Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Satanizam u Srbiji  (Pročitano 23433 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

DEDA-EU

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4908
  • Ко у разговору с другим људима упорно настоји да н
Одг: Satanizam u Srbiji
« Odgovor #20 poslato: 09-04-2009, 20:44:52 »

ОДБАЦИТИ СВОЈУ ВЕРУ

Зато, кад постанеш спиритуално зрео, кад ти се ова велика тајна открије, кад сретнеш учитеља, дужан си да одбациш све окове традиције и вере, положаја и порекла, знања и имања, које те везују за свет маје, и да кренеш путем – ослобођења!!!

Кад си сагледао обману света, потражи крајњи циљ пута: не – ума, не – постојања, не – знања, не – бивања, не – љубави, који је у превазилажењу дуалности, негације и супротстављености. То је стање апсолутно целовите и јединствене свести, стање нирване, сједињење са Апсолутом, Божанским, Брахмом!

Иначе, о Апсолуту се ништа не зна. Он се дефинише као “океан блаженства”, “бљештава светлост”, “јединствена свест”, “космичка енергија”, “ништавило и празнина” итд...

То изузетно стање достижу ретки појединци!

То су учитељи учитеља, то су зачетци нових праваца у историји човечанства, то су аватари!

У историји људског рода било их је много и биће их још. То су буде, кришне, шиве, мухамеди, исуси! И њихови врхунски следбеници! И следбеници следбеника! То може постати неко од вас, ако кренете стазом самореализације, ако жудите за обоготворењем, поручују јогини.

Ово би у главним цртама била општа места јогичког учења, конципирана са великим напором, јер у самој суштини, праваца јоге има онолико колико и учитља. Свако ко се упустио у проучавање ове науке мора се озбиљно замислити пред лавиринтом њених несагледивих путева, и крајњим смислом тога. Спасење или просветљење? Реинкарнација или васкрсење? Где је одговор?

Философија јоге је, поред астрологије коју подржава као пут мудрости, један од најуспелијих и најраспрострањенијих духовних покрета свих времена!

Народи Истока је практикују вековима трагајући за путем просветљења и обоготворења, а народи запада и остатка човечанства отворили су у данашње време врата мудрости истока, од које такође очекују да просвети, атеизмом и материјализмом замречени, такозвани цивилизовани свет.

Крштена Европа је скренула са изворног Христовог Пута Истине и Живота одавно, и у лавиринту свога беспућа, пипајући у мраку духовног незнања, заблуда и јереси, тражи нове путеве, “широке стазе којима иду сви”, али које воде “у пропаст и вечну муку”. Ступање путем јоге, који за нас хришћане постаје пут роге (пада). Овим егзотичним путем још није ходила, још га није употребила и потрошила, као и друге вредности овога света као и друге људске мудрости које лако усваја и још лакше одбацује. И од свега прави уносан бизнис скупо продајући “просветљење” као и “опроштај гехова”.

ОСИРОТЕЛА БЛУДНИЦА

А ми, маловерни, и неверни Богу предака наших, прихватамо Јогу као племениту вештину која ће вежбом пробудити божанске моћи у нама, као део “религије новог доба”, религије лажне љубави и мира, са циљем задобијања земаљског царства. Духовна учења Истока, прилагођена потребама савременог човека у радионицама Запада, купујемо не питајући шта кошта; и плаћамо оним што нема цену, јединим чиме ћемо изаћи пред Господа, душом! “Духовно осиротела блудница која је на умору”, како ју је још средином века доживео Свети владика Николај, потура лажна учења, да заборавимо оно право које имамо.

Срби и Јога?

Свети Сава или Буда?

Оба су били принчеви који су се одрекли престола и земаљске славе, ради задобијања вечности. Док ми поштујемо и славимо Светог Саву као угодника и свеца Божијег, дотле Буда постаде бог за његове следбенике. Где нема Бога – човек заузима његово место! Свети Сава је, пак, проповедао Христа и живот, а Буда нирвану и смрт!

Зашто се човек не спасава философијом и праксом Јоге?!

Ономе ко познаје узлазну стазу спасења овакво питање је излишно и сасвим непотребно. Али, има много људи који не разликују истину од лажи, који верују у реинкарнацију, просветљење, нирвану, који верују да је прича о свим боговима прича о једном богу, који не разликују духовне злобе од Духа Истине.

Опет се позивамо на владику Николаја, који је познавао индијска учења и кроз “Индијска писма” и “Теодула” разобличавао знање штетно за душу човекову говорећи: “Незнабошци не разликују демоне од богова, те им се клањају, моле и жртве приносе, док хришћани воде најогорченију борбу против демона”.

