Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Proklestva  (Pročitano 84212 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #40 poslato: 24-06-2015, 05:07:21 »



Храст стар шест векова, који се налази на траси ауто-пута у близини Савинца код Горњег Милановца, због кога је пре две године протестовао велики број удружења и грађана, како би спречили његово уклањање, изгледа да ће ипак бити посечен, упозорили су „Зелени Србије“.

Како су пренели медији, извођач радова, азербејџанска фирма „Азвирт“, добила је налог да радове у зони старог храста настави према пројекту извођења радова, што у преводу значи да траса неће бити измештена да би се дрво обишло.

– Непрофесионалност и неодговорност пројектаната, урбаниста, локалних самоуправа, завода, института, извођача радова или јавних предузећа се не може прикрити сечом овог храста. Можемо само да претпоставимо колико је природних, културних, историјских и религијских добара страдало или ће страдати беспотребно – наводи народни посланик и председник „Зелени Србије“ Иван Карић и подсећа да су пре две године тадашњи министри обећали да ће се храст сачувати.
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #41 poslato: 25-06-2015, 05:36:12 »




Meštani Savinca: Ako ih nije strah od Boga, nek ruše hrast

Digli smo ruke od borbe za naš hrast jer vidimo da je ona uzaludna. Država je rešila da ga poseče i mi tu više ništa ne možemo.

Ovim rečima je Miliša Nikolić iz Savinca prokomentarisao najave ministarke Zorane Mihajlović da će drvo staro više od 600 godina biti posečeno kako bi se nastavili radovi na koridoru 11.
 
Predanje po kojem će onaj ko ga poseče na sebe navući prokletstvo glavna je prepreka što mašine još nisu krenule da ga seku. „Koridori Srbije“ su pre nekoliko dana angažovali jednu građevinsku firmu da ukloni drevno drvo, ali se ona iznenada povukla.
 
- Bogami, ni je se ne bih usudio da mašinom krenem na drvo. Predanja kažu da su i Turci klečali pred našim hrastom. U njega je pre mnogo vekova urezan krst - kaže meštanin Milan Petrović.
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #42 poslato: 03-07-2015, 06:37:01 »



CUDNA SIMBOLIKA: Srbi vuku vidovdansko prokletstvo?

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/cudna-simbolika-srbi-vuku-vidovdansko-prokletstvo-clanak-1836235



UKLETI MOST: Sa njega psi izvršavaju samoubistva

Most je sagraden 1859. godine u Škotskoj, a prvi incidenti su zabeleženi 50-tih godina prošlog veka kada se dešavalo da bar jedan pas godišnje izvrši samoubistvo. Mnogi vlasnici pasa strahuju od ovog mosta, sa kojeg je više od 600 pasa izvršilo samoubistvo. Razlog za to nikome nije poznat, što dodatno zbunjuje i plaši ljubitelje životinja.
Kenet Majkl je šetala sa porodicom i njihovim zlatnim retriverom Hendriksom, koji je iznenada skocio u vodu. Cerka je pocela da vrišti i portcala za njim, a roditelji su je jedva zadržali.

Most se nalazi u Škotskoj, sagraden je 1859. godine, a lokalni vlasnici pasa izbegavaju ovo mesto zato jer ljubimci u njegovoj blizini postaju cudni i cvile, a oni koji pobegnu s povodca skacu s njega u 50 metara duboku provaliju.

Dorin Graham iz Škotskog udruženja za zaštitu životinja, ovaj fenomen naziva “misterijom koja slama srca”. Prvi incidenti ovog tipa zabeleženi su izmedu 1950. i 1960. godine, kada se dešavalo da bar jedan pas godišnje izvrši samoubistvo. Selom se procula prica kako su prolaznici videli pse koji su prelazeci most odjednom promenili pravac i skocili u vodu.

Postoje mnoge teorije vezane za ovakva samoubistva. Jedna od njih je da zvuk koji dopire ispod mosta hipnotiše, kao i da postoji opticka iluzija koja vas "vuce" da skocite preko zidova. Postoji legenda da je mentalno poremecen covek bacio bebu sa ovog mosta, pa on sad proganja pse koji se zadese na mostu. Zanimljivost je da psi uvek skacu sa jedne istrane mosta i uvek kada je suncan dan.

https://www.youtube.com/watch?v=oI7iPb3qtZM

https://www.youtube.com/watch?v=gyZsutydXho
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #43 poslato: 09-07-2015, 04:46:58 »

Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #44 poslato: 21-07-2015, 05:23:25 »




Astrolog koji je sve pogodio: Pročitajte šta nas tek čeka

Ruski astrolog Pavel Globa poznat je po tačnim prognozama, pa je tako još 2009. najavio ono što se upravo događa u Ukrajini, ali i celom svetu.

Početkom 2014. godine objavljene su prognoze najpoznatijeg ruskog astrologa Pavela Globe. Da podsetimo, rekao je sledeće: „Treći svetski rat razbuktaće se 2014. godine. To će se dogoditi ili usred održavanja Zimskih olimpijskih igara u ruskom Sočiju, ili odmah po njihovom završetku. Moramo biti spremni”.

