Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Štrajk Vrtića u Ćupriji  (Pročitano 4140 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

ilija7777

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 507
Štrajk Vrtića u Ćupriji
« poslato: 31-01-2012, 17:11:04 »

Ćuprija -- Vaspitači Predškolske ustanove "Dečija radost" iz Ćuprije nastavili su štrajk zahtevajući od Skupštine opštine isplatu zaostalih plata

Štrajk je nastavljen uz minimum procesa rada, izjavila je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata i Štrajkačkog odbora ove ustanove Nataša Mandić.

Oni su i jutros na minus 23 stepena protestovali ispred zgrade Skupštine opštine Ćuprija, zahtevajući da opština, kao njihov osnivač, ispuni svoje obaveze.

Mandićeva je napomenula da će se protest nastaviti i narednih dana, "sve do ispunjenja zahteva".

"Nas je danas primila predsednica Skupštine opštine Ksenija Milošević i predložila isplatu zaostalih plata do juna, nismo se složili, to je dug rok, biće izbori i pitanje je ko će biti na vlasti", rekla je Mandićeva.

"Pristali smo, umesto odmah, da nam se plate isplate do kraja aprila, na po dve rate mesečno i da se stigne do redovne isplate. Nismo postigli dogovor, pa ćemo razgovore nastaviti sutra", rekla je Mandićeva.

Prema njenim rečima, postignut je dogovor da Skupština opštine na sednici u petak verifikuje mandate članovima Upravnog odbora "Dečije radosti" koji su izabrani prošle godine Zaposleni u "Dečijoj radosti" traže od Skupštine opštine, "isplatu plata za novembar i decembra prošle godine i potpisivanje posebnog koletivnog ugovora".

Deo plate za oktobar zaposleni u ovoj ustanovi primili su u ovog meseca, potsetila je Mandić i napomenula da su plate u "Dečijoj radosti" od 17.000, koliko prima tehničko osoblje, do 35.000 dinara kolika je plata vaspitača.

U ustanovama "Dečije radosti" u Ćupriji je smešteno 720 dece od jedne do sedam godina, a o njima brinu 102 zaposlena, od kojih 62 rade na poslovima vaspitanja i obrazovanja.


Izvor
« Poslednja izmena: 31-01-2012, 21:21:06 od strane SunđerBoba »
Sačuvana
hvala svima koji ne razumeju ono sto govorim, a dalje me citaju.
 

Stranica je napravljena za 0.048 sekundi sa 21 upita.