Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Srebrna Voda  (Pročitano 5870 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Srebrna Voda
« poslato: 28-11-2010, 21:28:33 »

ŠTA JE KOLOIDNO SREBRO?

Članak Martina Robeya
(Martin Robey je jedan od vodećih istraživača koji se bavi Koloidnim srebrom)

A šta je to jon srebra?

Pa, to je obično poznato pod nazivom "koloidno srebro". Danas se ono može nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, u apotekama, ili kod proizvođača i dilera koji je nude na Internetu. Jednostavno rečeno, to su ekstremno sitne čestice srebra koje lebde u vodi, sa pozitivnim električnim naelektrisanjem. Što su manje čestice srebra, to se srebrna voda pokazuje efikasnijom. Najbolja koloidna srebrna voda koja se proizvodi je na molekularnom nivou. Slaba jednosmerna struja se propušta kroz elektrolit pomoću srebrnih elektroda. Male čestice veličine molekula se otcepljuju sa pozitivne elektrode, i zato te čestice imaju pozitivno naelektrisanje. Ovo naelektrisanje ima primarnu ulogu u lečenju i antibakterijskom efektu. Ono se postepeno smanjuje, tako da je svežina srebrne vode veoma važan faktor. Elektrolit može biti i sama srebrna voda, ali se obično koristi rastvor soli. Na ovaj način se proizvodi i izvesna količina srebro hlorida, što se smatra nečistoćom srebrne vode, ali koje nije tako ozbiljno. Neki proizvođači koloidne srebrne vode koriste proteine ili neke druge stabilizatore da bi održali suspenziju, dok drugi dodaju prehrambene boje ili druge supstance da bi sakrili stvarni kvalitet koloida. Međutim, ako je kvalitet srebrne vode dobar, nisu potrebni dodaci, i ako ih srebrna voda sadrži, to obično označava loš kvalitet srebrne vode.

Antibakterijsko svojstvo srebra je poznato unazad 1200 godina. Čak i u davna vremena, bio je poznato da se bolest može sprečiti i da se ne može prenositi ako se pije iz srebrnog posuđa. Srebrni novac se često potapao u posudu da bi se sprečilo kvarenje mleka i ostalih napitaka, a srebrni kontejneri su se koristili za održavanje svežine i druge hrane. Čak i danas, pribor za jelo se naziva "srebrnina" iako se najčešće koristi nerđajući čelik. Sve do 1970. godine, često je bilo u praksi da naučnici stave srebrn novac u hemijsko posuđe da bi ga sterilisali. Srebro se dugo koristilo kao materijal kod hirurškog zahvata na kostima.

Od 1920. do 1940. godine, srebro se mlelo u veoma fini prah nalik brašnu, a zatim se rastvaralo u vodi i koristilo kao napitak za sprečavanje mnogih infekcija, bolesnih stanja, opekotina i gljivičnih infekcija. Smatralo se još 1938. godine se da se preko 650 bakterija, virusa i gljivica može tretirati srebrom. Razvojem patentiranih antibiotika, u SAD-u i mnogim drugim državama je srebro zaboravljeno, iako su antibiotici efikasni samo protiv bakterija, ali ne i protiv virusa i gljivica kao srebro. Danas, sa velikim razvojem modernih koloida, stvar se menja, tako da i srebro može postati najefikasniji način tretiranja bolesti.

Neki naučnici, međutim, upozoravaju da dugotrajno korišćenje jakih doza srebrnih komponenata može ostaviti na koži sive fleke. Ovo stanje se naziva argirija. Jedini problem je taj što su te fleke kozmetički nedostatak, a uz to se i veoma retko javljaju. Neki stručnjaci tvrde da se ovo stanje nikada ne može desiti od srebra u koloidnom obliku. Drugi eksperti, međutim, upozoravaju da bi ovo moglo biti problem kod ekstremno velikih doza i dugotrajnog korišćenja. Argirija se može korigovati laserskom metodom, kao što se koriguju tetovaže

Dokazi izgleda da podržavaju teoriju o koloidnom srebru kao veoma efikasnom protiv svih vrsta patogenh bakterija, dok su antibiotici jedino efikasni protiv određenih sojeva bakterija. Osim toga, antibiotici nikada nisu bili efikasni protiv virusa i gljivica. Dalje, istraživači nam govore da su koloidnim srebrom postignuti fenomenalni rezultati kod zaceljivanja tkiva i ožiljaka u kliničkim testovima. Veoma ozbiljne posekotine i ozlede su zaceljivale za mnogo kraće vreme nego inače.