Inače, Globa je prvi put obznanio svoja predskazanja početkom 80-tih godina prošlog veka, kada je najavio da će se „SSSR uskoro raspasti i da će u leto 1991. na ulicama Moskve biti tenkovi”. Po njegovim rečima, oko 85 posto njegovih predviđanja se ispunilo, pa i ono da će se Ukrajina raspasti tokom 2014. godine. To je ono što se upravo događa, a globalizacija problema i krvavi sukobi u Ukrajini započeli su upravo tokom Olimpijade u Sočiju. A šta će biti dalje – videćemo. Inače, ove prognoze Pavel Globa je izneo još 2009!


Početak kraja

Evo šta je tada još rekao. „Krizu neće preživeti ni Ukrajina, koju čeka raspad na tri dela. Raspad se neće desiti sada, već će 2014. u Ukrajini postojati dve defakto nezavisne administracije, zadržavajući formalno integritet teritorije, približno u istom formatu kao danas u Moldaviji. Istočnoukrajinska federacija neće slušati Kijev, i defakto će postati deo Ruskog carstva, Krim će postati ukrajinska Čečenija” – smatrao je tada astrolog.

Ekonomska kriza, koja će se produžiti do 2020. godine, na kraju će prekrojiti geopolitičku kartu sveta i iz korena izmeniti geopolitičku raspodelu snaga. SAD čekaju teška vremena, a Ukrajina i Evropska unija prestaće da postoje. Tada, 2009, na pres konferenciji u Moskvi, on je zaključio da predsednika SAD očekuje nezavidna sudbina koju je predskazao još srednjovekovni ruski astrolog Vasilije Nemčin. „Još 1999. govorio sam da će se svet suočiti sa neviđenom krizom, koja će početi posle dolaska 44. predsednika SAD”. Naravno, 44-ti predsednik je Barak Obama.

Lošu sreću SAD, kako je tada objasnio, predskazao je još ruski astrolog i monah iz 16. veka Vasilije Nemčin, koji je ukazivao na potrese koji dolaze iza okeana, kada na okeanskoj strani bude na vlasti 44-ti vladar. Njega je Nemčin nazivao „crni čovek”.

„Tada, 1999, verovao sam da je ‘crni čovek’ bio pomenut u alegorijskom smislu, ali pokazalo se da je ‘crni’ upotrebljen u pravom značenju. Kao rezultat toga, pogrešio sam za nekoliko meseci, ali kako je kriza započela nedugo po dolasku Obame, to je dozvoljena greška” – primetio je astrolog.

Pavel Globa je naglasio da će, prema horoskopu, za Obamu biti najteža 2011. godina, kada će mu život biti ugrožen. „Pažljivo sam proučio horoskop Baraka Obame i video da je neverovatno sličan horoskopu Džona Kenedija. Posebna opasnost preti mu 2011, ali nadam se da će preživeti”. Kao što znamo, preživeo je…

Kako je primetio astrolog, uopšteno govoreći, „za SAD, kao vodeću svetsku silu, nema bolje budućnosti”: „Ameriku čeka velika depresija. Zemlju će uspeti da spasu, ali ona će izgubiti liderski status. Pri tome će najteže vreme za SAD nastupiti nakon odlaska Obame, koji neće ostati u predsedničkoj fotelji više od jednog mandata”. U ovoj prognozi Pavel Globa je očigledno pogrešio jer je, kao što znamo, u toku i drugi Obamin mandat.


Americi se, dakle, ne piše lepo, ali Evropsku uniju očekuje još tužnija budućnost: „Umesto jedne Evropske unije pojaviće se nekoliko saveza. Zemlje Skandinavije i Pribaltika formiraće Severni savez, koji će postati naslednik Hanzeatskog saveza. Francuska, Italija i Španija će se ujediniti u Južnoevropski savez i tako dalje. Evropska unija će možda i opstati kao formacija, ali samo na papiru”. Prema prognozi astrologa, raspašće se i nama omiljeni vojni i politički savez: „Do kraja krize neće opstati blok NATO, koji će prvo malo ojačati, ali će zatim prestati da postoji” – izjavio je Globa.

Po njegovim prognozama, 2014. je predstavljala godinu kada se čovečanstvo približilo Trećem svetskom ratu: „Godina 2014. opasna je zato što se Uran nalazi u Ovnu, a to je veoma ratoborna kombinacija. Bojim se početka trajnog rata na Istoku. Ne daj Bože da to bude povezano sa Iranom, tada bismo u svakom ishodu dobili pravu eksploziju apsolutno nekontrolisanog terorizma. Ali, do 2014. godine neće biti nikakvog rata u Rusiji. Biće eksplozije razbojništva, ali ništa više od toga” – izjavio je Globa.

