Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Literarni festivali i konkursi  (Pročitano 50164 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Literarni festivali i konkursi
« poslato: 05-12-2007, 19:13:16 »

OBAVEŠTENJE:



Konkurs za poeziju

Književni klub ''Velimir Rajić'' u Aleksincu raspisuje konkurs za poeziju.

Uslov konkursa:

- tri pesme u tri primerka

- tema je slobodna

- pesme moraju biti neobjavljivane

- pesma ne sme biti duža od trideset stihova

- konkurs je otvoren od 01. decembra. 2007. godine do 23.02.2008. godine

- dodela nagrada je u maju na Pesničkim susretima

- radove slati pod šifrom, sa rešenjem šifre u manjoj koverti na adresu



Književni klub 'Velimir Rajić'

za književni konkurs

ul. Dušana Trivunca 15

18220 Alekcinac

Molimo Vas da obavestite sve ljubitelje pisane reči

 :aq17:

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #1 poslato: 29-06-2008, 12:44:41 »

Konkurs za antologiju svetske poezije o zivotinjama
U cilju razvijanja svesti o negovanju ljubavi prema zivotinjama Novosadski humanitarni centar (NSHC) raspisuje konkurs za antologiju pesama o zivotinjama koju sastavlja knjizevnik Stojan Simic Krpica i koja ce biti objavljena u izdanju NSHC.Konkurs za antologiju svetske poezije o zivotinjuama:
Pravo ucesca imaju svi stanovnci planete Zemlje svih godina i godista.

Salju se do 3 pesme u 3 primerka do 21.9.2008,na srpskom,hrvatskom,bosanskom ili engleskom jeziku,
uz kratku biografiju autora,(objavljene knjige(ako ih ima),fotografiju,adresu,email adresu(ako ima),tel (ako ima. Radove slati na adresu:
stojan simic krpica
(za antologiju svetske poezije o zivotinjama)
Marka Miljanova 18
21000 Novi Sad
Republika Srbija


ili na email:
stojan.simic.krpica@gmail.com

381 63 550 681
Stojan Simic Krpica
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #2 poslato: 26-07-2008, 18:21:52 »

Medjunarodna nagrada za kreativnost mladih pesniku Siniši Tuciću

Na medjunarodni dan mladih 12.8.2008.u 2o sati u Oblomov kafeu,Vojvodjanskih brigada 16 u Novom sadu bice ,prema ideji i inicijativi književnika Stojana Simića Krpice,uz podršku mr Jovana Mihajila,u organizaciji Scene svih kreativnih,dodeljena medjunarodna nagrada za kreativnost mladih pesniku Sinisi Tucicu.Nagrada je prestizna,dobitnik bira sledeceg dobitnika,nema lobiranja ni žiriranja.Nagrada se sastoji iz plakete i diplome.

Siniša Tucić, rođen 1978. godine u Novom Sadu (Srbija). Pesnik, esejista, multimedijalni umetnik. Objavio tri zbirke poezije: «Betonska koma» 1996. «Krvava sisa» 2001. «Nove domovine» 2007. Sarađivao u mnogim časopisima: Ovdje, Transkatalog. Simposion, Nezavisni, Danas, Stanje stvari, Polja...
Učestvovao na kampovima u okviru književne škole «Tradicija avangarde», Palić – Ečka 1994.
Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu – odsek Srpska književnost i jezik. Završio Specijalističe akademske studije.
Bavi se scenskim izvođenjem u Kamernom pozorištu muzike –OGLEDALO, u okviru kojeg je učestvovao u projektima « Prostor solitera», «Pred ogledalom», «Lice na metar».
Jedan je od osnivača Centra za novu književnost – NEOLIT, nevladine organizacije koja okuplja mlade pisce, književne kritičare, novinare, kulturne radnike, zainteresovane za aktuelna dešavanja u književnosti i drugačiji odnos prema savremenim literarnim fenomenima.
Živi i radi u Novom Sadu

Prikaz Darije Zilic iz Zagreba (izasao u Sisackim Rjecima)
Siniša Tucić- Nove domovine, Narodna knjiga/Alfa, 2007.
Siniša Tucić mladi je pjesnik koji živi u Novom Sadu. Dosad je objavio dvije zbirke pjesama- Betonska koma (1996.) i Krvava sisa (2001.).Bavi se i izvođačkom umjetnošću.Njegova najnovija zbirka pjesama neobično je zanimljiva, jer riječ je o tome da pjesnik želi poetizirati status poezije u virtualnom svijetu, mijenjanje vremenitosti u doba novih tehnologija, te promjenu u mapiranjima kronotopa. Naime, smatra Tucić, više ne postoji neka fiksna domovina, već niz paralelnih domovina kojima prolaze "zaneseni nomadi". U takvim novim prostorima, ne postoji sukcesivnost, već različiti fluksevi, protoci.I on sam više ne može biti tradicionalan humanistički intelektualac, jer mijenja svoje pozicije, prepušten je simulakrumima, a njegov patriotizam je sajber patriotizam. Stoga u njegovoj poetici nema statičnosti- u pjesmi "Ja sam umro u taksiju" riječ je upravo o mobilnosti, nevezanosti uz jedno mjesto, uz kretanje, pa se i umire u vozilu, pa tako na kraju pjesme lirski subjekt ustvrđuje- "grobu nemam traga!". On time podriva i koncepciju države-nacije, koja je u srpskom društvu itekeko dominantna. U pjesmi "Nove domovine" naglašava kontrast-dok on surfa tehno- predjelima, njegov prijatelj "ide u manasitir". Tucić prije svega želi pisati o tom čudesnom simultanitetu novih tehnoloških stvarnosti i nekih oblika tradicionalizama koji svemu tome odolijevaju. Naime, paralelno uz virtualnost, postoji svijest da živi u maloj, izoliranoj zemlji, "u malom siromašnom gradu". Paradoks je u tome da su "sinovi" u isto vrijeme i svjetski nomadi koji surfaju internetom, ali i oni koji neće otputovati (zbog siromaštva), pa "surfaju globalno plaćaju lokalno/ a crkva radi li radi". Dakle, postoji shizofrena situacija- s jedne strane državne institucije ne odumiru, a istovremeno postoji varljiva sloboda kibersvjetova. Pjesnik niti u jednom trenutku ne želi negirati tu podijeljenost, ne želi se uljuljkati niti u jednu stvarnost, već obuhvatiti obe. I pritom je svjestan kako je on još uvijek samo čovjek koji pripada dvadesetom stoljeću, te da će ostati sam u zamračenoj sobi, nakon surfanja (pjesma "Pjesma iz svakodnevnog života").U tom kontekstu i Bog biva sagledavan u okviru sajber- svijeta (treba napomenuti kako je u našem pjesništvu o sličnoj koncepciji Boga pisala Jozefina Dautbegović). Pjesnik spominje božje sajtove, ironizira boga tražeći mu email adresu i pritom naglašava kako danas ne može postojati tek jedan centar moći.
U pjesmama Siniše Tucića nalazimo antinostalgiju- umjesto da se, kao većina pjesnika svoje generacije, prisjeća sa sjetom yu mitologema, on se ne želi prepustiti sentimentalnosti i uspomenama iz djetinjstva, pa ističe- "nemam nostalgiju za karbofiks lepkom/koji se više ne proizvodi/a koji sam nekada duvao". No ipak ističe kako želi naći novu domovinu. Virtualni svijet jest prostor u kojem uživa, u kojem kreira, ali se ipak eshatološki pita kakav je smisao interneta, i donosi li dobro ljudima. Naime, internet veže čovjeka uz sebe, izdvaja ga iz zajednice, atomizira (pjesma "Soba"). Tucić se izruguje malograđanskim idealima sreće, piše angažirano- npr. progovara o sudbini nesretnih Roma (pjesma "Četvrto nebo"), zanima ga i repozicioniranje umjetnosti koja postaje konceptualna, i koju ne razumije "mladi okoreli tradicionalista".Na kraju, riječ je o iznimnoj zbirci mladog, kvalitetnog autora u kojoj angažirano progovara o suvremenom svijetu, o domovini/domovinama u stvarnim i virtualnim prostorima.



Prikaz Dragoljuba Stankovića objavljen u Danasu
http://www.danas.co.yu/20070901/knjiga1.html


Siniša Tucić, Nove domovine; Narodna knjiga, 2007.
Kiosk civilizacija
Dragoljub Stanković
Nova knjiga poezije Siniše Tucića, Nove domovine, mogla bi se sažeti u bodlerovski uzvik: Bilo gde, samo van ovog sveta!, i to ne samo zbog ideje, već i zbog autorovog postupka kojim nam se predočavaju sasvim bodlerovski, no apdejtovani demonski prizori naše kiosk civilizacije. Autorova biblijska, mitska imaginacija razliva se Od Heraklitovog kruga do Interneta, nudeći nam svoje virtuelne Rajeve (Simulakrum je moj anđeo zaštitnik), jer zaglavljeni smo u mrtvoj civilizaciji koja se entropijom još i besmisleno širi.
Tucić nam nudi surf svojom pijanom Net lađom, svoj Svet na plastično rasklapanje. Lešina sveta se odavno raspala i postala polubog, ostala je samo ideja Lepote i elektronska pustinja po kojoj jezdi autor. On ne oseća nostalgiju čak ni za karbofiks lepkom, on je umro u taksiju kao u kapsuli savršenog otuđenja i pasivnosti, njegovom grobu nema traga. To je nedostižni Ideal, takva Smrt, jer smo ti i ja/ Osuđeni na malecki prostor/ Od klisure do klisure/ Od lesne zaravni do lesne zaravni/ Od magarca do magarca/ Od robota do robota (Zarobljenost) . Ipak, nove domovine je možda moguće naći tamo gde su Beskrajne tehno-planine/ Električne vile Ravijojle gde su Iznenadni fluksusi/ Zanesenih nomada i pesnik, zauvek otuđen od svake prirodnosti, bezuspešno pokušava da osmisli te predele u duhu zapadne metafizike i svoje postapokaliptične pozicije, kao i biblijski Jov-surfer iz njegove pesme. On se otiskuje na svoja putovanja, i mračnom imaginacijom detektuje sve bolesne tačke naše civilizacije, hladno i oštro kao hirurg pri autopsiji. Inače, ne postoje tužne ili radosne pesme, već samo dobre i loše, uspele ili ne. Jezički suvereno i veselo napisana, Tucićeva knjiga čita se sa osmehom i ponekad grohotom, što govori da je optimizam samo u stilu i čitaocu, u pesničkoj moći autora da se uopšte uhvati u koštac sa izabranom tematikom. Iako Tucićev lutalački kompleks uzrokuje nekad i

prikaz Dragoslave Barzut na njenom blogu
http://sr.wordpress.com/tag/hommages/
Ako bih morala izabrati jednu reč koja bi svojim leksičkim korenom najbolje ocrtavala semantičko dejstvo poezije Siniše Tucića, dvosmisleno bi to bilo: d e z a v u i s a nj e. No, u kom smislu? Ukoliko se dohvatimo leksikona stranih reči i izraza, Vujaklijinog ili Klajnovog, kod reči dezavuisati zateći ćemo sledeće odrednice: poricati, poreći, odricati, odreći, ne priznati, osporavati nešto, ne priznati vezu sa nečim/nekim/nekom pojavom, radnjom. Dakle, ne priznati vezu, sa onim iz čega se niče, odreći se kanonskih tričarija i mlaćenja, već opoeziti sve što dolazi iz suprotnog vremena, onog naspram iskustva i prošlosti, a koje neumitno juri i postaje onaj trenutak što ga čitamo.

Poezija Nove domovine obitava u svojevrsnom oproštaju od jedne kulture, od jedne istorije i u preuzimanju celokupnog znanja vraćanjem radikalnom neznanju - u o d b i j a nj u da se nasleđuje. Ali upravo to odbijanje nudi gotovu formu straha od prelaženja u nešto što bi u najblažoj varijaciji imalo biti “dogmatizam” koji bi ipak, svoj koren imao u nekom nasleđu. Otuda ta mala doza oksimorona već u samom naslovu pesničke zbirke Nove domovine, naslovu ustvari pesme koja otvara zbirku i eksplicitno daje na znanje o čemu će tu biti reči. Sinišin oksimoron nije samo puka forma, na planu sintagme, mada jeste i to (tehno-planine, električne vile Raviojle, tehno-kanjoni) već se oksimoron o kome je reč i ne bi smeo prikazati kao a priori stilska figura, već je to jedan “konceptualni” oksimoron, na višoj/nižoj istanci od sintaksičke, koji se kao takav da osetiti tek po poslednjim stihovima pesme. (Npr. u pesmi Nove domovine to su stihovi: A ja sam tu/Jadni mali intelektualac/Drug mi ide u manastir/U brdo) Tako funkcionišu sve pesme Nove domovine, verne i dosledne jedna drugoj. Zato sam mišljenja da poezija Siniše Tucića na taj način gradi jednu paradigmu subverzivnu u odnosu na vladajući univerzitetsku paradigmu. Pod vladajućom univerzitetskom paradigmom smatram strajnićevski klan novosadske poetičke škole (iz)nikle na Filozofskom fakultetu. Postoji snažna tradicionalistička, konzervativna struja poezije koju proklamuju univerzitetski profesori, ubijajući na taj način svaku kreativnu i novu snagu, i što je gore, grade iluziju o hermeneutičkom čitanju i tumačenju poezije. Za većinu takvih predavača poezija sada i ovde ne postoji, već je to uvek rekonstruisanje nekih prethodnih vrednosnih sistema, koji sasvim pogrešno postaju sasvim pogrešna vrednost u sistemu koji je davno postao da biva sopstvena opozicija. To ne shvata većina potencijalnih pesnika u Novom Sadu, upravo studenata koji posećuju takva predavanja.

Poezija je davnih dana prestala da se povinuje pravilima, i treba već jednom prestati govoriti u kategorijama bilo kakvih vrednosti. Poezija Novih domovina primer je kako se postojeća konzervativna struja može dekonstruisati, svesti na nulti stepen, uvesti je u savremenu “promajsku” poeziju. Promajsku iz razloga što to više nije poezija, već jedan proključali pot-au-feu, gde se hrčkaju ne samo istorija književnosti, istorija poezije i njenih poetika, već i različite umetnosti, savremeni trendovi ozbiljne i popularne kulture (muzike, filma, televizije, interneta) itd. Sve se to kuva u istom loncu, a što se skuva ne može se više nazivati jednim imenom, već dobijamo jedinstven ukus odsvegapomalo. Na takav po-au-feu ili lonac naviklo je potrašačko društvo, i iz njega se svakodnevno vrše konzumacije.

Da Sinišina poezija nije samo puki medijator, (prvi) mačići što se u vodu bacaju, imamo se uveriti u urbanom prikazu jedne stvarnosti, ironičnom naracijom (od)slikanom, u pesmama Kiosk civilizacije, Ti i ja smo deca velegrada, Užarena pesnička hartija, Tropikal Danube, Eshatološki priručnik za malograđane, Mek Donalds… U kojima se primećuje stav, bez i najmanje nejasnoće, gde pesnik racionalno sedi za stolom i ređa logičke blokove iz prvog razreda osnovne ispod stogodišnjeg hrasta. Možda se u malopre citiranom kraju pesme Nemam nostalgiju najbolje ispoljila Sinišina “poetička angažovanost”. Ona se može konstituisati kao mesto otpora, destrukcije ili dekonstrukcije dominantnog sistema vrednosti. I sam pesnik kao da se preispituje, i preispitivanjem želi razgraditi i odreći se sebe koji je bio, kojeg nije zaboravio, ali prema kome se ne sme osećati nostalgija.





















Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #3 poslato: 13-08-2008, 23:19:10 »

REZULTATI KONKURSA  PRVOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA ZA DECU I OMLADINU "DJURO PAPHARHAJI"


Diplomu i plaketu Prvog medjunarodnog festivala za decu i omladinu"Djuro Papharhaji"
,na rusinskom jeziku  osvojio je pesnik Mihajilo Sabados za poeziju u konkurenciji do 3o godina,saopstio je ziri u sastavu:Aleksandar Mudri(predsednik),mr Jovan Mihajilo i Stojan Simic Krpica .Pobednica u kategoriji do 30 godina na srpskom,hrvatskom,bosanskom jeziku  je Maja Solar iz Novog Sada saopstio je ziri u sastavu :mr Jovan Mihajilo(predsednik) ,Aleksandar Mudri i Stojan Simic Krpica.
Ostale nagrade
Scena svih kreativnih
Prvi medjunarodni festival za decu i omladinu "Djuro Papharhaji"
 
 na rusinskom jeziku
u kategoriji do 30 godina

u kategoriji do 30 godina
druga nagrada-Vanja Djula  , Novi Sad,Srbija
 
u kategoriji osnovaca
3)druga nagrada-Ana-Marija Nedic, Kucura Srbija
 
 
u kategoriji do 3o godina
 
druga nagrada za poeziju -Danijela Valenta,Rijeka,Hrvatska
druga nagrada za poeziju -Natasa Kipurina Ljubljana,Slovenija
treca nagrada za poeziju-Ivo Kresic,Mostar,BiH
treca nagrada za poeziju -Ana Stjelja,Begrad ,Srbija
 
u kategoriji srednjoskolaca
druga nagrada za poziju-Jelena Bandic,Novi Sad,Srbija
u kategoriji osnovaca
treca nagrada Tamara Stojanovic,Zarkovo,Beograd ,Srbija
 
proza
 
u kategoriji do 30 godina
)druga nagrada za price -Sasa Begovi,Petrijevci, Hrvatska
treca nagrada za price-Marko Aleksic Vrbas Srbija
 
u kategoriji srednjoskolaca
druga nagrada za pricu-Nenad Krtolica Begrad, Srbija
trecu nagradu za pricu-Dragana Krunic,Herceg Novi ,Crna Gora
 
u kategoriji osnovaca
druga nagrada za pricu-Patrik Atanovovski,Vukovar,Hrvatska
treca nagrada za pricu Angela Igic,Nis Srbija

Žiri (književnik Jovan Mihajilo - predsednik, Aleksandar Mudri  i književnik Stojan Simić Krpica, nije dodelio prvu nagradu u kategoriji prica  jer smatra da ni jedna od prica  ni u jednoj kategoriji po kvalitetu ne zaslužuje nagradu festivala za decu i omladinu "Djuro Papharhaji".Ziri smatra da u kategori srednjoskolaca ni osnovaca nijedna pesma ne zasluzuje da dobije prvu nagradu .Mr Jovan Mihajilo izjavio je da je na festival pristigao impozantan broj radova u svim kategorijama :480 pesama i 192 prica . U konkurenciji je bilo 186 pesnika i 95  pisca prica  iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i iz sveta. Pobednicima ce plakete i diplome, a  nagradjenima  će diplome  kao i poklon knjige Ruskog slova i Prometeja biti uručene 20.avgusta u 18 sati , u prostorijama rusinskog kulturno-umetnickog drustva ,Jovana Subotica 8 u Novom Sadu uz odgovarajuci program u kojem ce ucesatovati Irina Hardi Kovacevic,Andrej Oros,Mihailo Zazuljak,Miron i Nikolaja Sivc,Sanja Petrovic,Ljubica Vukov Davcik,Divna Bijelic,Rajica Dragicevic,Sasa Nisavic,Nera Legac,Aleksandar Obrovski,Branislav Djukic,...
Sačuvana

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #4 poslato: 21-08-2008, 21:53:08 »

   ORGANIZACIONI ODBOR
               39.  MEDJUNARODNOG   FESTIVALA   POEZIJE
                          „SMEDEREVSKA PESNICKA JESEN“

                                              RASPISUJE

                                             K O N K U R S

Za nagradu „Zlatna struna“ koja se dodeljuje autoru najuspesnije pesme.

Autori na konkurs mogu poslati najvise dve neobjavljene pesme napisane na srpskom ili na nekom stranom jeziku sa obaveznim prevodom na srpski.

Pesme potpisane sifrom i otkucane u cetiri primerka ( razresenje sifre zapecaceno u posebnoj koverti dostaviti uz pesme) i poslati na adresu:

                              MEDJUNARODNI FESTIVAL POEZIJE
                              „SMEDEREVSKA PESNICKA JESEN“
                                                 ( za konkurs )
                                      PP 118 , 11300  Smederevo
                                           Republika Srbija
Pesme treba da stignu do 1.oktobra  2008.godine.

Na festival , koji se odrzava 5. i 6. novembra  2008.godine , bice pozvano pet autora najuspesnijih pesama.Odluka zirija o dobitniku „Zlatne strune“ bice saopstena na zavrsnoj veceri Festivala.
Dobitniku nagrade pripada Statueta „Zlatna struna“ (rad vajara Selimira Jovanovica ) i novcani iznos.

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #5 poslato: 10-09-2008, 09:29:11 »

Konkurs za Prvi medjunarodni festival za decu i omladinu"Mihal Babinka"


Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih slovackih knjizevnika Mihala Babinke,

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila i Marine Liptak a u organizaciji Scene Svih kreativnih
Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Mihal Babinka” objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i priče i
pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na
Prvi međunarodni festival poezije
"Mahal Babinka"

(za konkurs)
Stojan Simic Krpica
Marka Miljanova 18/39
Novi Sad
Republika Srbija

odnosno stojan.simic.krpica@gmail.com (za one koji imaju email adresu)

o63 550 681

ili



ili email marinaliptak@gmail.com.(za one koji pisu na slovackom jeziku).

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.
Radove (do tri pesme, odnosno do tri priče) slati na slovackom,srpskom,hrvatskom,bosanskom ,crnogorskom odnosno na engleskom jeziku do 15.oktobra 2008.u tri primerka punim imenom i prezimenom učenika odnosno učenice, imenom škole, imenom nastavnika, odnosno profesora i adresom telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email,plus kratka biografija).Ko ima salje emailom salje radove u jednom primerku.


Dodela diploma i plaketa 18.oktobra 2008. u 12 sati u slovackom KUD"Jozef Pavel Safarik" Vuka Karadzica 2A, uz odgovarajuci program u kojem ce ucestovati nagradjeni,mr Pavel Domonji koji ce govoriti o Mihalu Babinki,Rajica Dragicevic,Ljubica Vukov Davcik,Sasa Nisavic,Svetozar Savkovic,Jelena Stojsavljevic,Nera Legac,dr Dobrivoje Zecevic,Sanja Petrovic,Divna Bijelic,Marina Zinic Ilic,Aleksandar Obrovski,Tanja Draskovic,Jasna Djukic,Zmaj Vranjski,Aleksandar Obrovski,Danijela Popov,Branislav Zivanovic,Branisa Djukic,Jasmiona ProdanoV,Marina Liptak,mr Jovan Mihajilo,Stojan Simic Krpica...
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #6 poslato: 06-10-2008, 23:07:52 »

Konkurs za Prvi medjunarodni festival Joan Flora

Da bi se njegovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih rumunskih pesnika Joana Flore ,

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila i Danijele Popov a u organizaciji Scene Svih kreativnih
Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Joan Flora” objavljuje se konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i priče i
pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na
Prvi međunarodni festival poezije
"Joan Flora"

(za konkurs)
Stojan Simic Krpica
Marka Miljanova 18/39
Novi sad
Republika Srbija

odnosno stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu)

o63 550 681

ili na rumunskom jeziku na



email dnpp155@gmail.com

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.
Radove (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati na srpskom,rumunskom ,hrvatskom,bosanskom,crnogorskom odnosno na engleskom jeziku do 1.11.2008.u tri primerka punim imenom i prezimenom učenika odnosno učenice, imenom škole, imenom nastavnika, odnosno profesora i adresom telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.


Dodela diploma i plaketa u subotu7.novembra 2008. u 18 sati verovatno u Oblomov kafeu,Vojvodjanskih brigada 16 u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #7 poslato: 16-10-2008, 14:54:42 »

Scena svih kreativnih
URUCENJE NAGRADA PRVOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA ZA DECU I OMLADINU "Mihal Babinka"
u ponedeljak 20.10.2008.godine u 18 sati u Novom Sadu,u Savezu slepih,Mileticeva 28 bice urucenje nagrada Prvog medjunarodnog festivala za decu i omladinu"Mihal Babinka"

Ziri festivala radio je u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),Nera Legac,Marina Liptak i Stojan Simic Krpica.


