Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Zdravlje u vodi  (Pročitano 3364 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Zdravlje u vodi
« poslato: 26-01-2007, 18:23:56 »

Zdravlje u vodi   

To što ste godišnji odmor proveli na moru ili na nekom jezeru, plivajući, ne znači da je rekreacija u vodi rezervisana samo za najtoplije godišnje doba. Plivanje je jedan od najstarijih i najomiljenijih sportova, najpravilnije aktivira većinu mišića na telu, a ujedno izvanredno poboljšava rad srca i pluća. To bi ujedno značilo i da biste zbog plivanja jednostavno morali da se odreknete pušenja, čime ćete vratiti u normalu kapacitet svojih pluća. Rekreacija u vodi posebno godi osobama s viškom kilograma, onima koji boluju od artritisa, proširenih vena i onima koji nemaju kondiciju. Preporučuje se i srčanim bolesnicima, trudnicama i invalidima.

Mladima najviše prija kraul i leđni stil, dok je prsni, to jest, ženski stil, pogodniji za starije osobe, mada svaki stil razvija muskulaturu. Plivanje spada u individualne sportove, ali može da bude i kolektivni sport ako napravite žurku u bazenu ili ako se takmičite s prijateljima ko je brži i spretniji u vodi. Magično dejstvo vode poznato je svima, kupanje opušta, otklanja stres i negativnu energiju, a voda je i lekovita za kožu i disajne organe. U većini zemalja plivanje je obavezan deo terapije oslobađanja od stresa.

Da bi plivanje moglo da ima pravi i pre svega željeni efekat, treba ga upražnjavati svakog dana barem po 30 minuta ili bar tri puta nedeljno. Takođe, ovaj vid rekreacije ne preporučuje se neposredno posle jela, jer je u vodi otežano varenje, ali plivanje vam neće prijati ni ako ga budete upražnjavali na prazan stomak.

Zbog toga nemojte oklevati da se i u hladnim danima posvetite ovom finom obliku rekreacije. Na nekom od zatvorenih bazena možete uspešno izvoditi svoj mali ritual čistog zdravlja.

izvor   Krstarica
 

Stranica je napravljena za 0.08 sekundi sa 25 upita.