Po njegovim prognozama, ekonomska situacija u svetu u bliskoj budućnosti nastaviće da se pogoršava: „Za dolar će naredne dve godine biti veoma teške, iako se kolaps američke valute još neće dogoditi. Najteže vreme za dolar nastupa 2017-2018. Dolar će potpuno devalvirati, novčanice će lepiti preko zidova u toaletima i neće znati šta će sa njima. U tom smislu, evro je pouzdanija valuta” – izjavio je Globa i primetio da je bolje čuvati ušteđevinu u evrima, iako se ranije verovalo švajcarskom franku.

Po njegovim prognozama, cene nafte će pasti u nastupajućim godinama. „Cena barela će ići do 30 dolara, ali neće dalje padati. A posle 2016. cena nafte počeće da raste, a to će pomoći Rusiji da izađe iz krize kao svetski lider”.

Procenjujući verovatnoću prirodnih kataklizmi i tehnogenih katastrofa, Pavel Globa je rekao da će 2014. biti godina povišenog rizika, i upozorio na avionske letove. „Mnoge katastrofe će dešavaju blizu vremena pomračenja. U julu 2014. godine očekuju nas cela tri pomračenja, u tom smislu to je godina „žetve”, jer se verovatnoća tehnogenih katastrofa dramatično uvećava. Najverovatnije, u julu-avgustu treba očekivati talas avionskih nesreća, pa bih savetovao da se svi uzdrže od letova u svim pravcima. U decembru i januaru 2015. dramatično će porasti opasnost od zemljotresa, posebno u vodama Pacifika”.

Po njegovim prognozama, svetu prete ekonomski i geopolitički potresi do kraja 2020. godine: sve države će preživeti teška vremena, ali će na kraju teških godina Rusija postati moćna imperija i novi svetski lider. Kako smatra Globa „tokom naredne tri godine čitav svet očekuje teško vreme, sa čim je, sa tačke gledišta astrologije, povezana opozicija Saturna i Urana. Takva konstelacija, koja se ponavljala u istoriji, svaki put donosi globalne političke i društvene kataklizme” .

Po rečima astrologa, Rusija će zajedno sa čitavim svetom preživeti tri vrhunca globalne krize, pri čemu će njen vrhunac biti 2014-2015. „Prvi talas krize produžiće se do 2012. godine, a njen vrhunac će biti na leto 2012. Biće postignuta određena stabilnost, kada će mnogi pomisliti da je kriza došla do svog dna i da će uskoro početi oporavak. Međutim, nije tako”.

Druga velika depresija

Ipak, prema rečima astrologa, teška kriza neće dovesti do građanskog rata u Rusiji, ni drugde: „Posle 2011. kriza će početi da slabi i završiće se 2012. Međutim, to će biti samo njen prvi talas. Od 2014. počeće drugi talas krize, još moćniji i razorniji”. Pri tome je Globa skrenuo pažnju da je 2014. veoma zanimljiva sa tačke gledišta istorijskih paralela i astrologije. „Još je Ana Ahmatova (pesnikinja) u svoje vreme primetila da se strašne kataklizme dešavaju na godišnjicu rođenja i smrti Mihaila Ljermontova (književnik). Na stogodišnjicu njegovog rođenja (on je rođen 1814) počeo je Prvi svetski rat. Sto godina od njegove smrti (poginuo je u dvoboju 1841) – Drugi svetski rat. Na 150-tu godišnjicu smrti raspao se Sovjetski Savez. I 200-ti rođendan Ljermontova donosi zemlji nešto strašno… Ali to, naravno, nije zvanično istorijsko posmatranje (mada nije ni nezapaženo). A sa tačke gledišta astrologije, upravo 2014. godine mnoge astrološke konstelacije dolaze do kritične tačke” .

Sve u svemu, za Rusiju će period od 2014. do 2016. biti vreme velikih promena, povezanih sa velikim potresima, a ni ostatak planete neće bolje proći. A onda nastupa ono najgore: „Treći talas krize, koji će se dogoditi od 2017. do 2020. neće biti najteži, ali tu je uticaj ljudskog faktora, zbog premora u uslovima stalnog stresa. Veoma se bojim tog talasa. Tek na kraju 2020. čitavo čovečanstvo će se sa ovom krizom, koja će biti nazvana ‘Druga velika depresija’ konačno oprostiti’. Kraj krize se povezuje sa blizinom Jupitera i Saturna, koje se dešava jednom u 20 godina i označava pozitivne promene. S obzirom na to da će se Jupiter približiti Saturnu na prvom stepenu Vodolije – sazvežđa koje se povezuje sa Rusijom, to ukazuje da će baš Rusija, koja će do tog vremena povratiti svoje imperijalne moći,  postati novi svetski lider” – smatra Globa.

Po njegovim rečima, postkriznih trideset godina – od 2020. do 2050, postaće vreme preporoda Rusije. Pri tome je Globa podsetio na predviđanja Vasilija Nemčine, koji je živeo i radio još pre Nostradamusa. „Na vlast će u Rusiji 2020-2021. doći moćna, nova ličnost, koju Nemčina zove ‘Jahač na belom konju’. Po svojim srazmerama moguće ga je porediti sa Petrom Prvim. Biće visokog rasta. Šta označava ‘beli konj’ – ne znam. Ali, moguće je da bude rođen u godini konja. Novi vođa neće dugo vladati, ali će ostaviti izuzetan trag. Njega će zameniti drugi veliki vladar, sa kojim će biti povezan preporod ruske kulture. Nemčina ga je nazvao ‘Veliki grnčar’. I preporod Rusije trajaće najmanje 30 godina” – zaključio je Globa.

