Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Obuzetost astrologijom!  (Pročitano 6446 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

(•̪●) dR NE$!C™ (•̪●)

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 6
  • Pratite svoju sreću!
Obuzetost astrologijom!
« poslato: 27-11-2007, 18:07:57 »

U Beogradu, kraj studentskog doma na Karaburmi dolazi "dvadeset petica". Jedna devojka ulazi u autobus, a druga, njena poznanica, trči za njom i viče: "Nemoj da ga dovodiš ako nije jarac".
Crkva u Beogradu. Žena, krštena u zrelim godinama, došla u kancelariju. Sveštenik koji ju je krstio popunjava dokument - krštenicu. U tom dokumentu postoji rubrika: "Da li je rođen/rođena kao blizanac?" Na to gospođa odgovara: "Ne, ja sam škorpija".
Dnevne novine, nekad ugledne, ne izlaze više bez horoskolpa; čak se ni ne ograđuju, kao nekad, podnaslovom "rezervisano za sujeverne".
Izlaze specijalizovani astrološki časopisi, knjige se štampaju u hiljadama primeraka, a naslovi: "Šta kažu zvezde?", "Šta nas čeka u narednoj godini po predskazanju zvezda?", "Veliki Nostradamusov horoskop", "Kineski horoskop", "Actečki horoskop", "Indijski horoskop"... Jedna šund-novina, koja se tobož bavila "popularizacijom religije", objavljivala je čak (o tempora, o mores!) "pravoslavni horoskop", po svecu na čiji ste dan rođeni (recimo, ako ste rođeni na Svetih četrdeset mučenika sevastijskih, "Mladence", vi ste, tvrde horoskopdžije, "druželjubivi")... Na državnoj i privatnim televizijama astrolozi vršljaju neometano, prorokuju "svetliju budućnost", a Srbstvo propada i tone sve dublje i dublje...
Prve dve anegdote su svakom jasne: devojka je svojoj drugarici rekla da joj dovede momka koga želi da upozna samo pod uslovom da je "jarac" u horoskopu (valjda zato što se to poklapa sa njenim znakom); novokrštena gospođa je mislila da u krštenici treba da stoji njen astrološki znak, pa je rekla da je "škorpija" upitana da li je rođena kao nečija sestra bliznakinja. Ostalo što smo naveli o poplavi astrologije, te najpopularnije okultističke veštine, nekima nije jasno, ali je mnogima, veoma mnogima, privlačno. I astro - biznis cveta, a sve pod izgovorom da je reč o "zabavi" i nečem "bezazlenom".

http://www.vnikolaj.org.yu/kum20.html (obavezno pročitajte ovo, bez obzira da li verujete u astrologiju ili ne)

Šta vi mislite o astrologiji?
Sačuvana
PRATITE VAŠU SREĆU I UNIVERZUM ĆE VAM OTVORITI VRATA NA MESTU GDE SU BILI ZIDOVI : )

srs

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 2
Одг: Obuzetost astrologijom!
« Odgovor #1 poslato: 29-02-2008, 15:49:00 »

Nikad nisam verovala niti sam citala horoskope iz novina,ali dobivsi natalnu kartu koju sam pomno izanalizirala shvatila sam da ipak zvezde puno znace.Da sam neke stvari znala ranije mnogo bi bolje u zivotu prosla.........Uradi natalnu kartu pa se izanaliziraj.Posle toga iznesi tvoje stavove o astrologiji.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.069 sekundi sa 24 upita.