Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Bela Crkva - Kultura - Sport - Turizam  (Pročitano 4781 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Bela Crkva - Kultura - Sport - Turizam
« poslato: 12-06-2009, 13:40:26 »

   Bela Crkva, lepa varoš na krajnjem jugu Banata, udaljena je 96 km od Beograda ka istoku, na samoj granici sa Rumunijom. Predivna priroda, stare ulice i fasade baroknog stila, parkovi i jezera, čine je jedinstvenom oazom za turiste.
   Planinski vazduh koji dolazi sa obronaka Karpata, veliki broj sunčanih dana u godini, domaća kuhinja i ostale pogodnosti pružaju mogućnost relaksacije i nezaboravnog odmora. Značajni zbog svoje velike vrednosti kao spomenici materijalne kulture su etno sela : Češko selo i Stara Palanka, kao i stoletni gradski park sa centralnim paviljonom za svečanosti i okupljanja, koji podseća na prošla vremena.
   Okolina Bele Crkve je riznica sama za sebe. U blizini su i sledeći vodotokovi : Dunav, Nera, Karaš i kanali Dunav - Tisa - Dunav, koji sa jezerima čine savršeno mesto za ribolovce.

Svilena

  • Gost
Одг: Bela Crkva - Kultura - Sport - Turizam
« Odgovor #1 poslato: 12-06-2009, 15:49:52 »

U Beloj Crkvi  se može provesti mnogo lep kraći godišnji odmor i baš je lepa varoš.

Ima raznoliku turističku ponudu, izleti u Deliblatsku peščaru, plovidba Dunavom, lov, ribolov, leškarenje na suncu, kupanje...manifestacije: Karneval cveća, Lov na Besija, Igre na vodi... 

Ima 7 veštačih jezera. Glavno jezero je najbliže mestu i ima najbolje uređenu infrastrukturu.
Glavno jezero 

se nalazi na 800 m od centra grada. Najstarije i najurbanije jezero okruženo je  plažama: Glavna plaža sa betonskim kejom i tuševima, šljunkovita Dečija plaža, osvetljeno plivalište sa skakaonicom, betonsko-šljunkovita plaža Jedriličarskog kluba... Ovo jezero raspolaže raznovrsnim smeštajnim kapacitetima, a tokom letnje sezone duž obale jezera rade mnogobrojni ugostiteljski objekti. Na ovom jezeru organizuju se i letnje škole plivanja, ronjenja i jedrenja.

Vračevgajsko jezero 
   
ima kamp sa pedesetak kamp jedinica i  tri bungalova za smeštaj, a gostima su na raspolaganju restoran i kafić na samoj obali. Plaža je šljunkovita, opremljena ležaljkama i suncobranima, a ljuljaške, klackalice i tobogan uživanje su za nalmlađe goste.
Šljunkarsko jezero

je najveće jezero i poznato je po širokoj plaži opremljenoj tuševima i ležaljkama. U pozadini plaže nalazi se kafić sa brzom hranom, a.ovo jezero jedino ima i ostrvo. Pored jedne uređene plaže, gostima su na raspolaganju za kupanje i male uvale, sa netaknutom prirodom.

Šaransko jezero
l
nije urbanizovano i predstavlja raj za ribolovce. Preporučujemo ga gostima koji žele mir i uživanje u prorodnom okruženju ovog jezera.

Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.075 sekundi sa 24 upita.