Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Nemojte da pazarite akcije FejZbuka, ko Boga vas molim!!!  (Pročitano 3186 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

MASIRAM GASTARBAJTERKE

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 2984
  • ЈА САМ ВИШИ ФИЗИОТЕРАПЕУТ И РАДИМ МАСАЖЕ ПРИВАТНО
Nemojte da pazarite akcije FejZbuka, ko Boga vas molim!!!
« poslato: 24-05-2012, 14:34:01 »

Pozivam sve bogate forumaše da NI SLUČAJNO ne kupuju akcije FejZbuka a evo i zašto:

Evo nove berzanske prevare. Sve u režiji čuvenih mešetara iz Morgan Stenlija. Koji, pored gangstera iz Goldman Saksa, daju najviše ekperata američkoj administraciji. Prevara se zove – FB.


Pođimo redom,bez velikih stručnih termina.Kratko. Legendarni FB,koga je smislila CIA za svoje potrebe,ali je dala Gospodinu Šećerku da bude medijski eksponent, mali blento koji se ponaša kao fah idiot,slično kao što se ponaša takođe medijski eksponent Roman Abramovič,dakle, FB je, prema zvanično objavljenim informacijama, iskazao godišnji ukupan prihod od 3,2 milijarde dolara.Neto dobit je bila, opet prema zvaničnim tvrdnjama, čitavih milijardu dolara.
FB prevara počinje velikom medijskom najavom da FB, na predlog svog finansijskog savetnika MS, otpočinje IPO- primarna javna ponuda akcija. Atmosfera je bila usijana.Nedeljama su televizije pripremale teren za ovu finansijsku prevaru.Investitori su zagrizli udicu.Počelo je odbrojavanje. Trka za akcije je počela.Cena je skočila na 42 dolara. U prve tri sekunde 82 miliona vlasnika je promenilo akcije.Štampano je umesto 337 milion akcija – 421 milion akcija. Narod je navalio kao lud. Udica je bila primamljiva. Tako je skupljeno 16 milijardi dolara. Svežeg novca . A još 2,4 milijarde dolara će se dobiti za dodatno izdate akcije. Sve ukupno – 18,4 milijarde dolara.
Kada je riba progutala mamac krenula je operacija izvlačenja kapitala. To se najbolje radi – obaranjem cena akcija.Za tri dana cena akcija je pala – 18%. U trenutku kada je FB predavao svoja dokumenta SEC – Komisiji za hartije od vrednosti, izrazio je sumnju u pogledu daljeg rasta svojih prihoda,zbog ubrzannih migracija svojih korisnika na mobilne telefone. MS je imao svoje insajdere. Tako je prevara zaokružena. Akcije počinju da padaju. Snižava se kapital FB.
Koji kapital? Tržišna valorizacija FB je procenjena na -  100 milijardi dolara?! Ko je procenio? MS i njegovi pajtosi. Kako kompanija koja prihoduje samo 3,2 milijarde dolara godišnje može da vredi 100 milijardi dolara? Tu je bila početna prevara. Upisom akcija, vrednost tržišna se podigla na 116 milijardi  dolara. Padom cena akcija za 18%, tržišna kapitalizacija je pala na – 85,12 milijardi dolara. Ko je izgubio? Mediji se utrkuju da oplakuju Gospodina Šećerka i njegove kompanjione. Eto,kažu,koliko je za tri dana izgubio. Zbog te žalosti je odlučio da se oženi. Pretpostavljam da je i to režirano i da, nakon razvoda, mlada mora da bude obeštećena.
Šta je istina?
Istina je da kompanija koja ima ukupan godišnji prihod od 3,2 milijardi dolara i neto dobit jednu milijardu dolara ne može da ima tržišnu kapitalizaciju 100 milijardi dolara. To je nemoguće. Odnosno, to je bio mamac za prevaru. Investitori su naseli na medijsku propagandu.
Pošto su prikupili 16 milijardi dolara ,plus 2,4 milijarde koje svi zaboravljaju,znači 18,4 milijarde dolara, špekulanti su namerno oborili cenu akcija za 18% i tako zaradili za tri dana – 3,312 milijardi dolara. Živeli!!!
Za tri dana su zaradili više nego što je godišnji ukupan prihod FB.
Da li vam je sad,prijatelji, sve jasno.
Ako jeste, pratimo šta će dalje da se dešava.
Ako nije, isključite se sa FB.

http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9577:fb-prevara&catid=144:reagovanja&Itemid=123

Imam 2 komentara na ovo: Neozbiljan komentar bi bio naslov teme i  :xq005: a ozbiljan:

Šta se sve radi na tim berzama i u belom svetu, da te stra' u'vati!  :aq16:
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 24 upita.