutao i nije rekao da je bio uzdržan.

Na izuzetno zanimljivoj konferenciji za novinare čelnika FSS, saopšteno je i da je Antić u prethodne dve godine dobio gotovo dva miliona evra (1.970.000 evra), koja su mu pripadala na osnovu prvog ugovora i njegove revizije, a Karadžić mu je poručio: „Hvala za sve i da te pare srećno i u zdravlju potrošiš”.

Antić je, dakle, bio na ivici otkaza, ali je tada dobio poverenje, uz poruku Karadžića javnosti da „ne drži prst na obaraču” i da ne stvara pritisak. Ali, slaba igra protiv Farskih Ostrva (ali i pobeda od 3:0), a potom i jedva remi sa Slovenijom (1:1), naterala su čelnike FSS da ponovo sednu za sto i da ponovo razmatraju stanje u reprezentaciji.

Na osnovu mišljenja Stručnog odbora, koje predvodi Slobodan Santrač, fudbalska vlada u sredu je digla ruku da Antić ode!

„Struka smatra da je Antić odličan selektor na kratke staze, ali i da se na duge staze javljaju određeni problemi”, bilo je sve što je Karadžić rekao o mišljenju Stručnog odbora.

Razlozi zbog kojih je Antić smenjen, odnosno što je raskinut ugovor, jesu sledeći:

1) Nezadovoljstvo IO FSS načinom na koji je reprezentacija vođenja, odnosno selektorovo odsustvo sa klupe, koje se reflektovalo i na igru tima. „Selektor je nedostajao na klupi”, preneo je Karadžić;

2) Kooptirao je novog člana stručnog štaba (Aleksandra Jankovića), koji nije vodio selekciju (to je u dva meča činio Rešad Kunovac), iako je Antić govorio drugačije. To je Karadžić ovako opisao: „Pop đaku, a đak crkvenjaku”.

3) Pokvareni su odnosi na svim relacijama i to pod hitno mora da se menja;

4) Nezadovoljstvo čelnika Saveza igrama nacionalnog tima od kraja kvalifikacija za SP. Dakle, FSS nije zadovoljan kako je Srbija igrala na Mundijalu, prijateljskoj utakmici protiv Grčke, a posebno na startu kvalifikacija za EP. „Nivo, kvalitet i prilaz igri nisu na nivou kvaliteta i potencijala naše ekipe”, kaže Karadžić.

„Ne želimo da idemo dalje u neizvesnost, da ne izgubimo nove bodove, pre svega od Estonije, a posle ne bi ni bilo važno ko je selektor”, dodao je Karadžić.


PLATA, UGOVOR, ODGOVORNOST...
Odlazak Antića posle dve godine sa mesta selektora srpskog tima, sigurno će podeliti javnost, koja je ionako bila na dve strane.

„Ovo je đavolji posao! Niko od nas nije srećan što menja selektora usred kvalifikacija, ali morali smo nešto da uradimo kako bismo promenili postojeće stanje. Ali, sve smo merili, i selektorova obraćanja narodu...Moram da istaknem da se u javnosti veštački stvorila slika da je predsednik u sukobu sa selektorom. Ja sam poslednji koji je digao ruku da se selektor smeni. Kad sam video da ovako više ne može, i ja sam digao ruku, šta ću...”, rekao je Karadžić.

U priču se umešao i potpredsednik FSS Dragan Đorđević, jedan od najglasnijih zagovornika smenjivanja Antića, iz milošte prozvanog „Kvislingom”, koji je otkrio koliko je novca dobio selektor i šta je sve tražio od Saveza.

„Za tačno dve godine, Antić je dobio 1.970.000 evra. A treba da znate i ovo: tražio je i da mu plata bude 80.000 evra ako Srbija bude druga u grupi u kvalifikacijama za EP iako to mesto ne vodi na turnir, već samo u baraž”, rekao je Đorđević.

Nadovezao se Karadžić...

