Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: BlackBerry 10  (Pročitano 2580 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
BlackBerry 10
« poslato: 31-01-2013, 12:23:57 »



Kanadska kompanija RIM (koja je sada promenila ime u „Blekberi”) simultano je u šest svetskih gradova predstavila dva nova telefona koja rade na novom operativnom sistemu „Blekberi 10”, a kojima planira da se vrati u trku za tržište „smartfonova”.


Vodeći model Z10 poseduje ekran od 4.2 inča i rezoluciju od 1280 x 768 piksela. Pokreće ga dvojezgardni procesor TI OMAP 4470 radnog takta 1.5 GHz. Uz to ima čak dva gigabajta radne memorije i 16 GB za skladištenje podataka. Kamera sa zadnje strane ima osam megapiksela. Podržava NFC i LTE, dok baterija ima kapacitet od 1.800 mAh.

 Drugi model oznake Q10 podseća na ranije modele Blekberija i dolazi sa punom QWERTY tastaturom. Kada su procesor i memorija u pitanju isti je kao Z10, dok ima ekran od 3.1 inča, rezolucije 720 x 720 pksela.

 Oba modela rade na novom operativnom sistemu nazvanom Blekberi 10. On je značajan napredak u odnosu na ranije OS i podržava kontrolu pokretima, veliki broj društvenih mreža, imejl klijenata ali i aplikacije namenjene Android operativnom sistemu.

 Mnoge je iznenadila pojava pevačica Ališe Kiz u društvu direktora kompanije Blekberi. Ona će od sada biti globalni kreativni direktor kanadske kompanije koja se nada da će ovaj potez doprineti popularisanju njihovog brenda.

 Svi nalozi su sada ukombinovani u jedan poseban deo nazvan Blekberi Hab koji prikazuje obaveštenja sa Tvitera, Fejsbuka, BBM-a, Evernouta, Linkedina i svih mejlova. Hab omogućava korisniku da vidi sve notifikacije bez potrebe da zatvara i otvara različite aplikacije.

Ne postoji klasični početni ekran kao što je to slučaj kod Androida ili Epla, već nakon otključavanja vidi se lista pokrenutih aplikacija. Potez levo otkriva listu instaliranih aplikacija, a desno pomenut Blekberi Hab.

 Novi BBM, specijalizovani servis za razmenu poruka između Blekberi korisnika dobio je mogućnost video poziva, kao i Skrinšer, opciju da dva korisnika prikazaju ono što im se nalazi na ekranu telefona.

Tu je i prodavnica aplikacija nazvana Blekberi Vorld, koja donosi više od 70.000 aplikacija, a preko nje će moći i da se iznajmi ili preuzme video materijal. Blekberi je potpisao ugovor sa velikim brojem filmskih studija čiji će se sadržaj naći u ovoj prodavnici.

http://www.youtube.com/watch?v=hYKFpEOSyUQ
http://www.youtube.com/watch?v=KcMDpQZ-owQ
http://www.youtube.com/watch?v=YjBppA7qDd4


Kompletan test smart telefona Blackberry 10
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/3639/Blackberry/Z10
« Poslednja izmena: 28-04-2013, 06:50:59 od strane donwlayco »
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 25 upita.