Sve u svemu, i Rat i kriza završiće se do 2020. godine. Taman kada dođe vreme da nas prime u Evropsku uniju.

https://www.youtube.com/watch?v=Mnwzy5q_Jbw
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #45 poslato: 24-07-2015, 03:47:27 »



Hrast u selu Savinac, star više od 600 godina, posečen je tokom protekle noći, saopšteno je iz lokalne mesne zajednice. Hrast su jutros posekla trojica radnika koje je anažovalo Građevinsko preduzeće "Planum".

Kako su ti radnici izjavili za agenciju Beta, sečenje je počelo u pet časova, a završeno uz 6,30 kada je hrast oboren, a meštani im nisu pravili nikakve probleme.
 
Dvojica radnika nisu želela da kažu svoja imena, a Dragan Jovčić (53) iz Belanovice kod Ljiga je rekao da su radili sa tri testere i da nikada u radnom veku veći hrast nije odsekao.

"Nemam nikakvih predrasuda što sam ovo učinio niti strahujem za posledice jer su crkveni velikodostojnici dali saglasnost da se odseče, a za 20 godina bi se i sam osušio", rekao je Jovčić.

Ogroman panj je u sredini potpuno istrulio i niko od građana ne želi da dođe da ga vidi.
 
Agencija Beta prenela je jutros da su radnici koji su posekli hrast rekli da su iz firme "Art pres" iz Beograda, međutim ova kompanija je kasnije to demantovala. Firma "Art pres" navela je da je jedina u Srbiji registrovana pod tim imenom i da se bavi štampom, vezom, gravurom, reklamnim materijalom i radnom odećom.
 
Radnici raskrčuju teren kako bi mehanizacija azerbejdžanske firme "Az Virt" nastavila izgradnju na Koridoru 11.

Hrast - verski "zapis" na trasi autoputa Beograd - Južni Jadran, na deonici od Ljiga do Preljine, posečen je "na nedostojanstven način", rekao je predsedni Mesne zajednice Miliša Nikolić, a nalogodavci su to uradili u mraku, krijući se od javnosti.
 
- Ako je hrabrost trebalo da se sruši, trebalo je to učiniti tokom dana, uz prisustvo sveštenika jer je to drvo svetinja staro preko 600 godina i nije red da se seče kada vampiri izlaze -  rekao je Nikolić agenciji Beta.
 
On je dodao da je svestan da je hrast osušio, ali da je njegova seča učinjena na "nedostojanstven način".

On je istakao da meštani Savinca neće prilaziti mestu gde se nalazio hrast, niti će organizovati bilo kakve proteste jer je to već gotova stvar.

Seču hrasta najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a meštani su joj poručil da dođe i sama to uradi.

https://www.youtube.com/watch?v=jHhBgdETaG0

https://www.youtube.com/watch?v=-kLEJ7r5vu0

https://www.youtube.com/watch?v=XAsTqkkjW9Y

https://www.youtube.com/watch?v=9Oq1F1ZuSAQ



Jovan Tarabić o Kremanskom proročanstvu: „Posle opšteg rata, kada Carigrad pripadne pravoslavnima, Kruševac će postati prestonica Srbije!“

Jovan Tarabić, poslednji potomak čuvenih proroka Jovana i Mitra Tarabića, tvoraca Kremanskog proročanstva, u svojoj 90-oj godini života rešio je da Srbima prikaže šta su stvarno videli njegovi slavni preci.

Jovan je preminuo 2014. godine, a evo šta je ispričao novinarima emisije „Moja Srbija“ koji su ga snimali 2012. godine.

Deda Jovan naglašava da originalni rukopis Kremanskog proročanstva nije nikada pronađen i da se nalazi zatvoren u jednoj flaši koja je zazidana u kući iz turskog doba u Užicu.

– Moji Tarabići su jasno kazali da dolazi vreme ratova, da će udariti brat na brata, prijatelj na prijatelja, da će biti teško narodu. Pitao je Prota Zaharije svog kuma Mitra: Kada će biti narodu teško? Biće mu najteže kada se dese građanski ratovi, jer se neće znati ko će protiv koga i sa kim ratovati, ko će kome biti prijatelj a ko neprijatelj, pa će doći vreme da se kaže: Ustanite Vi mrtvi da legnemo mi živi!


Nije uzalud parola Samo sloga Srbina spasava, mada je za današnje prilike, a našu sramotu, prikladniji slogan Srbin Srbina sekirom seče, kaže starina Tarabić.