KAKO SE KORISTI NANO SREBRNA VODA?


Nano srebrnu vodu treba koristiti svaki dan. Ona se može koristiti kao preventiva koja stvara dodatni imuni sistem za sprečavanje infekcija, kao i dodatna pomoć u terapiji infekcija i bolesti. Da bi se očuvala njena potpuna efikasnost koristite obavezno plastičnu kašičicu. Ako se koristi metalna kašičica, posle izvesnog vremena ona će biti posrebrena, a dragocenih čestica nano srebra će biti toliko manje u našem organizmu. Preventivna količina nano srebrne vode je 4-5 puta na dan na prazan stomak. Koristi se na sledeći način: staviti ispod jezika i tu držati 5 sekundi, zatim još 10 sekundi grgoriti - mućkati po ustima pre nego što se proguta.

Nano srebrna voda je po ukusu slična običnoj vodi sa malo metalnog ukusa. Posle kraće upotrebe primetićete da su vam zubi postali belji, da na njima nema naslaga, da ste se rešili upale desni i neprijatnog zadaha, a šanse za dobijanja novog karijesa su minimalne. Bićete zaštićeni od epidemija gripa i respiratornih infekcija, očistićete svoj organizam od nagomilanih parazita i mikroorganizama, regulisaćete metabolizam i telesnu težinu.



Članci o srebrnoj vodi

Godine 1994, Newsweek je objavio članak na 6 strana, "Antibiotici, kraj magičnih lekova?", kao naslovnu priču. "Rast broja rezistentnih klica je nezabeležen u pisanoj istoriji", navodi se u članku. "Penicilin i tetraciklin su izgubili svoju moć nad stafilokokama tokom 50-ih i 60-ih godina 20. veka. Drugi antibiotik, metacilin, jedno vreme je služio kao rezerva. Međutim, stafilokoke otporne na metacilin su danas čest slučaj u bolnicama i kućnoj nezi širom sveta... nije mnogo postigao osim što nam je "kupio" pet do deset godina. Bolja strategija bi možda bila da svi zajedno napustimo antibiotike u korist neke druge vrste leka. Ovo baš i nije sjajna slika stanja u kom se nalazimo.


Septembra 1995. godine, Time magazin je objavio članak pod nazivom "Osveta ubice mikroba". Zvuči kao naučnofantastični triler, zar ne? Ali Time je bio ozbiljan. "Suočen s AIDS-om i sa sve većim brojem bakterija rezistentnih na antibiotike, lekari su primorani da priznaju medicinska profesija u stvari gubi bitku protiv mikroba. Pitanje koje se nametalo je: 'Kada će infekcije i bolesti biti izbrisane?', a sada glasi: 'Gde će se sledeće pojaviti novi smrtonosni mikrob?'... Čovečanstvo je jednom bilo arogantno da pomisli da može kontrolisati, pa čak i istrebiti sve te mikrobe. Ali svako ko čita današnje vesti shvata da to nije tako. Pojavilo se novo zlo - AIDS nije jedino - a stare bolesti, kao što je tuberkuloza, velikom brzinom prelaze u forme koje su otporne na antibiotike. U 1992. godini, 13.300 bolesnika u bolnicama je preminulo od infekcija koje su bile otporne na antibiotike koje su doktori prepisali."


Osnovni problem je da su bakterije jednostavno razvile sposobnost da se prilagode različitim supstancama. Kada antibiotici unište bakterije koje su osetljive na njih, oni i očiste put za useljenje novih bakterija koje su rezistentne.


