Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: PVC stolarija  (Pročitano 3743 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

OOOO1

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 62
    • SrbijaSpace
PVC stolarija
« poslato: 02-03-2015, 10:53:37 »

Ako niste sigurno koje su prednosti PVC stolarije u odnosu na klasičnu (drvenu) stolariju i druge vrste stolarije (aluminijumska, kombinovana itd) učinićemo mali napor da to objasnimo u sledećih nekoliko činjenica:

Pvc stolarija

Ova stolarija se proizvodi od Polivinil hlorida (C2H3Cl)x ili skraćeno PVC koja je jedna od najkorištenijih vrsta plastike koja se zbog svoje prilagodljivosti i niske cene koristi u razne svrhe. S obzirom da se radi o veštačkom materijalu, ne eksploatišu se prirodna šumska bogatstva pri izradi stolarije. Još jedna prednost ovog materijala je što se može u potpunosti reciklirati (ponovo upotrebiti).

PVC stolarija pruža odličnu toplotnu izolaciju i tako stvara značajnu uštedu na troškovima grejanja. Toplotna izolacija odnosno prolaz toplote kroz površinu meri se u Watima po po kvadratnom metru Kelvina. Uobičajena toplotna provodljivost prozora iznosi Uw = 1,3 W/m² K ili manje. Što je ovaj faktor (Uw) niži to znači da prozor ima manju toplotnu provodljivost i da bolje izoluje. Ukoliko je toplotna provodljivost prozora niža od 0,9 W/m² K govorimo o energetski izuzetno štedljivom prozoru. Kod stolarije moramo voditi računa da postoji razika između toplotne provodljivosti prozora (Uw) i toplotne provodljivosti samog stakla(Ug) koje čini najveći deo površine prozora. Njegova uobičajena provodljivost iznosi Ug= 1,1 W/m2K kada se radi o staklu 4-16-4 mm. Radi ilustracije pogledajte uporedne vrednosti toplotne provodljivosti određenih kategorija prozora.
Sledeći bitan faktor kod stolarije jeste njena zvučna izolacija. PVC prozori pružaju zvučnu izolaciju i do 47 dB. Ukoliko je na primer spoljna buka 80dB pvc prozor sa zvučnom izolacijom od 30 dB smanjiće nivo ulične buke na 50 dB. Kao i kod toplotne izolacije (provodljivosti) i ovde veliku ulogu ima kvalitet i vrsta zastakljivanja, jer stakla na prozorima čine preko 70% površine PVC stolarije. U tom smislu i napomena da standardno 4/16/4 IZO staklo ima zvučnu izolaciju od 33 dB. Prema zvučnoj izolaciji (koju označavamo sa Rw) prozori i balkonska vrata razvrstavaju u pet klasa izolacije. Zvučna izolacija prozora i vrata određuje se izolacionom moći R koja se pokazuje dijagramom u zavisnosti od frekvencije u opsegu od 100 do 3150 Hz u trećinsko oktavnim skokovima. Za izražavanje zvučne izolacije prozora ili vrata jednim brojem koristi se ponderisana zvučna izolacija Rw.
Lakoća obrade i konstrukcije, lako se uklapaju u svaki ambijent.
Otpornost na vatru.
PVC materijal je nezapaljiv i ima sposobnost samogašenja.
Ova vrsta stolarije ima mogućnost ugradnje posebno razvijenih sistema sigurnosnih okova što je čini dobrim rešenjem u cilju protivprovalnog obezbeđenja i do klase 3 (DIN V ENV 1627)
Lakoća održavanja je jedna od komparativnih prednosti pvc stolarije. Ovakva vrsta stolarije je vrlo postojana, otporna je na UV zračenja, na mehanička oštećenja, nema rđe i truljenja, profili ne upijaju vodu. Održavanje se svodi na povremeno brisanje mekom krpom umočenom u sapunicu za razliku od drvene stolarije koju je neophodno redovno održavati premazivanjem farbom ili sredsvima za zaštitu drveta.
Ranije su se prozori i vrata uglavnom izrađivali od drveta koje vremenom propada i zahteva konstantnu zaštitu farbanjem, izvija se i omogućava prodor toplog ili hladnog vazduha u prostorije. Danas, zahtevi savremenog kupca su okrenuti ka energetskoj efikasnosti celih stambenih objekata koja podrzumeva i da materijal od kog se izradjuje stolarija poseduje iste osobine. PVC se zbog svojih osobina pokazao kao idealan materijal, sa jedne strane veoma otporan na atmosferske uticaje, dok objektu obezbeđuje idealnu zvučnu izolaciju, a sa druge strane kao materijal koji je veoma lak za održavanje i kod koga je konkurentna cena u odnosu na druge materijale.PVC stolarija je u našoj zemlji preuzela primat u odnosu na ostale materijale koji se koriste u procesu proizvodnje, tako da je više od trećine ugradjene stolarije u našoj zemlji od PVC-a.

