Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Manastir Pokrova Presvete Bogorodice kod Đunisa  (Pročitano 4964 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Black

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 2366
Manastir Pokrova Presvete Bogorodice kod Đunisa
« poslato: 05-12-2011, 17:48:32 »

Pre neki dan sam sa porodicom obišao ovaj manastir. Ide se auto-putem do Ražnja , pa za Deligrad i Đunis. Na kraju Đunisa postoji tabla sa oznakom za skretanje levo i asfaltni put vodi još par kilometara do samih kapija manastira. U ovaj manastir smo otišli jer smo čuli da je voda iz izvora koji se nalazi u porti lekovita , naročito za bolesti očiju , glavobolju i kostobolju. Kao što većina mojih prijatelja i prijateljica sa ovog foruma zna , muka nas je naterala da potražimo lek i na ovaj način. O ovoj čudotvornoj i lekovitoj vodi moja madam je saznala još zimus , prilikom boravka mog sina na Očnoj klinici KBC u Beogradu. A i letos , kada smo bili u Boru , jedna vlajna nam je eksplicitno rekla da dođemo u ovaj manastir i potražimo lek u ovoj vodi.
Manastir je vrlo lepo uređen , sa puno zelenila i prostora. Postoje 2 crkve i lepo uređen bunar , sa koga se zahvata ta voda. Niz 30-ak stepenica dolazi se do stene , koja je uzidana u kameni zid pored koga se ukazala Presveta Bogorodica. Sve sam i slikao , pa ću postaviti ovde i slike. Manastir je ženski , oaza mira i tišine. Na parkingu je bilo bar 150 kola , iz Beograda , Niša , Leskovca...Za samo zahvatanje vode se čekalo pola sata u redu , i nikom to nije padalo teško . Samo bi se totalna seljačina , primitivac i glupak nešto tu bunila ili išla preko reda , ali takvih tamo nema. Napunio sam nekoliko flaša vodom a i temeljno smo se svi umili tom vodom , pokretima odozdo nagore ( tako su nam rekli). Osim za umivanje , ta voda se i pije , za glavobolju i kostobolju.
Napominjem da po poslednjoj kontroli u Bg , na Klinici , stanje vida kod mog sina se nije izmenilo , na istom je nivou ( dobrom , hvala Bogu) .

_________________
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
Sačuvana
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
 

Stranica je napravljena za 0.059 sekundi sa 20 upita.