„Koristeći situaciju posle plasmana na Mundijal, efuorfiju i jedan nejasni član ugovora, Antić je tražio povećanje plate, uz pretnju da će raskinuti ugovor. Prema novom ugovoru, dobijao je 500.000 evra više. Dobio je te pare po ugovoru i neka ih srećno i u zdravlju troši. Želim Antiću da se zahvalim, puno sreće u budućim poslovima i da istaknem da to što je vratio veru u reprezentaciju i u srpski fudbal neće biti zaboravljeno”.

Od Mundijala, srpska kuća fudbala zaradiće oko osam miliona dolara, odnosno oko tri miliona evra, a ta suma je nevezana za Antićev ugovor.

Upitan ko će da snosi odgovornost ako Antić posegne za pravosudnim zadovoljenjem, odnosno da tuži Savez zbog raskida ugovora, predsednik FSS je odgovorio da ne veruje da će to da se desi, a potom istakao da je srpska fudbalska organizacija zaštićena u ugovoru.

„Imamo ugovor u kojem piše da selektor mora da bude na klupi. Njega na klupi nema. Mi smo danonoćno radili na tom planu i sve je prečešljano sa advokatima. I da u ugovoru toga nema, zakon je jači od ugovora, a u zakonu piše da ako dve strane potpišu ugovor, preuzimaju i obaveze i ako jedna strana nije zadovoljna može jednostrano da raskine ugiovor, pošto druga strana te obaveze ne ispunjava”.

Karadžić je dodao da zna da je on najodgovorniji u slučaju da se novo rešenje na mestu selektora ne pokaže ispravnim ili ako Antić dobije eventualni spor pred UEFA i FIFA. Ali...

„Ja ću uraditi sve da odemo na EP, ali i ako ne odemo neće biti smak sveta. Igraće se fudbal i nadalje. A ni mnogi se ne plasiraju na EP, pa ništa. Takva garancija ne može da dođe sa naše strane. Ali, nadam se da ćemo uspešno završiti kvalifikacije”, odgovorio je Karadžić.

Na pitanje da li su možda obavljene konsultacije sa najiskusnijim reprezentativcima u vezi sa pitanjem selektora, Karadžić je odgovorio da nisu i da nije praksa da fudbaleri vode politiku saveza.

Upitan zašto se ovo sve nije onda dogodilo ranije, odnosno odmah posle Mundijala, Karadžić je lakonski odgovorio:

„Ne može da svane pre zore”.

PIŽON...
Novi selektor je Vladimir Petrović-Pižon. Četvrta Zvezdina zvezda, bivši trener tog kluba, a najveći uspeh u trenerskoj karijeri mu je drugo mesto na Evropskom prvenstvu za mlade 2004. godine sa reprezentacijom tadašnje Srbije i Crne Gore (poraz u finalu od Italije 3:0).

Kao igrač učestvovao je na dva svetska prvenstva u državnom timu.

„On je bio u krugu trenera sa kojima smo i pre mesec dana obavili preliminarne razgovore. Dugo je u ovom poslu, bio je trener Zvezde, učestvovao je u Ligi Evrope, nije izgubio nijednu utakmicu, samo ima previše nerešenih rezultata. On se sada pakuje (trener je u rumunskom Temišvaru), a u petak će biti njegova promocija”, rekao je Karadžić.

Pižon će predložiti saradnike u stručnom štabu, ali je Karadžić naglasio da će to biti domaći, perspektivni stručnjaci na koje se računa u budućnosti.

„Nećemo tražiti trenere-strance, niti naše ´strance´ (trenere koji rade u inostranstvu), jer je to skupo. S obzirom na loša iskustva sa Miroslavom Đukićem, Havijerom Klementeom i sada Antićem plata svih budućih selektora neće biti veća od 20.000 evra, a premije će biti do 200.000 evra i to je odluka Izvršnog odbora”, rekao je predsednik FSS.

On je istakao i da će se od Pižona tražiti i svakodnevni rad, što znači da vikendom gleda utakmice u srpskim ligama, a ponedeljkom ili utorkom proverava neke igrače, naravno kada nema okupljanja reprezentacije.

„Nadam se da ćemo kraj kvalifikacija dočekati u boljoj atmosferi”, rekao je Karadžić.

