Razne zanimljive teme > Lov i Ribolov

Ima li medveda u Srbiji

<< < (2/11) > >>

autentik:
ha ha ha ha ha ha ha ha

baš tako

autentik:
sad sam na radi City  čuo da je  muški medved koji  je  dovežen na pasuljanske livade  sišao do jednog sela kod Zaječara u potrazi  za  hranom

a do kraja  godine  će da dovezu i ženku  sa Urala

Tako da će prirodno stanište mrkih medveda na pasuljanskim livadama u centralnoj Srbiji

biti ponovo nastanjeno

autentik:
Evo najnovije VEsti

ĐURA DOBIO MEDVEDICU  MILICU

Medved Đura, koga su biolozi Instituta za Biologiju iz Beograda 29. oktobra doveli iz Nacionalnog parka ''TARA'' na Južni kučaj, dobio drugaricu, kojoj su biolozi dali ime MILICA, potvrdio je dana zamenik direktora ''Južni Kučaj'' Despotovac  Vlado Stoičkov.

Mlada medvedica na Južni kučaj dovedena je iz nacionalnog parka ''TARA'' 20 jula i ima 60 kilograma, 40 kilograma manje nego što je imao Đura kada je pušten u predele ove planine, dodao je Stoičkov.

Nadamo se da će ovaj par medveda funkcionisati i da ćemo na ovom predelu, gde su medvedi bili autohtona divljač, ponovo ih imati bože zdravlje. rekao je Stoičkov

Reč je o projektu naseljavanja medveda na Južni kučaj koga zajednički sprovode Uprava za šume i uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ministarstvo za ekologiju, Institut za biologiju i javno preduzeće ''Srbija šume''.

nenadx:
Bilo je medveda 80. i 90.tih godina .Nasao sam jednom trag i imao 2 susreta sa njima.Do pre 10 godina sam intezivno lovio i posecivao Juzni Kucaj.Cak su nalazeni itragovi mladih oko Radovanske reke gde im je zimovaliste.Verovatno su nastradali kao i ris koji je takode ziveo u tom periodu na tim prostrima.Pozdrav zaljubljenicima u Juzni Kucaj.

Andrijana:
Jel xoće mene neko da vodi u taj lov??? Baš bix išla, nikada nisam bila...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju