Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Pismo iz dijaspore  (Pročitano 4304 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

DEDA-EU

  • Zvezda u usponu
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 4908
  • Ко у разговору с другим људима упорно настоји да н
Pismo iz dijaspore
« poslato: 25-06-2009, 17:07:01 »


Dragi nasi,

Ne mozemo jos da konfirmamo nas dolazak ovog leta, ali, kako sada stvari stoje, izgleda da cemo morati da kancelujemo tikete koje smo bukirali, jer nas ubi morgidz za taun haus sto smo skoro kupili. Doduse, za tikete imamo, ali ne mozemo da skupimo za prezente svima vama i ostaloj familiji, a bez toga ne ide da dolazimo jer necemo da nas smatraju za neke bamove, kao sto su pricali za Djoleta i njegove kad su svojima doneli po 100 maraka, kako su cip i kako nista nisu uradili u Kanadi. Mi tako necemo. Ili dolazimo kao gospoda, ili nikako. Zato smo se i dogovorili da sejvujemo sto mozemo vise i da sve odlozimo za sledeci vekejsn.

Inace, mi zivimo dosta dobro. Ja radim ful tajm i jos dva par tajma, a Zorica je nasla i treci par tajm (preko vikenda), ali smo dobro uskladili sifte pa mozemo da se vidjamo svakog drugog vika. Mozda je to malo nezgodno za Rebeku, ali njoj placamo dej ker posle skole, a odatle je uzima bejbi siterka i dovodi kuci na spavanje. Ona, iako je mala, razume da mi ovoliko radimo za njeno dobro i da ovako mora da bude sve dok ne otplatimo morgidz. Svaki fri tajm koristimo da budemo sa njom, pa smo je tako last samer (ili to bese pretproslog) vodili ceo dan na lejk. Kupili smo joj i hot dog i ajs krim i od tada stalno svima prica kako joj je bilo bjutiful.

Ja imam dosta posla oko taun hausa, (katujem travu, cistim atik) i nekako ugrabim par sati dnevno da sredjujem bejsment jer hocemo da ga rentamo i tako povecamo inkam. Kao sto vidite, da je lako - nije, ali kad je covek hard vorker i ako dobro isplanira skedzual moze sve da uradi. Ja sam lepo doterao liniju na 130 paunda, pa mi se neki nasi dusmani odavde podsmevaju da sam se osusio zato sto mnogo radim i spavam samo cetri sata, ali to je samo zato sto oni mnogo dzelos na mene, a i ne znaju da ja uvek ugrabim bar 45 minuta da dremnem u sabveju. Coveku vise i ne treba, a i to je samo privremeno (25-30 godina, dok ne otplatimo morgidz) a posle cemo da uzivamo. Sve je lako kad imas svoj target.

Cuo sam da Djole i ove godine ide za stari kraj. Moze se njemu kad vec deset godina cuci na velferu i jos vozi picu za kes, a zena mu otvorila bjuti salon u stanu pa ove nase guske navalile ko nezdrave da rade her kat. Ali, sta im vredi kad ne znaju da invest nego sve spiskaju na putovanja i neke druge stjupid stvari. Zato ce ceo zivot da budu golje i rentaju apartman, a mi imamo properti i sejving akaunt u banki. On stalno mejk fan od mene i prica okolo kako sam ful i ne znam da zivim, ali polako, zaigrace mecka i pred njegovom kucom. Ja sam vec obavestio revenju Kanada o njegovim biznisima, pa cu da ga pitam kako se zivi kad bude poceo da placa taksu za sve ove godine.

A to sto on misli kako mi ne znamo da zivimo, malo se prevario. Skoro svaki satrdej uvece ja i Zorica popijemo kejs piva (onaj mali od siks). Doduse, ona popije samo jedno zato sto mora na posao od devet, ali se zato ja rileks i smazem sve ostalo jer u sandej radim tek od osam. Zato, kad ga vidite nemojte nista da mu verujete sta prica jer on nije covek za rispekt. To je rizon sto vam nisam poslao pare po njemu, jer znam kako ce da kaze da sam cip i da grabim samo za sebe. Vi znate da to nije zbog toga, nego zato sto sam temporari sort, ali i to je samo dok ne otplatimo morgidz. Posle cemo svi da uzivamo. Sa nasim ljudima se ne druzimo puno jer oni uglavnom vole da juzaju one koji su nesto uradili u zivotu, a nece da rade i ostvare svoj sukces kad im ova zemlja vec daje cens.

Dobar sam samo sa jednim kolegom koji radi sa mnom u fabrici i vrlo je polajt jer mi uvek donosi novine od juce (srpske na cirilici) pa mogu da se upoznam sa svakim iventom. Ja sam se nudio da mu dam kvoder, ali on nece ni da cuje. Mnogo fini dzentlmen. Iz tih novina i vidim kako se zivi kod vas, pa sam konkluzn da i nemate bas mnogo cime da se praud. Pritisla nemastina i svi kukaju da im stigne help od nas koji krvavo pravimo svaki cent. Zato sam i mislio da vam sadzest da prodate to tamo sto imate i dodjete ovde, jer bi svima bilo bolje. Pare bismo ulozili u morgidz, a dosta bismo sejvovali i na dej keru i bejbi siterki jer biste onda vi ker o Rebeki. Vama bi ovde bilo mnogo najs jer je u nasem nejberhudu jedan veliki i lep park gde mozete da sedite po ceo dan, a kad je vinter mi obavezno zagrejemo living rum na 18 stepena i milina jedna. Bedrums ne grejemo jer je to cist vejsting, a i zdravije je ovako.