Jovan nastavlja priču o Kremanskom proročanstvu gde je jasno kazano da nas očekuju ekološke katastrofe u celom svetu, ekonomska kriza najvećih razmera, razne epidemije…

– Svi Srbi koji su otišli iz Srbije moraće da se jednog dana zbog sveopšteg haosa u svetu vrate u svoju otadžbinu da tu pronađu mir i spas. Svedoci smo šta uragan i cunamiji čine Americi, sve je to Božija kazna. Ničija sila nije Bogu mila. Zapadnom svetu se ne piše ništa dobro jer ničija nije gorela do zore, kako su zaslužili tako će i proći. Bog je milostiv, ali daje samo po zasluzi.

Ni mi Srbi nismo više ono što smo nekada bili, nastavlja Tarabić, pogazili smo svoju veru i običaje, dok su naši komunisti branili Srbima da budu vernici, da veruju u Boga, da idu u crkvu, slave krsnu slavu i neguju nacionalni identitet.

Proročanstvo da će svi Srbi stati pod jednu šljivu su izmislili naši neprijatelji, ali su se grdno prevarili jer će Srbija opstati uprkos svim nedaćama. Kada počne opšti rat, Srbija neće u tome učestvovati, ali će zato svi žuriti da dođu u našu zemlju kako bi pronašli mir i sigurnost. Ovde mislim na sve narode od Evrope do Amerike. Mi smo bogata zemlja sa velikim prirodnim bogatstvima. Nažalost, očajni političari su sve prodali strancima.


Što se tiče opšteg rata, upozorava Jovan, glavna bitka će se voditi između Rusije i Turske i to u rejonu nekadašnjeg Carigrada. U Kremanskom proročanstvu piše da će, kada počne opšti rat, naići čovek sa Istoka na belom konju i kazati: Stoj narode, Bog na nebu Car na zemlji. Taj čovek nije Tito kako su mnogi komunisti lagali narod, već se radi o budućem ruskom caru koji će osloboditi sve pravoslavne i srpske zemlje. Gde će biti srpska kuća, to će biti srpsko.

Kruševac će biti prestonica naše države, a Carigrad će ponovo pripasti pravoslavnima. I Kosovo će ponovo biti naše.

Iznad svega vera u boga će spasti ljude, post, pokajanje i dobročinstvo. Onaj ko ceni sebe i poštuje on će ceniti i drugog, u suprotnom opstanka nema. Ipak, siguran sam da idu bolja vremena za srpski narod.

https://www.youtube.com/watch?v=K0WT5SojQ3M
« Poslednja izmena: 24-07-2015, 03:59:12 od strane donwlayco »
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #46 poslato: 03-08-2015, 03:12:42 »

Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #47 poslato: 05-08-2015, 03:34:54 »



Prorocanstvo starca Jone o Trecem svetskom ratu

https://www.youtube.com/watch?v=RUr7ZoIkH4U
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #48 poslato: 12-08-2015, 01:06:16 »



Radoslav Rade Živanović (47), poznati srpski vidovnjak i vizionar iz Mladenovca predviđa bolje dane za Balkan, ali tek posle 2022

Radoslav Rade Živanović (47), poznati srpski vidovnjak i vizionar iz Mladenovca, koga su zbog tačnog predviđanja Miloševićevog dolaska na vlast, atentata na Đinđića i hapšenja Karadžića i Mladića prozvali Veda sa Kosmaja, prognozira da će se do 2020. godine raspasti BiH, ko je zapravo kamenovan u Srebrenici, gde će islamski teroristi prvo udariti, kada će komandant Vojske RS na lečenje u Rusiju i koju medalju će srpski košarkaši osvojiti na predstojećem Evropskom prvenstvu.

– Republika Srpska neće postati nezavisna već će u roku od tri do najkasnije pet godina biti pripojena Srbiji. Istovremeno, BiH će prestati da postoji, a Bošnjaci će se ujediniti sa Srbijom. Hrvati će se, u mestima gdje predstavljaju većinsko stanovništvo, priključiti Hrvatskoj – najavljuje Živanović i podsjeća na viziju koju je imao nekoliko dana prije kamenovanja Aleksandra Vučića u Srebrenici.


– I tu sam pogodio rekavši da to nije napad na premijera Srbije, već na Milorada Dodika i RS. Naime, zapadne sile predvođene Sjedinjenim Američkim Državama ulažu veliki napor da naštete RS, ali taj entitet će ovako ili onako 2020. godine biti pripojen Srbiji zajedno sa Bošnjacima – tvrdi  Veda, koji uprkos najavama da će na teritoriji bivše Jugoslavije buknuti novi oružani sukobi, ističe da od rata nema ništa.

– Ipak, morate da pazite na terorističke akcije koje će biti organizovane izvana. S tim u vezi, već na proleće se mogu očekivati udari na Banjaluku i Sarajevo dok Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Slovenija mogu biti mirne u tom pogledu – upozorava Živanović.

Ovaj Veda sa Kosmaja predviđa da će prvi predsednik RS Radovan Karadžić i komandant Vojske RS Ratko Mladić (hapšenje najavio pet dana ranije), nažalost, biti nepravedno osuđeni u Hagu.

