Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Uticaj sata rodjenja na karakter  (Pročitano 12285 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17391
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Uticaj sata rodjenja na karakter
« poslato: 01-04-2006, 12:58:31 »

Sat rodjenja ukazuje na psiholoski profil, crte licnosti i karakter

Postoji astroloska teorija koja ukazuje na uticaj ili znacaj sata rodjenja, kao potencijalnog pokazatelja odredjenih predispozicija i crta licnosti. U sustini, kao kada se sklapa (astroloski) mozaik svaki detalj ima bitno znacenje, jer utice na kompletnu (astrolosku) sliku, kao i na njene delove.

U sklopu postojece teorije o uticaju sata rodjenja, predstavicemo vam osnovne karateristike koje ukazuju na potencijalne predispozicije i crte licnosti.



UKOLIKO STE RODJENI IZMEDJU


Od 0 do 01 sat
Osobe rodjene u ovom terminu karakterise impulsivnost i agresivnost (Ovan) udruzena sa velikom istrajnoscu i izdrzljivoscu (Saturn). Okolina ih smatra veoma upornim, tvrdoglavim i izrazito ponosnim osobama kojima cesto nedostaje takt, strpljenje, sposobnost za diplomatiju. U povoljnim zivotnim okolnostima ovakva astroloska konstelacija moze omoguciti neverovatna stvaralacka dostignuca, sportski uspeh ili vojnicku karijeru.


Od 01 do 02 sata
Za vas moc, ugled i status predstavljaju najvaznije zivotne kategorije. Jasno ste orijentisani prema materijalnim vrednostima, imovinskim aspektima i materijalnom carstvu. Zbog toga mogu da trpe vasi najblizi. Vas zivotni uspeh u najvecoj meri zavisi od ogromne energije koju posedujete, potrebno je da je pravilno usmeravate ka svojim ciljevima. Vas uspon ka vrhu cesto pomazu neke uticajne (Jupiter) ili starije (Saturn) osobe.


Od 02 do 03 sata
Imate sjajne mogucnosti da se istovremeno posvecujete razlicitim poslovima i paralelnim ciljevima. Veoma ste dinamicni i sposobni da se iskreno odusevljavate (Mars) ili da uzivate u razlicitim zivotnim radostima, ali, takodje vrlo brzo gubite interesovanje za stvari koje ste zapoceli. Ponekad ste iskljucivi i netolerantni, potrebno je da prihvatite vise trpeljivosti u zivotu i da se bolje prilagodjavate u socijalnim odnosima.


Od 03 do 04 sata
Vi ste veoma osetljiva osoba, lako je povrediti vasa osecanja i uzburkati vasu psiholosku ravnotezu. Konkretni dokazi odanosti, vernosti i naklonosti (Venera) podjednako su vam vazni, kao sto su vam vazni privrzenost porodici i kuci ili domu (Rak). Imate potrebu da izgradite finansijsku sigurnost. Umete vesto da kalkulisete sa novcem, imovinskim aspektima, nekretninama, finansijama. Vazno vam je da se ostvarite u porodici, ali i u poslovima koji su vezani za umetnost ili za neku socijalnu oblast.


Od 04 do 05 sati
Vas mentalni sklop i nacin razmisljanja (Merkur), uvek su usmereni ka nekom konkretnom i ostvarljivom cilju. Posedujete smisao za dobru organizaciju, umete da izrazite jaku koncentraciju i snagu volje. Skoro u svakom poslu postajete autoritet (Lav). Ali, vi ste ipak, vise tip "salonskog lava". Kada suvise znacenja pridajete drustvenim odnosima, dogadja vam se da lakse zapadate u depresivna raspolozenja.







Od 05 do 06 sati
Najbolje se osecate kada se nalazite u prilici da uredjujete svet oko sebe ili da korigujete razlicite probleme, nepravilnosti i greske - tezite ka harmonicnom uredjenju sveta. Vasa ogromna ljubav (Sunce) je usmerena i odredjena detaljima (Devica), pri tome vam je tesko da razlucite bitno od nebitnog. Cesto rizikujete da svoj novac trosite na stvari koje su vam nepotrebne. U poslu ste veoma marljivi i skoro savrseno obavljate svoje duznosti.


Od 06 do 07 sati
Vi ste veoma sarmantna, prefinjena i draga osoba, skoro uvek vodite racuna o svom izgledu i imidzu (Vaga). Imate rafinirane manire i smisao za ukus ili dekoraciju. Vasa kuca je ukusno uredjena i cini prijatno mesto, gde se cesto okupljaju vasi prijatelji. Veoma ste pazljivi u ophodjenju i ljubazni skoro prema svima. Najveca opasnost za vas se krije u cinjenici, da vasa emocionalna sigurnost i ravnoteza (Mesec) vise zavisi od drugih, nego od vas samih.


Od 07 do 08 sati
Umete na vrlo konkretan nacin da definisete svoje stavove i da jasno odredite zivotne prioritete. Vi ste osoba koja najcesce govori (Merkur) ono sto misli (Skorpion). Ali, vi umete i da budete vrlo tajanstveni i znate cutite kao zaliveni. Uspeh na poslu cesto zavisi od vase spremnosti da sve podredite jednom cilju i do vase bogate imaginacije. Posedujete i dobru intuiciju. Razlicite intrige, nepoverenje ili prevare vas mogu izbaciti iz koloseka.


Od 08 do 09 sati
Za vas su jako vazni akcija, igra, sport i mnogo kretanja na svezem vazduhu (Strelac). Stalno pokusavate da prekoracite neke subjektive ili objektivne granice, svejedno da li su u pitanju drustvene, duhovne, saznajne ili prostorne granice. Posedujete istrazivacki duh i privlace vas nova saznanja, avanture, putovanja, stranci. Novo prijateljstvo (Venera) mora da vam ponudi nesto novo, sto jos niste doziveli ili osetili. Rodjeni ste tip avanturiste.


Od 09 do 10 sati
Vama su neprekidno potrebni neki konkretni ciljevi ili povodi (Jarac) da biste bili aktivni (Mars). Zahvaljujuci velikim sposobnostima za organizaciju i disciplinu, po pravilu skoro uvek da uspesno ostvarujete ciljeve koji ste sebi postavili. Veoma ste ambiciozni, ali i neverovanto istrajni. Uvek se dobro se osecate kad pomazete drugima, pre svega clanovima svoje porodice. Posedujete smisao za tradicionalne vrednosti i uvazavate patrijarhalne stavove.







Od 10 do 11 sati
Po vama, svi ljudi su jednaki i zagovarate vecu toleranciju, ravnopravnost, pravicnost i filantropiju. Za vas ne postoje klasne razlike, svakom dozvoljavate njegov licni stav i individualni razvoj. Imate razvijen osecaj za bavljenje okultnim, puni ste razumevanja (Jupiter) za drustvo i uvek otvoreni za nove ili savremene ideje (Vodolija). Veoma ste drustveni i iskreno volite ljude, tako da ste najcesce okruzeni i iskrenim prijateljima.


Od 11 do 12 sati
Vi ste posebno uspesni u nekim situacijama kada svoj posao obavljate "iza kulisa". U nekim "skrivenim", tajnovitim ili neobicnim situacijama, stvarno mozete da postignete velike stvari ili neverovatne rezultate. Sve dok uspevate sebi da obezbedite dovoljno mira (Saturn) i da napunite svoje unutrasnje baterije (Ribe), predstoji vam mogucnost za izuzetnu karijeru na polju umetnosti, u socijalnoj ili medicinskoj sferi, i nista vas nece zaustaviti na putu ka cilju.


