Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Inđija - Kultura - Sport - Turizam  (Pročitano 3860 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Inđija - Kultura - Sport - Turizam
« poslato: 18-10-2009, 20:03:52 »

Turizam u opštini Inđija

Opština Inđija se nalazi u Sremu, na južnim obroncima Fruške gore. Kako je smeštena na pola puta između Beograda i Novog Sada, na mestu gde se ukrštaju značajni evropski koridori – autoput E-75 i reka Dunav, njen turističko-geografski položaj veoma je povoljan.

Na površini od 384 km² živi oko 53.000 stanovnika različitih nacionalnosti, raspoređenih u 11 naselja.

Sam grad Inđija, kao centar jedne od najnaprednijih opština u Srbiji, zahvaljujući svom ubrzanom razvoju, prerastao je u modernu urbanu sredinu. To je grad bogatog kulturnog života, u kome se tokom cele godine organizuju brojna kulturna dešavanja, sa akcentom na muzičke festivale. Inđija je grad sporta, grad koji neguje sportski duh, zbog čega je izabran za jednog od domaćina Univerzijade 2009.

Jedna od najvećih turističkih vrednosti opštine Inđija svakako je Dunav, koji njenom teritorijom protiče u dužini od 27 km. Duž njegove obale od Čortanovaca, preko Beške i Krčedina sve do ušća Tise u Dunav kod Starog Slankamena, nižu se prelepi pejzaži, brojni rukavci, ade i peščane plaže ali i interesantne kulturno-istorijske vrednosti, kao i čuvene riblje čarde sa svojim tamburašima.
Biciklistička ruta EuroVelo 6 prolazi kroz nekoliko naselja inđijske opštine, a skretanjem sa nje turisti mogu veoma lako stići do obale Dunava ili grada Inđije i tako upotpuniti svoj turistički doživljaj.

U opštini Inđija turisti mogu upoznati i tradiciju ovog područja, pre svega posetom Etno kući u Maradiku ili Slankamenačkim Vinogradima - specifičnom slovačkom selu.

Bilo da ste ljubitelj prirode i reke, sporta i rekreacije, kulture i tradicije, dobre muzike i hrane, u opšini Inđija pronaćićete pravo mesto za sebe.

Sve informacije o turizmu u opštini Inđija možete pronaći na sajtu Turističke organizacije opštine Inđija
 

Stranica je napravljena za 0.097 sekundi sa 24 upita.