– Ne vidim njihov povratak u Srpsku. Jedino će Rusija nešto učiniti na planu lečenja Ratka Mladića, ali tek naredne godine – kaže Rade i naglašava da u RS i BiH neće biti poplava kao 2014.

– One nižeg intenziteta možete očekivati narednog marta, aprila. Biće ugroženo stanovništvo u dolinama reka pa neka ljudi u to vrijeme otvore četvore oči – savjetuje ovaj vizionar.

Navodi da će se Crna Gora vratiti u okrilje Srbije tek kada sa vlasti ode Milo Đukanović.

– Na to će se čekati bar 10 godina… Što se tiče Kosmeta, ono je de facto nezavisno i tako će biti 15-20 godina dok ne ojača Rusija. Onda će Kosovo postati deo Srbije, ali nikada kao što je bilo. Pošto su Srbi većinom napustili ognjišta, Kosovo će u Srbiji dobiti veliku autonomiju a „velike Albanije” nikada neće biti – predviđa Živanović, koji ne uočava skorije otopljavanje političkih odnosa Beograda i Zagreba.


– Pomaci nabolje su mogući za nekoliko godina, a bolji život, standard, ekonomski razvoj i zapošljavanje za sve narode na ovim prostorima dolazi tek nakon 2022. godine. Takođe, prema mojim vizijama moguće je uspostavljanje saveza država poput onoga u SFRJ, ali za 50 godina s tim da će Srbija postati kraljevina 2105. godine – prognozira ovaj Mladenovčanin i kaže neće biti ništa od ulaska Srbije i BiH u Evropsku uniju.

– Ne samo zbog skorog nestanka BiH, već i zbog toga što će se EU takođe raspasti za sedam-osam godina – kaže Živanović i najavljuje da se stabilnost na globalnom nivou može očekivati jačanjem Rusije, koju će Vladimir Putin voditi do kraja života.

– Nikada neće doći do rata Rusije i SAD, a Putin će vlast u Ukrajini osvojiti mirnim putem. Grčka ostaje u EU do njenog raspada i kasnije će se pridružiti Evroazijskom savezu. SAD će biti prva sila do 2019, a onda će ubrzano početi da slabe – kaže on.

Inače, uz godinu raspada SFRJ, početak Rata u zalivu, pojavu Putina i Avramovog dinara, među Radoslavovim najvažnijim tačnim predviđanjima su atentat na Željka Ražnatovića Arkana, hapšenje narko-bosa Darka Šarića, da će Zvezda postati prvak Evrope i sveta, Đoković teniser broj jedan…

– Na sljedećem Evropskom prvenstvu u košarci Srbija će osvojiti jedno od prva tri mesta. Novak Đoković nastavlja vladavinu tenisom do kraja karijere, a jedini grend slem koji nije uzeo, tj. Rolan Garos, osvojiće naredne sezone – kaže ovaj vidovnjak.

Radoslav Živanović od rođenja boluje od cerebralne paralize zbog čega teško govori i još teže se kreće. Od 13. godine, kako navodi, ima vizije koje je iskoristio da besplatno pomaže ljudima u pronalaženju nestalih osoba i predmeta, te da vide vlastitu budućnost.- Jedino ne mogu da liječim ljude – ističe ovaj vizionar čije su mušterije bili Ceca, Velja Ilić, Zoran Đinđić i druge poznate ličnosti.

http://pressrs.ba/info/press-nedelje/predvidanja-vede-sa-kosmaja-i-bosnjaci-ce-se-pripojiti-srbiji-01-08-2015
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #49 poslato: 19-08-2015, 04:23:39 »




Папа ће бити убијен у Београду?!
Легендарни Француз пророк Нострадамус је у свом Центурију често спомињао Србе, користећи реч „Склавини“, којом су византијски историчари називали наш народ.
Строфе са четири стиха, то јест катрене овог чувеног пророка многи су покушавали да дешифрују и правилно протумаче његове визије, које су и дан-данас права енигма.

Најзанимљивији катрен који се тиче нас је број 21, а односи се на тумачење 1999. године и НАТО бомбардовања Србије. Према мишљењима стручњака, овај догађај проузроковао је интензивни долазак муслимана у Европу.

„У Јадранском мору ће се појавити страшна риба, са људском главом и рибљим репом, која ће се отети са удице“, наводио је Нострадамус.

У овом случају, „страшна риба“ су подморнице и носачи авиона, а „отети са удице“ симболизује Косово као „удицу“ на коју је Србију најлакше упецати. Уједно се мисли на ракетирање Србије, које је највише долазило са НАТО бродова. Што се муслимана тиче, на Косово се доселио огроман број људи исламске вере.

Стихом „Плач ће бити велики у целој Склавинији“, Нострадамусова визија је директно упућена Србији. Протумачено је да се односи на последњу деценију прошлог века, што се испоставило као тачно. Избио је грађански рат у СФРЈ, који је завршен бомбардовањем прво Републике Српске, а онда и Србије.

Једино што се још није догодило од ствари које је овај Француз прорекао је долазак антихриста и убиство папе у Београду.

„Римски правосвештениче, чувај се да се не приближиш вароши коју запљускују две реке, јер ћеш ту крв пропљувати, ти и твоји, у месецу кад цветају руже“, гласе стихови пророчанстава.

Сасвим је јасно да је „варош на две реке“ Београд (пошто је Београд једини европски град који се налази на две пловне реке), а да је у питању месец мај, у преводу, атентат на папу био би извршен у нашој престоници у пролеће. Интересантно је да је папа више пута планирао да дође у Србију, и то сваки пут у мају.

Ватикански хроничар: Знамо за то пророчанство

Микеле Ђанини, један од ватиканских хроничара, рекао је да папа није посећивао Србију из других разлога, а не због Нострадамуса. „Наравно да знамо за Нострадамусово пророчанство које се тиче убиства Светог оца у Београду, но овој теми прилазимо са дужним опрезом“, објаснио је Ђанини.

https://www.youtube.com/watch?v=c8kCYk1LgSA
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #50 poslato: 26-08-2015, 01:13:06 »




Manastir Ostrog: Desilo se čudo Svetog Vasilija

Deo stene odlomio se i pao kod Gornjeg manastira Ostrog, ali, srećom, nije bilo povređenih, saopšteno je iz Parohije Straševine.

"Ovoga trenutka desilo se čudo Svetog Vasilija. Pade stena u gornjem manastiru Ostrogu među narod i sve zdravo i veselo. Slava Bogu i Svetom Vasiliju", ističu iz ove parohije.

https://www.youtube.com/watch?v=0lLrhY3omPI



UKLETI ENGLESKI BUNAR:
Sve što u njega upadne pretvara se u kamen!
Meštani vekovima veruju da je bunar uklet i kažu da se to vidi i po zidu koji ga okružuje – izgleda kao velika lobanja.

Radoznali avanturisti često u bunaru ostavljaju razne predmete – bicikle, lance, medvediće – koji se stvarno okamenjuju.

Najstariji zapis o bunaru je iz 1538, kada se verovalo da je voda iz bunara lekovita.

Lokalna legenda kaže da je u pećini bunara rođena Ursula Sauthejl, poznatija kao Majka Šipton, ćerka lokalne prostitutke. Devojka je bila toliko ružna da se verovalo da joj je otac sam đavo.

Majka Šipton je bila toliko ružna da su mislili da joj je otac đavo, ali proricala je budućnost

https://www.youtube.com/watch?v=zoJNfGGh_Lk
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #51 poslato: 28-08-2015, 02:43:29 »



Sveti Vasilije opet sačuvao vernike!

Vest koja je u utorak saopštena iz parohije Straševina brzo je poprimila razmere priče o novom čudu pred Gornjim ostroškim manastirom, odnosno o čudotvornoj moći Svetog Vasilija Ostroškog.

S litice se, naime, odronila ogromna stena, oko kubik i po kamena, provalila krov i betonsku ploču i pala tačno ispred ulaza u prostoriju u kojoj vernici pale sveće, odnosno na plato ispred svetilišta uvek krcat hodočasnicima, ali niko od njih nije ni ogreban, a kamoli teže povređen!

Jeromonah Sergije Rekić rekao je da se pod Ostrogom samo dobro dešava.

- Priroda ima svoje, nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put da se s litica iznad svetilišta usled temperaturnih razlika i uticaja atmosferskih padavina odroni kamen, ali se još nikada, baš kao ni prekjuče, nije desilo da neko strada. Niko, uz pomoć Boga i Svetog Vasilija, dosad nije povređen, jer svetac ne samo što isceljuje nego i štiti i čuva svoje vernike. Kako drugačije objasniti to što je tolika stena pala među toliko ljudi na tako malom prostoru, a da nikoga ni kamičak ne pogodi - zapitao se jeromonah Rekić.

Palionica sveća je uvek puna onih koji tu žele da spomenu pokojne i pomole se za dobro živih, a otac Sergije kaže da baš na mestu gde je pala stena redovno sedi i sveštenik koji se stara o palionici. Međutim, on je sam koji trenutak pre incidenta otišao u drugu prostoriju da popije kafu.




Nešto slično desilo se i pre dve godine kada se takođe odronila stena iz litice iznad manastirskog konaka i pala tačno na mesto na kojem je trenutak pre toga sedeo čovek posle krštenja u manastiru. Otac Sergije je podsetio i na događaj od pre nekoliko godina kada se ispod Gornjeg ostroškog manastira desio saobraćajni udes.

- S uzanog i opasnog puta je sletelo vozilo, ali su ga bukvalno zadržale grane i svi putnici su uspeli da se bezbedno izvuku iz vozila koje je, istog momenta kad u njemu više nije bilo ljudi, odletelo u provaliju. Možda je taj vozač bio nepažljiv, ali tu su bili Bog i Sveti Vasilije da poprave njegovu grešku i zaštite i njega i njegove saputnike - veruje otac Sergije.

