Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Govor tela  (Pročitano 13233 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Govor tela
« poslato: 01-04-2006, 13:10:48 »

Zodijački znakovi mogu se prepoznati po izgledu i karakterističnom držanju, ali i govoru teela koji je povezan s četiri elementa - vatrom, zemljom, zrakom i vodom.

Znakovi elementa Vatre


Ovan


Bez obzira kakav mu je stas, nastup mu je siguran i odlučan. Brižljiva pažnja koju pripadnici tog znaka posvećuju svom teelu, doprinosi važnosti telesnosti u stvaranju slike o njima. Pokreti su im živahni, sigurni i spretni, kad razgovaraju gledaju sugovornika u oči, a kad sami žele nešto reći, bez ispričavanja ga prekidaju. Uvijek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom prema naprijed.


Lav

Ističe se sposobnošću da o sebi stvori sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Njegova taština i istančani smisao za lepo očitaju se u obliku urođene strasti kojom se potpuno predaje pedantnoj brizi oko svakog detalja vlastitog teela. Lepota muškarca Lava, koji ima gotovo manijakalnu potrebu biti u odličnoj formi, proporcionalna je iznimnoj senzualnosti i gipkosti žene tog znaka.


Strijelac

Ljudi ovog znaka znaju biti neobično lepi, a izgled i ponašanje mogu im biti i malo animalni. Imaju uspravno držanje, isijavaju vedrinom, samopuzdanjem i bezbrižnošću. Mnogi Strijelci protagonisti su ljubavi na prvi pogled upravo zahvaljujući svojoj neodoljivoj privlačnosti i gotovo životinjskom instinktu. Kad ih netko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mjestu.


Znakovi elementa Zemlje


Bik

Od rečitog pogleda do mrštenja, od sitne bore oko usta do podignute obrve - govor lica kod Bika je istinska uzdanica govora tela. Pripadnici tog znaka kretnjama i gestama jedva daju naslutiti svoju senzualnost i erotičnost, ako već ne postoji intuitivno prosuđivanje. No, nakon što osete da su na sigurnom terenu, i njihove kretnje postaju spontanije i rečitije.


Djevica


Kod tog su znaka gestikulacija i mimika često svedene na minimum. No, i ono malo što se vidi, dosta govori. Ma koliko se pripadnici Djevice trudili, ponekad ipak ne mogu skriti unutrašnju nervozu zbog koje nervoznim cupkanjem i prebiranjem po kosi razbijaju uvežbanu suzdržanost i mirnoću pogleda. Što su uspešniji, emotivno stabilniji i zdraviji, to su im i kretnje sigurnije i smirenije.


Jarac

Kretnje su mu vojnički uvežbane, no kad ga netko malo dulje promatra, ne bi mu trebala promaknuti promena u držanju kad se pojavi neko ko mu se sviđa. Tada njegova usresredjenost  slabi, pa umjesto da upija svaku reč razgovora, sve češće traži da mu se ponove zadnje reči. Takođe, svi događaji koji su povezani s njegovom karijerom utiču na promene u držanju, hodu i količini energije kojom će prionuti na posao.


Znakovi elementa Zraka


Blizanci


Po svom govoru tela jedni su od 'najrječitijih'. Brbljavi su i znatiželjni, veseli i duhoviti, živahni i neukrotivi, a rukama pričaju vešto poput pantomimičara. Njihova je telesna pokretljivost lako vidljiva i oku površnog posmatrača. Premeštanje s noge na nogu, potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, te vrckav pogled, govore da su i u najmirnijim situacijama prava deca svog vladara, nemirnog Merkura.


Vaga

Žena Vaga šalje zavodljive, ali ne i vulgarne poruke, a i muškarac Vaga će na svoj poseban način dati do znanja da je primietio svaku ženu koja je prošla kraj njega. Privlačenje pažnje suprotnog spola ključ je razumijevanja govora tela jedne Vage; ona se želi svideti, hoće uspostaviti telesnu komunikaciju i isprobati svoje čari. Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana i nasmejana.


Vodolija

Kako se osećaju, tako se i ponašaju - bez obzira ko je pored njih. No, s godinama se stvar ipak menja. Staložena hladnokrvnost muškarca Vodolije, koji više nije u najmlađim godinama, rezultat je nekadašnje sposobnosti izražavanja misli i osećaja burnom i spontanom gestikulacijom. Žena Vodolija  u zrelim godinama isijava mirnu blagost i toleranciju kao kontrast buntovnom držanju u mladosti.


Znakovi elementa Vode


Rak

Pripadnici vodenog Raka teško će izgubiti kontrolu nad sobom koristeći se govorom tela. Ipak, ta njihova suzdržanost i oprez koji se iščitava iz očiju pokazuju možda nesvesnu potrebu za razbijanjem spoljasnje  ljušture koja je većinom produkt nesigurnosti. U Račica se senzualnost da naslutiti menjanjem tona u govoru, ponešto čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima koji postaju primetni u njihovim najintimnijim trenucima.


Škorpion

Govor tela mu je neposredan, a opet nekako tajanstven, kao da nešto prectkuje. Način na koji se kreće i gestikulira uviek odaje njegovo trenutno stanje duha, čak i onda kad ga želi skriti. U napetim situacijama ruke su mu prekrižene ispod pazuha, usne stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smeru, kao da traži rešenje iz nekog samo njemu vidljivog pravca. Ako se za nekoga može reći da "pogledom ubija", onda je to upravo Škorpion.


Ribe

Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima vezane su uz nesposobnost da ostanu statične i postojane čak i kad im se za to pruži prilika. Njihova nesigurnost i potreba za srodnom dušom tera ih na komunikaciju i s posve nepoznatim osobama. No, gestikulacija im nije nikad preterana, već najčešće ugodna i simpatična. Kad su raspoložene, Ribe živo gestikuliraju, a kad nisu, leno im je pomaknuti i pogled, a kamoli što drugo.
 

Stranica je napravljena za 0.062 sekundi sa 24 upita.