Sto se zdravlja tice, mi smo dosta dobro. Zorica se malo zali na kicmu jer na jednom dzobu u verhausu vuce pakete od 90 paunda, a posle kad ode na drugi u mit plent ubije je ladnoca iz frizera, pa kaze da ujutru ne moze da se ispravi. Ali to je samo temporari - do podne, posle toga ide ko nova. Ja se pomalo brinem i rekao sam joj prosle godine da ide kod doktora, ali ona nikako da nadje tajm. Kaze, treba mnogo da se ceka u vejting rum, pa kad to pomnozis sa njenom satnicom od sedam dolara ispadne stvarno mnogo, a mi nemamo mani za bacanje. Ja se ponekad osecam dizi, narocito kad zavrsim onu siftu od midnajt, ali to nije nista sirijus. Svako jutro uzmem jedan mafin za brekfast i posle mogu da radim jos toliko. Najbolja stvar koju sam uradio je sto sam bacio cigaretes jer su na televizn rekli da su mnogo bed za zdravlje, a i dosta nam je islo iz kucnog badzeta. Jedino, jos pomalo suspekt u Zoricu jer sam fju tajms osetio smok u batrum pa mislim da jos uvek sikretli pusi. Ali, neka je dok je ne uhvatim na delu, a onda ce da joj zvone usi tri dana.

Razmisljamo i da uzmemo novi kar, ali kad smo videli cene ostavili smo to za fjucur, jer je toliko ekspenziv da je to strasno. Jos mozemo da juzamo ovaj nas stari, samo moram malo da zagitujem ruf jer se Zorica stalno zali kako joj curi voda za vrat kad je rejn. I Rebeka kuka da uzmemo nesto novo na liz jer je sejm od drugarica kada je vide u cemu se vozi, ali ne zna dete koliko treba da se sejv za ne daj Boze i da mora da se pazi na svaki cent. Normalno, onaj Djole kupio novu Tojotu i pre neki dan se dere ko seljak da ga svi cuju: "Zemljace, dodji da te malo provozam da vidis sta je masina". Vozaj se ti, vozaj, mislim se ja, a kad ti dodje mantli fi i insurens nemoj da dolazis kod mene da ti borou pare. Uopste ne razumem te ljude sto ne znaju nista da sejvuju i koji ne znaju da ovde vredis onoliko koliko imas na akauntu. Samo se plasim da ce da im bude tu lejt kad saznaju.

Mada, da budem onest, nekad mi padne na pamet pa se zapitam ko je rajt - ja ili Djole? Kad ga vidim kako je smajli svaki dan iako nema nista, zapitam se da li vredi sto mi toliko vorking hard i sta ce da bude za koju godinu. Ali onda se setim koliki mi je morgidz i da nema rest dok se on ne isplati pa vise o tome i ne mislim. A posle, kad to finis, onda cemo svi da uzivamo.

Rebeka je veri gud i smart kid, samo ponekad ne mozes da joj objasnis kakav je ovde zivot i koliko covek mora da bude kerful, jer za cas moze da ode u bankropt, a onda ode i taun haus i sve sto si steko. Trazi recimo, ponekad picu za lanc ili mek donalds, videla od druge dece, i place sto joj Zorica svaki dan salje u skolu hleb i dzem. A dzem bas onaj lep, hom mejd, sami smo ga pravili od bresaka sto smo last samer nabrali na jednoj farmi. Ali ne vredi. Ne mozes to da eksplejn detetu, pa to ti je. Zorica se ponekad sazali pa joj kazem da ce tako samo da je pokvari pa cemo muku da imamo kad bude grou ap. Sta ce posle da trazi? Biciklu!!??

Sad je uhvatile neke musice pa kaze kako sve njene drugarice idu na pijano, pa hoce i ona. Idi bre dete, mislim se, samo mi jos pijano treba. To je ovde ekspensiv da se smrznes. Pa gde su pare za ticera, za gas, za notne buks... Kostalo bi me tu mac. A opet, ne mozes bas detetu nista da ne pruzis. Ne moze ni ono mimo sveta. Zato smo stavili na kalkulator i odlucili da je damo u srpsku skolu. To je mnogo jusful, jer ona ne prica naski i to je za nas mnogo pejnful. Jer sta je covek bez svog lengvidza? Zero! Srpski mora da se cuva jer smo bez njega komplitli lost. Zato ce Rebeka od jeseni u srpsku skolu, a ja sam se vec dogovorio sa ticerom da mu opentam bejsment, tako da cemo da platimo samo manji part. Mada mi ne bi bilo zao ni da platim sve kad je to u pitanju. Srpski je za mene svetinja!

Na kraju, sa old best, pozdravljaju vas vasi iz Toronta.
Sačuvana
Ко у разговору с другим људима упорно настоји да наметне своје мишљење, макар оно било и тачно, нека схвати да болује од болести ђавола.
 

Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 20 upita.