Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Stavila ruku u čeljusti ajkule da izvadi udicu  (Pročitano 2904 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Stavila ruku u čeljusti ajkule da izvadi udicu
« poslato: 25-08-2013, 21:44:09 »



Kristina Zenato, ronilac, čiji je nadimak „šaptačica ajkulama”, poznata je po svom radu na proučavanju ajkula i po tome što koristi malo poznati trik kako bi ih prebacila u stanje transa pre nego što im priđe. Njen najnoviji podvig, snimljen kamerom, jeste kada je stavila ruku u čeljusti ajkule kako bi izvadila udicu koja joj se zakačila u grlu.

 Dok ajkule kruže oko nje i njenih kolega u čistim vodama Bahama, Kristina hrabro stavlja ruku u ždrelo predatora i vadi udicu. Zastrašujuća životinja izgleda kao da je pod njenom vlašću i da joj se totalno prepustila. Kristina koristi mali trik kako bi je uvela u stanje slično transu - tako što malo protrlja deo oko njuške i usta u kome se nalaze stotine elektroreceptora, tzv. Lorencinijeve pore, zbog čega dolazi do „tonusne nepokretljlivosti” kada ajkula ulazi u prirodno stanje paralize koje može da traje i do 15 minuta.
 Pore oko njuške deluju kao eletroreceptori koji otkrivaju plen koji se kreće u elektromagnetnom polju oko ajkule, ali iz nekog razloga trljanjem ovih pora ajkula se pretvara u „bebu koja spava”. „U mom svakodnevnom radu sa ajkulama ja im stalno uklanjam udice”, kaže Zenato. „U ovom slučaju bilo je teže nego obično, jer je udica bila dosta duboko”.  Iako radi sa ajkulama već 20 godina, Kristina nosi tzv. verižnjaču ili pančaru, lančani oklop od metala radi bezbednosti.

http://www.youtube.com/watch?v=KWxK0PaR4bU


Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.069 sekundi sa 24 upita.