Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Letovanje Turska Leto  (Pročitano 1372 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17392
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Odg: Letovanje Turska Leto
« Odgovor #1 poslato: 16-01-2023, 11:54:27 »

Letovanje Turska - zemlja dobre hrane, luksuza i odličnog provoda. Agencija Time Travel je spremila za vas veliki broj hotela širom Turske. Ova destinacija je iz godine u godinu sve više popularna kada je u pitanju letovanje. U našoj ponudi su dve regije, Antalijska i Egejska regija. Antalijska regija izlazi na Mramorno more i najpopularnije destinacije su: Antalija-glavni grad, Alanja-savršena za mlade, Kemer-prava destinacija za odmor, Belek-luksuzna destinacija, Side-najlepše plaže. Egejska regija izlazi na Egejsko more i u njoj možete da letujete u dobro poznatim destinacijama poput Kušadasija-povoljna destinacija, Sarimsaklija-prelepe plaže, Marmarisa-puno zelenila i Bodruma-luksuzna destinacija. Do destinacija koje se nalaze u Egejskoj regiji je moguće doći autobusom ili sopstvenim prevozom, a svakako su u ponudi i direktni čarter letovi do lokalnih aerodroma sa organizovanim transferom. Do Antalijske regije je moguće doći isključivo avionom. U ponudi je veliki broj hotelskog smeštaja i najlukuznijih resorta. Hoteli u Turskoj se svrstavju u najbolje i najkvalitetnije hotele u čitavom svetu. Postoje hoteli koji su smešteni u gradu i oni su uglavnom manji i nemaju toliko sadržaja jer je centar na dohvat ruke. Dok su ozbiljni kompleksi i resorti smešteni van centra mesta i obuhvataju velike površine.  Pored sadržaja i usluge koju nude, poznati su i po izuzetnoj i ukusnoj hrani. Po mnogima je najbolja hrana upravo u Turskoj, pa je samim tim i jedna od omiljenih destinacija turista. U Turskoj pored  sunčanja i kupanja možete obaviti izuzetan šoping. Čitava regija je prepuna radnji, prodavnica, bazara, tržnih centara i otvorenih pijaca. U Turskoj možete naći zanimljive začine, čajeve i najkvalitetniji pamuk. Takođe, poznati su po koži i krznu, pa ženski deo populacije neće ostati ravnodušan kada su u pitanju bunde, torbe, cipele i kaiševi. Turska je poznata i po dobroj zabavi i odličnom provodu. Kako je preporuka za porodice sa decom, tako i mladi mogu naći dobru zabavu. Pored hotela koji se nalaze na sajtu, nudimo i veliki broj hotela na upit. Putem mejla, chat-a ili telefonom, možete proveriti raspoloživost i najpovoljniju moguću cenu za hotel koji vas zanima. Pozovite nas i rezervišite svoje letovanje jer vreme je za putovanja...

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17392
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Odg: Letovanje Turska Leto
« Odgovor #2 poslato: 27-01-2023, 16:36:36 »

Čuvena Kleopatrina plaža u Alanji

Alanja je poznato turističko mesto u Antalijskoj regiji. Ovo je jedan simptičan i veći turistički grad Turske. U ovom mestu se nalazi jedna od najlepših i najpopularnijih plaža u Turskoj – Kleopatrina plaža.

Postoji legenda o tome kako je ova plaža dobila ime. Alanja je mesto koje je Marko Antonio poklonio kraljici Kleopatri kao svadbeni poklon. Oni su baš u Alanji, u svom ljubavnom gnezdu, proveli svoj medeni mesec. Kraljica Egipta Kleopatra se svakog dana kupala ovde u podnožju litice. Tako je i ova plaža dobila ime Kleopatrina plaža, i danas predstavlja glavnu gradsku plažu Alanje. Poznata je još i kao plaža Damlatas, zbog istoimene pećine koja se nalazi u njenoj neposrednoj blizini. Ova plaža se nalazi zapadno od centra grada i sa razlogom je jedna od najlepši plaža.

Prostire se dužinom od oko 3,5km. Posuta je sitnim peskom, dok je u nekim delovima i šljunkovita, a voda je kristalno čista i tirkizno zelene boje. Voda je toliko bistra i čista, da postoji verovatnoća da vidite i morske zvezde na dnu.

 Ponekad, zbog morske struje i vetrova mogu da se pojave i talasi, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Na ovoj plaži voda je dublja u odnosu na plaže koje se nalaze u istočnom delu Alanje. Ukoliko ste smešteni u nekom hotelu koji nije blizu ove plaže, postoji mogućnost da iznajmite suncobrane i ležaljke u da boravite na ovoj plaži. Ovde možete uživati u raznim sportskim aktivnostima na vodi. Ima puno restorana, beach barova i kafića gde možete da se opustite i osvežite uz jelo i piće. Kleopatrina plaža je toliko dugačka, da ne možete da vidite njen kraj, pa i kada je najveća gužva, na njoj uvek možete naći svoj kutak mira. Pogotovo je lepa u ranim večernjim satima, kada možete da uživate u divnom zalasku sunca. U neposrednoj blizini ove plaže, nalazi se najpoznatija znamenitost Alanje – Zamak (srednjevekovna građevina iz 13. veka). Uz samu obalu Kleopatrine plaže se nalaze mnogobrojni hoteli u kojima možete biti smešteni ukoliko izabarete ovu destinaciju. Uglavnom, ljudi koji letuju u Alanji i biraju hotelski smeštaj u blizini Kleopatrine plaže, zbog njene lepote. Najpoznatiji hoteli koji su omiljeni među turistima nose i naziv istoimene plaže.

Hotele u Alanji na ovoj plaži koje toplo preporučujemo su: Kleopatra Royal Palm 4*, Hotel Kleopatra Ada 4*, Hotel Kleopatra Beach 4*, Hotel Kleopatra Ada Beach 4*, Hotel Azak Beach 3*. Ovi hoteli su uglavnom smešeteni na samoj Kleopatrinoj plaži i nude uslugu all inclusive, sa odličnim balansom cene i kvaliteta.

Ukoliko se odlučite za letovanje u Alanji, preporuka je da budete blizu ove plaže u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled.
 

Stranica je napravljena za 0.066 sekundi sa 21 upita.