Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Promocija Prolom Vode Jagodina  (Pročitano 4760 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Odg: Promocija Prolom Vode Jagodina
« Odgovor #1 poslato: 05-07-2013, 08:13:15 »


*** Prolom Banja

Preduzeće „Planinka“, iz Kuršumlije, osnovano je 1964. godine, spajanjem uprava banja na teritoriji opštine Kuršumlija i gradskog ugostiteljstva. U to vreme, u Prolom Banji je postojalo šareliko naselje, u koje su smeštani mnogobrojni gosti, koji su dolazili zbog nadaleko čuvene lekovitosti Prolom vode i Prolom Banje.

Danas je Prolom Banja savremeni medicinski centar, sa dijagnostikom, terapijama, otvorenim i zatvorenim bazenima sa termalnom vodom, Wellness centrom i mnogobrojnim sadržajima za rekreaciju i zabavu.

Svi medicinski programi u Prolom Banji su zasnovani na lekovitosti Prolom vode, koja pomaže kod:
- bolesti bubrega i mokraćnih puteva,
- bolesti kože,
- bolesti organa za varenje,
- bolesti perifernih krvnih sudova,
- reumatizma.

Dodatan efekat u lečenju se ostvaruje primenom balneoloških tretmana, boravkom na čistom i svežem vazduhu i šetnjama po netaknutoj prirodi Prolom Banje. Hotel Radan u Prolom Banji raspolaže sa 212 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba (TV, mini bar, internet, bade mantil, fenovi za kosu). U hotelu je sprovedena lekovita Prolom voda, kako bi gostima ovaj dar prirode bio na raspolaganju tokom čitavog boravka.

Poslednjih godina u Prolom Banji je izgrađen kompleks otvorenih bazena, uveden HACCP sistem u restoranu, a za ovu jubilarnu godinu je planiran završetak Crkve Sv. Preobraženja na vidikovcu u blizini hotela.




*** Lukovska Banja
Mada poznata još u rimsko doba, Lukovska Banja je pravi procvat doživela nakon 2000. godine, izgradnjom hotela Kopaonik. Iz godine u godinu, sve veći broj gostiju dolazi u ovu banju na padinama Kopaonika, pre svega zbog mnogobrojnih izvora i lekovitih voda, koje pomažu u lečenju:
- zapaljenskog i degenerativnog reumatizma,
- osteoporoze,
- gihta,
- stanja nakon preloma kostiju i hiruških intervencija,
- ginekoloških oboljenja.

Novi hotel Jelak je izgrađen 2009. godine, tako da Lukovska Banja danas ima 135 savremeno opremljenih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba. Oba hotela u svom sastavu imaju medicinsko-terapeutska odeljenja, unutrašnje bazene sa termalnom vodom, restorane. Pored lečenja, gosti se mogu rekreirati na sportskim terenima, sportskoj balon hali, ski stazi...

U narednom periodu se planira proširenje kapaciteta u hotelu Kopaonik i izgradnja otvorenih bazena.



*** Đavolja Varoš
Kao vrlo redak geomorfološki fenomen, Đavolja Varoš je pod zaštitom države još od 1959. godine, a Uredbom Vlade Republike Srbije od 1995. godine je proglašena za prirodno dobro od izuzetnog značaja i poverena našoj kompaniji na staranje. U kampanji za „7 svetskih čuda prirode“, Đavolja Varoš je bila jedini kandidat Srbije. Za Đavolju Varoš su vezane mnoge legende i mitovi.
 

Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 24 upita.