Razne zanimljive teme > Religija

*ISLAM*

(1/10) > >>

nickollica:
ove teme smo se dotakli u par pod-tema...
ajde da vidimo koliko ne znamo o toj veri i vasa pojedinacna misljenja....

BOKYSTAMY:
Hazreti Muhamed rodio se 20. aprila 570. godine u Meki. Rođen je na isti dan kada i Adolf Hitler mnogo vekova kasnije, i njegov horoskop ukazivao je na to da je sklon misticizmu i religioznim fantazijama, kao i kompleksu veličine. U 25- oj godini oženio se Hatidžom i tada je već bio uspešan trgovac. U četrdesetoj godini doživeo je napad psihoze, odnosno vizije koje je razumeo kao „božju objavu”, kada počinje da piše Kuran. Od 616. do 617. godine bio je pod opsadom idolopoklonika koji nisu prihvatali njegove propovedi, a od 617. do 619. godine i u zatvoru; te godine umire mu prva žena Hatidža. Njegovo učenje počinje se širiti 621. godine, a 621-622. dogodio se takozvani Miradž. Prvi muslimani su se zakleli na vernost islamu i počeli se seliti iz Meke u Medinu. Dana 20. juna 622. Muhamed prelazi iz Meke u Medinu i taj se događaj smatra oficijelnim početkom islama. Arapi se masovno obraćaju na islam. Decembra 623. naređen je prvi ramazanski post. Od 623. do 626. godine Muhamed vodi ratove sa okolnim paganskim plemenima. Godine 626. Muhamed se ženi sa tri žene, Zejnebom, Ummi-Selemom i Zejnebom Džahš. Budući da su muškarci masovno izginuli u ratovima, preživeli se žene sa nekoliko žena i tako uvode poligamiju u islam. Od 626. do 630. godine vode se ratovi sa ostalim arapskim plemenima i sa Vizantijom koja napada Arape. Godine 630. poslednje arapske poglavice primaju islam. Godinu dana kasnije Muhamed se ženi Kopćankom Marijom. Godine 632. Muhamed sprema veliku vojsku za pohod na Siriju, ali ga iznenadna smrt u 63-oj godini života sprečava u tome. Njegove planove ostvaruju njegovi naslednici i za nešto više od 100 godina arabljanska država postaje vodeća svetska vojna i kulturna sila.

Najgora godina za muslimane bila je 1358. kada su Mongoli zauzeli Bagdad i sabljama i mačevima za jednu noć poklali preko 500.000 Arapa. (Bagdad je pre toga bio najveći, najlepši i najkulturniji grad na svetu, sa preko milion stanovnika, kada su Pariz i London imali manje od 30.000. Verski tolerantni Arapi primali su na dvor i na svoje univerzitete umetnike i naučnike sa svih strana sveta, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost.) Smatralo se da je to kraj islama, ali dogodilo se nešto neočekivano. Tursko-tatarska plemena koja su kao vazali išla u pohod zajedno sa Mongolima primaju islam i tako ga spašavaju od propasti. Do tada blaga arapska verzija islama, ili takozvani visoki islam, preko noći postaje agresivna religija koju Turci donose u Evropu, a arapski trgovci šire u Afriku i Aziju sve do Indonezije. U XX veku islam prerasta u opasnost po svetski mir, jer gde god se ta religija graniči sa nekom drugom religijom vode se krvavi ratovi.

Hipotetički, ako bi muslimani uspeli da ostvare svetsku dominaciju putem džihada, onda bi svi muslimani bili građani prvog reda, a hinduisti, budisti, hrišćani i pripadnici ostalih velikih svetskih religija bili bi građani drugog reda, odnosno raja. A masoni, iluminati, Jevreji, novoverci svih profila, satanisti i ateisti bili bi pobijeni do jednoga. Iz tog razloga  iluminati, tajni vladari sveta, podelili su Arape i oni sada žive u dvadeset i jednoj arapskoj državi, i to 11 u Aziji i 10 u Severnoj Africi, koje su međusobno sukobljene. Ako bi se ne daj bože oni ujedinili, imali bi oko 300 miliona stanovnika i mogli bi da pariraju Americi.