Sledeći problem koji uznemirava medicinsku javnost od početka korišćenja modernih antibiotika je taj što postoje i prijateljske i korisne bakterije koje imaju veoma važnu ulogu u prirodnom funkcionisanju organizma. Antibiotici često uništavaju neke od tih mikroorganizama, čineći time dugoročne sporedne efekte koje je veoma teško otkloniti. Časopis Science Digest je predlagao odgovor na sve ove katastrofalne probleme još 1978. godine u članku pod nazivom "Naš najčudesniji borac protiv mikroba". Ovaj članak je potpisao Jim Powell, i on navodi: "Zahvaljujući nepristrasnim istraživanjima, srebro se pojavljuje kao čudo moderne medicine. Antibiotici ubijaju možda 5-6 različitih mikroba-izazivača bolesti, ali srebro ubija 650. Efekti otpornosti kod mikroba se ne mogu razviti. Šta više, srebro je praktično netoksično.


Jedan od razloga zašto su antibiotici toliko popularni u medicinskim krugovima je činjenica da ono mogu biti patentirani. Time farmaceutske kompanije pronalaze finansijsku korist dok se lekari školuju u tom pravcu, tako da ostali proizvodi prolaze nezapaženo. Srebro, s druge strane, nije moguće patentirati, i samim tim nije moguće ostvariti veliki profit s njim, tako da ono nije vredno žestoke promocije. Veoma skupi proizvodi odnose prevagu nad jeftinim, jednostavno zato što su dosta profitabilniji.

Sve se ovo dešava u vreme kada bakterije razvijaju imunitet na moderne antibiotike. Osim toga, imunitet na antibiotike se, izgleda, razvija celim svetom, čak i u izolovanim područjima. Medicinska profesija je alarmirana. Da li nas srebro može spasiti? Mnogi autoriteti smatraju da može.


U članku "Korišćenje koloida u zdravlju i bolesti", autor dr Henry Crooks navodi da je koloidno srebro izuzetni baktericid. U laboratorijskim testovima je zaključio da "su sve gljivice, virusi, bakterije, streptokoke, stafilokoke i ostali patogeni organizmi ubijeni u roku od 3 ili 4 minuta. U stvari, nije pronađen ni jedan mikrob koji nije ubijen koloidnim srebrom za 6 minuta ili manje u rastvoru tako slabom kao što je 5 ppm (5 čestica srebra na 1.000.000 čestica vode). Doktor Crooks je zaključio da je koloidno srebro naročito efikasno kod problema sa crevima, i poručio da nema ozbiljnih sporednih efekata, čak ni kod veoma visokih koncentracija srebra.


U članku "Koloidno srebro" koje izdaje Udruženje za koloidna istraživanja (The Association for Colloidal Research) je podneti izveštaj koji kaže: "Medical Journal Reports i dokumentovane studije koje se protežu 100 godina unazad navode da ne postoje sporedni efekti od oralnog i intravenoznog uzimanja koloidnog srebra koje je pravilno proizvedeno, koje je primenjeno bilo na životnjama, bilo na čoveku."... "Nikada nije bilo izveštaja o reakcijama na Koloidno srebro".


U magazinu "Prescription Magazine", u broju maj/jun, Mark Metcalf navodi: "Napravio sam rastvor 250 ppm od pola litre i popio ga. Ponovio sam tu proceduru 4 dana u nizu. Nisam pio jogurt ili acidofilne napitke, niti sam na bilo koji način kompenzovao nedostatak prijateljskih bakterija. Jedini efekat koji sam primetio je taj da je izgledalo da se bolje osećam.


http://www.youtube.com/watch?v=zynoBWURk4M&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=a1P0FtJ7ozg

jagodica bobica

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 184
Одг: Srebrna Voda
« Odgovor #1 poslato: 06-12-2010, 09:36:34 »

Moj sin je imao obstrukciju disajnih puteva, bronhitis kao beba. Ja sam mu davala srebrnu vodu, popio je dve flase i od
 tada se nije vise ni jednom razboleo. Proslo je 4 god, dal od srebrne vode ili ne znam cega, uglavnom, preporucujem je.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.092 sekundi sa 24 upita.