Od 12 do 13 sati
Skoro svaki posao koji zapocnete zavrsavate u potpunosti i do kraja. Veoma ste odgovorni, marljivi, disciplinovani, servilni i savesni. Blistavi razum vam najvise pomaze da ne trosite previse svoje energije i vreme na nebitno. Materijalna sigurnost (Bik) u okrilju porodice su najvaznije kategorije za vas dusevni mir (Mesec) i za zivotno blagostanje. Medjutim, vrlo retko pokrecete licnu inicijativu u drustvenom zivotu i u emotivnim odnosima.


Od 13 do 14 sati
Previse obracate paznju na misljenje i raspolozenje svoje okoline, cesto zapadate u situacije da vas suvise pogadjaju necije reci ili komentari. Inuitivno upijate signale svoje okoline (Mesec) i prepustate se impulsu, raspolozenju ili uticaju (Neptun) koji postoji u vasem okruzenju. Ali, cesto za istinu uzimate samo ono - sto vi licno smatrate istinom. Posedujete neobicne sposobnosti, talente ili interesovanja, te umete da ostvarite izuzetan uspeh u specificnim poslovima.


Od 14 do 15 sati
Vi ste osoba koja tezi ka visokim ciljevima, posedujete rafinirane ili aristokratske manire. Najcesce svom zivotnom partneru ostajete verni do kraja zivota (Venera). Ali, ako osetite da vi u njegovom zivotu ne zauzimate glavno ili centralno mesto (Lav), potrazicete drugog partnera. Mozete da ostvarite znacajan uspeh u polju umetnosti, glume ili ekonomije. Imate razvijen osecaj za porodicu i narocito za decu, ponekad za njih ste spremni skoro sve da zrtvujete (karijeru).


Od 15 do 16 sati
Potpunu afirmaciju dozivljavate samo u onoj delatnosti (Mars) u kojoj mozete da unesete sva svoja osecanja (Rak). Ujedno, to je carobna formula za vasu zivotnu stisfakciju i ostvarenja u svim oblastima. Vi ste veoma ljubazna i srdacna osoba koja blista od samozadovoljstva. Ali, umete da budete i veoma razdrazljivi, posebno ako osetite da ste odbaceni. Potrebno je da kompenzirate svoje frustracije ili emotivnu ranjivost kroz neke prakticne aktivnosti, ali i da izrazite svoju ljutnju bez potiskivanja.


Od 16 do 17 sati
Materijalne vrednosti, imovinski aspekti i novac za vas imaju vazno znacenje. Zbog toga smatrate svojom obavezom (Bik) da vec u prvoj polovini svoga zivota, morate da ostvarite neku materijalnu sigurnost i ekonomsku nezavisnost, kao i licnu imovinu (Jupiter). U tome vam znacajno pomaze vasa sposobnost da se uzdignete iznad svakodnevnice i nekih sitnih ili prolaznih problema, kao i mogucnost da stvari sagledavate sire i unapred.








Od 17 do 18 sati
U osnovi vi ste veliki perfekcionista, umete analiticki da sagledate situaciju i da procenite najbolje resenje. Cesto okolina ceni vase sposobnosti i zauzimate neku visoku ili odgovornu poziciju u drustvu. Vi ste vrlo prakticna osoba i sa uspehom se nosite sa ljudima koji se suprotstavljaju vasim planovima. Ponekad vasa sklonost ka detaljisanju (Devica) ume da vas zavede ili vam stoji na putu ka ostvarenju ciljeva (Saturn). Ali, cesto vi umete da ostvarite fantastican spoj teorije i prakse.


Od 18 do 19 sati
Samo u razlicitim obilicima partnerskog povezivanja, udruzivanju ili u odnosu sa drugim ljudima (Vaga), mozete da ostvariti svoje zivotne ciljeve (Saturn). Potrebno je da se sto vise orijentisete na zajednicu. U prijateljstvu vam treba mnogo strpljenja, kako biste izasli na kraj sami sa sobom. Najveca opasnost vam preti od situacija kada vas partner moze da vam postavlja neke visoke zahteve, koje vi na duze staze ne mozete da ispunite.