ЈОГА И “НЕСВЕТО ТРОЈСТВО”

Ограничено знање о човековој природи и сопствени напор да се човек уздигне из стања пада, без Божије благодети, без милости Творца – није могуће! Наука јоге не познаје Бога који је јавио Себе, и преко пророка и Сина Божијег, дао људима све што је потребно за њихово спасење; познаје и признаје више стотина богова хиндуистичког пантеона, и “несвето тројство” Брахму, Вишну и Шиву – у међусобном рату и сукобу, јер што један створи, други разори. Зато што није дата од Бога, људе не може привести Богу! Она је људско умовање које се није приклонило Спаситељу света и своју мудрост ставило под ноге Његовој сили која благодаћу спасава човека, не од карме, него од вечних паклених мука.

Коначно, крштени и Богу верни морају знати да је то још један облик служења “оцу лажи који вара сав васиони свет”, који је првим људима, Адаму и Еви обећао да ће бити “равни богу” ако преступе заповест Његову, а то исто обећава и данас онима који ће просветљењем, медитацијом и самоспознајом, открити божанске моћи у себи, и постати богови на земљи.

Отуда један од великих јогина данашњице, Сатјананда, који има следбенике свуда по свету, па и код нас, у једној књизи поставља питање: “Како да практикујемо – љубав?” Могу се практиковати све технике, свих облика јоге, све ђапе и ађапе, све нијаме и пранајаме, али техника љубави – не постоји!

Јоги – учитељ је овим питањем исказао суштину јоги – философије – непознавања Бога који је Љубав и непознавање двеју еванђелских заповести о љубави према Богу умом, срцем, душом и целим бићем, и према човеку као према себи самом, у којима су садржане све остале заповести Божије. Истовремено, то је непознавање пута задобијања Божијег царства и спасења. Зато јоги не може да практикује љубав! Јер дар љубави долази од Бога који је личност, и Он је дарује онима што Га траже и воле.
Sačuvana
Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар оно било и тачно, нека схвати да болује од болести ђавола.

DEDA-EU

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4908
  • Ко у разговору с другим људима упорно настоји да н
Одг: Satanizam u Srbiji
« Odgovor #21 poslato: 09-04-2009, 20:48:57 »

БЕЗ ЦИЉА И СМИСЛА

Практиковање јоге као спиритуалне стазе обоготворења не може ни у ком свом облику бити подржано као пут избављења. Многи искрени боготражитељи, заведени мистиком Истока на странпутице, искусили су узалудност свог трагања, без јасног циља и смисла, без представе о почетку и крају тог пута, мудровања које прија сујети, док им учитељи “голицају уши” причајући оно што би волели да чују о себи, а не онако како јесте.

Сложеност и компликованост система јоге није због њене несазнајне дубине, већ због нејасноће и обмане. Свако ко је читао Еванђеље, Радосну вест о спасењу рода људског, зна да су и најдубље истине просте, разумљиве неуком једнако као и ученом, јер се разумевају Духом Светим. Јогу ни сами њени оснивачи не разумеју до краја. Најревноснији следбеници напуштају јогу кад дођу до врха или до дна.

Претерано посвећивање пажње савршенству тела кроз јогу, вежбу и исхрану, представља губитак драгоценог времена потребног за очишћење душе. Привид савршенства води у сујету, самозадовољство и гордост – извор свих зала, због које је и статана пао са небеских висина. Уместо љубави стиче се самољубље.

Плодови медитације временом покажу лажни мир – који је у глави, а не у срцу. Он медитанта чини неприродним и отуђеним од своје суштине. Од ове умне прелести човек се тешко може отргнути јер непрекидним изговарањем мантре, концентрацијом на јантру и мандалу, призива демоне и потврђује да је са њима у сталној вези.

А жуђена нирвана је празнина и ништавило без Бога! Без истине! Без љубави! Без циља и наде! Бесмисао...

Безлични Апсолут није Тројични Бог који је људима кроз Христа и реч Божију Светог Писма јасно открио Себе као Оца и Сина и Духа Светога. Зато владика Николај каже да је “философија хиндуизма у ствари философија песимизма без Бога и наде у Вечно спасење”.

Сви ви који Бога тражите – одвратите лице своје од иконе зла, и приклоните се срцем, душом, умом и телом савршеној Икони Добра, јединог човекољупца Господа Исуса Христа! Амин.

Преузето са: http://www.vnikolaj.org.yu/sekte.html
Далекоисточне секте

Sačuvana
Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар оно било и тачно, нека схвати да болује од болести ђавола.

AuroraSatanas

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9
Одг: Satanizam u Srbiji
« Odgovor #22 poslato: 07-07-2009, 02:54:21 »

hahahahaah znaci smeesno :)))
Sačuvana
Knowledge is power and the only weapon against the lie!

government

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 4156
Одг: Satanizam u Srbiji
« Odgovor #23 poslato: 07-07-2009, 06:39:06 »

Umesto da se podsmevaš ajde definiši   ti  o čemu se radi.
Sačuvana

AuroraSatanas

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9
Одг: Satanizam u Srbiji
« Odgovor #24 poslato: 08-07-2009, 10:42:28 »

rekla sam nesto na svojoj temi,necu da se ponavljam..
Sačuvana
Knowledge is power and the only weapon against the lie!
 

Stranica je napravljena za 0.087 sekundi sa 21 upita.