On je odbacio tvrdnje u javnosti da imenovanje Pižona za selekotra znači da će „nacionalni tim ponovo voditi Milovan Đorić”.

„Stalno se pojavljuju neke priče...Đorić je dežurni krivac, izgleda. Pižon će biti autonoman, nezavisan u svom radu, a imaće i obavezu da komunicira sa medijima”, rekao je Karadžić i dodao: „To znači i da će poziv Kleu u nacionalni tim zavisiti od novog selektora”.

Kada je prvi put izašao na konferenciju za novinare posle Mundijala i dobijanja poverenja da nastavi započet posao, Radomir Antić je umalo napravio lapsus i zamalo do kraja izgovorio reč „cirkus”. Izgleda da to i nije bio lapsus... (Mondo)
« Poslednja izmena: 15-09-2010, 21:48:25 od strane donwlayco »
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #1 poslato: 15-09-2010, 21:47:22 »

NARAVUCENIJE... NA KLUPI MOZE SESTI  I ZOZE MURINJO I NJEMU CE PLATA BITI ISTA, NIJE POENTA KOLIKI SI STRUCNJAK VEC U PARAMA, NEMOZE SELEKTOR DA IMA PLATU KOLIKO SVI CLANOVI FSS, NA ZALOST TO JE BOLJKA SVIH PREDSEDNIKA, MENADZERA I KOJEKAKVIH BOSSOVA U SRBIJI..
« Poslednja izmena: 15-09-2010, 22:22:14 od strane donwlayco »
Sačuvana

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #2 poslato: 15-09-2010, 22:17:40 »

el znaš kad će   Pižon   da  uspe u onome što je uradio Antić


NIKAD !!!


a to je da naša reprezentacija ode na EP 

po meni velika greška...  velika...

Didi

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1300
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #3 poslato: 15-09-2010, 22:36:47 »

Majmunska posla
Sačuvana
BLUES je koren,ostalo je boranija

Kengurinjo

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 762
  • Само ЧИСТ ОБРАЗ и МЕРАК немају цену.
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #4 poslato: 15-09-2010, 23:26:16 »

Људи... Најебали смо!!! Нема 'леба од Пиждре....
Sačuvana
Србија је вечна док су јој деца верна. Амин!

Alkar

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1089
  • Pravda za LUNU
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #5 poslato: 16-09-2010, 08:37:33 »

U jbt-e al dramite. Sta ce da se desi? Srpskom fudbalu nema spasa pa sve i Murinjo da dodje
Sačuvana
Kupicu bela kola,
tako mi imena,
i vodicu te u svoj svet.

SunđerBoba

  • Gost
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #6 poslato: 16-09-2010, 12:47:51 »

A pare? Jel će da vrati pare?
Sačuvana

Kengurinjo

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 762
  • Само ЧИСТ ОБРАЗ и МЕРАК немају цену.
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #7 poslato: 16-09-2010, 15:45:07 »

Нема од тога ништа!!!! Антић је профитирао само тако.... Опет... Са Пиждром смо најебали!!!!
Sačuvana
Србија је вечна док су јој деца верна. Амин!

FLOYD

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2774
  • NEDOSTATAK DOKAZA NIJE DOKAZ NEDOSTATKA
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #8 poslato: 16-09-2010, 22:48:04 »

SAD CEMO OPET PO STAROM
Sačuvana

groucho

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 1233
  • "knjige braco,knjige,a ne zvona i praporce"
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #9 poslato: 17-09-2010, 00:00:22 »

A do sada je bilo po novom? Bespotrebno je lamentiranje zbog Antica...jedino je bedak sto je Pizdra dosao.
Sačuvana

Kengurinjo

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 762
  • Само ЧИСТ ОБРАЗ и МЕРАК немају цену.
Одг: ODE ANTIC
« Odgovor #10 poslato: 17-09-2010, 23:07:38 »

Јооооооооооој! Да ли данас неко од вас гледао изјаву Пиждре на представљању? Помози нам Боже да не служимо у наствку за гол разлику!!!!!
Sačuvana
Србија је вечна док су јој деца верна. Амин!
 

Stranica je napravljena za 0.204 sekundi sa 20 upita.