Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Razne zanimljive teme => Film - Pozorište - Televizija => Temu započeo: SunđerBoba 26-06-2009, 09:49:01

Naslov: Odlazak Čarlijevog anđela
Poruka od: SunđerBoba 26-06-2009, 09:49:01
Američka glumica Fara Foset izgubila je dugu bitku sa rakom. Foset je preminula u četvrtak u Los Anđelesu u 63. godini života, rekao je njen predstavnik za štampu, a prenosi BBC.

Foset je sinoć iz svog doma u Holivudu bila prebačena u urgentni centar obližnje bolnice. Njena porodica i prijatelji bili su prisutni na samrti.
"Povremeno je gubila svest. Razgovarao sam s njom celu noć. Rekao sam joj koliko je volim. Otišla je na bolje mesto", rekao je njen verenik, američki glumac Rajan O'Nil.

Nagli uspon u karijeri usledio je nakon što je poster sa kojeg se Fara u crvenom kupaćem kostimu smeši svojim čuvenim širokim osmehom, prodat u više miliona primeraka, što joj je obezbedilo ulogu glamurozne Džil Marou u serijalu o tri privatne detektivke - "Čarlijevi anđeli".
Foset, o kojoj se od sve tri prelepe žene iz čuvene serije najviše pričalo, postala je sinonim za glamurozan život u toploj Kaliforniji, a njenu lepršavu frizuru, koju je "Njujork tajms" jednom prilikom nazvao "umetničkim delom, simbolom žena u prvoj fazi oslobađanja - jaka, samouverena i vesela", oponašale su žene širom sveta.
Kasnije tokom karijere, Fosetova se odlično pokazala i u ozbiljnijim ulogama, te je tako 1984. godine za ulogu žrtve porodičnog nasilja u filmu "Krevet u plamenu" ("The Burning Bed") prvi od ukupno tri puta nominovana za nagradu Emi, a ostaće upamćena i po ulozi u filmu "Ekstremi" ("Extremities") iz 1986. za koju je prvi od šest puta tokom karijere nominovana za Zlatni globus.

(izvor:Blic)

(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/388/v138875p0.jpg)
Naslov: Одг: Odlazak Čarlijevog anđela
Poruka od: autentik 26-06-2009, 11:04:52
(http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/04_april/10/zabava/foset-vr.jpg)