Prvu nagradu festivala Mihal Babinka" u konkurenciji do 30 godina
na slovackom jeziku jeziku dobice pesnik Martin Sampor iz Kovacice za poeziju ,a u konkurenciji izvan slovackom jezika jezika dobice Jovan Zivkovic iz Novog Sada koji pise na srpskom jeziku.

nagrade na slovackom jeziku
na konkurs Festivala je stiglo vise stotina radova od par stotina autora iz zemlje i inostranstva
u kategoriji do 30 godina
prva nagrada za poeziju-Martin Sampor iz Kovacice
druga nagrada za poeziju-Jozef Tatar iz Zagreba,Hrvatska
treca nagrada za poeziju Vladimir Haska iz Orahovice,Hrvatska

prva nagrada za pricu - Pavel Sic iz Rijeke,Hrvatska
druga nagrada za pricu -Ivan Cuha iz Osijeka
treca nagrada za pricu -Jan Sproh iz Slatine,Hrvatska

u kategoriji srednjoskolaca
prva nagrada za poeziju-Ivetka Candova iz Backog Petrovca
druga nagrada za poeziju Albin Galanda iz Novske ,Hrvatska
treca nagrada za poeziju -Betina Gaudova iz Novog Sada

prva nagrada za pricu- Albin Suha iz Pozege,Hrvatska
druga nagrada za pricu-Snezana Liptakova iz Selence,
Mikulas Ozvat iz Djakova,Hrvatska

u kategoriji osnovaca
prva nagrada za poeziju-Ivana Malijar iz Hajducice
druga nagrada za poeziju-Robert Horvat iz Pakraca
treca nagradea za poeziju-Dominik Stur iz Ljubljane

prva nagrada za pricu -Saska Hrdjan iz Hajducice
druga nagrada za pricu Stela Dolinaj iz Novog Sada
treca nagrada za pricu-Miroslav Fico Koprivnice

ostali
u kategoriji do 3o godina
stiglo je 653 pesme od 462 autora iz zemlje i inostranstva
prva nagrada za poeziju -Jovan Zivkovic viz Novog Sada
druga nagrada za poeziju -Martina Kusljic iz Slavonskog Broda ,Hrvatska
treca nagrada Mato Zelic iz Sarajeva,BiH


u kategoriji srednjoskolaca
stiglo je 791 pesmaod 413 autora iz zemlje i inostranstva
prva nagrada za poziju-Luna Jovanovic,Novi Sad,Srbija
druga nagrada za poeziju Ana Arnautovic Deveta gimnazija,Beograd
treca nagrada Dragana Mitrovic iz Niksica,Crna Gora
u kategoriji osnovaca
stiglo je 805 pesama od 514 autora iz zemlje i inostranstva
prva nagrada Sinisa Mijatovic iz Beograda
drugu nagradu dobice Uros Kostic iz Sremske Kamenice
a trecu Cveta Percinkova iz Kumanova,Makedonija

proza

u kategoriji do 30 godina
stiglo je 642 price od 431 autora iz zemlje i inostranstva
prva nagrada za pricu Tatjana Skof iz Portoroza
druga nagrada za pricu -Darko Stojanovic iz Panceva
treca nagrada za pricu Ivica Milevic iz Novog Sada,studenta Filozofskog fakulteta

u kategoriji srednjoskolaca
stiglo je 951 prica od 572 autora iz zemlje i inostranstva
prva nagrada za pricu -Aleksadra Rokvic iz karlovacke gimnazije
druga nagrada za pricu-Jefimija Kocic iz Nisa
trecu nagradu za pricu-Fatmir Basic iz Zenice,Bih
u kategoriji osnovaca
stiglo je 861 prica od 483 autora iz zemlje i inostranstva

prva nagrada za pricu -Anastasija Kocic iz Nisa,
druga nagrada za pricu -Goran Stankovic iz Doboja,Rrepublika Srpska
druga nagrada za pricu-Una Alic,Tuzla ,BiH
treca nagrada za pricu Stevan Sevic iz Novog Sada

Svim nagradjenim u svim kategorijama bice dodeljene diplome a plakete u konkurenciji do 30 godina 20.10.2008.godine 18 sati u Novom Sadu,u Savezu slepih,Mileticeva 28 uz odgovarajuci program u kojem ce ucesatovati akademik Milan Nenadic,Ratislav Surovi,mr Pavel Domonji,mr Jovan Mihajilo,Marina Liptak,Vesna Stojkovic,Sanja Petrovic,Ljubica Vukov Davcik,Divna Bijelic,Rajica Dragicevic,Sasa Nisavic,Nera Legac,Aleksandar Obrovski,Branislav Djukic,Danijela Popov,Tanja Draskovic,Jasna Djukic,Stojan Simic Krpica...

vidimo se na Festivalu!
Budite dobro sa sobom i drugima!
stojan simic krpica
063 550 681
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #8 poslato: 20-01-2009, 10:41:33 »

Prva medjunarodna nagrada za kreativnost ukrstanja kultura -Emsuri Hamzic

Medjunarodna nagrada za kreativnost ukrstanja kultura bice urucena Emsuri Hamzic u Novom Sadu,u citaonici Gradskwe biblioteke ,Dunavska 1,u sredu 21.1.2009.u 19 sati u organizaciji Scene svih kreativnih uz odgovarajuci program i nastup pesnika i pesnikinja
(Djordja Sladoja,Blagoja Bakovica,Jelena Stojsavljevic,Rajice Dragicevica,Sase Nisavica,Branislav,
Lidije Djogo, Branislav Zubovic,Nenada Jovicevica,mr Jovana Mihajila,SSK,Ljubica Vukov Davcik,Sanja Petrovic,Divna Bijelic...)kantautorke Vesne Stojkovic.
Nagrada se dodeljuje prema ideji i inicijativi knjizevnika Stojana Simica Krpice, uz podrsku Jovana Mihajila.
Kao i ostale nagrade za kreativnost, koje su dodeljene prema ideji Krpice, i priznanje za kreativnost ukrstanja kultura sastoji iz plakete i diplome, a dobitnik bira sledeceg dobitnika, odnosno nema lobiranja, ni ziriranja,nagrada je prestizna i nije vezana za vrednost novca.
Emsura Hamzić

Emsura Hamzić, rođena 1958. godine u mestu Sveti Nikola. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1981. Član je Društva književnika Vojvodine i Društva pisaca BiH.
Uvrštena je u više antologija poezije i pripovijetke, za priče i pjesme nagrađivana, prevođena je na više jezika. Nagrađivana je sa više književnih nagrada i priznanja.
Živi i u Novom Sadu i u Sarajevu.

Emsura Hamzić, profesor književnosti i književnica, veći dio života provela je u Sarajevu.Međutim, ratni vihor odnio ju je u Vojvodinu, sa trogodišnjom kćerkom i mužem.Do početka rata objavila je dvije zapažene knjige u "Svjetlosti", 1988. knjigu pjesama "Ugljevlje" koja je bila u najužem izboru za Brankovu nagradu.Prije toga dobila je drugu nagradu na Goranovom proljeću. 1999.godine novosadski "Svetovi" objavljuju joj knjigu pjesama "Tajna vrata",koja je ušla u najuži izbor za prestižnu "Vitalovu" nagradu, a beogradska "Prosveta" 2002.godine štampa njenu knjigu pjesama "Boja straha". Kad je riječ o dječijem stvaralaštvu objavila je jednu knjigu pjesama i priča za djecu "Kuća za dugu"u izdanju "Slova" iz Vrbasa,a prvu knjigu kratkih priča pod naslovom "Jerihonska ruža"1989.godine objavljuje joj sarajevski, tada veliki izdavač "Svjetlost".Već tada ova knjiga izaziva nesvakidašnju pažnju i nailazi na veoma pozitivan prijem i kod čitalaca,ali i kolega pisaca i kritičara.2005. godine, "Narodna knjiga" objavljuje njenu knjigu priča "Večeri na Nilu".

Alija Isaković, recenzent knjige "Jerihonska ruža" o pričama Emsure Hamzić kaže:"Apsolutno vladanje građom i strukturom kratkog pripovijedanja."
O knjizi veoma pohvalno,a neki i sa oduševljenjem pišu još i Željko Ivanković,Ranko Sladojević, Miroslav Toholj,Miljenko Jergović, Miranda Sidran, Semezdin Mehmedinović i mnogo drugih Sarajlija,ali knjiga i u Beogradu dobija poklonike kakvi su Mihajlo Pantić,Miodrag Perišić,Ljubiša Jeremić, Vladimir Pištalo,Nemanja Mitrović,Predrag Marković...

Knjiga priča "Jerihonska ruža"bila je u najužem izboru za Andrićevu nagradu 1990.godine,a priče su uvrštene u više antologija.

U najnovijoj Antologiji fantastičke pripovijetke u BiH koja se pojavila prošle godine u izdanju "Prosvjete" u Sarajevu,antologičar i književnik Nenad Radanović kaže, izmedju ostalog:
"Emsura Hamzić se pred sam ovaj rat pojavila zbirkom priča Jerihonska ruža,i to veoma reskom i zanimljivom,donijevši niz inovativnih elemenata u fantastičku tradiciju Bosne i Hercegovine.Njene priče su vizije prepune opomena,kao da su u pitanju gatanja koja nas se i te kako tiču,jer se u njenim djelima redovito predstavljaju kao neodgodiva zbilja koja nas danas ili sutra, neumitno čeka!..."
"Emsura Hamzić odavno već ne živi u našoj sredini,ali je Jerihonska ruža istinski datum bosanskohercegovačke fantastičke proze!"



Nakon petnaest godina, pojavila se prošle, 2005. godine nova knjiga priča "VEČERI NA NILU" koju je objavila ugledna izdavačka kuća "Narodna knjiga" iz Beograda,a njen urednik i recenzent bio je književnik i književni kritičar, Vasa Pavković, koji o knjizi kaže:

"Reč je o jednom zaista dobrom rukopisu fantastičke proze..." "Ova proza zahteva pažljivog čitaoca i višestruka iščitavanja, jer je kontekst 13 priča i epiloga u knjizi veoma složen, i potrebna su mnoga znanja o književnosti, sa sličnim piscima i sličnim pričama, za njeno razumevanje!"


I ova knjiga izazvala je veliku pažnju kako kritike, tako i čitalaca, ali i žirija.Naime, knjiga "Večeri na Nilu"za sada je bila u najužem izboru za prestižnu nagradu Zlatno žensko pero koje dodjeljuje "Politika Bazar", potom u najužem izboru za Godišnju nagradu Društva književnika Vojvodine, te za uglednu nagradu za knjigu pripovijedaka "Karolj Sirmai".

Iz više tekstova i prikaza objavljenih po izlasku i promocijama ove knjige, izdvajamo dio teksta koji je objavljen u "Politikinom" Kulturnom dodatku, iz pera stalnog kritičara, Slobodana Vladušića, pod naslovom "Evropa i Orijent":

"Smatram da je jedan od glavnih kvaliteta zbirke Emsure Hamzić upravo težnja da se, lišeno parodijskog aspekta, ponovo reaktuelizuje nešto
što bi se moglo opisati kao istočnjačka povest."


Književni kritičar iz Novog Sada Nenad Šaponja knjigu priča "Večeri na Nilu", okarakterisao je kao jednu od najboljih knjiga proze kod nas!

"To je knjiga koja je suštinska, duboko istinita i po mnogo čemu neuobičajena i drugačija, baveći se naoko jednostavnim stvarima, ali koje zapravo, uopšte nisu jednostavne!" – oduševljeno kaže ovaj kritičar.

U novosadskom "Dnevniku", M.Živanović o knjizi piše ovako:

"Trinaest čudesnih priča Emsure Hamzić, sa prologom i epilogom, su pravi primeri lirske proze u kojima se raskošna duša u različitim registrima i intonacijama uštimava i traži pravi ton''.

Njen roman "JABANA" objavljen je 2007. godine kod dva izdavača , u Narodnoj knjizi iz Beograda i Bosanskoj riječi iz Tuzle i Vupertala.

Ova knjiga naišla je,takođe, na izuzetan odjek i odziv, kako čitalaca, tako i kritike.Takođe se našao, kao i ranije knjige, u najužem izboru za prestižne nagrade kao što su Žensko pero (među pet autorki), za Međunarodnu nagradu Meša Selimović koja se dodjeljuje u Tuzli za najbolji roman napisan na prostoru BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, potom u izboru nekih članova žirija za Ninovu nagradu itd.O romanu Jabana pisali su, između ostalih, Mileta Aćimović Ivkov, Milica Mićić – Dimovska, Franja Petrinović, Dragana Beleslijin, Darko Bradić…


2008. godine, neposredno pred Sajam knjiga u Beogradu, pojavila se osma knjiga Emsure Hamzić, knjiga pesama, SEMIRAMIDIN VRT, u izdanju Izdavačke kuće Orfeus iz Novog Sada. Knjiga je nedavno promovisana u Biblioteci Novog Sada u Dunavskoj 1. O knjizi su nadahnuto, I sa izuzetnim uvažavanjem celokupnog dela autorke, govorili Saša Radojčić I Dragana Beleslijin.

TUDJINA KAO USUD I UDES

Emsura HAMZIĆ: „JABANA", Narodna knjiga, Beograd, 2007.god.

"Ovo je, prije svega, roman silovite, vrtložne svijesti, jer sve što se u njemu zbiva predstavlja, zapravo, snimke unutrašnjih stanja, fragmente snova i fantazmagorija jedne zlosrećne, opustošene i istorijom ošamućene individue."

Darko Bradić

LUDILO KAO IMPERATIV PISANJU

'Njen roman-prvenac, Jabana (Narodna knjiga, 2007), vešto je vođenje čitaoca kroz halucinatorno-iluzorne tokove svesti i podsvesti junaka-pripovedača, bez gubitka narativnog toka i sa intrigantnom radnjom koja, što zbog nagoveštenog ludila kazivača, što zbog same činjenice da horizont očekivanja čitaoca pod pričama o vladarskim porodicama često podrazumeva komercijalnost, doprinosi da se Jabana – poslužimo se opštim mestom književne kritike – čita ''u jednom dahu''.


Emsura Hamzić: „Semiramidin vrt", „Orfeus", Novi Sad, 2008.god.
" Istovremeno, Jabana je u Semiramidin vrt unela i orijentalistiku kao ishodište inspiracije, što se nedovoljno pažljivom čitaocu može učiniti kao pokušaj izmeštanja jedne stvarnosti u okvire egzotičnosti i istoričnosti, ali što Semiramidinom vrtu daje drukčiju konotaciju u kontekstu literarnog opusa Emsure Hamzić. Sejmeni se, tako, čitaju i kao iskorak u sferu arhaičnosti i intertekstualnih relacija sa usmenom poezijom i sevdalinkama, ali i, u kontekstu svakako nasumično odabranih modela čitljivosti, i kao vera u moć umetnosti reči ".
Dragana Beleslijin


ŽIVOT KAO TUĐINA

( Emsura Hamzić : „Jabana", Narodna knjiga, Beograd,

2007.godine)

.
" Zapitanost o svom identitetu, u stalnom traganju za njim, da se izvede iz oblasti neodređenosti, neodređenosti koja gotovo da dobija atribute nekog subjekta kojeg treba identifikovati, locirati, ali on tome izmiče, zarad množine identiteta, množine patnji i nepripadnosti, u krajnjem slučaju, čak i svetu iz kojeg potiče, a za koji ga vezuju slike užasa, surovosti, čak i sopstvene surovosti, jer bez nje ne bi opstao. Samo rajske lepote Mevlaninih stihova mogu se postaviti pored sultanovih doživljaja iz detinjstva, idealizacije majčinske zaštite i brige."
Milica Mićić Dimovska

Emsura Hamzić, Semiramidin vrt; Orpheus; Novi Sad, 2008

" Ali helenizam je u još jednom zanimljivom pogledu mogući ključ za čitanje Semiramidinog vrta Emsure Hamzić. Aleksandar, Kasandra, Persija, prostori Levanta, konačno i naslov knjige! – svi ovi i mnogi drugi pažljivo postavljeni elementi u koje se mogla usidriti poetska imaginacija, nesumnjivo upućuju na prostore dodira i stapanja kultura Istoka i Zapada. Helenistička kultura je nastala kao amalgam velikih istorijskih i civilizacijskih formi. Pesma je takođe jedan amalgam, pesme ove knjige su to, izvan svake sumnje. " Saša Radojčić
Sačuvana

government

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 4156
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #9 poslato: 20-01-2009, 19:53:06 »

Stvarno sam pokusavao da se koncentrisem na tekst ali ova tvoja slicica mi je bas zapadala za oko.Zivela kultura!
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #10 poslato: 25-04-2009, 20:22:34 »

Nagrada planete Zemlje Sasi Stojanovicu

--------------------------------------------------------------------------------

Treca MEDJUNARODNA NAGRADA PLANETE ZEMLJE SASI STOJANOVICU za 2009.godinu
Medjunarodna nagrada planete Zemlje ustanovljena je prema ideji Stojana Simića Krpice uz podršku i u saradnji sa mr. Jovanom Mihajilom u cilju razvijanja kreativne svesti o očuvanju planete Zemlje. Nagrada je prestižna i sami dobitnik bira sledećeg dobitnika. Nema žiriranja ni lobiranja.

Prošlogodisnji dobitnik Bozidar Mandic izabrao je Sasu Stojanovica za ovogodišnjeg dobitnika medjunarodne nagrade planete Zemlje.

BIOGRAFIJA


Pripadnik individualne kulture. Svoju poetiku zasniva na prvim koracima čovečanstva i povratku čistoti početka. Njegovi radovi predstavljaju estetski predlog za suštinskim opredeljenjem između duhovnog i materijalnog, ali i za afirmacijom ljudske komunikacije i umetnosti bez alata, koja nastaje iz tela, osećanja, mišljenja i volje.

Značajan segment njegovog stvaralaštva čine i performansi kojima je ukazivao na estetske i civilizacijske vrednosti izvan svakog ideološkog i politikantskog konteksta.

Autor je nekoliko plakata za UN, plakata i omota albuma „Sva sreća general voli decu“ grupe Obojeni program.

Likovno je opremio knjigu „Tri čvora na trepavici“ Ljubivoja Ršumovića i knjigu „Otvoreno pismo“ (drugo izdanje) Radomana Kanjevca.

Diplomirao slikarstvo. Član je ULUS-a. Živi i radi u Beogradu.


Samostalne izložbe (izbor):


1997. Niš: Galerija Niškog kulturnog centra
1998. Beograd: Rex

1999. Beograd: Centar za kulturnu dekontaminaciju

2001. Niš: Salon 77

2003. Beograd: Studentski kulturni centar

2005. Novi Sad: Kulturni centar Novog Sada

2006. Niš: Galerija Niškog kulturnog centra („Čuvar vode“)

2007. Beograd: Srećna galerija SKC („Molitva za krompir“)

2007. Novi Sad: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

(„The best off“)

2008. Kopar, Slovenija: MKSC - urednik Marko Brecelj

(„Let iznad Jugoslavije“)

2008. Prijepolje: Muzej u Prijepolju („Druga majka“)

2008. Beograd: Galerija ULUS („Raspored stvarnosti“)






Grupne izložbe (izbor):

1999. Beograd: Galerija HAOS („Glasovi novog veka“)

Beograd: 40. Oktobarski likovni salon

2000. Berlin: („Dosije Srbija“)

2001. Beč, Beograd: („Dosije Srbija“)

2002. Beograd: 43. Oktobarski likovni salon

2005. Beograd: Muzej savremene umetnosti

(„O normalnosti – umetnost devedesetih u Srbiji“)

2008. Beograd: 49. Oktobarski salon


Performansi (izbor):

1996. Priština: Joj brodići – rekla je dada

1997. Priština: Minut radosti

Niš: Regresija društva

1998. Priština: Poslednji pokušaj lečenja zemlje

Beograd: Umazane ruke brzo se peru

1999. Beograd: Čovek

Novi Sad, Beograd: SFRJ

2000. Beograd: Hrana za golubove

2001. Beograd, Vranje: Ovo nisu igračke

2002. Beograd: Srce 2002.

2004. Beograd: Hleb

Beograd: Život

2005. Beograd: Marijan Beneš

2008. Kopar: Evropska savest u evropskom selu

(u saradnji sa Markom Breceljom)


Neki od performansa emitovani su u emisiji VIN na TV B92, dok se dokumentacija o performansima nalazi u arhivi Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.



Nagrada, koja se sastoji iz diplome i plakete ,ce biti uručena,u organizaciji Scene svih kreativnih ,koju svakodnevno besplatno organizuje,uredjuje i vodi Stojan Simic Krpica u utorak 28.4.2008.u 12 sati na salasu 301 porodice Prodanov na Ceneju kod Novog Sada
uz odgovarajuci program u kojem ucestvuju Andrej Tisma,prvi dobitnik ovog uglednog priznanja,koji je takodje autor ideje za plaketu,
mr Pavel Domonji,mr Jovan Mihajilo,Danijela
Popov,Igor Stankovic,Sanja Petrovic,Ljubica Vukov Davcik,Dr Dobrivoje Zecevic,Divna Bijelic,Rajica Dragicevic,Gojko Curcic,Sasa Nisavic,mr Nera Legac,Sasa Obrovski,Jasmina Prodanov,Svetozar Savkovic,Marina

Zinic-Ilic,Sanja Petrovic,Branisa Djukic,Verica Turoman,Dobrila Obrovska,Emilija Jelic,Cedomir sunjervic,Jasmina Prodanov,Tanja Radosevic,,Stojan Simic Krpica...
     
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #11 poslato: 17-06-2009, 13:11:20 »

edjunarodna nagrada za andergraund kreativnost“RADOMIR BELACEVIC” Predragu Anticu
Medjunarodna nagrada za andergraund kreativnost "Radomir Belacevic", ustanovljena je prema ideji i na inicijativu Stojana Simica Krpice,koji svakodnevno i besplatno organizuje,uredjuje i vodi Scenu svih kreativnih,uz podrsku i pomoc Mr Jovana Mihajila, u cilju , razvijanja andergraund kreativnosti kod nas i u svetu i da sacuva uspomenu na Radomira Belacevica, slavnog andergraund kreativca,dodeljena je ove godine Predragu Anticu,pesniku i muzicaru iz Novog Sada,a prosle godine,prvi put , Nenadu Stakicu, pesniku iz Novog Sada. .
Nagrada je specificna po tome sto sam dobitnik bira sledeceg, odnosno nema ziriranja, ni lobiranja.
Radomir Belaćević bio je režiser, scenarista, glumac, producent, pisac,
pronalazač.


Biografija
Rođen je 31. decembra 1929. godine u selu Junkovcu – Lazarevac. Završio je
višu školu elektrotehničke struke u Beogradu. Imao je svoje privatno filmsko
preduzeće „Studio film“. Umro je 3. juna 2005. godine.


Filmovi
Snimio je filmove:

Konobarica (1995)
Tatin sin (1999)
Dečak iz Junkovca, film Dejana Zečevića o liku i delu Radomira Belaćevića.


Knjige
Izdao je 35 knjiga, među njima:


Laureat Predrag Antic rodjen je 1981.godine u Novom Sadu.Pise poeziju od srednje skole,pesme je objavljivao anonimno putem Interneta,i u pank fanzimu koji sam izdaje .
(Seca) koji je nedavno izasao.Ima svoj bend (Kalo) sa kojim nastupa.


Nagrada "Radomir Belacevic"koja se sastoji iz diplome i plakete, bice urucena Predragu Anticu u utorak 16.6.2009.u 18 sati u kafeu La Perla na Grbavici,u Novom Sadu.uz odgovarajuci program i prisustvo gostiju.
« Poslednja izmena: 17-06-2009, 13:35:39 od strane autentik »
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #12 poslato: 21-02-2010, 23:11:43 »

Dodela nagrada Drugog
medjunarodnog festivala za decu i omladinu" MIHAL BABINKA"



U okviru Scene svih kreativnih
u sredu 24.2.2010..godine u 17.25 sati
u Novom Sadu,u odelenju gradske biblioteke "Steva Sremac" (prekoputa Glavne poste) bice dodela nagrada Drugog
medjunarodnog festivala za decu i omladinu" MIHAL BABINKA"

Ziri festivala radio je u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik), mr Nera Legac, i Stojan Simic Krpica.
Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje
i inostranstva(mahom iz zemalja bivse SFRJ).
u kategoriji do 3o godina
prvu nagrada za prozu dobila je Marina Liptak,studentica u Nitri u Slovackoj,rodjena u Selanci
a za poeziju Nemanja Arsovic iz Novog Sada


ostali

osnovna skola
poezija

prva nagrada Milena Jovanović V razred, OŠ "Vasa Pelagić", Leskovac
druga nagrada Jovanka Stankovic iz Kragujevca
treća nagrada Anja Vuleta III razred, OŠ "J.J.Zmaj" Sremska Kamenica

proza

prva nagrada Marko Jovic iz Nisa
druga nagrada Boris Maric iz Beograda
treća nagrada Divna Bačević VII razred, OŠ "J.J.Zmaj" Sremska Kamenica

Srednja škola

poezija
prva nagrada David Pavlovic iz Beorada
druga nagrada Filimon Mandić, Srednja elektrotehnička škola, IV razred, Novi Sad
treca nagrada Predrag Lukic iz Nisa
proza
prva nagrada Dragan Zaric iz Kragjevca
druga nagrada Stevan Markovic iz Banjaluke
treća nagrada Aleksandar Jerkić, Srednja elektrotehnička škola, III razred, Novi Sad


U kategoriji do 3o godina
POEZIJA
prva nagrada Nemanja Arsovic iz Novog Sada
druga nagrada Alojz Mrak iz Ljubljane
treca nagrada Ivana Kresic iz Zagreba

proza
prva nagrada Marina LIptak iz Nitre
druga nagrada Darko Koprivica iz Podgorice
treca nagrada Zoran Kotoveski

uz odgovarajuci program u kojem ce ucesatovati
,mr Pavel Domonji,mr Jovan Mihajilo,Danijela
Popov,Vesna Stojkovic,Sanja Petrovic,Ljubica Vukov
Davcik,Divna Bijelic,Rajica Dragicevic,Gojko Curcic,Sasa Nisavic, mr Nera
Legac,Aleksandar Obrovski,Jasmina
Prodanov,Svetozar Savkovic,Marina
Zinic-Ilic,Branislav Djukic,Tanja Draskovic,Tanja Radosevic,Jasna Djukic,Stojan Simic
Krpica...
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #13 poslato: 27-02-2010, 11:19:34 »

Konkurs za cetvrti medjunarodni festival za humor i satiru
"Milovan Ilic Minimaks'
Znajuci da je smeh najbolji lek,iz humanitarnih razloga
raspisuje se konkurs za Cetvrti medjuunarodni festival za humor i satiru "Milovan Ilic Minimaks", koji ce biti odrzan na Svetski dan sale, u utorak 1. aprila 20010.godine, pod geslom "Tup-tup tacno u podne".
. Konkurs je raspisan za aforizam, koje bi trebalo slati na do dve kucane strane (novinarski prored), a pravo ucesca imaju i domaci i strani drzavljani.
Radove(NA SLOBODNE TEME) bi trebalo slati na srpskom, odnosno na engleskom jeziku, do 2o. marta - u tri primerka pod sifrom. Resenje sifre potrebno je navesti u posebnoj koverti sa punim imenom i prezimenom autora, kracom biografijom i adresom. Bice dodeljene diplome i plaketa i , 1. aprila u 12 sati u prostorijama Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik uz odgovarajuci kulturno-umetnicki program dece iz Doma i nastup pesnika ucesnika kolonije "Paunovo pero 20010".godine.Mole se autori da niposto ne salju radove na adresu Doma u Veterniku niti da ih zovu telefonom.
Radove treba slati iskljucivo na adresu:
Stojan Simic Krpica
(za konkurs Cetvrtog medjunarodnog festivala humora i satire "Milovan Ilic Minimaks")
Marka Miljanova 18
21000 Novi Sad
Sačuvana

Lestat

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 14
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #14 poslato: 21-07-2010, 04:56:24 »

gde da se prijavim za nagradu? Imam par scenarija gotovih...baš na te trashy teme ala Rabela
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #15 poslato: 15-01-2011, 11:08:20 »

Konkurs za PRVI medjunarodni festival poezije i proze Vojislav Despotov

 

 

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih srpskih neoavangardnih i postmodernih pesnika u Vojvodini i Srbiji Vojislava Despotova,

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,u organizaciji Scene svih kreativnih , Prvi međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

Vojislav Despotov

 

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

 

stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu)

 

odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)

Prvi međunarodni festival poezije "Janos Siveri"

 

(za konkurs) Stojan Simic Krpica Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

063 550 681

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta. Radove ( tri pesme,odnosno tri price ) slati do 05.02.2010.u tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku biografiju.

 

 

 

Dodela NAGRADA bice tokom februara 2011.godine u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.

 

 

Vojislav Despotov je srpski pesnik. Rođen je 1950. godine u Zrenjaninu. Umro je 2000. godine.

Objavio je više od dvadeset radio drama. Objavio je i dvadesetak knjiga prevoda sa engleskog, nemačkog i slovenačkog jezika (Keruak, Barouz, Ferlingeti, Deblin, Hese, Breht, Krec, Kermanuer, Zagoričnik, Hanžek, Ogorevc)

Bio je vlasnik i urednik prvog jugoslovenskog privatnog časopisa za književnost HEY JOE. Snimljen je i dokumentarno-igrani film „Petrovgradska prašina“, 2002. godine, režija Dušan Torbica, produkcija TV Novi Sad.

[] Objavljene knjige

    * PRVO TJ. PESMINA SLIKA REČI, poezija, 1972, Ulaznica, Zrenjanin;
    * DNjIŽEPTA BIBIL ZIZRA UHUNT, strip, 1976, Škuc, Ljubljana;
    * TRENING POEZIJE, poezija, 1977, Stražilovo, Novi Sad;
    * PERAČ SAPUNA, poezija, 1979, Matica srpska, Novi Sad;
    * VRUĆ PAS, eseji, 1985, Matica srpska, Novi Sad;
    * PADA DUBOK SNEG, poezija, 1986, Nolit, Beograd;
    * MRTVO MIŠLjENjE, roman, 1988, Književna zajednica Novog Sada, Novi Sad;
    * PRLjAVI SNOVI, poezija, 1989, Matica srpska, Novi Sad;
    * PETROVGRADSKA PRAŠINA, roman za decu, 1990, Dnevnik, Novi Sad;
    * VESELI PAKAO EVROPOEZIJE, poezija, 1990, UKCG, Titograd (Podgorica);
    * NEOČEKIVAN ČOVEK, eseji u stihovima, 1991, Stražilovo, Novi Sad;
    * DESPOTOV-VOLARIČ, izbor iz poezije, na slovenačkom, 1992, Lumi, Ljubljana;
    * DESET DEKA DUŠE, poezija, 1994, Svetovi, Novi Sad;
    * VESELI PAKAO POEZIJE, izabrane pesme, 1996, Kulturni entar Novog Sada, Novi Sad;
    * JESEN SVAKOG DRVETA, roman, 1997, Stubovi kulture, Beograd;
    * EVROPA BROJ 2, 1998. roman, Stubovi kulture, Beograd;
    * DRVODELjA IZ NABISALA, Stubovi kulture, Beograd
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #16 poslato: 14-04-2011, 10:45:14 »

Konkurs za Prvi medjunarodni festival za decu i omladinu"Mihajlo Kovac"





Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se negovala uspomena na jednog od najvecih rusinskih knjizevnika Mihajla Kovaca,





prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila mr Nere Legac Rikic a u organizaciji Scene Svih kreativnih,



Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Mihajlo Kovac” objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i



pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove na slobodne teme (do 3 pesme i(li) 3 price) šalju na





Međunarodni festival poezije



"Mihajlo Kovac"





(za konkurs)



Stojan Simic Krpica



Marka Miljanova 18/39



Novi Sad



Republika Srbija



obicnom postom



odnosno stojan.simic.krpica@gmail.com (za one koji imaju email adresu)





o63 550 681





Rok slanja radova do 15.4.2011.godine.





U drugoj polovini aprila 2011.godine bice dodela nagrada u Novom Sadu
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #17 poslato: 14-04-2011, 10:46:01 »

Konkurs za Treci medjunarodni festival poezije i kratke price Joan Flora

 

 

Da bi se njegovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih rumunskih pesnika Joana Flore ,

 

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac Rikic a u organizaciji Scene Svih kreativnih,

Treci međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Joan Flora” objavljuje se konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče te se

pozivaju sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na adresu

Treci međunarodni festival poezije i kratke price

"Joan Flora"

 

(za konkurs)

Stojan Simic Krpica

Marka Miljanova 18/39

Novi Sad

Republika Srbija

 

odnosno stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu)

 

o63 550 681.

Molimo one koji imaju email ili da ga otvore ,da nam radije salju radove emailom.

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.

Radove (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati na  do 15 maja  punim imenom i prezimenom učesnika i adresom telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.

 

 

Dodela nagrada  bice u drugoj polovini maja u Novom Sadu .
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #18 poslato: 14-04-2011, 10:46:51 »

Prvi medjunarodni festival poezije i kratke price "Vojislav Despotov"


Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr. Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).


Prvu nagradu festivala "Vojislav Despotov"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobili su: Radomir.D.Mitric iz Banjaluke.


Radomir D. Mitric je rodjen u Jajcu u proljece, 29. aprila 1981.godine.

Gimnaziju i osnovnu skolu zavrsio u Sipovu a zatim diplomirao na

Filozofskom fakultetu u Banja Luci- smjer srpski jezik i knjizevnost.

Na ovoj visokoskolskoj ustanovi je zaposlen kao asistent .

Njegovi poceci u poeziji datiraju od njegove 14.godine.

Dela su mu objavljivana u antologijama, casopisima i zbornicima na

nekoliko svetskih jezika.

Objavio je knjige poezije :Nostalgija sa punocom (2004.)Osvescenje

(2007 )Summer querttete and story about Mediterranean

(2008.)Unutrasnji vavilon (2008.)


Dobitnik je slijedecih priznanja :

-nagrada na Tridesetpetom Festivalu jugoslovenske poezije mladih u

Vrbasu, 2003. godine ;-od strane Ministarsva prosvijete i kulture

Republike Srpske nagradjen za prvu knjigu poezije, 2004. godine;-

dobio Brankovu nagradu . 2005.godine- Nagrada Milosa Crnjanskog,

2005.godine- Nagrada Slovo Podgrmeca , 2007. ;- Medjunarodna nagrada

za poeziju Castello di Duino, na istoimenom festivalu, Trst , Italija

, 2008. ;- Nagrada grada Banja Luke


Medalja nosside, priznanje Unesco World Poetry Directoryja, Ређо

Калабрија, Италија (2009).