Bekare 24:190-193

190. Borite se na božjem putu protiv onih koji se bore protiv vas! Ne prelazite granice! Zaista Allah ne voli one koji prekoračuju granice!
191. Ubijajte ih gde god ih nađete! I prognajte ih odakle god su oni vas prognali. Ne borite se protiv njih kod Mesdžidil-harama, dok se oni ne budu borili protiv vas u njemu. Ako oni udare na vas, ubijajte ih! Takva je kazna nevernicima.
192. Ako se ustegnu od borbe, i vi se okanite! Allah uistinu prašta i milostiv je.
193. Borite se protiv njih sve dok ne bude istrebljena smutnja, a vera u Allaha primljena! Ako se ustegnu, nema neprijateljstva osim prema silnicima.

Nisa 12:89 (govori o odnosu između muslimana i Jevreja)

89. Oni žele da ni vi ne verujete kao što ni oni ne veruju, pa da budete jednaki. Nipošto ne uzimajte između njih prijatelje, sve dok se oni ne isele na božji put (pređu u islam). A ako se oni okrenu od Božjeg puta, kaznite ih i ubijajte gde god ih nađete! Ne uzimajte od njih ni prijatelja ni pomagača.

 „Ko prolije samo jednu kap krvi u borbi protiv nevernika zaradio je mesto u džennetu (raju)” – 

Kao što se može zaključiti iz navedenog, Muhamed jeste pozivao u rat protiv nevernika, ali pod određenim uslovima, naime ne u totalni rat. Ali današnji muslimani su iskrivili njegovo učenje  i napravili agresivnu versku zajednicu koja ozbiljno ugrožava mir u svetu. Kao što je katolička crkva nekad bila „Hristova vojna organizacija”, odnosno „Eclessia militans”, tako je danas islam nosilac agresivnog islama koji bi nas mogao, ako bi to dozvolila tajna svetska vlada, bukvalno vratiti u srednji vek.

BOKYSTAMY:
Vrlo poucan citat sa sudjenja Abu Hamzi, egipatskom muli u Londonu.

Prvo ide dosta o Jevrejima, pa onda:

„Rekao je slusaocima da Alah ni jednu tecnost ne voli vise od krvi.

'Bilo da je jagnjeca krv, ili srpska krv, ili jevrejska krv, ili krv ma kog Alahovog neprijatelja,' rekao je.

'Ova krv je veoma draga.'”

***

He went on to tell his audience that there was no liquid loved more by Allah „than the liquid of blood”.

„Whether you do it by the lamb, or you do it by a Serb, you do it by a Jew, you do it by any enemies of Allah,” he said.

That drop of blood „is very dear”.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4616968.stm

BOKYSTAMY:
Како куран нема везе са Божијом речи...јер је једина Божија реч Јеванђеље и ништа више...

ево неких доказа!


Ево о Хришћанима шта веле.

"Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: "Mi smo hrišćani"- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili." (Kuran 5, 14).
__________________

BOKYSTAMY:
Мухамеданске забалуде и лажи...

''Prava vjera, koja je objavljenja Isau (Isus), iskrivljena je!'' (Harun Yahya, Isa će doći, str. 11).

''Sljedbenici Isaova poslanstva (hrišćani) su držali vjeru neiskvarenom tri stoljeća…'' (Halid Tulić, Islam i druge vjere, str. 16).

''Ono što su (Hristovi) apostoli dodavali su ljudski nanosi. Oni Objavu u najmanju ruku, u njenom kasnijem shvaćanju zamućuju i čine njenu autentičnost nepoznatom.'' (Smail Balić, Zaboravljeni islam, str. 174).
__________________

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju