Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Kutak za Bajke  (Pročitano 44048 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

DEDA-EU

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4908
  • Ко у разговору с другим људима упорно настоји да н
Одг: Kutak za Bajke
« Odgovor #60 poslato: 20-11-2009, 17:45:03 »

ANASTASIJA - ZVONEĆI KEDRI RUSIJE

Po Anastasijinoj tvrdnji, reči u knjizi imaju blagotvorno dejstvo, u šta smo se lično uverili.
Čitajući knjigu "Anastasija" u prirodi, slušajući šuštanje lišća, potočića, ptičica, još je delotvornije.

Kedar - Sibirski bor - jako karakterističan i neobičan, pun blagotvornih svojstava, zna da postigne visinu i do 40 metara. Taj zaista neprocenjivi dar koji je Majka Priroda poklonila ljudima, više od sedam meseci (od oktobra, zaključno sa aprilom), nalazi se u stanju mirovanja i raste veoma sporo. On raste u toku leta svega 40 do 45 dana. Zbog toga to drvo živi 400 - 500 godina, čak i 800!!!

Postoje podaci, da kedrovi koji su stari i po 400, 500 godina donose značajne plodove. Ako se nađete u kedrovoj šumi ispod krošnji drveća, pomislite samo kojim sve istorijskim događajima su oni bili svedoci, kao prolazan ljudski život...

Zašto je sibirski kedar toliko cenjen?

Zbog lepote i izrazite dekorativnosti u toku cele godine, zbog kedrovog oraha i ulja koji se dobija od njega, zbog prelepog stabla, zbog smole - živice, zbog četine, čak i zbog orahove ljuske koja se obilato koristi u narodnoj medicini. Veoma su poznata i lekovita svojstva kedrovih četina. One u sebi sadrže veliki broj biološko aktivnih supstanci koje stimulišu i leče organizam. Četine sibirskog kedra su bogate askorbinskom kiselinom (vitaminom C) i karotinom.

Svi delovi kedra - četina, smola, drvenasta vlakna - imaju veliku količinu fitoncida. Samo u toku 24 casa, hektar šume može da izdvoji 30 kg letećih organizama koji imaju veliko baktericidno dejstvo. Po mišljenju istraživača, ta količina fitoncida je dovoljna da u velikom gradu obezvredi sve štetne mikrobe. Bobičasti plodovi i biljke koje rastu u kedrovoj šumi, bogatije su vitaminima i provitaminima nego one koje rastu u drugim šumama. To se objašnjava time, što fitoncidi aktivno pomažu razvoj vitamina i ostalih biološko aktivnih materija u biljkama i plodovima. Sovjetski naučnik B. P. Tokin dokazuje da je "u kedrovim šumama vazduh praktično sterilan, od 200 - 300 ćelija bakterija po jednom kubnom metru. Međutim, po medicinskim normama, čak je u operacionim salama dozvoljeno na 1 kubni metra vazduha, 500 - 1000 nepatogenih mikroba. Fitoncidi koje daje kedar sadrže antomikrobna dejstva za bakterije difterije."

Poznavaoci praizvora tvrde da je Bog stvorio kedar kako bi sakupljao energiju Kosmosa. Čak i u malom komadiću kedra koji je dostigao odredenu starost, "ima više energije nego u svim uređajima energetike koji postoje na Zemlji." Na Zemlji, kedrovo drveće ima određenu funkciju - ono služi kao kondenzator naše planete i sakupljač kosmičke energije.

Još je 1792. godine, Akademik P.S. Palas pisao da plodovi sibirskog kedra razvijaju snagu, podmladuju čoveka i znatno uvećavaju odbranu organizma od različitih bolesti. U Starom Zavetu, u trećoj Mojsijevoj knjizi (levit 14.4) piše: "Bog uči da se ljudi leče tako što se dezinfikuju staništa pomoću kedra..."
Državnik Petar I prilikom gradnje brodova koristio je kedar za unutrašnju obradu (pritom je jedan kedar koštao rublju, a bor - 6 - 7 kopejaka).

Car Solomon je od kedra napravio flotu: za to vreme se gradio poznati hram u Jerusalimu - Prva Božja kuća, u koju je bio prenešen "kovčeg zaveta Gospodnjeg". Da bi preneo kedar iz Libana za izgradnju tog hrama, on je ustupio drugom caru, Hevronu, 20 gradova svog carstva. Istina, upriličena mu je još jedna usluga. Car Solomon je dobio ljude koji su umeli da seku kedar. Hram se gradio devet godina, i sav je bio obložen kedrom. Od kedra je bio napravljen i žrtvenik koji je bogato ukrašen zlatom. I kasnije je car Solomon koristio razne predmetime napravljene od kedra, poput kedrove bačve.

Ima, ali veoma retko i Kedrova koji sakupljaju, ali ne vraćaju Energiju u Svemir.
Posle pet stotina godina, oni počinju da tiho zveče, molivši ljude da ih saseku, radi iskorišćavanja nakupljene energije.
To traje tri godine.

Ako se desi da se Zvoneći Kedar ne poseče, on, lišen mogućnosti da sakupljenu Energiju Svemira ustupi ljudima, počinje da sagoreva tu Enegriju u sebi.
Za Kedar je to jako bolan proces i traje dvadeset i sedam godina.

Parčence (Amulet) Zvonećeg Kedra je potrebno nositi na grudima.
Energetsko uspostavljanje kontakta sa Kedrom je poželjno - stati bosim nogama na travu ili zemlju i dlanom leve ruke prigrliti na grudi.
Posle jednog' minuta osetiće se, prijatna, iz Kedra toplina i kroz telo prostrujati lako treperenje.
S' vrenema na vreme, treba ga glačati vrhovima prstiju, onu stranicu Kedra, koja ne dodiruje telo.

Postoje dokazi, da čovek koji ima parče Zvonećeg Kedra, za tri meseca oseti znatno poboljšanje, samoosećanje i da će se izlečiti od mnogih bolesti.

Suština je da čovek posedujući Kedar, postaje bolji, srećniji i talentovaniji.


« Poslednja izmena: 20-11-2009, 17:51:15 od strane DEDA-EU »
Sačuvana
Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар оно било и тачно, нека схвати да болује од болести ђавола.
 

Stranica je napravljena za 0.065 sekundi sa 24 upita.