Prva nagrada Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije kratke price Dusko Trifunovic (2010).



Prvu nagradu festivala "Vojislav Despotov"u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobio je

Slaviša Pavlović iz Beograda i Admir Dzanko iz Sarajeva.


Slaviša Pavlović rodjen: 5.2.1982. godine u Ljuboviji

zivi u Beogradu.

Objavljivao priče i pesme u književnim časopisima. Objavio roman ZAVET (dobitnik Povelje Književne omladine Srbije za najbolji roman 2010. godine).


Admir Džanko. Rođen je 01.07.1986. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost naroda BiH. Trenutno radi postdiplomsku tezu na Postdiplomskom studiju iz lingvističkih disciplina Filozofskog fakulteta u Sarajevu.


Objavio je zbirku molskih zapisa „Mreža“, a učestvovao je i na manifestaciji Artfest 2008, Sarajevo. Molske zapise objavljivao je u časopisu „Ornament“.


Trenutno u pripremi druga zbirka molskih zapisa.


Osim pisanja poetskih i proznih radova, piše književne prikaze, te lektorišem različite vrste radova.






Dobitnici nagrada za poeziju osnovci

prva nagrada Vasilije Kadic,OS Stanislav Sremcevic iz Kragujevca,ucitelj Predrag Nikolic;

druga Ana Cickovic iz Gajdobre,prof. Aleksandar Pavic;

treca nagrada Sladjana Vasic iz Varvarina,prof. Sladjana Pavlovic.


Dobitnici nagrada za kratku pricu osnovci



Za kratke price prva nagrada je pripala Danijel Corovic iz Uzica,OS "Sveti Sava",uciteljica Jelena Stamenic;

drugu nagradu dobila je Una Ranisavljevic,OS 'dr Djordje Natosevic',Novi Slankamen;

trecu nagradu dobio je Stefan Cuic,OS 'Dusan Jerkovic',Indjija.


U grupi srednjoskola za poeziju

prva nagrada je pripala Božani Radenkovic iz Pirota, četvrti razred gimnazije društveno-jezičkog smera i Sanji Pavlović, maturant je lozničke gimnazije „Vuk Karadžić“ društveno-jezičkog smera;

druga nagrada Stanislava Bako ,druga godina gimnazije „Branko Radičević“ u Staroj Pazovi;

treca nagrada Sara Rudovic iz Bukovca,srednja skola"Borislav Mihajlovic Mihiz"Irig;



Za kratku pricu srednjoskolci

prva nagrada Senad Milanovic, rođen u Gornjem Vakufu, Bosna i Hercegovina, učenik Gimnazije Bugojno;

druga nagrada je pripala Natasi Helati iz Višegrada, četvrti razred srednje ekonomske škole "Ivo Andrić";

treca nagrada Stefan Tanasijević

rođen u Smederevskoj Palanci,

Škola: Gimnazija Velika Plana;

.


U konkurenciji do trideset godina za poeziju



prva nagrada je pripala Radomiru D.Mitricu iz Banjaluke;

dugu nagradu dobila je Masa Prihotko iz Panceva i

Damir Nedic iz Kragujevca;

trecu Jelena Galijasevic iz Zagreba.


.



U kategoriji kratka prica u konkurenciji do 30 godina

drugu nagradu festivala "Vojislav Despotov" u konkurenciji do trideset godina za kratke price dobio je Aljosa Ljubojevic iz Bijeljine,student zurnalistike u Novom Sadu; treca nagrada je pripala je Aleksandru Solomunu iz Zrenjanina .


Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac" u ponedeljak 28.2.2011 u 19 sati uz odgovarajuci umetnicki program u kojem ucestvuju brojne ugledne zvanice.
Sačuvana

jagodinkana

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 59
Odg: Literarni festivali i konkursi
« Odgovor #19 poslato: 14-04-2011, 10:48:14 »

Dodela nagrada Treceg medjunaropdnog festivala za decu i omladinu do 30 godina "Janos Siveri"



Ziri festivala radio je u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica(clan).

Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autoraiz zemlje i inostranstva(mahom iz zemalja bivse SFRJ).






Prvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godina za poeziju dobilI su Sanja

Zadro iz Mostara,studentkinja u Zagrebu i Srdjan Orsic iz Novog Sada.





Sanja Zadro je roodjena je u Mostaru, 1988. godine. Nakon zavrsene osnovne skole i gimnazije, upisala sam studij Povijesti umjetnosti i Komparativne knjizevnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sad je na cetvrtoj godini. Tri puta(2006., 2007. i 2009. godine ) radovi su joj nagrađeni prvim mestom na natjecaju za mlade pesnike u sklopu manifestacije Šimićevi susreti u Drinovcima(Bosna i Hercegovina).






Srđan Orsić, rođen u Vukovaru 1987, diplomirao na Odseku za srpsku književnost i jezik u Novom Sadu, objavio zbirku poezije ,,Mesečar'' (SKD Prosvjeta, Zagreb, 2008.), dobitnik druge nagrade 2009. i prve nagrade 2010. na Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Poeziju i radove iz struke objavljivao u periodici i na internet portalima.






Prvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobio je

Mirjana Kolarski iz Novog Sada.







OSTALI DOBITNICI NAGRADA






OSNOVCI






poezija






prva nagrada Aleksa Rackovic OS Arcibald Rajs,Beograd,Nikola Kuresesevic iz Novog Sada

treca nagrada Marta Jovanovic iz OS "Stanislav Sremcevic".









kratka prica



prva nagrada Boban Zivanovic OS Arcibald Rajs,Beograd,

druga nagrada Nemanja Kovacevic iz Gajdobre,

treca nagrada Andrija Mitrovic iz Smederevske Palanke.







SREDNJOŠKOLCI






poezija



prva nagrada Milan Zlatanovic , Filoloska gimnazija Beograd,



druga nagrada Sanja Brkic Skola: Gimnazija "Svetozar Markovic" , Novi Sad,



treca nagrada Jelena Brkić iz Zemuna i Ivana Rakovic iz Prijedora.




kratka prica



prva nagrada Dajana Sucic iz Travnika,



druga nagrada Stefan Aleksic,Karlovacka gimnazija III-3,

treca nagrada Andreja Novak iz Ljubljane.










U KONKURENCIJI DO 30 GODINA



poezija





prva nagrada Sanja Zadro iz Mostara,studentkinja u Zagrebu i Srdjan Orsic iz Novog Sada,



druga nagrada Miloš Pasuljević Kragujevac ,

treca nagrada Marija Ivković Leskovac.

kratka prica



Prvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobio je

Mirjana Kolarski iz Novog Sada,



drugu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobila je Borka Dakic iz Beograda i Ivana Tadic iz Podgorice,



treca nagrada:Marija Nikolovska iz Skopja.










Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke Stevan Sremac u petak 29.1.2011 u 19 sati

uz odgovarajuci program u kojem ucestvuju

kao gosti nastupaju mr Pavel Domonji,Goran Babic,mr Jovan Mihajilo,Nemanja Arsovic,Nikola Novakovic,Pera Zuban,Marina Zinic Ilic,Rajica Dragicevic,Vucina Popovic, Sanja Petrovic,Jelena Tomic,mr Nera Legac,Slavica Lalosevic,Divna Bijelic,Stevan Milivojevic,Dusko Jokic,Sasa Nisavic,Dobrila Obrovski,Zmaj Vranjski,Verica Turoman,Stevan Vukajlovic,Jasna Djukic,Darko Kozlovacki,Miljan Sunjevic,Olga Gracko,,Ljubica Vukov Davcik,Jelena Stojsavljevic,Gordana Sarcevic,Darko Burumdzija,Borka Zivanovic,mr Branisa Djukic,Jasmina Prodanov,Borka Dragoljevic,Branislav Zubanov,Vladimir Kuljaca,Ivan Kostic,Jela Komazec,Istvan Farkas,Jovan Bogdanovic,Cedomir Sunjevic,Svetozar Savkovic,Tanja Draskovic,Vladimir Drzak,Marija Lola Grujicic,Gojko Curcic,Zoran Vukovic,Petar Kekovic,Milenko Milosevic,Ratko Bjelovic,Petar Kekovic,Zoran Grahovac,Emilija Jelic, Nemanja Trbojevic,Neda Dusanov,Aleksandar Savanovic,Dragoljub Baretic,Paulina Juric,Nikola Oravec,Jagoda Zdjik,Marija Skornicki,`Nenad Zoric,Mica Jagodinski,Marija Prgomelja,Nemanja Trbojevic,Biljana Dikovic Stevan Kis...
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.182 sekundi sa 24 upita.