Jagodina - Ćuprija - Paraćin > Privreda u Jagodini i ekonomski razvoj opštine

TENDER ZA INDUSTRIJU KABLOVA!!!

<< < (2/7) > >>

gremlin:
Još jedan tender za privatizaciju Fabrike neuspešan.

Niko se nije pojavio da otkupi dokumentaciju.

Ubrzo će biti zakazan novi prepolovljena početna vrednost. :aq17: :aq22:

gremlin:
Zna li neko kada počinje isplata za radnike koji su se javili za socijalni program  :aq17: :aq22:









8.april 2009   20:37 :aq17: :aq22: :aq28: :aq29:

pe-tar:
                            Isplata je izvršena sredinom juna 2009. U toku je, koliko znam, četvrti tender (pa i on produžen za još mesec dana) i mrka kapa da će se naći neki ozbiljan kupac. Sve je to rezultat smišljene pogrešne politike koja je imala za cilj da potpuno obezvredi kompletnu fabriku. Trebalo je odavno prodati delove koji su bili kurentni i spasilo bi se bar ono što je vredelo. Ovako ćemo potunuti svi (pardon, skoro svi)!

pe-tar:
                            Dal je moguće da na celom forumu nema više nikog iz Fabrike kablova?
Niko ne pominje da se 15.07.2009. desila još jedna blamaža kompletnog poslovodstva na čelu sa NJ.K.V G. Ratkom Vučurovićem: radnici su primili ostatak (drugi deo) od bedne plate za april 2009. Kad sam ja sa 30,5 god staža primio ukupno 19 000 (devetnaest hiljada) dinara (uključujući i topli obrok) a imam prosečnu fabričku platu šta mislite koliko su primili radnici sa nižim koeficijentima? Nećete verovati ali mnogi imaju po 15 -16 hiljada dinara! Sramota!

pe-tar:
                             Opet ja, pošto niki drugi neće.
                             Danas je u „Politici“ posle dužeg vremena izašao kraći članak o agoniji Fabrike kablova. U njemu se između ostalog, navodi da je propao i četvrti tender i da se očekuje objavljivanje jubilarnog - petog! Po zakonu je, inače, dozvoljeno tri tendera a posle toga se ide ili u stečaj ili u likvidaciju! Tzv. poslovodstvo bi sada pristalo i da Fabrika postane državna firma a eventualno bi pristali i da ih kupi Drakulić ali pod uslovom da ne otpušta radnike! Verovatno misle na direktore, pomoćnike i zamenike direktora, savetnike, šefove i njihove zamenike i pomoćnike kojh sigurno ima preko 500. Inače sam primetio i dve netačnosti (a moguće je i da su novinaru namerno servirani zastareli podaci od pre 3-4 meseca: da Fabrika danas ima oko 2 800 radnika (tvrdim da ih ima jedva 2 200) i da je prosek plata oko 23 000 (a sigurno nije veći od 20 000)! Pozivam bilo koga da me demantuje ako ima tačne podatke!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju