Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Samsung Galaxy S5  (Pročitano 2907 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Samsung Galaxy S5
« poslato: 24-02-2014, 20:01:52 »



Samsung je na ovogodišnjem Unpacked dogadjaju u Barceloni predstavio novog u nizu popularne serije vrhunskih pametnih telefona - model Galaxy S5.
Riječ je o 5,1-inčnoj perjanici koja suprotno glasinama donosi 'uobičajeniji' Super AMOLED ekran Full HD (ne 2K), četverojezgreni procesor, ali i niz što novih, što nadograđenih dodataka.

Bez posebnog iznenađenja je i dizajn uređaja, koji nastavlja dizajnerske crte koje je Galaxy linija ugledala s modelima S3 i S4. Novitet je pozadinski pokrov (kojeg je moguće menjati) s teksturom 'kože', ali se čini kako je kvaliteta izrade još bolja i čvršća no ikad pre. Ipak, dobar deo novosti se ne da uočiti na prvi pogled. Galaxy S5 tako donosi i merač otkucaja srca, čitač otiska prsta i pojednostavljeno TouchWiz sučelje koje se nalazi povrh Androida u izdanju 4.4 KitKat.

Galaxy S5 donosi i 16-megapikselnu kameru s mogućnosti snimanja HD sadržaja, kao i HDR (video i fotografije širokog dinamičkog raspona) u stvarnom vremenu. S prednje strane se nalazi 2,1-megapikselna kamera  za video pozive.

Srce nove perjanice čini Qualcommov Snapdragon 800 čip s četiri procesorske jezgre radnog takta 2,5GHz, uparen s 2GB radne memorije. Osim toga, tu su još i IR senzor, NFC, Bluetooth 4.0, Cat 4 LTE i mogućnost odabira spremišnog prostora u 16GB ili 32GB. Nova baterija kapaciteta 2.800mAh je po kompaniji dostatna za 10 sati surfanja internetom na LTE vezi ili čak 12 sati reprodukcije videa.

'Galaxy S serija je bila ključni nositelj Samsungove filozofije', rekao je Samsungov J.K.Shin dodavši kako se zahvaljuje u ime kompanije na 200 miliona kupaca tih uređaja. Posebnost novog modela je i vodo-nepropusnost po standardu IP 67.


http://www.tportal.hr/scitech/tehno/317735/Samsung-predstavio-Galaxy-S5-live.html?utm_source=clanci&utm_medium=cl_najnovije&utm_campaign=clanci_najnovije
https://www.youtube.com/watch?v=AqMn9Ew4le4
https://www.youtube.com/watch?v=AmzFfzZjfkU
https://www.youtube.com/watch?v=iclFxoCKnfI

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s5-6033.php
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 24 upita.