Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: PROTIV POPODNEVNOG PADA ENERGIJE  (Pročitano 4138 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
PROTIV POPODNEVNOG PADA ENERGIJE
« poslato: 02-09-2007, 21:31:55 »

U toku popodneva vecina ljudi nekako "kljokne", što ne bi narocito smetalo kada bi mogli malo da odremaju i da se na taj nacin osveže, ali cesto ne mogu. Zato nije loše znati kako u tim slucajevima da sebi podignete energiju, da biste mogli da nastavite s obavezama.
Ono što se u takvim prilikama najcešce radi jeste to da se popije šolja kafe ili možda tople cokolade. Ovi napici ce vas zaista razbuditi - ali samo nakratko, a nakon toga cete biti i gladni i umorni. Nije baš prakticno. S druge strane, šolja zelenog caja ce vam energiju podici malo sporije, ali ce dejstvo trajati duže - plus zeleni caj sadrži i teanin, aminokiselinu koja redukuje stres, što je na poslu i te kako korisno.
Obicno se u blizini drži i nešto slatko, poput cokoladica i/ili bombona, za pomoc prilikom popodnevnog pada energije. Medutim, bolje je uzeti malo integralnog (ne previše slatkog) keksa i šaku nemasnog kikirikija - šaka nemasnog kikirikija i dva integralna keksa imaju dovoljno proteina da ravnomerno dobijate potrebnu energiju, a sadrže samo 120 kalorija i devet grama masnoca, što za užinu nije mnogo. Ako vam je želja za slatkim baš intenzivna, možete ponekad umesto keksa uzeti šaku suvog grožda, a ako cokoladi ne možete da odolite, umesto navedene užine uzmite tri kockice crne cokolade - ona nije toliko kaloricna, a sadrži korisne antioksidanse i dodatnu dozu kofeina za razbudivanje.
Ukratko: kada vam posle podne opadne energija, kao dobar "podizac" može da posluži šolja zelenog caja uz dva integralna keksa i šaku nemasnog kikirikija, ili uz tri kockice crne cokolade, ili, ponekad, uz šaku suvog grožda i šaku nemasnog kikirikija. Time dobijate i kofein i ugljene hidrate i proteine i nešto masnoca, što bi trebalo da vam pruži dovoljno energije na neko vreme - ako na poslu ne ostajete do kasno u noc i posao vam nije fizicki zahtevan, možda i do kraja radnog vremena za taj dan.
Sačuvana

ONA

  • Zvezda
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 1039
Одг: PROTIV POPODNEVNOG PADA ENERGIJE
« Odgovor #1 poslato: 07-09-2007, 10:12:31 »

More,ima i boljih nacina da se ne "kljokne",al ajde nek ti bude........malo mi je ta uzina "jednolicna",zasiti se organizam
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.067 sekundi sa 25 upita.