Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Manastiri Srbije i regiona na jednom mestu  (Pročitano 3318 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Baduku

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 9
Manastiri Srbije i regiona na jednom mestu
« poslato: 26-07-2015, 09:24:16 »

Ako kažem da je ovo jedan od najlepših sajtova sa ovom tematikom po mom mišljenju, sigurno neće zvučati previše hvalisavo. Ali, zaista nikada do sada nisam naišla na toliko lepo opisane sve detalje vezane za mnoge manastire u celoj Srbiji, ali i Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na opisima manastira na Kosovu. Naravno, nije zaboravljen ni jedini srpski manastir na teritoriji Republike Grčke, manastir Hilandar, na Svetoj Gori.

Sajt http://manastiriusrbiji.com/ u svakom tekstu ima mnoštvo zanimljivih detalja poput istorije, arhitekture i ikona, sa posebnim osvrtom na zanimljivosti vezane za svaku Svetinju ponaosob. Ono što mi se posebno sviđa, jeste što za svaki manastir možete pronaći kontakt podatke, odnosno adresu i broj telefona, kao i Google mapu na kojoj je jasno prikazano gde se tačno manastir nalazi i kojim putem je najbolje do njega stići.

Kažu da istorija jednog naroda traje onoliko koliko je pamte njeni potomci, a naš narod danas polako počinje da zaboravlja mnoge naše Svetinje, iako su nekadašnji vladari Srbije mnogo polagali na gradnju crkava, kako bi ostavili trag u vremenu. Zato je vrlo važno da poznajemo istoriju našeg naroda, a to se prvenstveno odnosi na istoriju brojnih zadužbina srpskih vladara. Upravo iz tog razloga bih svakome mogla da preporučim da poseti ovaj sajt, koji je u najmanju ruku odličan izvor informacija o gotovo svim manastirima na teritoriji cele Srbije i zemalja regiona.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 24 upita.