MondLinePro je firma koja nudi najbolji odnos cena/kvalitet. Garancija, kvalitet, moguca kupovina putem kredita. Za narudzbine putem Interneta specijalan popust.

Michael23

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 262
    • Izrada sajta
Odg: PVC stolarija
« Odgovor #1 poslato: 14-08-2015, 06:53:51 »

Sačuvana
Ako vam trebaju skuge klinike za transplantaciju kose pogledajte mbc transplantacija kose, prirodni dekorativni kamennaravno pogledajte svet ekonomijepregled yulink ekonomist

mrmot

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 588
Odg: PVC stolarija
« Odgovor #2 poslato: 14-10-2015, 16:34:54 »

PVC stolarija je u našoj zemlji preuzela primat u odnosu na ostale materijale koji se koriste u procesu proizvodnje, tako da je više od trećine ugradjene stolarije u našoj zemlji od PVC-a.

Ranije su se prozori i vrata uglavnom izrađivali od drveta koje vremenom propada i zahteva konstantnu zaštitu farbanjem, izvija se i omogućava prodor toplog ili hladnog vazduha u prostorije.

Danas, zahtevi savremenog kupca su okrenuti ka energetskoj efikasnosti celih stambenih objekata koja podrzumeva i da materijal od kog se izradjuje stolarija poseduje iste osobine. PVC se zbog svojih osobina pokazao kao idealan materijal, sa jedne strane veoma otporan na atmosferske uticaje, dok objektu obezbeđuje idealnu zvučnu izolaciju, a sa druge strane kao materijal koji je veoma lak za održavanje i kod koga je konkurentna cena u odnosu na druge materijale.
Sačuvana

Petar Petrović

  • Svakodnevni prolaznik
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 226
    • Selidbe Beograd
Odg: PVC stolarija
« Odgovor #3 poslato: 05-11-2015, 06:55:30 »

Pvc stolarija donosi značajne uštede u grejanju, ja sam uzeo troslojno staklo jer sam imao problema sa bukom.
pvc stolarija i pvc stolarija Beograd
Sačuvana
Moja agencija za selidbe Beograd nudi Vam najpovoljnije selidbe i prevoz u Beogradu. Svaki dogovor je moguć. najjeftinije cene selidbe Beograd i ostale gradove Srbije. Portal Novi Beograd | Agencije Beograd | selidbe Beograd | san radio

mrmot

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 588
Odg: PVC stolarija
« Odgovor #4 poslato: 03-02-2016, 14:37:34 »

Izbor prozora više nije tako lak zadatak, nekada je bilo jasnije, postojali su 2 ili 3 modela, ali došla su neka druga vremena, industrija stolarije se razvila i izbacuje na tržište veoma veliku paletu raznih rešenja, tako da se od kupaca očekuje da budu i edukovani, kako bi znali šta im treba i šta je najbolje rešenje za njih.

U ovom tekstu fokusiramo se na stakla i ostakljivanje. Prozori mogu da imaju jedan, dva ili tri panela. Što se samog stakla postoje nekoliko vrsta.

 Vrsta stakla

 

FLOT STAKLO

Flot staklo je standardno staklo koje je ravno i providno i koje se najčešće koristi u našoj praksi,  izrađuje se u debljinama od 3 mm do 10 mm.


MAT STAKLO

Na nekim mestima kao što su kupatila, javne prostorije, ordinacije, laboratorije i slično, stavlja se mat staklo koje omogućuje privatnost u unutrašnjost prostorija, ali istovremeno propušta dovoljno svetlosti. Postoje različite verzije mat stakala u zavisnosti od stepena zamagljivanja, skala ide od 1 do 5, gde je 1 najmanji a 5 najveći stepen obskurnosti (zamagljenosti).