Granata nije eksplodirala
U nizu čudesa, zaštitničkih i isceliteljskih moći koje se pripisuju Svetom Vasiliju Ostroškom, o čemu su dosad napisani celi tomovi knjiga, posebno je zanimljivo ono što se u Gornjem ostroškom manastiru dogodilo u februaru 1942. godine kada su Nemci bombardovali ovo, možda i najveće pravoslavno svetilište na svetu.



Jedna granata ispaljena iz nemačkog brdskog topa uletela je u crkvicu Časnog krsta, tik iznad ćivota, odnosno pećine u kojoj se čuvaju mošti Svetog Vasilija, kojeg za sveca i čudotvorca smatraju ne samo pravoslavci. Granata je pukla na dvoje, ali nije eksplodirala niti ikakvu štetu pričinila, pa se i danas čuva kao dokaz.

Nešto slično se desilo i 90 godina ranije, 1852. godine, kada su Turci devet dana opsedali Ostrog. I tada je jedno tursko topovsko đule uletelo u manastir, ali nije eksplodiralo.

Nabrajajući čudesa koja se pripisuju Svetom Vasiliju, sveštenici u Ostrogu ne propuštaju da ispričaju kako je negde oko 1900. godine Vidosavi Đurović iz okoline Danilovgrada ispala iz ruku kolevka sa sinom kojeg je donela na krštenje. Kolevka je sa najviše terase u gornjem manastiru odletela u nekoliko desetina metara duboki ambis. Od kolevke nije ostala ni ljuska zdrava, a dečačića Radomira zatekli zdravog i nasmejanog! Do pre tridesetak godina Radomir je živeo u okolini Peći.
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #52 poslato: 02-09-2015, 05:30:49 »

Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Sačuvana

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Odg: Proklestva
« Odgovor #54 poslato: 16-09-2015, 01:46:13 »



„Доћи ће време“ – о пророчанствима Светог Козме Етолског

http://www.vaseljenska.com/misljenja/doci-ce-vreme-o-prorocanstvima-svetog-kozme-etolskog/
Sačuvana

PeraBgd

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1
Odg: Proklestva
« Odgovor #55 poslato: 03-01-2016, 22:21:02 »

Sto se tice teme prokletstva,

Danas ima dosta mladih ljudi koji nemaju srece u ljubavi....Poznato je da otac Simeon iz manastira Rukumija svake prve subote u mesecu cita molitve za brak za ljude kojima to treba nakon liturgije.  Obicno drzi i besedu u kojoj objasnjava zasto neki ljudi nemaju srece u ljubavi.

Kaze moze biti vise uzroka:

1.  pre svega moze biti u pitanju licni greh (zato je veoma bitno da se svako ispovedi za sve sto se ogresio o Boga i bliznjega svoga od detinjstva do dana danasnjeg, da obavi zivotnu ispovest i da se trudi da se ne gresi vise)

2.  drugo, to moze biti greh roditelja (abortusi, ako nisu vencani u crkvi, ako su hulili na Boga i psovali i slicno...)

3.  moze biti ,porodicno prokletstvo' u smislu onoga sto je Miki navodio u ranijim postovima, ako su preci cinila teske grehe, ako je imanje steceno nasilno, nekom oteto ili na necastan nacin, ako je i od drzave oteto....sve to ima posledicu....

4.  magija (u smislu da nam neko bas nesto zeli lose, pa se trudi na taj nacin da nam napakosti), ali sto kazu sveti Oci, magija ne moze da deluje na onoga ko se ispoveda redovno i posti sve postove, ko se redovno pricescuje i obavlja molitveno pravilo i trudi se da pobozno zivi, nasi gresi otvaraju prozore nase duse pa kroz njih ulaze neciste sile....

.....covek treba dobro da izanalizira svoj zivot i da pokusa da promeni one obrasce ponasanja koji ga udaljavaju od Boga, da se trudi da se uzda u Boga, a Bog je Ljubav i Bog je Svemoguc i nema tog prokletstva i greha koje Gospod ne moze da oprosti jer je On i oprao sve nase grehove svojom krvlju, ali mi treba da se trudimo da se udostojavamo pricesca i tako da se polako cistimo i obozujemo.....u tom smislu treba se i intenzivno moliti Bogu, ali uvek na kraju da kazemo da bude volja Bozija, pa ce nam vec Bog poslati pravu osobu za nas kad bude pravo vreme za to, treba se samo starati da se ne gresimo o Boga ni o bliznjega svoga i da prepustimo brige Bogu da se sve zbude po promislu Njegovom i da ne zaboravimo da je glavni cilj naseg zivota spasenje duse za vecnost, a sve zemaljsko je prolazno i za malena.

Sačuvana

sanitet1

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 3
Odg: Proklestva
« Odgovor #56 poslato: 26-09-2018, 09:19:33 »

Kada verujes da si proklet, onda verovatno to i jesi. Manite se sujeverja i tradicionalističkog hrišćanstva koji nema veze sa religijom.
 

Stranica je napravljena za 0.129 sekundi sa 21 upita.