Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Negotin-Kultura-Sport-Turizam  (Pročitano 3480 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Afrodita

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 40
  • Ja sam ovde da bih zivela naglas...
Negotin-Kultura-Sport-Turizam
« poslato: 17-10-2012, 15:22:30 »

Izletišta

Vratnjanske kapije
U blizini Manastira Vratna , na planinskoj recici Jabuci, bistroj i pogodnoj za ribolov, nalaze se ogromna kamena vrata-kapije , koje je priroda nacinila “bez dleta i cekica”. Prva kapija nosi ime VELIKI PRERAST , druga MALI PRERAST , a treca SUVI PRERAST.Ceo kompleks Vratne, selo , manastir i kapije,okružen je rekama i šumama i predstavlja jednu od najzanimljivijih turistickih destinacija Negotinske krajine. Ovi “dragulji” su od Negotina udaljeni svega tridesetak kilometara.


Stevanske livade
Smeštene u podnožju Deli Jovana, na nadmorskoj visini od 480 metara, po prirodnim i klimatskim uslovima su u ravni najpoznatijih vazdušnih banja u Srbiji. Na Stevanskim livadama postoji radnicko odmaralište sa svim pratecim objektima i sadržajima. Izgra|eni su tereni za fudbal, odbojku i rukomet, trim staza i žicara kao i bazen. Zbog geografskog položaja Stevanske livade pružaju izvanredne mogucnosti za lov na sitnu i krupnu divljac. Na Stevanskim livadama postoje Spomen dom i Muzej krajinskog partizanskog odreda.


Badnjevo
Par kilometara udaljeno od grada, predstavlja oazu sunca i vazduha. Još krajem XIX veka Negotinci su shvatili znacaj ovog brežuljka i od zapuštenog brda sa nekoliko pivnica i kuceraka stvorili omiljeno izletište.Urbanizacija nije mimoišla ni ovo izletište, ali dobre badnjevske vode, sunca i senovite hladovine starih hrastova još uvek ima. Priroda se cuva od svih zagađenja tako da ovo podrucje i dalje predstavlja oazu mira i tišine za sve zaljubljenike u prirodu.


Mokranjske stene
Desetak kilometara južno od Negotina, u blizini sela Mokranje, Sikolska reka, krceci put do Timoka kroz pitoma brda Negotinske krajine, stvorila je divan vodopad i podno njega živopisno jezero. Iako skromnih dimenzija , ovo mesto koje nosi naziv MOKRANJSKE STENE , omiljeno je izletište i kupalište meštana okolnih sela i Negotinaca.

Sačuvana


" class="parsed_image
 

Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 24 upita.