Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Nokia X, X+, XL  (Pročitano 2951 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

donwlayco

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 5690
Nokia X, X+, XL
« poslato: 27-02-2014, 09:18:57 »



Predstavljena Nokia X - miks Androida i Windows Phonea .Prvi Nokia telefon iz familije Android baziranih telefona.

Glasine i isčekivanja Nokijinog telefona sa Androidom konačno mogu biti finalizirane, jer je na MWC sajmu predstavljen uređaj pod nazivom Nokia X - prvi uređaj iz familije telefona ovog proizvođača koji će biti bazirani na Android platformi. Namenjena da bude pristupačan uređaj sa šarenim finskim dizajnom, te Microsoftovim cloud i servis uslugama, uz pokretanje Android aplikacija, Nokia X bi trebala biti pozicionirana između njihovih Lumia i Asha uređaja.

Unutar ovog 4-inčnog uređaja sa IPS ekranom rezolucije 800 x 480 piksela nalazi se 1GHz dula-core Qualcomm Snapdragon procesor, 512MB RAM-a, te 4GB prostora za pohranu podataka koje je moguće proširiti do 32GB sa microSD karticama. Sa stražnje strane tu je još 3 megapikselna kamera bez ikakve bljeskalice, a boju kućišta moguće je mijenjati sa nekoliko različitih veselih boja. Ono što mnoge najviše interesuje je Android platforma, koja je u ovom slučaju Android 4.1.2 Jelly Bean značajno izmjenjen i optimizovan za low-end uređaje i sve mnogo više liči na Windows Phone interfejs sa pločicama. Naravno, Play Store i Google podršku odmah precrtajte, jer Nokia X dolazi sa svojim Nokia Storeom zajedno sa dodatkom alternativnih prodavnica kao što su Amazon, Yandex i slični. MixRadio, Here Maps, OneDrive, Outlook i Skype će dolaziti preinstalirani, a Bing je naravno glavni search engine na Nokia X-u.


https://www.youtube.com/watch?v=TInSS4uDMTY



Uz X model najavljeni su i modeli X+ koji će dolaziti sa više interne memorije, te Nokia XL koja će biti uređaj sa 5-inčnim IPS ekranom. Nokia X će dostupnost početi na tržištima u razvoju, kojima je prvenstveno i namijenja, a to su Indija, Kina, Indonezija, Pakistan, Rusija i Poljska, a njena cijena će biti oko 90 eura.
Objavljene su i informacije vezane za Nokia XL model. Uz već najavljeni 5-inčni IPS ekran sa istom rezolucijom kao kod manjeg brata, Nokia XL će imati 1GHz dual-core Snapdragon S4 čipset, 768MB RAM-a i 4GB interne memorije proširive microSD karticama. Ovaj uređaj će imati napredniju zadnju kameru od 5MP sa LED bljeskalicom, a integrisati će i prednju kameru od 2MP za Skype pozive. Korisnici će dobiti i jednomjesečnu pretplatu na Skype premium usluge, kao i 10GB besplatnog prostora na OneDrive cloud servisu. Nokia XL se očekuje po cijeni od 110 eura.


https://www.youtube.com/watch?v=5rJVGdXsJmk
http://www.gsmarena.com/nokia_mwc_2014-review-1052.php



https://www.youtube.com/watch?v=_pdTuFWbcNI

« Poslednja izmena: 27-02-2014, 09:20:13 od strane donwlayco »
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.061 sekundi sa 24 upita.