 

SIGURNOSNA STAKLA

Na mestima koja zahtevaju veću sigurnost i tajnost stavljaju se laminirana i ojačana (nekada i žicom)  stakla koja se vrlo teško razbijaju. Mogu da budu u različitim debljinama i do nekoliko santimetara.

NISKO ENERGETSKO STAKLO (LOW E STAKLO)

 Ova stakla štede energiju, obložena su tankim metalnim slojem koji reflektuje energiju nazad u prostoriju, a istovremeno propušta sunčevu energiju.

Staklo

 DEKORATIVNA STAKLA

Omogućuju veliku slobodu prilikom dizajniranja, i prilagođavanje prema željama kupaca, koriste se razne šare i boje, može da se menja  jasnoća i transparentnost stakla, kao i provodljivost svetlosti.

Postoje nekoliko kategorija dekorativnih stakala:

providna (prozračna) stakla
lamninirani prozori sa zatamnjenim ili prozračnim međuslojem
peskarena stakla
gravirana stakla pomoću kiselina
stakla sa teksturom
emajlirana stakla
stakla-ogledala
 

STAKLA KOJA SE SAME ČISTE

Kod ovih stakala nije potrebno ili je znatno smanjena  je potreba za čišćenjem, pošto je staklo presvučeno sa specijalnim hidrofilnim i foto katalitičkim slojom (sposobnost reacije sa svetlosnim UV zracima), koji omogućuje da dnevna svetlost i kiša sami operu prašinu i prljavštinu. Idealni su za prozore na krovovima i na mestima koja su nedostupna za održavanje (visoke zgrade, nagnuti krovovi i sl).

 

PAMETNII PROZORI

 Ovi prozori imaju mogućnost kontrolisanja i filtriranja sunčeve svetosti koja ulazi u prostorije. Upotrebom ovih stakala se znatno smanjuje, u nekim slučajevima i potpuno, potreba za klimatiziranjem prostorija (što doprinosi uštedi energije), a istovremeno omogućuju atraktivni izgled zgrade.

Upotrebljavaju se za prostorije sa velikim staklenim površinama gde ulazi velika količina toplotne energije (velike staklene fasade, veliki hodnici - železničke i autobuske stanice, aerodromi, stakleni hodnici i sl.).

Kombinacije

Osim navedenih postoje još mnogo vrsta, proizvođači u saradnji sa naukom stalno izbacuju nova rešenja, a postoje i razne kombinacije različitih stakala, kao što su stakla koja se same čiste u kombinaciji sa dekorativnim staklima, ili pametna stakla sa niskoenergetskim staklima, sigurnostni i štedljivi paneli  i td.

Prozori su postali vrlo kompeksni, prošla su vremena sa jednostavnim rešenjimam, prosečni kupac mora dobro da zna kakve su njegove potrebe i kakva je ponuda na tržištu. 

sa bloga


DODATAK
 
Pametni prozori
« Poslednja izmena: 03-02-2016, 14:43:20 od strane mrmot »
Sačuvana

Simon

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 4
Odg: PVC stolarija
« Odgovor #5 poslato: 11-07-2017, 09:49:22 »

pvc je najprihvatljivija opcija trenutno na tržištu iz mnogo razloga, a preporučujem https://megaplast.rs/ jer je kvalitet vrhunski.
Sačuvana

Vukan

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 165
    • NVT Dizajn
Odg: PVC stolarija
« Odgovor #6 poslato: 31-08-2018, 14:26:28 »

Zašto su naše pvc ograde bolje od drvenih ograda i kako izabrati pvc ogradu
« Poslednja izmena: 31-08-2018, 14:27:27 od strane Vukan »
Sačuvana
Najbolji katalog yubc za pravi tim vegateam propali radio roadstar i severna desavanja zapadnobackiokrug

mrmot

  • Stalni učesnik
  • **
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 588
Odg: PVC stolarija
« Odgovor #7 poslato: 03-10-2018, 12:20:41 »

Dosta informativan blog gde se može dosta toga naučiti o PVC i ostaloj stolariji

https://pvcstolarija.blogspot.com/
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.103 sekundi sa 24 upita.