Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: FLYKLY – pretvara obicni bicikl u elektricni.  (Pročitano 3997 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
FLYKLY – pretvara obicni bicikl u elektricni.
« poslato: 27-02-2014, 11:37:33 »



Flykly – pretvara obicni bicikl u elektricni.
Niko Klansek, mladi Amerikanac poreklom iz Slovenije, nije vise zelio dolaziti oznojen na fakultet. Iz tog razloga osmislio je pametni tocak koji u sebi sadrzi elektromotor.Instalacija je vrlo jednostavno, Flykly je ustvari zadnji tocak sa ugradjenim motorom i baterijom. Montira se tako sto zamenite zadnji tocak bicikla, umjesto postojeceg ugradite flykly tocak.  Nema kablova, nema dodatnih instalacija. Kompletan elektro pogon je smjesten u zadnjem tocku: Motor snage 250 Wati, akumulator i upravljacka jedinica. Flykly dostize  brzinu od 25 km/h i sa jednim punjenjem je moguce preci do 50 kilometara. Flykly tocak je moguce naruciti u velicini 20, 26 i 28.  Kompletan tocak je 4 kilograma tezak i moguce ga je montirati na skoro sve ramove bicikla. 
Flykly-em se upravlja pomocu pametnog telefona (iOS + Android) ili pomocu internet-sata Pebble Watch. Flykly-App vam pokazuje trenutnu brzinu, predjenu udaljenost, stanje akumulatora, geografsku kartu i jos nekoliko vaznih informacija. Elektro pogon je putem bluetooth-a spojen sa pametnim telefonom. Biciklist ima mogucnost podesavanja maksimalne brzine na telefonu, kao i niz ostalih opcija.



Okretanjem pedala biciklist pokrece motor koji ubrzava do predhodno podesene brzine. Kad prestanete okretati pedale, motor skuplja energiju i puni akumulator. Ukoliko se brzina spusti ispod podesene brzine, ponovo se pali motor i ubrzava. Akumulator je moguce direktno preko uticnice napuniti.

GPS odasiljac kao zastita od kradje

Flykly-App sluzi ujedno i kao katanac za vas bicikl. Motor je moguce jednim klikom na ekranu zablokirati, tako da nije moguce okrenuti tocak. Logicno pitanje koje slijedi: A sta ako lopov odnese bicikl? I za to ima rjesenje. Flykly je opremljen GPS odasiljacem, tako da u svakom trenutku mozete na telefonu vidjeti tacnu poziciju bicikla.




https://www.youtube.com/watch?v=xaRfUz7FZck
https://www.youtube.com/watch?v=g2IPCpFqJMU
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.056 sekundi sa 25 upita.