Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Vežbe za dobro jutro  (Pročitano 3802 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Vežbe za dobro jutro
« poslato: 26-01-2007, 18:05:21 »

Vežbe za dobro jutro   

Čest je problem kod onih koji imaju "sedeći" posao da se iz dana u dan bude sa bolom u vratu ili u leđnom delu kičme i da usled toga celog dana budu neraspoloženi. Ovakve probleme je moguće izbeći ili barem ublažiti jutarnjim istezanjem.

Prva vežba bi bila da stanete malo razmaknutih nogu (širina kukova) i da ispružite ruke uvis. Disanje ide na nos. Udahnite, a dok polako izdišete, istežite se uvis kao da pokušavate da dohvatite plafon. Opet udahnite, jednom šakom uhvatite drugu, i polako se nagnite unazad (brada ide uvis, vrat zatežete). Ova vežba služi za elastičnost kičme, lepši vrat i opuštanje stomačnih mišića.

Druga vežba bi bila da u stojećem stavu ukrstite noge tako da stopala budu jedno pored drugog. Udah, dizanje ruku uvis, uz izdah spuštanje tako da vrhovima prstiju dodirnete pod (ako možete, ako ne, spustite se koliko možete). Ostanite u tom položaju i pokušajte da bez savijanja nogu na pod spustite cele šake. Vežbu ponovite pet puta. Ova vežba smanjuje napetost u donjem delu kičme, kao i u ramenima.

Treća vežba bi bila da stanete pored stepenica ili pored stolice, ruke neka vam budu na stomaku, gornji deo tela uspravan. Udah, jednom nogom zakoračite na drugi ili treći stepenik (ili stolicu) tako da je noga na podu ravna, a ona na stepeniku savijena. Izdah, propnite se na prste, ostanite tako jedan minut, zatim promenite položaj nogu. Vežbu uraditi pet puta. Korisna je za donji deo kičme i za mišiće nogu.

Ovakvo vežbanje ne traje naročito dugo, tako da je dovoljno da ustanete petnaest minuta ranije. Nije ni posebno naporno, a smanjuje ili otklanja bolove u vratu i kičmi, još vas i razbudi, pa dan počinjete u boljem raspoloženju (nadamo se da ćete u dobrom raspoloženju i ostati). Uloženi trud nije preveliki, a dobitak je primetan.

Izvor     www.krstarica.com
 

Stranica je napravljena za 0.071 sekundi sa 24 upita.