Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Unutrašnja radost  (Pročitano 4151 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

anny

  • Gost
Unutrašnja radost
« poslato: 15-04-2008, 14:01:25 »

"Svi smo mi tragaoci i naš cilj je isti: da postignemo unutrašnji mir, svetlost i radost, da postanemo nerazdvojno jedno sa našim Izvorom i da živimo život pun istinske zadovoljnosti.
   Živeti u radosti znači živeti unutrašnji život. To je život koji vodi samospoznaji. Samospoznaja je spoznaja Boga, jer Bog nije ništa drugo do Božanstvenost koja je duboko u svakom od nas, koja čeka da bude pronađena i razotkrivena. Mi takođe o Bogu možemo da govorimo kao o Unutrašnjem Pilotu ili Svevišnjem. Ali, bez obzira koji termin koristimo, mi mislimo na ono Najviše unutar nas, na ono što predstavlja krajnji cilj naše duhovne potrage.
   Samo ako hranimo unutrašnji život, spoljašnji život može imati pravi smisao. Tri puta dnevno mi neizostavno hranimo svoje telo. A opet, duboko u nama postoji božansko dete koje se zove duša - mi ne nalazimo vremena da nahranimo to dete. Duša je svesni predstavnik Boga u nama. Sve dok dete-duša nije ispunjeno, mi nikad ne možemo biti ispunjeni u našem spoljašnjem životu."
 
________________________________________
 
    "Prava radost znači trenutno širenje. Ako iskusimo čistu radost, istog trenutka se naše srce širi. Mi osećamo da letimo nebom božanske slobode. Čitav svet postaje naš, ne da bismo njime vladali, već kao proširenje naše svesti. Mi postajemo stvarnost i prostranstvo.
   Ako doživimo radost, možemo da osetimo da je Bog zadovoljan nama, jer je najveće Božje dostignuće naša radost. Kad smo nesrećni, jadni i potišteni, mi udomljujemo mnoge nebožanske, negativne sile. Ali, kad smo zaista srećni, mi Bogu dajemo nešto zaista vredno. Kad od nas dobije takav dar, za Boga je on najdublje ispunjenje."
 
________________________________________
 
    "Nebo je nivo svesti koji je pun mira i blaženstva. Mi stvaramo Nebo svojim božanskim mislima. Onog trenutka kad pomislimo nešto dobro, onog trenutka kad se molimo i meditiramo i pokušamo da unutrašnju svetlost koju smo stekli ponudimo celom svetu, mi počinjemo da živimo na Nebu. Naša težnja, naš uspinjući unutrašnji vapaj, vodi nas u to Carstvo. Što više izlazimo izvan domena naše ograničene svesti, to ćemo brže ući u svoju najdublju, beskrajnu svest i bliskije ćemo videti, osetiti i posedovati Carstvo Nebesko u sebi. Da, Carstvo Nebesko je u nama. Ne samo da ga možemo osetiti, već, van svake sumnje, možemo to i postati."


Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.066 sekundi sa 22 upita.