Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Izlozba Yu press foto  (Pročitano 5119 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

  • Gost
Izlozba Yu press foto
« poslato: 22-06-2007, 08:10:50 »

Izlozba fotografija Yu press foto 2006. otvorena je sinoc u Kulturnom centru u Jagodini. Na izlozbi se nalazi deo kompletne izlozbene postavke, koja nije mogla u celosti biti postavljena u Jagodini zbog nedostatka prostora. Izlozba ce trajati do 25. juna ove godine
Sačuvana

zs

  • Gost
Одг: Izlozba Yu press foto
« Odgovor #1 poslato: 26-06-2007, 06:45:41 »

U jagodinskom Kulturnom centru otvorena je izložba fotografija nagrađenih autora na konkursu "Yu press photo 2006". Postavku čini osamdesetak, od 164 izabrane fotografije koje će se naći u katalogu.

- Ovo je prva izložba posle Beograda. Jagodina je prvi od desetak gradova čiji će žitelji biti u prilici da pogledaju ove fotografije. Tendencija je da svake godine najbolje fotografije obiđu što više gradova, jer je to najvažnija fotografska manifestacija u zemlji - izjavio je Zvezdan Mančić, predsednik Asocijacije medijskih fotografa Srbije, koja je organizator izložbe.

Inače, glavna nagrada pripala je Ognjenu Radoševiću, fotoreporteru "Večernjih novosti", za fotografiju "Osmeh godine", koja je nastala tokom rekonstrukcije ubistva Zorana Đinđića. Pobednik u kategoriji "Vesti-reportaža" za reportažu "Nezavisnost" je Srđan Ilić, fotograf Asošijeted presa; u kategoriji "Život" najbolji je Zoran Petrović, slobodni fotoreporter, za fotografiju "Komunikacija"; Miloš Bičanski, fotoreporter "Get imidžis" pobedio je u kategoriji "Život-reportaža" sa reportažom "Bor"; Oliver Bunjić, fotoreporter "Tanjuga", fotografijom "Smešak" pobedio je u kategoriji "Portret", dok je u kategoriji "Sport" za fotografiju "Zagrljaj" nagradu odneo Miloš Cvetković, fotoreporter "Večernjih novosti".

U kategoriji "Sport-reportaža" sa fotografijom "Vaterpolo" najbolji je bio Marko Đurica, fotoreporter Rojtersa, a u kategoriji "Okolina-reportaža" pobedio je Jaroslav Pap sa reportažom "Spasavanje divljači".

- Za četiri godine dobio sam četiri nagrade u kategoriji "Portret", "Umetnost", "Život" i "Blic-vesti". Prošle godine sam dobio glavnu nagradu za fotografiju "Posetioci". Ovo je konkurs koji fotoreporterima iz unutrašnjosti pruža mnogo veće šanse od bilo kog konkursa, jer ima puno kategorija. Dakle, iako su glavna politička i ostala dešavanja u Beogradu, postoji širok spektar fotografija iz unutrašnjosti kojima se možemo takmičiti - rekao je Zoran Petrović, jedan od nagrađenih.

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 24 upita.