Od 19 do 20 sati
Vasa sklonost ka riziku i razlicitim izazovima, moze da vam omoguci veliki uspeh ili uspon u drustvu. Zbog svojih prenaglasenih (Venera) seksualnih zahteva (Skorpion) lako zapadate u razlicite opasnosti. Ponekad izgubite iz vida druge vrednosne aspekte koji postoje u trajnoj vezi, kao sto su vernost, naklonost partneru i porodici, i duhovni interesi. U sustini u svemu sto radite trebalo bi da izbegavate neumerenost i ekstreme.


Od 20 do 21 sat
Vi ste osoba koju pokrece na veliku akciju skoro sve sto je novo, nepoznato ili neobicno (Strelac). Uzbudjuje vas istrazivanje nepoznatog i podstice na vrhunske poduhvate (Mars). Za vas zivotni eliksir predstavljaju daleka putovanja u neke neistrazene krajeve ili kulture. Emotivna privrzenost za jednu osobu ili "slepa vernost" ne pripada profilu vase licnosti. Najavise mozete da zahvalite svome optimizmu, sto ste i nakon najveseg pada u stanju da se ponovo ispravite i vinete u visinu.


Od 21 do 22 sata
Iz latentnog straha da neko ne izneveri ili povredi vasa osecanja (Ribe), drugim ljudima cesto izgledate suvise usporeno i inertno. Umete da budete skloni velikim fantazijama. Ali kad vas jednom upoznaju, vi svojoj okolini poklanjate mnogo razumevanja, emotivne toplote i iskrenog saosecanja. Veliku paznju poklanjate na neke vidljive ili konkretne dokaze ljubavi (Venera) i jako ste iznenadjeni, ako stvari nisu onakve kakvim ste ih vi zamisljali.


22 do 23 sata
Vi ste osoba koja raspolaze sa izuzetnom (Vodolija) inteligencijom (Merkur) i cesto razmisljate na veoma originalan ili ingeniozan nacin, po drukcijem mantalnom modelu u odnosu na ostali svet. Intelektualne sposobnosti ili mentalna superiornost, vam omogucava da resavate i najteze zivotne probleme, tajne i zagonetke. Vi se nalazite u odredjenoj prednosti u odnosu na druge, i posebno u odnosu na mediokritete. Zbog toga ne biste trebali da se ponasate arogantno ili narcisoidno. Skromnost je velika vrlina.


23 do 24 sata
Vasim satom rodjenja vlada takozvano "nocno Sunce". Ono simbolizuje unutrasnju ili duhovnu svetlost i energiju, to vam olaksava dobru introspekciju i samospoznaju. Vi ste osoba koja je sklona raznim okultnim (Skorpion) interesovanjima i delatnostima (Sunce). U svakodnevnom zivotu ne volite kompromisne varijante. Cesto je vasa zivotna deviza: "Sve ili nista", a u ljubavi umete da budete skloni posesivnosti i ljubomori.
_

tatoo

  • Prijatelj
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Žena
  • Poruke: 9223
  • NEKO NAS POSMATRA
Одг: Uticaj sata rodjenja na karakter
« Odgovor #1 poslato: 26-04-2010, 11:34:12 »

bas tako.
Sačuvana

Svilena

  • Gost
Одг: Uticaj sata rodjenja na karakter
« Odgovor #2 poslato: 26-04-2010, 14:38:16 »

... hm...  :aq29::aq25:
Sačuvana

MarkoPetrovic

  • Član
  • Karma: +0/-0
  • Van mreže Van mreže
  • Poruke: 7
    • Seibl Trade
Odg: Uticaj sata rodjenja na karakter
« Odgovor #3 poslato: 10-02-2015, 18:19:59 »

Zar sat ne utiče na podznak a podznak na karakter? :) malo sam zbunjuen sad.
Sačuvana
 

Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 24 upita.