Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: maltretiranje dece u jagodini  (Pročitano 4393 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokiitalia

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 33
maltretiranje dece u jagodini
« poslato: 30-10-2010, 13:15:45 »

desilo mi se da sam seo u "zar" kod mosta, za jednim stolom sedela su dva seljaka jeli i ispijali piva i razgoropadjeno smetali ljudima misleci da su interesantni,naravno ispred kafane je bila parkirana stara "Rakovica",ko ne zna misli se na traktor! ja obicno gledam svoja posla ali ono sto je sledilo zaista nisam uspeo da na bilo koji nacin intervenisem pa makar na indirektan nacin. naime , u kafanu dolazi mlad bracni par poreklom sa sela jer su poznavali ova dva seljaka ali zive u gradu. sa njima je bila jjedna mala  predobra devojcica pravi mali andjeo.bracni par narucuje rostilj i pice i situacija odmah pocinje da se zahuktava,dva seljaka verbalno vredjaju oca devojcice kako je glup,budala govoreci cak devojcici da joj je otac prava budala,nesposoban itd.polako se okrecu prema maltretiranju verbalnom prema detetu govorecijoj po desetak puta:" ti nemas pojma!,TI NEMAS POJMA! TI NEMAS POJMA!..... TAKO U NEDOGLED. dete ocigledno izmuceno i izmaltretirano jer ni kod kuce nema mir i roditeljsku brigu i ljubav prolazi majci iza ledja i slucajno je nagazi nogom ,majka je na to osamari po glavi opsuje sve zivo. otac devojcice se tu usprotivi i otera suprugu u p.m .rekavsi joj da mu ne bije dete. medjutim dete hoce da se sakrije kod mene i kod mog stola sto joj oni prigovaraju da ne smeta drugima.ja im kazem da mi dete ne smeta i da moze slobododno da se igra ,dete su tu malo obradovalo i zivnulo i pocelo tuzno da skakuce oko stolova.da bi  im ukazao na razumno ponasanje i da tako nesto sto oni rade nije o.k. poceo sam da pricam sa roditeljima i da govorim gospodji da ima predivnu cerku kakvu bi svako pozeleo da ima ,u medjuvremenu jedan od onih seljaka konobara koji poznaje te seljake seo je sa njima da smiri situaciju.porodica je otisla i ja sam celu noc preplakao za malom Janom presedevsi ispred crkve i molivsi boga da joj pomogne da se spase i da joj da sansu da odraste i bude samostalana....toliko
Sačuvana

Svilena

  • Gost
Одг: maltretiranje dece u jagodini
« Odgovor #1 poslato: 30-10-2010, 17:29:04 »

.
« Poslednja izmena: 03-02-2013, 19:48:41 od strane Svilena »
Sačuvana

srki035

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 173
Одг: maltretiranje dece u jagodini
« Odgovor #2 poslato: 03-11-2010, 16:46:41 »

Malo dece u Srbiji,a jos manje normalnih roditelja.Ako prijavite tzv. roditelja,dete ce ponovo izvuci deblji kraj jel ce ga on jos vise tuci.
Sačuvana

Fanta

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 5090
Одг: maltretiranje dece u jagodini
« Odgovor #3 poslato: 03-11-2010, 17:50:53 »

Zasto ovakav naziv teme? Ovo nije samo lokalni problem, vec globalan, na zalost.

Da postoji zlostavljanje dece znalo se oduvek, ali je od nedavno pocelo o tome javno da se govori.

Tek se od nedavno formiraju timovi i razni aktivi koji rade na prevenciji i suzbijanju maltretiranja dece. Sve je to nedovoljno i jos uvek u povoju.

No, uvek moze da se prijavi Centru za socijalni rad, medjutim, mala je vajda da se nesto konkretno i postigne. Tako je barem sada. Nadam se da ce u nekoj nam blizoj buducnosti biti potpuno drugacije i da ce deca konacno da budu i u praksi stvarno zasticena.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.058 sekundi sa 25 upita.